Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте имам Acer aspire e5-773g.Проблема е следния- всичко работеше нормално но след преинсталация,като почне да сваля сам драйверите за видео лаптопа забива и не иска да тръгне(само се рестартира).При ръчно инсталиране на драйверите върви само с тези на чип сета,а като кача драйверите на външната видео карта(nvidia 940m.)

Пак замръзва и почва да се рестартира.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много вероятно е видеокартата 940м да е заминала. С драйвер на чипсет няма как да върви, по-скоро на вградено видео. Защо направи преинсталация, след като всичко е работело нормално? От къде теглиш драйверите - от официалния сайт или от сайта на nvidia? Другите драйвери как ги инсталира и откъде?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да точно на вътрешната върви....направих я защото му добавих SSD.а относно драйверите пробвах от всякъде(Nvidia,Acer дори накрая пробвах и с драйвер пака от замунда-плюс още какви ли не програми,където намират автоматично драйвера...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изтегли си чист windows от сайта на microsoft, запиши го с техния инструмент и пробвай на чисто инсталация, като заредиш инсталацията от USB паметта и изтриеш системния дял. След това отиди на сайта на производителя, намери си модела, изтегли и инсталирай всички драйвери, накрая отиди на сайта на nvidia и си изтегли и инсталирай последния актуален драйвер. Много е вероятно ако и windows ти е теглен от някой банан да е омазан или след това да си омазал инсталацията.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Raze написа:

Изтегли си чист windows от сайта на microsoft, запиши го с техния инструмент и пробвай на чисто инсталация, като заредиш инсталацията от USB паметта и изтриеш системния дял. След това отиди на сайта на производителя, намери си модела, изтегли и инсталирай всички драйвери, накрая отиди на сайта на nvidia и си изтегли и инсталирай последния актуален драйвер. Много е вероятно ако и windows ти е теглен от някой банан да е омазан или след това да си омазал инсталацията.

 

Windowsa e от сайта на Microsoft...правя точно така както си описал...и не иска...Мисълта ми е има ли шанс да е нещо друго освен изгоряла видео карта...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не си омазал много системата, най-вероятно е това. Пробвай за всеки случай и с някой live linux, но прочети точно как да активираш дискретно видео и да го тестваш там.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавил си SSD, стария диск с инсталирана OS имаш ли го още? Пробвай с него. Там с каква OS беше?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дори да си инсталирал драйвери за външната видеокарта, то лаптопът продължава да работи основно с вградената (освен ако не си правил специално настройки), така че дори да има някакъв хардуерен проблем с нея може да не разбереш докато не се включи, за това аз мисля, че проблемът ти е друг. Възможни причини са омазани системни файлове или драйвери - ако си инсталирал много пъти драйвери от различни източници или с програми.  Стар и/или бъгав драйвер. Драйвера за видеокартите се инсталират от сайта на производителя на съответния чип, тъй като в сайта на производителя на лаптопа често са стари и не ги обновяват. Ето тези драйвери ти трябват Intel HD Graphics 520 и NVIDIA GeForce 940m.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, tepmu написа:

Дори да си инсталирал драйвери за външната видеокарта, то лаптопът продължава да работи основно с вградената (освен ако не си правил специално настройки), така че дори да има някакъв хардуерен проблем с нея може да не разбереш докато не се включи, за това аз мисля, че проблемът ти е друг. Възможни причини са омазани системни файлове или драйвери - ако си инсталирал много пъти драйвери от различни източници или с програми.  Стар и/или бъгав драйвер. Драйвера за видеокартите се инсталират от сайта на производителя на съответния чип, тъй като в сайта на производителя на лаптопа често са стари и не ги обновяват. Ето тези драйвери ти трябват Intel HD Graphics 520 и NVIDIA GeForce 940m.

мерси за драйверите сега ще пробвам и ще ти кажа резултата

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Добавил си SSD, стария диск с инсталирана OS имаш ли го още? Пробвай с него. Там с каква OS беше?

Нямам него го добавих като външен диск,защото ссд то ми е 120 гб

инсталирах дадените драйвери обаче в device manager-a ми го дава с ! и -WIndows has stopped this device becouse it reported problems.(Code 43)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не си го форматирал няма значение дали е бил като външен диск. Не каза с каква OS си бил преди!

Кога последно си ползвал външното видео?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, itso9090 написа:

да точно на вътрешната върви....направих я защото му добавих SSD.а относно драйверите пробвах от всякъде(Nvidia,Acer дори накрая пробвах и с драйвер пака от замунда-плюс още какви ли не програми,където намират автоматично драйвера...

И аз мисля че Nvidiata си е изпяла песента.
Вижда ли се в Speccy или поне в dxdiag?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Bubbles написа:

Добавил си ССД а какво стана с ОС-то на харддиска?
Ако го пазиш, пробвай го да видиш ще върви ли картата.
Иначе и аз мисля че може да си е изпяла песента.
Вижда ли се в Speccy или поне в dxdiag?

форматирах го и другия хард...показва я картата но с удивителен и (code 43)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, itso9090 написа:

форматирах го и другия хард...показва я картата но с удивителен и (code 43)

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Затова 100000000 пъти пиша клонирайте си ОС!!! Работа за 5 минути...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, JKirilov написа:

Затова 100000000 пъти пиша клонирайте си ОС!!! Работа за 5 минути...

Като не очакваш да ти се случи...  Става след дъжд качулка....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, itso9090 написа:

форматирах го и другия хард...показва я картата но с удивителен и (code 43)

Code 43 е именно проблем с драйверите, 2-3 пъти съм го оправял лично. Ето няколко клипа, които биха ти били полезни:

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, tepmu написа:

Code 43 е именно проблем с драйверите, 2-3 пъти съм го оправял лично. Ето няколко клипа, които биха ти били полезни:

А дано, ама надали. При нова инсталация, както и при старата, щом видеокартата не пали, точно от драйвер ще е.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, Raze написа:

А дано, ама надали. При нова инсталация, както и при старата, щом видеокартата не пали, точно от драйвер ще е.

Надеждата умира последна. Сам казва, че е инсталирал доста пъти драйвери от най-различни места, което е причинило някакво омазване според мен.

Аз бих пробвал деинсталиране на драйвера с Display Driver Uninstaller под safe mode и на двата и после на чисто да инсталирам тези, които му дадох одеве. Може и инсталация на чисто отново. Чак тогава бих пристъпил към отписване на картата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, Raze написа:

А дано, ама надали. При нова инсталация, както и при старата, щом видеокартата не пали, точно от драйвер ще е.

да сччитам ли че е заминало видеото?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Без сервиз няма как да се знае на 100%, след като не можеш да се справиш сам.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, tepmu написа:

Надеждата умира последна. Сам казва, че е инсталирал доста пъти драйвери от най-различни места, което е причинило някакво омазване според мен.

Слагал съм какви ли не драйвъри но винаги след нова преинсталация....мисълта ми е дали да  го водя на сервиз(защото съм от малък град и не са много добри специалисти) или да го дам за 300 лв в този му вид(а не ми се иска защото лаптопа си е доста добър)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, itso9090 написа:

Слагал съм какви ли не драйвъри но винаги след нова преинсталация....мисълта ми е дали да  го водя на сервиз(защото съм от малък град и не са много добри специалисти) или да го дам за 300 лв в този му вид(а не ми се иска защото лаптопа си е доста добър)

Това трябва си го прецениш сам. По принцип в BIOS-а трябва да има опция графиката да върви само с вградената видеокарта и няма да имаш проблеми с другата, но дали ще те устройва да караш само с нея аз няма как да знам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз не смятам добавянето на SSD да поврежда каквото и да е! Проба с Убунту може да подскаже нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!
Не пускам нова тема, защото мисля, че въпроса ми е към тази.
След преинсталация на лаптопа ми (Compaq HP, win 7, 64bit OC, 4gb RAM, 2.10GHz, AMD Athlon Х2, NVIDIA graphics), който е роден през 2007 година, имам проблем с видеото.
По-точно с гледането на онлайн филми...и още по-точно с HBOgo и Netfliх. Работата е такава, че до сега не съм гледала онлайн филми на този лаптоп, за да кажа какво е било преди преинсталацията. Според вас, нормално ли е през 2-3 мин. филма да спира и да се появява онова досадно кръгче, което "зарежда" видеото?
Погледнах и видях, че имам инсталиран пакет на NVIDIA и не знам дали трябва да сваля още драйвери, за да реша проблема или проблема е хардуерен (остарял).
Ще съм благодарна за всяко мнение!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...