Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеокартата се скри

Препоръчан отговор

Здравейте. Всичко започна откакто преминах на хоум офис с vpn и реших към моя компютър да свържа втори по-стар монитор. След това когато отворих photoshop например ми изписа че нямам 512 MB VRAM и няма да работи нормално. Така или иначе не виждах добре с другия монитор, не ми вършеше работа и го махнах. Това съобщение във фотошоп изчезна, но много други програми започнаха да крашват.

Прилагам няколко снимки - на параметри и драйвъри, надявам се да са от полза.

Много благодаря предварително!

3-31-2020 12-37-19 PM.png

3-29-2020 11-47-57 PM.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как се е "скрила", като се вижда в windows? Пробва ли да изчистиш драйверите с DDU и да ги инсталираш на ново, като преди това ги изтеглиш от сайта на AMD за съответната ОС и модел видеокарта?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами имам предвид, че все едно не функционира на 100%.  Не съм опитала това.

Доколкото виждам модела видео карта ми е AMD Radeon R9 200 series. В сайта няма тези драйвъри а има за 280, 270X, M280. Не знам точно кои да изтегля?

3-31-2020 4-04-27 PM.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как пък не си знаеш модела на видеокартата? Изтегли и стартирай това:

https://www.techpowerup.com/gpuz/

и качи снимка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, nattana10 написа:

Значи ми трябват тези драйвъри:

AMD Radeon R9 M280 ?

M - трябва да е за мобилна карта, ти с лаптоп ли си? Ако си с компютър това не е твоя драйвер!

Сега когато пуснеш нещо което товари графичната карта в GPU-Z > tab Sensors - отчита ли го?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми прилича на умираща видеокарта, която при малко товар крашва.

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-200-series/amd-radeon-r9-285

Това е драйвера, изтегли го, изтегли DDU, рестартирай в safe mode, изчисти старите драйвери с DDU, след това рестарт в нормален режим, инсталираш новите драйвери и тестваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Готово, няма резултат, пак си крашват програмите. Отново казвам, че всичко беше наред до преди да инсталирам vpn и да свържа втория монитор. Да снимам ли портовете, където е сложен монитора?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Време е да спрем да гадаем.Проблема е в липсващи или неработещи драйвъри.Първо даваш точен модел на ПС,после каква е системата.После се пита за помощ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Системата се вижда от снимките, но, както казах, проблема може и да е в умираща видеокарта. @nattana10 Какво стана, преинсталира ли драйверите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

4b7138d54ee8d536.png

Компютъра е на части, като вече е с ъпгрейтната видеокарта - AMD Radeon R9 200 . Windows 10.

Да, преинсталирах ги, но нямаше промяна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

Системата се вижда от снимките...

Уиндоус 10,ако се е обновявал,скапва винаги драйвърите на AMD. Не е изключено и други да са се скапали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това реално е 7 годишни дъно, процесор и памет евентуално, ъпгрейднати с по-нова видеокарта (~6 годишна).

Щом са обновени, тествай видеокартата на друга машина как се държи или носи всичко в сервиз за диагностика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последното му обновяване продължи повече от преинсталация на windows. И се случи наскоро може би след махането на втория монитор.

Още нещо смених, не само видеокартата, но не помня какво. Ако е важно ще потърся.

Интересното е, че 3DS Max не крашва, колкото и да го натоваря, а други програми имат проблеми (photoshop, clo 3d).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, nattana10 написа:

4b7138d54ee8d536.png

Компютъра е на части

Тогава търсиш самостоятелно всички драйвъри,според хардуерният им идентификатор и ги преинсталираш,един по един.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Димитър 59 написа:

Тогава търсиш самостоятелно всички драйвъри,според хардуерният им идинтификатор и ги преинсталираш,един по един.

E това не мога да го направя, ще ми трябват инструкции или линк към такива. Благодаря предварително.😀

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последното му обновяване продължи повече от преинсталация на windows.

И те са заменили драйвърите с техни.Hа някои устройства може да са оставили и без драйвър,както  правят  с AMD.

преди 7 минути, nattana10 написа:

E това не мога да го направя, ще ми трябват инструкции или линк към такива. Благодаря предварително.😀

Отваряш диспечъра на устройства.Избираш устройство/Свойства/хардуерен идентификатор.Копираш го и поставяш в търсачката на гугъл.В резултатите търсиш от къде може да се изтегли драйвъра.Желателно е да провериш всички за нови версии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ли трябва да направя? И в гугъл да търся това, което маркирах със стрелката?

Аз не знам 90% от драйвърите за какво са и защо ги има по няколко пъти. Знам звуковия, за таблета, за видеокартата... Може ли да кажеш няколко, които задължително да проверя?

3-31-2020 8-36-06 PM ааа.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не това.На детайли ще видиш хардуерния идентификатор.От там позволява да го копираш.

Може ли да кажеш няколко, които задължително да проверя?

Дънна платка,процесор,видео карта,памет,устройство за съхранение,аудио.

За AMD  видео,може да използваш помоща на Auto-Detect and Install Radeon™ Graphics Drivers for Windows. Ще се инсталира първо тяхна помощна програма,която ще сканира системата автоматично,след което ще предложи точния драйвър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...