Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте!Ще се опитам накратко да опиша проблема си.Лаптопа ми постоянно губи мрежата си и нямам интрнет.Носих го в сервиз,правиха му пълна диагностика на мржовата карта и на всичко друго,инсталирани са необходимите драйвери и там в сервиза си е работил без проблем.Кааха ми че проблема е в рутера.Но как ще е проблема в него след като мобилние ни телефони ,таблет и още един лаптоп са към него и те нямат проблеми,само моят лаптоп.Постоянно рестартирам рутера,лаптопа и по някое време вече имам интернет до следващото изчезване.При отстраняване на проблеми ми дава най-различни грешки, всички възможни които ги има.Незнам къде може да е проблема.Снетърпение очквам мнения.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това на 2,4 или на 5 GHz се случва. Ако лаптопа е по близо до рутера, пак ли се разкача?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да местила съм го и в стаята с рутера,същата работа.А тази херцове къде мога да ги видя.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Марка и модел на рутера, както и марка и модел на лаптопа и с каква операционна система е.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем с един лаптоп от доста време и все го неглижирах. Днес ми писна и му отворих капака да видя картата и - о чудо кабела на антената не беше на точното място. Преместих го и всичко е ок.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, naskobg написа:

Имах подобен проблем с един лаптоп от доста време и все го неглижирах. Днес ми писна и му отворих капака да видя картата и - о чудо кабела на антената не беше на точното място. Преместих го и всичко е ок.

И къде беше "кабела на антената"? Да не беше свързан с ....... инвертора:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, street racer написа:

И къде беше "кабела на антената"? Да не беше свързан с ....... инвертора:lol6:

Повечето лаптопи са с две жици - черна и бяла. Този беше с една. На картата има два изхода - mein (не main) и aux. Кабела беше на mein, а трябва да е на aux. Както вече казах - преместих го и обхвата стана фул.

Не знам кое е смешното, но е факт.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 минути, naskobg написа:

Повечето лаптопи са с две жици - черна и бяла.

При мен на хардуера са с едно и две, а на кабелите също си има 1 и 2 ... но за цветовете ... не се загледах ... дали бялата жичка е 1 или черната ...

п.п. Някой попита модела на рутера, лаптопа и ОС, но .... какво .... не смятате да отговаряте, защото какво - решили сте си проблема ли, а?!

Дайте малко повечко информация. Не споделяйте по този начин решението.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

рутера е zyxel, лаптопа ми е hp, операционнат система уиндоус 10 . проблема не е решен,карам си така 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, tonizg написа:

..... лаптопа ми е hp .......

Точно на HP кабела не беше където трябва. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

тогава да го занеса пак на сервиз и да им кажа да проверят тези жици.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, tonizg написа:

тогава да го занеса пак на сервиз и да им кажа да проверят тези жици.

Точен модел на лаптопа. Проблемът, вероятно е проблемен драйвър на Windows 10 за безжичната карта, която е интелска.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

всичките необходими драйвери са сложили,все пак би трябвало да разбират.преинсталираха го и от 5  дена съм с Windows 10.Преди преинсталацията пак правеше така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, tonizg написа:

всичките необходими драйвери са сложили,все пак би трябвало да разбират.преинсталираха го и от 5  дена съм с Windows 10.Преди преинсталацията пак правеше така.

Марка и модел на лаптопа!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптопа е HP 250 G3 .Като го разместих пак изчезна интернета.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, tonizg написа:

Лаптопа е HP 250 G3 .Като го разместих пак изчезна интернета.

Благодаря! Като за начало забрани Power managment на Windows  да контролира безжичната карта и тествай пак.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих всичко, рестартирах и пак същото,но поне като кликнах на отстраняване на проблеми веднага стана

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, tonizg написа:

Направих всичко, рестартирах и пак същото,но поне като кликнах на отстраняване на проблеми веднага стана

Тоест махнал си Power Managmet на безжчната карта така ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

следвах инструкцията във видеото,махнах отметката да не пести енергия

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, tonizg написа:

следвах инструкцията във видеото,махнах отметката да не пести енергия

Вероятни причини за проблема.

1. Повредена безжична карта - Няма как да я смениш с друга, защото няма как да намериш, не се знае дали е на слот, а и смяната ще е скъпа. Решение: Вземаш си външна безжична USB карта и тестваш с нея.

2. Проблемен драйвер за безжичната карта - Решението е същото като в точка 1.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, Емил Костов написа:

......... не се знае дали е на слот .........

На слот е картата! И съм почти сигурен, че кабела е на Mein. Лошото е, че за да се стигне до картата на тоя модел, трябва да се разглоби почти целия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря много.Ще си взема външна карта.Дано проблема да се реши.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, naskobg написа:

На слот е картата! И съм почти сигурен, че кабела е на Mein. Лошото е, че за да се стигне до картата на тоя модел, трябва да се разглоби почти целия.

Не е това лошото. Лошото е, че няма свестен сервиз! :)

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Не е това лошото. Лошото е, че няма свестен сервиз! :)

 

Ако се намери туториал (има!!) и за неразбиращ е лесно да стигне до картата.

https://www.ifixit.com/Guide/HP+250+G3+WiFi+Card+Replacement/89086

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...