Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Shreek

Сравнение на BV9600 Pro и BV9700 Pro. Препоръка за добро безжично handsfree.

Препоръчан отговор


Моля за сравнение на двата телефона, посочени в заглавието на темата. САЙТ на производителя.

При равни други условия, а цената им в момента е равна... кой от двата бихте избрали?

И защо?

Моля да не се брои като реклама. Предишния път, когато бях тръгнал да купувам телефон, оправих евтино проблема със сегашния си телефон. Навярно и сега проблема може да се оправи със съвсем малко средства и малко труд, и вероятността да го оправя и да го подаря на някой познат е реална.

Решил съм обаче, че вече искам нов телефон.

Решил съм че искам и Bluetooth към телефона. Нещо подобно на ТОВА.

Линка е илюстративен. Нямам предвид непременно това китайско копие на Plantronics, но искам все пак с едно зареждане да откара поне два дни разговори. Много ми хареса като прочетох, че тези на Plantronics показват нивото на заряда на батерията си на дисплея на телефона. Някой може ли да ми препоръча качествен Bluetooth към телефона, който да има достатъчно дълъг живот на батерията, добър звук и подобни софтуерни екстри?

Не ми се дават 80 евро за оригинален, и затова моля за отзиви и мнения от личен опит.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Понеже не намирам редактора добавям още нещо.

 

За Bluetooth-а. Чета за устройства, които могат да поддържат връзка с две различни устройства. Интересувам се от такова. Искам да мога да го ползвам както с телефона, така и с компютъра си, без да се налага всеки път да настройвам свързването.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Bluetooth си поръчах. Какъв ще се окаже като качество - лотария, но поне на описание параметрите, които искам ги има.

По отношение на телефоните никой ли няма да напише мнение?

Каквото и мнение да напишете ще го прочета внимателно, но отговорността за покупката и избора ще си останат мои.

И няма да мрънкам на никого.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Shreek написа:

 

По отношение на телефоните никой ли няма да напише мнение?

 

Не знам по какъв повод искате да си купите този модел и каква е идеята на тази покупка, но от продажните цени в Бг виждам диапазон 650-700 лева.
Аз лично няма да дам мнение не за друго, но хората наоколо ме познават и знаят, че без да имам личен контакт с даден модел, мнения от четене на хартия не давам.
За мен в този ценови диапазон могат да се извадят доста добри предложения, извън търсените, но вие не искате предложения, а мнения за конкретните два модела.
Да не говорим, че не казвате откъде ще купувате, защото (примерно) ако поръчвате от Китай е едно, а ако купувате от наша фирма апарат с гаранция европейска е друго.

Иначе за мен това са китайски пръчки на висока цена. (пак казвам - не съм търсил мнения на ползватели в нета и не съм чел нищо за марката и моделите)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

 В следващите няколко дни точно тези два модела са на промоция и цената им е 259,99 щатски долара. Линка към сайта на производителя го сложих за да бъде видяна и цената, но сега вече с това уточнение аз директно подлежа на санкциониране по точката за рекламата.

Не съм имал за цел да рекламирам, и изрично се разтраничавам от препоръчване.

https://store.blackview.hk/en/buy/blackview_bv9600pro_rugged_smartphone_outdoor_smartphone_ip69k_smartphone

Имам добро впечатление от Blackview 8000 Pro. 6 GB RAM, 64 GB memory. 3 години вече го ползвам и имам дребни забележки към него, които забележки, ако се вгледаме в детайли, са пренебрежими.

Замяна на платката с куплунга за зареждане. Причина - при носенето в джоба власинките от джоба влизат при куплунга за зареждането и след две години и малко дъното беше затъпкато от власинки, та куплунга не влизаше достатъчно и на моменти губеше контакт.

Напоследък не се чува добре, но мрежичката над високоговорителя е така наслоена с боклуци, че от мрежичка е станала на плътна стена. Нещо нямам желание да седна да го разглобя и да измия въпросната мрежичка. Зная обаче, че ще го направя.

Телефона е изпускан многократно от височината на джоб. Веднъж летя поне 7, може би 8 метра. Докато летеше си мислех, че съм се сбогувал с него, но имах късмета да не се удари на камък или бетон с дисплея, и телефона продължи да работи с леки драскотини по рамката, които трябва да се вгледаш за да ги видиш.

С този телефон се държа както с компютъра си - отварям по 30-40 таба в браузъра и не ми бави. Няколко пъти съм засичал и над 60 таба отворени. Предишните ми телефони не биха издържали подобен терор по отношение на консумацията на RAM и процесорен ресурс. Последния ми телефон преди този беше с голяма батерия, и по отношение на батериятта се държеше по същият начин, но беше с много по-малко памет, и беше с 4 ядра на процесора. Тогава го смених, защото играех игра, която искаше по-голяма процесорна мощност.

Отдавна не играя онази игра, и се ограничавам да играя игри само на стационарен компютър. Удоволствието да не мисля дали ако отворя още няколко таба, и не ги затворя веднага, а след няколко дни, без това да започне да бави телефона ми - за мен това удоволствие си струва парите, които съм готов да дам за някой от тези два телефона.

Blackview 8000 Pro ми струваше 500 лв. През месец матр 2017-та година от Гиърбест. Не съм го поръчвал лично и не мога да кажа точно толкова ли е бил, или с 20-30 лв надолу, но аз толкова дадох на човека, който ми го поръча през акаунта си.

Тези двата в при сегашния курс на долара, в момента на писането на този пост, струват по 468,53 лв. От промоцията на сайта на производителя.

 

Досегашния ми телефон е IP68. Тези, за които питам и двата са IP69. Тази защита ми е повече от достатъчна.

 

Има обаче разлики, които аз не умея да чета и анализирам така, както го правят някои хора тук. Дисплеите им са различни. Процесорите им са различни. Чипсета им е различен. Така и не можах да разбера дали имат отделен, независим от двете сим карти, слот за карта памет. Ползвам активно два телефонни абонамента и няма начин това да се редуцира до един абонамент. Освен ако живота ми не се промени драстичнои неочаквано, което не си пожелавам. Така че двете сим карти остават за ползване.

Картата памет в сегашния ми телефон е 128 GB и я ползвам като хранилище за данни. Искам да си я прехвърля на новия, но в крайна сметка ако нямат отделен слот - те са с по 128 GB собствена памет, така че няма да си разплета търлъците ако нямат независим слот за карта памет.

 

За мен лично изброените дотук неща са достатъчно основателни причини да поискам да продължа със същият производител на телефони.

И моля за мнение и сравнение между двата телефона.

 

преди 4 часа, algor написа:

За мен в този ценови диапазон могат да се извадят доста добри предложения, извън търсените,

 

С удоволствие бих прегледал това, което смятате за добри предложения в рамките на 500лв. Нещата, на които твърдо държа са:

 - две сим карти.

 - не е абсолютно наложително, но много ми се иска отделен слот за карта памет.

 - водоустойчив.

 - давам си сметка, че ако не беше удароустойчив, щеше най-вероятно да е умрял досега, но това не е с висок приоритет.

 - поне 4 GB RAM и 64 GB memory.

 - сегашния е с 5 инча екран, 9600 Pro е с 6.21 inch при незначителна разлика във външните размери на телефона. 9700 Pro вече почва да ми се вижда тежък като грамаж. Не съм вече млад и по-малко от 5,5 инча ще ми е некомфортен. Споменавам годините заради момента, в който човек започва да не вижда много добре отблизо.

 - по-голяма батерия.  Не обичам да зареждам всеки ден. Ако мога да зареждам веднъж на три дни - харесва ми.

 

Не са малко нещата, които искам. Цената на телефон, който ги покрива е може би поне 700. Ако не съм ви убил желанието да ми напишете вашите предпочитания - ще се радвам да ги прочета, без да се съобразявате със сегашната цена на двата телефона, посочени от мен. А ако има нещо в рамките на 500 - още по-добре за бюджета ми.

 

В предишната ми тема имаше настойчив въпрос за актуализации. Дали се обновява, дали прави проблеми. Не помня всичките въпроси, но от как сегашния ми телефон е с мен, актуализации на различни елементи от софтуера има на всеки няколко дни, и като изключим че напоследък ми заявява че Гугъл плей сървис фор инстант ап хес стопед, никакви проблеми не съм имал със софтуера. Но андроида е 7,0. Иска ми се нещо по-ново.

Редактирано от Shreek
Добавих пропуснато. (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това вече е друго...
Разгледайте Huawei Nova 5T.
Има доста колеги, които могат да ви препоръчат и модел на Xiaomi - аз не съм запознат в детайли и не съм ползвал, но в диапазона 600-700 лева съм чел, че се препоръчват сполучливи модели на марката.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Redmi Note 8 Pro е на 500 лв в технополис. Изобщо не виждам защо го обмисляш тоя Blackview

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, Silvering написа:

Redmi Note 8 Pro е на 500 лв в технополис. Изобщо не виждам защо го обмисляш тоя Blackview

Дългият ми пост по-горе виждаш ли го? Това са мотивите ми да избера отново телефон от същата марка.

Така е. Redmi Note 8 Pro е даже още по-евтин тук.

Цитат

According to the official sources, Xiaomi Redmi Note 8 Pro is IP52 water-resistant.

Не ми е достатъчно водоустойчив.

Ако имаше водоустойчив телефон на Асус (имам прекрасни впечатления от два поредни телефона на Асус) с подобни данни и водозащитен - бих го взел и на двойна цена.

Двойна на тази, която в момента се предлага от Blackview.

Момента че не съм в България е без значение.

Момента, че темата беше за сравняване на два конкретни телефона е без значение.

Момента, че уж имаше телефони, които покриват изискванията ми, на същата цена - аз лично не ги намирам, също е без значение.

Благодаря на всички, писали до момента в темата. Всичко, което можех да напиша - написано е. Това е от мен. Дано тази тема е информативна и полезна на някого.

 

Приятен ден на участниците в темата и на случайно прочелите я.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да се сърдите и да сте обиден, но в крайна сметка затова е добре да се дава изчерпателно инфо  в заглавния пост, за да се спестят такива недоразумения.
Никой не знае откъде ще купувате, след като не сте написал никъде.
И още нещо - преди повече от 6-7 месеца пускате една тема за покупка, сега втора...
В първата говорите за апликация, която задължително искате да се инсталира на апарата и какъв голям фен сте на Асус, тук сменяте посоката и вече апликация не ви трябва, а Асус е в историята...
Как да ви обясня, че даден човек, за да даде търсеното от вас инфо трябва поне 30-40 минути да отдели да сравнява моделите, посочени от вас като процесори, рам, вътрешна памет и прочие и прочие неща, които само се четат на хартия...
Всички знаем, че на хартия е едно, а реалността друго.

Ами няма ползватели на тази марка в този форум или има, но не са попаднали на темата - толкова ли е тънкообидно за вас това, че няма изказани мнения?
Да не говорим, че не само хардуера е важен за добрата работа на даден Андроид, а и софтуера елементарно може да се бъгне от някакво си приложение, което пък работи перфектно с 30 други марки и модели апарати...

Както и да е.
Спирам до тук, а вие ако искате се сърдете.

Приятна вечер и успех в избора!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

IP68 стандарта се раздава на куцо, кьораво и сакато. Два такива телефона съм удавил в сладка вода, докат ги мия на мивката. Отделно, че нито търговец нито производител ще ти признаят гаранция за удавен телефон, колкото и да го рекламират като водоустойчив. Пробвано. Тва си ми намириса на реклама: търся еди си къв телефон с еди си кви изисквания съм. Проверих вече, няма друга марка освен Blackview, ама и вие поровете и вие ще видите, че няма. И така при споменаване на blackview в гогъла, тая тема може и да излезе на първата страница..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, algor написа:

В първата говорите за апликация, която задължително искате да се инсталира на апарата и какъв голям фен сте на Асус, тук сменяте посоката и вече апликация не ви трябва, а Асус е в историята...

Изискването за апликацията си стои, но очаквам по-новата операционна система да разреши този проблем. Сега съм на Андроид 7. Що се отнася до Асус - първо опитайте да ми намерите водозащитен телефон на този производител, и след това ще продължим разговора за Асус. Фен съм на Асус, и в държава, където можех да го опазя от атмосферните условия - да. Предвид какво става тук през достатъчно на брой дни от годината - водозащитеността ми стана по-приоритетно изискване.

 

преди 2 часа, algor написа:

Как да ви обясня, че даден човек, за да даде търсеното от вас инфо трябва поне 30-40 минути да отдели да сравнява моделите, посочени от вас като процесори, рам, вътрешна памет и прочие и прочие неща, които само се четат на хартия...

Отделил съм достатъчно повече от 30-40 минути. Технологиите на телефоните никога няма да ми бъдат страст и интерес. Нито ще ги следя така, както ги следят някои хора.

Чел съм в темите за телефони мнения, базирани на чипсетите, коментари за това кой процесор бил по-добър, технологии на екраните и още технически подробности, които не са без значение за електрониката, но от които нищичко не отбирам.

За тези неща питах, но майсторите на "Не взимайте този а вземете онзи, защото чипсета е хххх" ги няма.

 

При мониторите за компютри мога да кажа без да правя справки каква матрица искам на монитора ми, какви допълнителни технологии искам да има в монитора ми, и мога да обясня и защо ги искам.

Мога да обясня това и на човек, който изобщо не вдява от електроника по начин, по който ще ме разбере.

С телефоните нещата не са същите, както с мониторите ли със стационарните компютри.

Затова и питам.

 

преди 2 часа, algor написа:

Ами няма ползватели на тази марка в този форум или има, но не са попаднали на темата - толкова ли е тънкообидно за вас това, че няма изказани мнения?

Ще го напиша толкова пъти, колкото е необходимо - аз питам за сравнения между дисплеи, чипсети, предпочитания към един или двуг процесор и съответно защо.

И може би би било по-правилно да се напише, че потребителите на този форум като цяло ги няма. Ще отговаря на истината в много по-голяма степен, и няма да може да бъде наречено персонална нападка.

 

А сега определено чувствам поста ви като персонална нападка.

Защо според вас?

Мнението ми, че темата не ми е полезна, което си е живата истина - дава ли ви основание да ме наречете тънкообиден, или да напишете че се сърдя или съм обиден?

 

Ако съм ви засегнал с мнението си, че темата не ми е полезна - поднасям ви извиненията си. За това, че ме квалифицирате без да ме познавате няма да пиша мнението си. Ще вземе пак да се окаже, че я съм се обидил, я нещо друго се е случило.

 

Напълно наясно съм, че не съм нито мил, нито любезен. Интересуваше ме някой да каже с по няколко думи за разликите в дисплеите, и в останалите параметри на телефоните. Други хора със сигурност щяха да видят нещата по начин различен от начина, по който аз ги виждам.

 

преди 2 часа, algor написа:

Да не говорим, че не само хардуера е важен за добрата работа на даден Андроид, а и софтуера елементарно може да се бъгне от някакво си приложение, което пък работи перфектно с 30 други марки и модели апарати...

Небето е синьо, когато е безоблачно и слънцето е над хоризонта.

Точно заради такива неща пуснах темата. Това, че споменавате че добрият телефон е компиблация между добър хардуер и добре работещ на него софтуер - има ли хора, които не го знаят?

По отношение на приложенията все пак има наложени някакви стандарти, спазването на които стандарти свежда риска от бъгвания до минимум.

 

Ще си позволя да направя едно отклонение от темата и ще ви припомня, или ще ви спомена за едни други времена. В зависимост от годините ви.

Имаше времена, и те са преди по-малко от един човешки живот, когато за да си купиш звукова карта, или видеокарта, трябваше да кажеш да продавача модела на дънната ти платка, а някои искаха и модела на процесора, за да ти кажат дали звуковата карта ще работи с твоето дъно и процесор.

Тези времена съвсем не бяха толкова отдавна, и аз добре ги помня.

И тогава, когато някой ме попиташе с какви компоненти съм, с каква операционна система съм и дали компонентите ми имат конфликти - отговарях без да питам човека отсреща кой номер гащи носи. В известен смисъл по този начин се трупаха информационни бази (тогава не се ползваха тези думи, но смисълът е същият) кои дъна с кои звукови платки правят проблеми, и съответно за всякакви конфликти на периферия.

 

Още две неща ще ви напиша.

1, Ако бях пуснал тема със списък въпроси от типа "Амолед срещу АйПиЕс дисплей". Хелио срещу Медиатек и т.н.т. или нямаше да имам отговори, или щях да бъда пратен да си ги търся в нета. (което и отивам да направя)

2, Чета във форумите тук от години. Епиктет е казал, че човек има две уши и една уста, за да говори два пъти по-малко отколкото слуша. Или чете.

В тези форуми има повече от достатъчно теми, на които теми имам нужните познания. Не ми се иска да квалифицирам немалка част от отговорите, но нещата са като във вица, в който консултанта от магазина съветва клиента да прочете инструкциите и сам да си почисти принтера. Вица завършва с думите "От принтери, които клиента е опитал да почисти сам ние изкарваме много повече пари, от колкото от принтери, които клиента не е докосвал".

 

Едно от нещата, от които българите масово подивяват е когато не им се направи евала. Ако модераторите преценят, че съм нарушил някое от правилата нека ме баннат, но аз евала на форума за тази, а и за предишната си тема за търсене на мобилен телефон няма да направя.

От предишната тема имах някаква полза, но от тази тема нямам никаква. Нека да я заключат, ако случайно видят този пост.

 

За положения труд да напишете нещо в темата благодаря и ви желая приятна вечер.

Привет. Тъкмо отписах темата и се появи искренно и лично мнение.

преди 6 минути, Silvering написа:

IP68 стандарта се раздава на куцо, кьораво и сакато. Два такива телефона съм удавил в сладка вода, докат ги мия на мивката.

Ще ви кажа аз как се запалих по тази марка.

Малкия ми син си купи преди ... повече от 3 и по-малко от 4 години модел 7000 про. Първата му работа е била да го накисне за 15-20 минути в буркан с вода.

Не вярвах че е толкова ... няма да квалифицирам сина си, но телефона му работеше без никакви забележки след това.

Това ме накара да повярвам, че телефона е наистина водозащитен.

Видях години по-късно, а в същност през цялото време на ползването на телефона му, как той не просто малтретираше, а издевателстваше над телефона си по всевъзможни начини.

Така е блъскал дисплея му в масата само за да ми докаже, че телефна е наистина удароустойчив, че съм изтръпвал. Усещането не е никак приятно.

Телефона му сдаде багажа след повече от 3 години невероятен тормоз. По дисплея имаше няколко кратера, по-големите от които малко по-малки от главичката на кибритена клечка.

Причината да даде багажа според мен беше батерията. Последните месеци преди да бъде сменен, телефона му караше по ... сега се питам колко ми казваше, но май 2-3 часа от зареждане до изгасване.Предните три и нещо години обаче този телефон през повечето дни беше зареждан по два пъти на ден. И беше съдран от играене на игри.

Достатъчно пъти съм го виждал горещ, когато ми го подаде да го пипна.

В сравнение с неговия 7000 про, моят, аз си взех 8000 про, беше гледан направо като писано яйце първата година и половина. След това спря да ми пука чак толкова, а в периода, в който не можеше да се зарежда без да наглася кабела за зарях по специален начин - направо ме дразнеше (в горният пост написах и каква е причината за този ми проблем).

Януари бях в България, и тогава телефона на синът ми вече издържаше по-малко от час след пълно зареждане. Коментирахме дали да му се купи и смени батерия, но в един момент просто ме прихвана и му купих 6800 про. Избрах го заради по-голямага батерия.

Всичко това са впечатления от първа ръка. Ваша воля е дали ще ги повярвате или не, но на сегашната ми работа, и това е истинска случка, докато пренасяхме едни метални шкафове с един колега, се случи та един шкаф ме удари през крака точно по джоба. Ударът беше достатъчно силен за да счупи нормален телефон. Имам навика да слагам телефона в джоба си с дисплея към тялото ми. Смятам че това беше причината телефона да оцелее, но това аз съм го преживял лично. За доста от четящите тези редове това би било шибана реклама.

 

преди 22 минути, Silvering написа:

Проверих вече, няма друга марка освен Blackview,

Напротив. Доги. Кет. ... мислех си че ще изброя 5-6 бронирани само по памет, но не можах. Но са много.

Аз обаче започнах с тази марка. Наречете го навик ако щете, но аз съм на принципа, че ако съм доволен от даден производител (повечето ми практика е с инструменти и принципа ми е от там) - не го сменям.

преди 25 минути, Silvering написа:

И така при споменаване на blackview в гогъла, тая тема може и да излезе на първата страница..

Ще излязат и доста проблеми. Един от които проблеми имах и аз, и си реших проблема сам с отверка, ножче, няколко клечки за зъби, два линка от форума на сайт... мисля че е на производителя, но не съм 100% сигурен, и може би 10-тина долара платени в ибей.

По никакъв начин обаче не мога да докажа че наистина не съм рекламно лице.

 

 

Много ми е приятно да си пишем, но отивам да си търся техническа информация в разбираем за мен вид за видовете дисплеи. След това ще търся и какви други разлики имат. Решил съм че ще сменя телефона, и дано не съжалявам, когато получа новия. Преди години съм го наблюдавал у приятел, как сменя телефоните, когато му писне. И се бях зарекъл, че мен тая работа никога няма да ме пипне.

Не се заричайте, че току виж ви стигнало и зас след време желанието да си смените телефона без старият наистина да е сдал багажа.

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За тези, които ще прочетат старата ми тема и ще забият нос в апликацията - предишния ми телефон все още се ползва в дните, когато ми е необходим, и тогава се движа в работата с два телефона.

Движех е по-правилно, защото в момента дейността ни е замразена и сме на държавни дотации. Надявам се нещата с коронавируса да приключат до месец два, но има някои признаци, че тук планират да задържат това положение до август-септември.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Корекция. Майка им ми беше казала, че телефона е бил държан дълго, но преди малко попитах сина си и получих отговор, че телефона е бил държан 1-2 минути потопен купа с вода.

Това е правено 2-3 пъти.

Имал е инциденти от "наръгване с отверка".

По отношение на това, което аз бях видял като дупки по екрана - поправят ме, че било само по скрийнпротектора. Самият екран бил цял.

Написано под диктовката на собственика на въпросното BV7000 Pro.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...