Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,  проблема е следния. Както си работи компа и се изключва периферията- мишка, клавиатура плюс  аудио и видео, а в същото време компа продължава да работи. Проблема е от няколко месеца, но напоследък взе да става доста често и дразни. Дъното ми е  ECS   G41T-R3,  s.775  Рамта е 2 плочки от 4 и 2 гб. на които сменях местата, пробвах само едната на първия и втория слот, после и другата - без промяна. Утре ще отида да го издухам с компресор и евентуално да пръсна слотовете с контактен спрей. И като че ли се поизчерпах от идеи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тестваш с друго захранване и проверяваш за подути кондензатори. Дъното не е първа младост. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

+1 глас от мен че в захранването е проблема най-вероятно. Ако е някоя китайска бомбичка незабавно го смени с по качествено.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 42 минути, grizly написа:

+1 глас от мен че в захранването е проблема най-вероятно. Ако е някоя китайска бомбичка незабавно го смени с по качествено.

 

Понеже Вашата БОМБИЧКА е произведена в центъра на Токио!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, grifony написа:

Здравейте,  проблема е следния. Както си работи компа и се изключва периферията- мишка, клавиатура плюс  аудио и видео, а в същото време компа продължава да работи. Проблема е от няколко месеца, но напоследък взе да става доста често и дразни. Дъното ми е  ECS   G41T-R3,  s.775  Рамта е 2 плочки от 4 и 2 гб. на които сменях местата, пробвах само едната на първия и втория слот, после и другата - без промяна. Утре ще отида да го издухам с компресор и евентуално да пръсна слотовете с контактен спрей. И като че ли се поизчерпах от идеи.

Добре,а софтуерен проблем изключен ли е?През цялото време когато е правил проблемите компа на една ОС ли е бил и каква?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, nickolaycho написа:

Понеже Вашата БОМБИЧКА е произведена в центъра на Токио!

Захранването ми не е бомбичка, твоето ако е такова моето не е!

Не претендирам да е произведено в центъра на Токио но до сега откакто го имам не ми е правило проблеми изобщо! 

Независими от това че не е произведено там, е създадено от достатъчно компетентни и добри специалисти които много добре знаят какво правят за да имам с него проблеми като на автора!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Почистих дъното, надути кондензатори няма, на захранването също, сложих едно друго захранване, то пък се оказа слабо и сега картината ми е на снежинки, но май ще карам така 2-3 дена да видя дали ще се реши проблема с изключването.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 минути, grifony написа:

Почистих дъното, надути кондензатори няма, на захранването също, сложих едно друго захранване, то пък се оказа слабо и сега картината ми е на снежинки, но май ще карам така 2-3 дена да видя дали ще се реши проблема с изключването.

Слабо захранване > картина на снежинки - ммм не.

Остави само 2GB оперативна памет и пробвай отново, ако няма ефект пробвай само с 4-ката.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами това захранване, което сложих сега, е много измислено уж 400w, но знам със сигурност, че работи, но няма достатъчно изходи, та сега вместо харда и сд-то, съм вързал харда и видео картата, която е Assus GTX  550 ti. Та затова предполагам тези снежинки се появиха.А сега съм само с едната плочка рам 4гб. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Захранванията си имат конкретни модели - пиши ги те са по-важни от един хвърчащ надпис 400W.

Дъното ти има вградена видео карта - пробвай само с нея. Снежинките могат да са и от неправилно поставена видео карта или проблем с нея, кабел и т.н.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами това захранване, което сложих сега е модел ATX-400, а моето е ATX - S460, вградената видео карта не работи, вероятно процесора не я поддържа/core 2 quad Q9650/. Интересното е, че към видео картата съ м вързал на hdmi слота един телевизор, който си има чиста картина.

Добрата новина е че засега, около час, периферията не се е изключвала, но пък е мъчително да се работи с тази картина.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вградената карта е в дънната платка, а не в процесора (c2d нямат видео ядро в процесорите си).

Така като ги гледам и двете захранвания ще са някоя куча марка ... ако не искаш да останеш без система вземи мерки.

Добре е да разбереш от къде идва проблема със снежинките (все пак на вън все още не вали сняг).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...