Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 7 минути, _ramus_ написа:

месия си - някъде в главата си, както и всичкото друго. Когато човек е в главата си, се обръща натам с призивите си, не към някакви си "хора" сред публичен форум.

Не е проблемът че някой си говори с плашила, а че той самия е уплашен от тях, като дори и "плашилата" му говорят. Това вече е симптоматика, защото сред форума става доста начесто и няколко човека имат фиксация в това.

Ясно е, че темата и форумът... както и виртуала, са често разтушник и заместват или допълват липсващото от живата маймуникация. Но на моменти темата се превръща от тия хора в 'кенеф' - направо е като отходна яма и отгоре на всичко са с идеята че няма как всички останали да не са като тях.

Понякога ми се пораждат доста обосновани съмнения че сме 21 век и твърде много хора още са някъде сред пещерите (си).

Темата , ти я превръщащ в кенеф.С твойте психоанализи и безброй словоизлияния. 

Ти великият . Пък ние сме прости. Ти не живеш в 20 век. С тази твоя гордост и его си в средновековието. Не си заслужава да ти отговарям . В кръвта ти е да използваш знанията си , за да се изтъкнеш и да се подиграваш на хората. Да демонстрираш , своето превъзходство над другите. Като гледам почти всеки ден си във форума. Аз не бях взимал думата от 3 години . Почти не съм влизал . Така че , моят свят е друг. Мисля че , няма смисъл да влизам повече тук. Няма да ми липсва , форума.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 40 минути, _ramus_ написа:

е как - не всички, щото ти не си. Ти си над/зад стадото, макар че те попитах вече няколко пъти - кажи сега твоят образ на какво е - на овчар, на вълк, на овца в друго стадо ли... или в друга вселена живееш - тая на мъдрите просветлени всичкознаещи.

Иначе на тоя заучен театър - го докарваш, но не си оригинален, щото е маниерно за доста други.

Чеsтно да ти кажа, не само мен, ами и целия форум го бОли к0ра за мнението ти. Защо тогава все пак има такива, които ти отговарят и дори спорят с теб? Достатъчно е да се прочете само един твой пасквил. Напълно безмислен, но натъпкан обилно с празни, но помпозни глупости. С префърцунена арогантност и тотална липса на смисъл. Мда, това дразни хората. Хората обичат да се ядосват на глупостта- това ги кара да се чувстват умни. Хората обичат да бъдат обиждани, защото това им дава право да обиждат. А те го обожават. От най- ранна детска възраст. И така стъпка по стъпка, започват да намират извратеността си за предимство. Ролята на психологията и философията се ограничава с наблюдение. Заради самото наблюдение. Звучи малко воайорско и е точно такова. Започне ли да взима решения и да налага действия, това вече не е нито психология, нито философия. Действията ги налагат генералите. Защото работата им е да спасяват света. От каквото си измислят.  "Мнение имаш когато имаш пари!"- Тодор Живков.

Та... какво исках да ти кажа? Продължавай. :)

преди 2 часа, Родина написа:

Отворете църквите , парковете , оставете хората сами да преценят как да живеят и да се пазят. Вируса атакува белите дробове . В духовен план през дробовете минава божието дихание. За това вируса атакува точно там. Липсва му на човека любовта към Бога. Любовта към колата или към телефона е по голяма. Живеем в един концлагер . Затворени в своя егоизъм. Тъпчем се с пластмасови храни , гледаме тъпи Холивудски филми , унищожаваме природата. Търпим простаците да ни управляват. Сега хленчим . Вируса ни показва , че и ние сме част от тази земя. Няма конспирации .

Аааалелуя.. ААллелуя...

преди 10 минути, Родина написа:

Така че , моят свят е друг. Мисля че , няма смисъл да влизам повече тук. Няма да ми липсва , форума.

Дай нещо и за линията на Марс и Венера.. в коя полуфаза на Луната са, спрямо метастазитре на Плутон, и как това ще повлияе на Стрелеца, Водолея и Раците... В аспекта на триангуларните протуберанци на Юпитер , разбира се... накъде без това.

Иначе се обезсмисля.

Без конспирации

преди 11 часа, Hristo52 написа:

Освен Антон Тодоров, (да не казвам какъв е) некаква друга опорка знаеш ли да декламираш? Трола си е трол. Айде, че си имам работа, и немам намерение с тебе да се занимавам!

Не става въпрос за опорки, другрю. А за ваши си документи . От вашата си партия , от вашите си служби.

На тях ако не вЕрваш , то на кого остана бе...  :) :)  

Гледай документите, чети и реви....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 31 минути, M.Николов написа:

Има ли нужда някой да ти прави психоанализ, след като сам показваш що за човек си, като наричаш един уважаван лекар бостанско плашило.

О тук, до да наричаш един рекетьор уважаван политик... колко остава? И какво имаш, за да твърдиш че този със звездите на пагона е уважаван лекар? Щото е отрязъл 100 апандисита? То треа си баси катила да не направиш 100 успешни апандисита.

преди 2 часа, Родина написа:

В духовен план през дробовете минава божието дихание. За това вируса атакува точно там.

Колега,гледам,че си доста напред с материала и използвам случая да те питам в духовен план през левия бъбрек какво минава,че нещо ме стяга тези дни?

преди 47 минути, _ramus_ написа:

поредния артист...

:offtopic_s:

Дали?!

Аз съм тук за да получавам информация, а ти за какво?!

Даваш информация за какво, и то на чия собственост, а?!

Ти ли де факто си собственик, а?!

Да, аз имам користна цел - да получавам информация, а ти?!

преди 53 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Докато разбереш какво е живот явно има много да четеш .... но има правило: Това което е извън  теб. де факто е несъществено т.е. ти си този който е решаваш, а не другия ....  

Не,  тези, които са извън теб решават. От теб нищо не зависи. Ти си несъществуващ за другите.

Да сравняваме със Швеция

https://news.bg/disasters/shvetsiya-s-okolo-10-pati-poveche-zhertvi-ot-koronavirusa-ot-ostanalite-v-skandinaviya.html?fbclid=IwAR26TIoGLKkZ10W5VdX9MIc0YQftiM0dUve7vysDUTTdH2C26omzWjfJ6Tk

10 пъти разлика. "настинка" а ?

Но комент.

Ето и една истинска история.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30541762.html?fbclid=IwAR3a5LVFKROvPgymEmXRcxSULxjou4t2yX2d7olr_BP9DyB7FEQ5ZKc6_eE

Лека и пръст... 

Показателно как случаите се замазват с "пневмонии" и др. подобни....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Мачът още се играе. Резултата ще го видим след края. Ако някога свърши де. 💀

мач с трупове ?

хмм.. и с един по малко човек да сме , един спасен живот, който може да е на твой или мой роднина, това означава праивлност на позицията за карантина. Лично мнение.

преди 15 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

:offtopic_s:

Ще ме прощаваш, но въпросните защо вече са безработни, а?!

Може би сега е времето да се види кой е читав шеф и кой не. Известно е 60/40 и при положение, че има добри работодатели, то всичко ще е ОК ...

Ето тук на село - две млади момчета са "съкратени", но докато свърши карантината и какво показва, а?!

Има и друго: https://dnes.dir.bg/ikonomika/ek-odobryava-shema-za-garantsiya-ot-255-miliona-evro-za-malkite-i-srednite-druzhestva-v-balgariya

Та .... заразата, вируса ще преминат, но начина на мислене на някой който се прави на шеф няма ....

Ще го кажа и тук: Всеки народ си заслужава управниците, и ако някой не е доволен от сегашните, то ще има възможност да промени нещата, ако оцелее до следващите избори.

Тук не говорим за политика, нито за интереси, а за елементарна етика по отношение на живота на другия и/или другите ... 

Бойко и гербаджиите нали затова теглят нови милиарди дългове -  да си купят изборите с тях.

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

ти си този който е решаваш

Нарича се информиран избор, защото ако нямаш информация, мозъкът на каква база да изчислява решението? Информация 0*10 екзафлопса производителност на мозъка =0  Ей това е, когато нямаш информация, не можеш да решаваш.  А когато имаш някаква информация, не е сигурно че информацията не е манипулирана. 

преди 2 часа, _Belial_ написа:

Ролята на психологията и философията се ограничава с наблюдение. Заради самото наблюдение.

малеееее - ето го поредния рекорд в тъпомера за тая вечер... Ти в коя вселена точно си прочел тия... "интересни неща". Или така - си ги съчини, като фантазиите които сънуваш. Но пък са весели, поне на моменти :)

Що така бе, човек - въобще влизал ли си в клас, или само на бележник или връзки, си изкарал школото?

Каква психология е нужна, след като няколко човека си пишете какво става дълбоко в душите ви. Сами си го пишете, това са вашите думи. С тях вашата идея е, че "изразявате някакви неща", но те говорят и за нещо друго - нещо ваше си. Съвсем ваше си. Всеки си го описва сам, ти сам добави че "жена ти е била лекарка". Била - в минало време. Разбира се, че това може и да е лъжа... всичко написано може да е лъжа, или просто измислени фантазии. Но сам написа и за инфаркта - дето си го минал, макар да си го написа в сегашно време... Не близваш алкохол заради инфаркта, но си близвал преди него. Добре че са те изплашили, да спреш. Написа и за глупостите с четирите посоки и ника си, после смени аватара, ника остана. Написа по избраното куп глупости, противоречиви, като теб самия.

Всеки се пише сам - ВСИЧКИ се пишем сами. Без изключение, всички пишем само онова, което ни е отвътре. С друго - не разполагаме. Няма друго - дори и да се повтаря и заимства, имитира или подражава - всичко си личи. Дори и пълни лъжи да са - по лъженето, по особеностите му, по начина и самите лъжи - може да се изведе много от това, което се прикрива. Просто няма начин, нищо че театъра е за пред публиката и ролите, заради изживяванието, което предлагат. Но зад тях - там вече е зад маската - и пак се пише "чрез същите думи". Въпрос на няколкото типа хибриден анализ по писмено слово... Всяка думичка, словото, понятията... се раждат от психичния свят и го "носят" . После - по думичките се извежда "кой ги поражда".

Нима е толкова трудно да се улови "зад думите", като толкова точно се описва? На какъв се правиш като опитваш неща, които дори не познаваш, нямаш дори и основни знания, без допълването на умения и практически опит. В кръчмарски моабети вървят всякакви палячовщини и празнодуене, с мъжкарски и комплексарски привкус, но като излезеш от кръчмата и вече... са други нещата. Сред клоуни - като себе си - е театрално. Но извън театрото... и вече пропадат палячовщините, щото се иска нещо "по-кораво" от червен нос и клоунски маски.

Дори не четеш какви глупости твориш, особено когато импулса те грабне и те запрати някъде в дебрите на първосигналното - виж се сам какви си ги родил, поредните изцепки. Пред кого мислиш че минава това - нали се сещаш че пропадаш веднага дори и сред средноинтелигентни хора. Какво остава за специалисти или зрели хора. Та ти си още като дете, с тия изцепки. :)

Много добре са ми известни всякакви защитни трикове, детските опити за огледалничене, за интерпретационните изкривявания - тях вече са ги опитвали толкова много хора, вкл и в калдата... че не ги забелязвам. Няма проблеми - всеки е нужно да се защити, до голяма степен от това зависи вътрешния му баланс. Но дори и по защитаването, той също се разкрива кой е - на кое реагира остро, на кое въобще, как точно и чрез какви средства го реализира - това издава характерови особености, взаимовръзки, личностни характеристики...

Има ли нужда да поясня на някого - кой точно му изглежда че "рамус играе игри за да се прави на голям, на знаещ, на доминатор, на контрольор, да мачка заради егото си". Защо бе - потънали сте в тайни цял живот, криете рани, ближете ги - също цял живот. Не е толкова трудно да се докарате да виждате 'ад' сред тегобите, наречени "живот" и сами си го пишете за вас какво е, и какъв е ЖИВОТА. Сами си пишете колко е важно някой да е виновния, да е причината, поне в опит да се нагласи обяснението "защо усещам, това, което усещам"... Как да не ме боли, как да изглеждам силен, как да си върна усещането за контрол, как да не живея сред страх...

няма как - затова правителството, заговорите, медиите, форумите, рамус и още куп фантазии се съставят - да са виновни... защото така е лесния начин - някъде там е всичко. Някъде, но не отвътре, никога отвътре.

преди 8 часа, M.Николов написа:

Глупости.

Ми виж как е по речниците и тогава говори.

Тълковен речник

мн. прогнози, ж. Предвиждане.

Синонимен речник

(същ.) предвиждане, предсказване
(същ.) предсказание
(същ.) пророкуване, предричане, предчувствие
преди 1 час, sliderum написа:

А когато имаш някаква информация, не е сигурно че информацията не е манипулирана. 

Самозаблудата идва от това че липсващата информация се запълва от всеки един, за да се докара до неговата предварителна нагласа. Ако не го направи - се задържа усещането за несигурност и липса на контрол. Обясненията са в полза на това и е ролята им в чисто психичен план. Заради това всеки напира да си обяснява, и така - си наглася неговото си.

Ако не го нагласи неговото и приеме нещо различно, то влиза в разрез с предварителната нагласа, с вярата му, с ирационални несъзнавани пластове. ПОлучава се "дисонанс" по няколко линии... и веднага се задейства защитно поведение за избягване на "конфликта". Посоката, стратегиите и вариациите на това поведение са доста, но основното и принципите са повторяеми. Те са модел, заради това лесно се извежда модела и после служи за "разпознаването им". Това е един от аналитичните принципни положения за извеждане на профила на пишещия по писменото му слово. В общ смисъл това е дял от поведенческия анализ, който се насочва през писменото слово.

преди 3 часа, Родина написа:

Темата , ти я превръщащ в кенеф.С твойте психоанализи и безброй словоизлияния. 

Ти великият . Пък ние сме прости. Ти не живеш в 20 век. С тази твоя гордост и его си в средновековието. Не си заслужава да ти отговарям . В кръвта ти е да използваш знанията си , за да се изтъкнеш и да се подиграваш на хората. Да демонстрираш , своето превъзходство над другите. Като гледам почти всеки ден си във форума. Аз не бях взимал думата от 3 години . Почти не съм влизал . Така че , моят свят е друг. Мисля че , няма смисъл да влизам повече тук. Няма да ми липсва , форума.

РамОс, Миро 1,2,3 и 4, защо ги четеш, бе човек? Нито някаква ценна информация предоставят, нито нещо интересно или забавно. Да не си мазохист да ги четеш? Еви ги. Да си пишат там гупостите, не ги чети и хич няма да те брига нищо!

“Световен възторг: Невиждана революция за котки и кучета в Китай заради COVID-19 Най-добрите приятели на човека стават официално домашни любимци, вече няма да ги ядат.

В Китай обичат да похапват кучешко месо, а "лековитите" екскременти от прилепи са наричани "скъпоценен пясък, светещ в нощта". Сега град Шънджън забрани консумацията на кучета и котки и скъса с една вековна традиция.”

Интересно какво би се случило,ако вирусът беше тръгнал от една не добре приготвена порция "свински уши" да кажем...

на 9.04.2020 г. в 0:51, barbuncela написа:

92427725_614138725982612_2658308834640003072_n.jpg.c434a48c3ec5af6cef1a5ea03061c5ce.jpg

Добре е да се знае,че в четвъртък вечер Европейският парламент ПРИЕ споразумение за пакет от мерки за защита на "социалната среда" в следствие на карантината.Сумата е близо един трилион евро,като

1-За подкрепа на  работниците чрез укрепване на националните системи за защита на безработицата с пакет от 100 милиарда евро, който Европейската комисия ще предостави на държавите-членки.

2-подкрепата на компаниите /фирмите/, особено на малките и средните предприятия, със заеми от 200 милиарда евро от Европейската инвестиционна банка.

3-подкрепата на държавите-членки с кредитни линии от Европейския механизъм за стабилност, което съответства на 2% от БВП на всяка държава, което ще достигне общо 240 милиарда евро.

Страните, които ще използват кредитните линии, ще бъдат обект на редовен надзор на техните икономики от ЕС, като единственото условие е съответните суми да са на разположение само за преки и косвени разходи, свързани с карантината.

Та,мисълта ми беше,че ако сте останали безработни или без помощи в периода на карантината,то вируса няма абсолютно никаква вина-управниците ви ще си разделят и присвоят вашите помощи.

преди 8 минути, ncl написа:

Горната картинка вече не е вярна. Заразените са с около 50 повече, но безработните вече гонят 70 000.

Когато всичко премине безработните /освен хронично безработните/ ще тръгнат на работа,останалите потърпевши "Бог да ги прости"...Или както се казваше"Здраве с пари не се купува"...Да,ама не и в БГ...

преди 16 минути, ncl написа:

безработните

Съкратени .... просто бизнеса стачкува, т.е. няма печалба - вън на всички които са на заплата, ...  към държавата.

Това е:  "Бизнесмените" не са солидарни към държавата, Европа, Света, а към своите пари.

Поговорката е: Пази боже сляпо да прогледне ....

преди 8 часа, miro20 написа:

Пак сравняваме нищо с нещо. И вадим заключения за вятъра. Наистина ли си толкова тъп, та не можеш да схванеш, че броя на умрелите не зависи от карантината? От нея евентуално трябва да зависи броя на заразените. Това първо троле. Второ Швеция е два пъти по- голяма от Норвегия като население. И трето Жертвите НЕ СА десет пъти повече! Няколко пъти повече са, но не са 10. Ще те оставя сам да се бориш с математиката, щото знам че много я обичаш.

преди 8 часа, miro20 написа:

Ето и една истинска история'

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30541762.html?fbclid=IwAR3a5LVFKROvPgymEmXRcxSULxjou4t2yX2d7olr_BP9DyB7FEQ5ZKc6_eE

Лека и пръст... 

Показателно как случаите се замазват с "пневмонии" и др. подобни....

Всъщност ето я и истинската история:

Цитат

Петрова е писател, художник и самотна майка на двама сина. Тя е била алергична към пеницилин и през годините е прекарала няколко тежки пневмонии, които са увредили белите й дробове.

Лека и пръст, но в случая става въпрос за хронична пневмония, придружена с алергия към лекарства. УВРЕДЕНИ БЕЛИ ДРОБОВЕ ОТ НЯКОЛКО ТЕЖКИ ПНЕВМОНИИ!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.