Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем с Лан карта


Препоръчан отговор

преди 4 часа, Can Oa написа:

Направи по-хубава снимка на ржито. Това ми прилича на синьо а не би трябвало да е:

3IAs9K.jpg

Не че прилича , а направо са разменени местата на синьо-бял със зеленият ! Ако се тества с друг кабел ще се разбере бързо ... така и не разбрах дали се тествало вече !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не че прилича , а направо са разменени местата на синьо-бял със зеленият ! Ако се тества с друг кабел ще се разбере бързо ... така и не разбрах дали се тествало вече !

Нямам друг такъв кабел, утре най вероятно ще дойдат да го видят.

Странното което забелязах че по време на инсталация,  на Windows не ме пита за интернет. На предното дъно дори и да нямах инсталирани драйвери, пак си имах интернет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пичове Благодаря на всички намерих един стар кабел от рутер и го сложих и всичко тръгна.

Работи си както преди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Като го настроя на Auto, пак тръгва но отново на 10 Mbps

В рутера да не би някой да е "ограничил" нещо?!

С доставчика на интернет услугата какъв договор имаш?!

Скоростите на предаване и на приемане на данни едни и същи ли са?!

Според мен не е от драйвера, а някой ограничава трафика, но от къде, дистанционно не мога повече да анализирам данните. Може две програми във фонов режим ползвайки въпросния драйвер да имат някакъв "сблъсък на интереси" и да се наложи едната да не се стартира  при първоначалното зареждане на ОС. Малко се получава "развален телефон". Драйвера само провежда данните, на него му се "нарежда" с каква скорост ще става това, но когато получава данни, то външното устройство му казва с каква скорост ще му подава данни.

Явно си трябва физически някой опитен да погледне машината и мрежата.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

В рутера да не би някой да е "ограничил" нещо?!

С доставчика на интернет услугата какъв договор имаш?!

Скоростите на предаване и на приемане на данни едни и същи ли са?!

Според мен не е от драйвера, а някой ограничава трафика, но от къде, дистанционно не мога повече да анализирам данните. Може две програми във фонов режим ползвайки въпросния драйвер да имат някакъв "сблъсък на интереси" и да се наложи едната да не се стартира  при първоначалното зареждане на ОС. Малко се получава "развален телефон". Драйвера само провежда данните, на него му се "нарежда" с каква скорост ще става това, но когато получава данни, то външното устройство му казва с каква скорост ще му подава данни.

Явно си трябва физически някой опитен да погледне машината и мрежата.

Успех!

Вече си работи нормално смених кабела.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смяната на дъното, беше защото портовете за SATA 3 не работеха както трябва.

Сякаш се бяха отпоили от платката прекалено много се мърдаха и постоянно забиваше нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Казах ли ти! ;)

В този форум всичко е наопаки.

Дефект някакъв. Очевадно е софтуерен. Не! Паметта била, давай стрес-тест, пусни го 5 часа, сменяй платчиците...

Не! SSD е виновно, тест до дупка.

Тук беше очевадно, че проблемът е хардуерен. Не! То драйвера, ама не! Там една цифра на серийния номер, ама те имат нови драйвери, рестартирай, чекни... :wink12:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

Казах ли ти! ;)

В този форум всичко е наопаки.

Дефект някакъв. Очевадно е софтуерен. Не! Паметта била, давай стрес-тест, пусни го 5 часа, сменяй платчиците...

Не! SSD е виновно, тест до дупка.

Тук беше очевадно, че проблемът е хардуерен. Не! То драйвера, ама не! Там една цифра на серийния номер, ама те имат нови драйвери, рестартирай, чекни... :wink12:

Я си помисли пак и прочети първия коментар след този на автора? Това беше най-лесното, което може да направи, но той го направи след 2-3 дена, преди това вика техници, сменя драйвери и какво ли не, само и само да не смени кабела. Няма как да гадаем какъв му е проблема, без той да пробва различни варианти, реално можеше да е от всичко, дори и от мрежовата карта/дъното, ОС и така нататък. Като много знаеш, да си отишъл на място да му го оправиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване