Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Препоръчан отговор


Здравейте преди няколко месеца бях диагностициран с пролапс на митралната клапа като ми беше установен в 3та град.За да стигна до него имах оплаквания като бодежи в гръдната обл. прескачания на сърцето.Прави ми се ЕКГ и ехограф.Установи се пролапс от най малката степен 0-1.Проблемът ми е че след това спрях да живея.Страх ме е да се натоварвам страх ме е от тези прескачания които получавам страх ме е да правя секс и дори да мастурбирам.Тъй като по време на прегледа бях притеснен и сърцето ми щеше да изкочи ме е страх че заради бързия пулс д-рите са пропуснали да видят нещо на ехографа което може да е опасно.От 2мес получавам паник атаки и целодневна тревожност.Имам чувството че не мога да дишам и ми се вие свят и все едно всеки момент ще ми причернее и замаяноста е почти постоянна дори и да не получавам паник атаки.Корема ми се свива дори и да не мисля за сърцето или нещо притеснително и за проблемите и веднага след това си усещам как сърцето ми бие в гърлото и се притеснявам.А прескочи ли ми сърцето това е почти сигурна тревожност до края на деня.Също постоянно се следя за аритмии и сърд.мъждене.Страх ме е да не получа внезапна сърдечна смърт.Предписаха ми бета блокер защото др ми каза че ще ми успокои сърцето което ще направи дишането ми по лесно и ще намали прескачанията което ще намали притеснението ми след пиенето им съм забелязъл че дори и да се притеснявам както преди и да получавам тревожни атаки пулсът ми който преди да ги пия сигурно е бил поне 115 сега е между 60-75,но това може и да е съвпадение.Забелязъл съм че напоследък се стряскам от най малкото нещо.Страх ме е да излизам навън и като цяло от всякакво напрежение и натоварване.Имаше един период от една седмица в която се чувствах по добре,но в момента става по зле.Като цяло нямам паник атаки но се чумствам че помти постоянно съм на ръба и съм в постоянна тревожност като се изследвам и слушам за аритмия шумове и т.н. дори стигнах със приложението на телефона за записване на глас или звук да записвам сърцето ми как бие и да го слушам.Благодаря предвалително за отговорите.А и аз съм момче на 19.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет!

Чета поста ти и се връщам 15 години назад във времето когато често м исе случваше сърцето ми буквално да откача, на около два месеца веднъж се случваше така наречената тахикардия при която пулса ми стигаше почти до 170. Няма да ти описвам колко "приятно" беше чувството и колко се страхувах от това. Е минах през камара изследвания(кардиограми, ехографи и някакви други неща чийто имена вече не помня), от всякъде ме увериха че сърцето ми е напълно здраво а тези пристъпи на тахикардия се получават от нещо друго, но така и никой не успя да разбере от какво.
Мисълта ми е че и аз бях много наплашен, не чак до твоята степен но все пак тая мисъл за гадните пристъпи не ми излизаше от главата, притеснявах се да правя някои неща, но никога не съм се притеснявал да правя секс или да карам на ръчна. Какво обаче съм установил? Значи няма значение дали мислиш а това или не, то се случва, обикновено когато най малко го очакваш, така с времето се научих да не се страхувам, после намерих и любовта а тя ми помогна много да се отърся от гадния стрес, а в момента вече толкова много години след тия гадости почти не помня какво беше това.

Искам да ти кажа, че няма смисъл да се тревожиш и самостресираш, това само усложнява нещата за теб самия и помага много да се чувстваш пъти по-зле отколкото реално би се чувствал ако си спокоен.

Прочети това което пише на следващия линк и се старай да си спокоен, дето вика живей си живота, всички сме на тоя свят временно, после никой не знае има ли нещо, няма ли... ...просто се отпусни, яж повече ментови бонбони(помагат много за успокояване[поне на мен]) пий по някоя ракия(не водки и други спиртни напитки) ракията спомага за отваряне на кръвоносните съдове но в малки количества(не кило и канче), посети отново личния си лекар, говорете за възможността тая клапа да се подмени(гледам статията пише че е възможно макар и при по-възрастни пациенти), и така, бъди себе си, тя смъртта така или иначе все някога ще дойде, а ако седнем всички да треперим и да я чакаме...
https://www.24zdrave.bg/Article/6016477

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 часа, Иван Тошев написа:

Страх ме е да не получа внезапна сърдечна смърт.

Това нещо на психоложка или психиатър разказвал ли си го ?
А иначе, смъртта е избавление от капана на съществуването, да си умрял е готино, нямаш повече никакви проблеми и няма паник атаки и не те е страх от нищо.
Ако ти се иска да поживееш още 40 годинки, ще трябва първо да намериш начин да приемеш, че може и утре да умреш.
Значи тарикатлъкът е да се намериш някоя кака с две поотраснали дечица ( над 5 годишни ), да те прибере при нея и да си живуркаш без ти да правиш твое бебе.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Белгиеца написа:

Значи тарикатлъкът е да се намериш някоя кака с две поотраснали дечица ( над 5 годишни ), да те прибере при нея и да си живуркаш без ти да правиш твое бебе.

Не знам това като какво да го приемам подигравка ли забавно ли да ми е,но явно си ме разбрал погрешно ако не се шегуваш с мене.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От тоя страх да не умреш, ще забравиш да живееш. Душата трябва да се отпуска.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 19.05.2020 г. в 17:34, Иван Тошев написа:

Здравейте преди няколко месеца бях диагностициран с пролапс на митралната клапа ... бодежи в гръдната обл. прескачания на сърцето.Установи се пролапс от най малката степен 0-1.Проблемът ми е че след това спрях да живея.Страх ме е да се натоварвам страх ме е от тези прескачания които получавам страх ме е да правя секс и дори да мастурбирам.Тъй като по време на прегледа бях притеснен и сърцето ми щеше да изкочи ме е страх че заради бързия пулс д-рите са пропуснали да видят нещо на ехографа което може да е опасно.От 2мес получавам паник атаки и целодневна тревожност.Имам чувството че не мога да дишам и ми се вие свят и все едно всеки момент ще ми причернее и замаяноста е почти постоянна дори и да не получавам паник атаки.Корема ми се свива дори и да не мисля за сърцето или нещо притеснително и за проблемите и веднага след това си усещам как сърцето ми бие в гърлото и се притеснявам.А прескочи ли ми сърцето това е почти сигурна тревожност до края на деня.Също постоянно се следя за аритмии и сърд.мъждене.Страх ме е да не получа внезапна сърдечна смърт.Предписаха ми бета блокер защото др ми каза че ще ми успокои сърцето което ще направи дишането ми по лесно и ще намали прескачанията което ще намали притеснението ми след пиенето им съм забелязъл че дори и да се притеснявам както преди и да получавам тревожни атаки пулсът ми който преди да ги пия сигурно е бил поне 115 сега е между 60-75,но това може и да е съвпадение.Забелязъл съм че напоследък се стряскам от най малкото нещо.Страх ме е да излизам навън и като цяло от всякакво напрежение и натоварване.Имаше един период от една седмица в която се чувствах по добре,но в момента става по зле.Като цяло нямам паник атаки но се чумствам че помти постоянно съм на ръба и съм в постоянна тревожност като се изследвам и слушам за аритмия шумове и т.н. дори стигнах със приложението на телефона за записване на глас или звук да записвам сърцето ми как бие и да го слушам.Благодаря предвалително за отговорите.А и аз съм момче на 19.

Пролапсът на Митралната клапа е стъвсем обичаен структрен дефект в сърдечната клапа с който един оггромен процент от населението живее до дълбока старост и абсолютно недиагностицирани. Той съвсем не е животозастрашаващ както смятате и мислите освен ако не са изпълнени няколко много специфични допълнителни условия и фактори. Опростено пролапсът представлява неплътно прилепване на клапата поради структурна аномалия в нея при което се получава нормално изпускане на съвсем малка част от кръвта, съответно смесването на кислородизираната с нечиста кръв. Ако беше голям пролапс най вероятно нямаше да си пишем. Обикновенно огромен процент от хората живеят напълно нормално с това без никога да научат за него , а това смесване в никаква степен не повлиява нормалният им живот и ритъм ако спазват специфични условия ,защото тялото го компенсира.Единственно понякога поради специфични фактори пролапсът в митралната клапа може да се превърне в нетолируемо състояние и животозастрашаващ проблем. Извън тези случаи живота за вас продължава  съвсем нормално и безпроблемноКои са специфичните  условия които може да доведат до смърт при Пролап на Митрална Клапа :

 

Прием на Кофеин. (Кофеинът е много мощен стимулант и като такъв влияе в/у импулсната инервация на сърдечният мускул увеличаващ волтажите в клетките на Синоатриалният възел,тежко повлияващо в/.у цялостната структурна Систола и Диастола на сърцето водещо до отклонения в елекро кардиограмата. Най голяма трагедия може да се случи при прием на Кофеинизирани Енергийни напитки като Red Bull , Monster, Hall или други ..съдържащи кофеин.Симптомите описвани като Сърце в гърлото Тежест в гърдите,прескачане на сърце са имено заливане на Сърцето с химически отрови, стимуланти и то започва да губи ротъм съчетано с пролапса може да има много лош изход за вас.

 

Кофеинът за вас трябва да е тема табу!  Всичко друго, но не и кофеин и кофеинизирани напитки и стимуланти .Има множество документирани случаи на хора с Митрален пролапс ,които получават Кардио васкуларна аритмия, Атриална фибрилажия и Смърт след прием на Кафе ,Енергийни напитки или съчетания м/у двете и алкохол.В обикновеното ви ежедневие състоянието може да бъде компенсирано.Когато  обаче приемете кофеин то изостри на максимум състоянието, компенсацията става немислима. Стига се до ниво в което неприлепването, аномалията в сърдечният ритъм и неправилността на сърдечният ритъм са толкова изявени и големи ,че сърцето просто спира да помпи нормално клапата изобщо не прилепва вече и сърцето започва да трепти и губи тотално синхронизация.Следва смърт.Именно за това следва на явсяка цена да избягвайте приема на какъвто и да било кофеин стимуланти ,а особенно енергийни напитки *съдържащи огромни дози кофеин)Ако можете изобщо ги ЗАБРАВЕТЕ ако не с Кафето карайте много- много- много консервативноИ го пийте с много мляко. Най вероятно неконтролируемо пиете Кафе + енергийни боклуци.По възможност избягвайте ги и ще сте много добре.Приемам ,че не вземате някакви наркотици ,за които изобщо нямам познания за влиянието им в/у митрален пролапс.Ако е така спрете всякакви стимуланти каквито и да са те.Защото описаните симптоми не са проявяват  от нищо.

 

Условия , които НЯМАТ абсолютно никакво влияние в/у митралният ви пролапс 0-1 са нормален спорт, сексуална функция плуване,фитнес. общо взето всичко ....Живейте си абсолютно нормално живота и не се филмирайте! Вземете да се наспивате по добре и да избягвате синята светлина вечер след 8: часа това ще ви успокои напълно след като премахнете Кафе и Енергийните напитки.Срцето ви ще влезне изцяло в отличен ритъм за месец и ще забравите за пролапса си до дълбока старост. За допълнително спокойствие може да изключите и всякакви WIFi мрежи, които имате и тези около вас да ги убедите и те също да ги изключат и махнат. Сега нямам време да ви обяснявам защо ,но те също съществено имат влияние и в/у сърцето ви и в/у спокойствието ви най вече и то огромно. UTP ектраниран кабел за интернет и никакви Wifi нито от рутер нито от телевизор нито от лаптоп нито от телефони и устройства. Спирайте ги всички wifi-та заедно със всички стимуланти и ще сте добре.

 

Успех!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Какви са условията , при които пролапс на митрална клапа може да стане смъртоносен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Иван Тошев написа:

Не знам това като какво да го приемам подигравка ли забавно ли да ми е,но явно си ме разбрал погрешно ако не се шегуваш с мене.

Ако направиш бебе на някоя ти, какъвто си голям страхливец, ще почнеш да си въобразяваш че има големи опасности за детето и като комбинираш сегашния ти ирационален страх с новия, като нищо може да влезеш в омагьосън кръг и .... да пукнеш.
А ако каката си има нейни деца, за тях няма да те боли и да ги мислиш така както ако бяха твои.
Но ще се възползваш от присъствието им да можеш да се занимаваш с отглеждането им и те ще ти носят радости. И няма да си самотник и ще се чувстваш многоооо по-добре.
А тя каката ще ти се качва на тебе отгоре, да не се изморяваш ти, сещаш ли се. Абе живот бе, рахат работа.
Значи търси психиатър някой, той като доктор да те успокои, па той може да те прати и при някоя психоложка тя да се занимава повече време с тебе. Освен медицинските грижи, ти трябва и психотерапия щото сега си на една много хлъзгава наклонена пързалка и ще се претрепеш, ако няма кой да ти подаде ръка и да те спаси психологически.
Ти и без сърдечния ти проблем си личност склонна да се паникьосва лесно за дреболии даже, та трябва много да работиш над този кофти аспект от характерата ти.
Ако не искаш да се удавиш у живота, трябва да се научиш да плуваш в чакащият те океан от житейски проблеми.
А освен психиатъра и психоложката, можеш да си потърсиш някой от тези които се занимават с коучинг, да ти дава съвети практически как да се справяш по-добре при стресови ситуации възникнали при разни нови предизвикателства за теб. А има и едни много ефикасни шарлатани, които също биха могли ( ако го искат ) много да ти помогнат, ама при тях е рисковано щото са яко лакоми.
В текста които си писал аз съм забелязал разни симтоми описани по разни учебници по психиатрия и психология, та ме е страх за тебе да не развиеш сам разни поведенчески проблеми, които после се лекуват трудно и дълго и струва пари. Разни такива като тебе знаеш ли как залитат първо към вегетарианство, после веганство, лови ги орторексия и какви ли не шашавлъци ( по селски). А след 16 години може и парафрения да развиеш, пък ако си яко надарен и имаш късмет може и с някоя от параноите да се уредиш. Да бе, то така се почва, уж само от "рационални" съображения почва да те е страх и да се пазиш, първо от нещо безобидно, после от нещо друго и .... "капка по капка вир става".
Хора като тебе стават и жертви на разни обратно-резбови активни садисти или ги набарват разни гурота от секти и т.н.
Да бе, на ниво личностово развитие имаш много голям проблем, ако не се заемеш с оправянето му сега веднага и ако сърцето ти няма желани да спре и да те избави от съществуването ти, ще има да страдаш следващите 50 години ....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Белгиеца написа:

Ако направиш бебе на някоя ти, какъвто си голям страхливец, ще почнеш да си въобразяваш че има големи опасности за детето и като комбинираш сегашния ти ирационален страх с новия, като нищо може да влезеш в омагьосън кръг и .... да пукнеш.
А ако каката си има нейни деца, за тях няма да те боли и да ги мислиш така както ако бяха твои.
Но ще се възползваш от присъствието им да можеш да се занимаваш с отглеждането им и те ще ти носят радости. И няма да си самотник и ще се чувстваш многоооо по-добре.
А тя каката ще ти се качва на тебе отгоре, да не се изморяваш ти, сещаш ли се. Абе живот бе, рахат работа.
Значи търси психиатър някой, той като доктор да те успокои, па той може да те прати и при някоя психоложка тя да се занимава повече време с тебе. Освен медицинските грижи, ти трябва и психотерапия щото сега си на една много хлъзгава наклонена пързалка и ще се претрепеш, ако няма кой да ти подаде ръка и да те спаси психологически.
Ти и без сърдечния ти проблем си личност склонна да се паникьосва лесно за дреболии даже, та трябва много да работиш над този кофти аспект от характерата ти.
Ако не искаш да се удавиш у живота, трябва да се научиш да плуваш в чакащият те океан от житейски проблеми.
А освен психиатъра и психоложката, можеш да си потърсиш някой от тези които се занимават с коучинг, да ти дава съвети практически как да се справяш по-добре при стресови ситуации възникнали при разни нови предизвикателства за теб. А има и едни много ефикасни шарлатани, които също биха могли ( ако го искат ) много да ти помогнат, ама при тях е рисковано щото са яко лакоми.
В текста които си писал аз съм забелязал разни симтоми описани по разни учебници по психиатрия и психология, та ме е страх за тебе да не развиеш сам разни поведенчески проблеми, които после се лекуват трудно и дълго и струва пари. Разни такива като тебе знаеш ли как залитат първо към вегетарианство, после веганство, лови ги орторексия и какви ли не шашавлъци ( по селски). А след 16 години може и парафрения да развиеш, пък ако си яко надарен и имаш късмет може и с някоя от параноите да се уредиш. Да бе, то така се почва, уж само от "рационални" съображения почва да те е страх и да се пазиш, първо от нещо безобидно, после от нещо друго и .... "капка по капка вир става".
Хора като тебе стават и жертви на разни обратно-резбови активни садисти или ги набарват разни гурота от секти и т.н.
Да бе, на ниво личностово развитие имаш много голям проблем, ако не се заемеш с оправянето му сега веднага и ако сърцето ти няма желани да спре и да те избави от съществуването ти, ще има да страдаш следващите 50 години ....

Разбирам че всеки има начин на общуване но това твойто е малко се правиш на готин имам проблем и го усещам опитвам се да се справя и писах тук за да може да чуя мнение от хора които са минали през същото. Нали разбирам че явно на теб като "перфектно " изградена личност и човек няма как да ти се случи нещо подобно ти е един вид смешно и някакси лудост.Аз нямам нужда от медицински грижи просто страха ми е прерастнал в проблем но иначе в останалата част от живота ми нямам проблеми.Така че иронията и тъпите ти шегички са по зле и от съществуването ми от което трябва да ме спаси сърцето ми (ако има желание разбира се).Дано и теб те спаси по този начин от жалкия ти хумор защото не е смешно и интересно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 19.05.2020 г. в 17:34, Иван Тошев написа:

Здравейте преди няколко месеца бях диагностициран с пролапс на митралната клапа като ми беше установен в 3та град.За да стигна до него имах оплаквания като бодежи в гръдната обл. прескачания на сърцето.Прави ми се ЕКГ и ехограф.Установи се пролапс от най малката степен 0-1.Проблемът ми е че след това спрях да живея.Страх ме е да се натоварвам страх ме е от тези прескачания които получавам страх ме е да правя секс и дори да мастурбирам.Тъй като по време на прегледа бях притеснен и сърцето ми щеше да изкочи ме е страх че заради бързия пулс д-рите са пропуснали да видят нещо на ехографа което може да е опасно.От 2мес получавам паник атаки и целодневна тревожност.Имам чувството че не мога да дишам и ми се вие свят и все едно всеки момент ще ми причернее и замаяноста е почти постоянна дори и да не получавам паник атаки.Корема ми се свива дори и да не мисля за сърцето или нещо притеснително и за проблемите и веднага след това си усещам как сърцето ми бие в гърлото и се притеснявам.А прескочи ли ми сърцето това е почти сигурна тревожност до края на деня.Също постоянно се следя за аритмии и сърд.мъждене.Страх ме е да не получа внезапна сърдечна смърт.Предписаха ми бета блокер защото др ми каза че ще ми успокои сърцето което ще направи дишането ми по лесно и ще намали прескачанията което ще намали притеснението ми след пиенето им съм забелязъл че дори и да се притеснявам както преди и да получавам тревожни атаки пулсът ми който преди да ги пия сигурно е бил поне 115 сега е между 60-75,но това може и да е съвпадение.Забелязъл съм че напоследък се стряскам от най малкото нещо.Страх ме е да излизам навън и като цяло от всякакво напрежение и натоварване.Имаше един период от една седмица в която се чувствах по добре,но в момента става по зле.Като цяло нямам паник атаки но се чумствам че помти постоянно съм на ръба и съм в постоянна тревожност като се изследвам и слушам за аритмия шумове и т.н. дори стигнах със приложението на телефона за записване на глас или звук да записвам сърцето ми как бие и да го слушам.Благодаря предвалително за отговорите.А и аз съм момче на 19.

Тоест, диагностициран си че нищо ти няма, но ти си умираш от шубе! Тоя пролапс е абсолютно нищо! Нищичко. Пулса ти скача заради страха и съвсем закономерно се кротва с бета блокер, защото той блокира адреналина. На 19 години абсолютно ненужна мярка, защото пулса при който може да умреш е над 200. Моят съвет е да потърсиш помощ от психолог (психиатър) за страховете си. Защото те са меко казано неоснователни. Не можеш да дишаш заради паник атаките. Там насочи мислите си и потърси помощ. Започни да живееш час по- скоро момче! Намери си гадже, прави секс... Нищо ти няма!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Иван Тошев написа:

 

просто страха ми е прерастнал в проблем 

Еми иди питай един психиатър за текстовете писани от мен какво мисли той.
Те психиатрите със сигурност няма да дойдат да ти помагат тука за без пари.
Ако те е страх от писхиатрите, ето това го има във вид на дебела книга от хартия на български, купи си го и го чети. Пише у него какви проблеми си имат хората, мислейки си че нищо им няма. ( не говоря за сърцето ти)

https://simple.wikipedia.org/wiki/DSM_IV

Има го и за безплатно сваляне като ПДФ на английски и френски, на руски не съм го търсил, а на български не го намерих когато го търсих. Аз го чета на френски.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Иван Тошев написа:

Разбирам че всеки има начин на общуване но това твойто е малко се правиш на готин имам проблем и го усещам опитвам се да се справя и писах тук за да може да чуя мнение от хора които са минали през същото. Нали разбирам че явно на теб като "перфектно " изградена личност и човек няма как да ти се случи нещо подобно ти е един вид смешно и някакси лудост.Аз нямам нужда от медицински грижи просто страха ми е прерастнал в проблем но иначе в останалата част от живота ми нямам проблеми.Така че иронията и тъпите ти шегички са по зле и от съществуването ми от което трябва да ме спаси сърцето ми (ако има желание разбира се).Дано и теб те спаси по този начин от жалкия ти хумор защото не е смешно и интересно

Абе звучи грубо но е истина тива което казва, чети добре и аз и той какво ти казваме, аз го казвам от опит, а комшията явно има познания.

Апропо комшо като прочетох как го обясняваш имах чувството че слушам доктор Хаус. 😁

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 часа, Bubbles написа:

Абе звучи грубо но е истина това което казва, ...

 

Ако иска да не е грубо, да намери пари за някоя психоложка.
По телевизия Българе оня трътлестия с белезите показва една психоложка в едно вечерно предаване, която може много да му помогне.  Няма значение дали са близо един до друг, по Скайпан ще стане също работата, ако има пари да й плаща.

https://psiholog.co/daniela-stoeva-psiholog-psihoterapevt/

Ето я Даниела Стоева

spacer.png

 

и на видео

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 21.05.2020 г. в 0:17, Белгиеца написа:

Еми иди питай един психиатър за текстовете писани от мен какво мисли той.
Те психиатрите със сигурност няма да дойдат да ти помагат тука за без пари.
Ако те е страх от писхиатрите, ето това го има във вид на дебела книга от хартия на български, купи си го и го чети. Пише у него какви проблеми си имат хората, мислейки си че нищо им няма. ( не говоря за сърцето ти)

https://simple.wikipedia.org/wiki/DSM_IV

Има го и за безплатно сваляне като ПДФ на английски и френски, на руски не съм го търсил, а на български не го намерих когато го търсих. Аз го чета на френски.

Не че ще е от полза,ако те питам: Ти бе Отворко на 19, посети ли психолог?

Едва ли. О, ти си нямал подобни проблеми!

Хайде сега, да видим и да обясним на човека, че може да отиде при личен лекар и с направление да потърси специализирана помощ. 

Няма срамно да си пие хапченца седатив или пасифлора или ремотив с жълт кантарион, но е важно да споделя НЕ във форум.

Успех! на автора на темата

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 часа, Maleficient написа:

 

Хайде сега, да видим и да обясним на човека, че може да отиде при личен лекар и с направление да потърси специализирана помощ.

Е той е ходил вече! Тоя пролапс да не мислиш че са го видели по телевизията?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 22 часа, Maleficient написа:

Не че ще е от полза,ако те питам: Ти бе Отворко на 19, посети ли психолог?

Едва ли. О, ти си нямал подобни проблеми!

Е, гаджетата не ми позволяваха да се правя на сърдечно болен.
И на мене ми туптеше сърцето яко като си вдигнеха краката, ама не съм се сетил че е било страшно.
Обаче със сегашния ми акъл, ако можеше да съм на 19г със сигурност щях да отида при Даниела.
Тя тази е направо вълшебница.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

 • Горещи теми в момента

 • Подобни теми

  • от Анита Христова Трифонова
   Милена -Истина Дирята  на сърцето - авторово поезия А.Х.Т.sekirata cekupama
  • от Анита Христова Трифонова
   От сърце -   авторово поезия  А.Х.Т. sekiarta cekupama
  • от Anita Hristova Trifonova
   От сърце  - авторово поезия А.Х.Т. sekirata cekupama
  • от Анита Христова Трифонова
   музика, текст, аранжимент  А.Х.Т. изпълняват - дует Ася и Светлана от гр.Плевен
  • от Aliya
   Напоследък Науката се опитва Бога да определи - да го пронумерова, прошнурова и в папка да го хербаризира. Наричат го някои учени глави 'информационно поле, извънземен разум, тъмна материя" и още, и още.
   Бог не е информационно поле, нито компютър.
   А и кой ще е този учен, който ще определя Бога!? ... ще трябва да е втори бог, по-голям от Бога - щом може Бога да определи!?
   И ето тук е разликата между науката и религията - науката си въобразява, а религията знае.
   И понеже науката си въобразява, тя дотолкова се е откъснала от живота, че в много случаи се е превърнала в негов разрушител - да си припомним атомната бомба над Хирошима и Нагасаки, да си припомним наскоро излязлата информация за участието на учени в мъченията в американските затвори! - http://aliya.blog.bg/…/cru-na-nechoveshkite-taini-noviiat-h…
   Да си припомним и научните лаборатории за създаване на Генномодифицирани храни (ГМО), генномодифицирани хора чрез тяхното ваксиниране от малки, както и планирано чипиране и компютризиране в огромните шпионски файлове на ЦРУ.
   Тези дни учените официално опровергаха Теорията за големия взрив, гордостта на съвременната астрономия и физика. Истината винаги излиза наяве! А Теорията за Големия взрив е като Теорията на Еволюцията на Дарвин - раздути балони, които вече се пукат с гръм и трясък.
   За да ни докажат, че така наречената наука, гордостта на Масоните на Западния свят, не е и не може да бъде състоятелна, ако не върви ръка за ръка с Духовността.
   Науката е сътворение на човешкия ум и тя може да отиде толкова далече, колкото е способността на човешкия ум. А човешкият ум е само инструмент на човешкото същество и поради това той е ограничен в своите възприятия и възможности. Което прави ограничена и науката. Ето защо науката е добра в измислянето на разни технологични джаджи за всекидневна употреба, за бита на ежедневието, но е неспособна да отиде в света на Вечните истини. Ето защо науката е принудена да лепи етикета "паранормално" на всичко, което тя науката просто не разбира и не може да си обясни. В природата и вселената няма нищо паранормално, всичко е нормално и закономерно. Единственото незакономерно и ненормално е лъжата, а лъжата е плод именно на човешкия ум. Човешкият ум може всичко да си въобрази - и извънземни посред бял ден, и техните честоти и куп други "кодове". Истината на Бога обаче е толкова безкрайна и необятна, че човешкият ум никога няма да може да я обозре. Защото няма как частта да обозре цялото, умът на човека да обозре Бога.
   Защото науката може да е силна в теоретизирането, фантазирането, дисектирането, пастьоризирането и хомогенизирането на истината, но не и в нейното, на истината, познание в цялост и интегрираност.
   Още повече, че науката се прави от учени, които са превърнати в по-голямата си част в чиновници-служители на корпорации и политически коректни правителства.
   А тези не правят наука, те правят лъженаука! Лъженаука е да се използва науката за преследване на военни и завоевателни цели. И в този ред на мисли, житните кръгове, с които ни омайват от десетилетия, че видите ли, били изписани от извънземни, са също лъженаука, защото са направени от винаги намиращите се наблизо американски военни бази и техните тайнствени самолети с още по-тайнственото им антигравитационно или наречено по-модному днес плазмено лазерно оръжие. Ще речете: защо им е на военните да си играят на криеница с обществеността!? Ами именно защото нещо искат да прикрият! като например това: - https://www.kaldata.com/.../entry-11637-%D0%BD%D0%BE%D0.../
   Нашите древни деди Първите хора Древните българи, населявали нашите земи от зората на човечеството, не са имали този проблем на фалшифицирането, разделянето и политиканстването върху истината - за тях истината е била това, което е пред очите им, а не това, което задкулисието им налага (понеже и задкулисие са си нямали дяволът все още не бил "слязъл" на земята ..). - http://aliya.blog.bg/history/2015/01/13/bylgarite-rodonachalnici-na-trakite.1330025
   И въпреки, че Древните българи са основателите на астрологията, която са наричали Животаз (тази, която определя Живота на Земята), те никога не са говорели за "Големия взрив". За сметка на това са говорели за Бога Ра Отец, от който светът е възникнал.
   Най-древната астрология не е гръцка, защото Гърция е държава само на две века. А тези, които днес се наричат гърци, са потомци на Древните българи, първите астролози, просветлени мъдреци и създатели на първата човешка цивилизация Каменната. Древните българи са наричали астрологията Животаз и са ориентирали целия си живот спрямо звездите, Слънцето и Луната. Те са възприемали вселената и съществуванието като живо същество, което са наричали Живият Аз / Животаз. Познавали са не само планетите на Слънчевата ни система, но и са знаели, че Галактиката ни притежава второ слънце, Галактическото слънце, което са нарекли СуМер. Това слънце е възникнало като първата твърда материя от космическия океан. Едва днес учените разбраха, че водата е по-древна от твърдата материя във Вселената. Древните българи са знаели, че Слънчевата ни система обикаля около Галактическото Слънце Сумер за 25 920 години и това им е позволило да създадат първият и най-точен и до днес Древнобългарският календар. Те са познавали и прецесията на земята, която се променя спрямо това Галактическо слънце. Древните българи са знаели и още нещо - че всички звезди и планети са захранени с Божествената светлина, която са наричали Лъ/Ла. Ето защо са именовали СЛънцето, Луната, Лъчите, и така нат. по този начин. Българският език е първоначалният, оригиналният човешки език и само той проследява етимологията на основните човешки думи.
   Това познание те са оформили в стройна философско-духовна система наречена Самкия, която човек може да прозре не в лаборатории и на надница, а като се усамоти (Сам-кия) в Садана единение със своя Създател Бога и прозре Неговите истини и Природни закони. - http://aliya.blog.bg/history/2014/02/25/drevniiat-bylgarski-narod-osnovopolojnikyt-na-vedite-aiurved.1242351
   Ето защо древните ни деди никога не са нарушавали природните закони и баланса на земята, а едновременно с това са били умели зидари, майстори на занаятите, първите земеделци, животновъди, металопроизводители и така нат. И до днес за съвременнаат ни наука древните знания на нашите деди остават загадка в по-голямата си част - и пирамидите, и каменните ни светилища, и обичаите ни, и езика и духовността ни. - http://aliya.blog.bg/history/2013/12/08/kamennata-civilizaciia-na-drevnite-bylgari-dolmeni-menahiri-.1216755
   За разлика от науката, която поставя човека и неговото его, т.е. неговата алчност, независимо дали е за познания, притежания или почести, на върха на пирамидата, Библията, както и всяка една свещена книга, поставят Бог на върха на Пирамидата.
   И Юдаизмът, И Християнството, и Ислямът говорят за Върховния Бог. Будизмът и Хиндуизмът не правят изключение, макар и в Будизма Буда да нарича Бог Шунята, Този, който не е и не можеш да определиш с материални (включително и мисловни) параметри.
   Най-старата свещена книга обаче, Риг Веда още Рча Веда, Речената Веда на Древните българи - предавана през хилядолетията от ухо на ухо и от уста на уста (доскоро тази устна традиция съществуваше в Добърския край у нас) преди да бъде записана на Санскритска азбука - определя Бог като Личност. Рча Веда нарича Бог Личност, а Древните българи са разбирали под тази личност на Бога Субективността. Ето защо Древнобългарският Бог носи и името СебАзи - Себе Ази, Вътрешната същност или Субективността.
   И ако науката наистина иска да се хване ръка за ръка с религията, както е модрено днес да се твърди от учените, то учените трябва не да се опитват да се надбягват с Бога, а да разберат кой е този, който иска с Бога да се съревновава. Трябва първо да разберат себе си, преди да се опитват да разбират Бога. Защото Кой е този, който ще разбира, ще изучава, ще се съревновава!?
   И да се сетят, че и тук нашият древен, най-древен мъдър народ им е оставил ключ към Себепознанието - самата дума Себе означава СъБа / С Бога Отец.
   Истината е, че само Бог Е!
   Така, както океанът е, а вълните са само игра на неговото въображение, без да са отделени от океана, така и ние, човешките души сме само вълни, с които Океанът се проявява. Този миг сме тук, на върха на вълната, а в следващия миг вече ни няма. Само Бог Е.
   Как наричаме този Бог няма значение. Древните българи са Го наричали Ра, Бог Отец. Бог Ра се е разкъсал на хиляди парчета и се е превърнал в своите творби, чиято душа се е проявила като Бог СебАзи, Богът Син, изгрял във всяко едно Божие творение. А самото творение се е появило, благодарение на Майката Материя и Първоначалната й енергия. Древните българи са я наричали Ма, КараМама, Майка, Макя, МаРа, Давата. Древните българи са създали първата човешка духовност и са имали своята Света Троица. - https://www.kaldata.com/…/entry-11585-българите-родоначалн…/
   Както се казва - нищо ново под Слънцето. Всички днешни религии на човечеството имат един общ корен - Древнобългарската духовност. Както всички древни народи в древността са произлезли от българския народ и са говорили българския език.
   А така наречените "научни" познания на древните по нищо не са отстъпвали на днешната наука с тази разлика, че много от древните умения все още не са разгадани от днешните учени - например строежа на пирамидите, съвършените умения в обработката на камъка, който буквално се е превръщал в пластелин в ръцете на древните каменозидари; съвършените астрологически знания и първия човешки календар Древнобългарският, медицинските умения, включващи черепни трепанации, зъболечение, тайни мистични умения и така нат.
   Защо древната "наука" без да претендира да е Господарят на света, че и на Вселената (каквито са безкрайните претенции на днешните учени глави, тръгнали да заселват планетите), е постигала такова съвършенно умение в опазването на живота и здравето на хората и природата?
   А защо нашата най-съвременна наука днес е повече Разрушител, отколкото изцелител, не само на хората и тяхното здраве, но и на природата?
   И не е ли вече време Науката на съвременната "цивилизация" най-сетне да признае, че нещо много фундаментално й липсва - познанието на Субективността, на Душата и Духовността, познанието на Човешката Осъзнатост. - http://aliya.blog.bg/drugi/2011/06/07/ima-li-chovek-dusha.761515
   Защото само Осъзнатостта на човека може да разкрие Истината за Съществуванието. Не мисленето, а Осъзнаването. Време е да забравим широко налаганата ни догма: Мисля, следователно съществувам. Мисленето на днешния човек не включва чувстването, не включва гласа на Сърцето и такова мислене ражда чудовища. Докато Осъзнаването е разцъфтяване на Вътрешната интелигентност на човека, която извира от сърцето и на която мисленето и умът трябва да са подчинени, за да дадат животворни плодове.
   А Осъзнаването винаги започва от себе си, от себепознанието.
   Докато учените не разберат себе си, няма как да разберат и останалото.
   Учени, непознали себе си, могат да създават единствено чудовища - като атомната бомба, като евгениката, като климатичните оръжия. -http://aliya.blog.bg/drugi/2013/03/19/quot-globalnoto-zatopliane-quot-na-globalizatorite.1065746
   Това е и причината днешната наука все повече да заприличва на Чудовището на Франкенщайн - нейни продукти станаха сурогатното майчинство, ефтаназията на деца, присаждането на човешки органи, от което избуя цяла престъпна война срещу децата ни, майките ни, семействата ни. - http://aliya.blog.bg/politika/2012/12/19/parlamentyt-reshi-izpolzvane-na-zdravnite-osigurovki-za-suro.1033250; - http://aliya.blog.bg/drugi/2012/07/02/operaciia-quot-kasapite-quot-koga.975037
   Истински духовните хора, просветлените мъдреци и мистици, стъпвали някога и днес по нашата хубава земя са именно тези хора, които са познали себе си. Те все още се броят на пръсти - един Исус, един Буда, един Лао Дзъ, Ошо, Сократ, Питагор, Гурджиев, един Кабир или Джалал Ад-Дийн Руми. Те са първите искри, от които се разгаря огънят на човешкото осъзнаване.
   Това осъзнаване,което ще обедини в едно Духовността и Науката така, както са били едно цяло в епохата на човешкото първоначалие на Древните българи - Мистиците на Създателя.
 • Дарение

×
×
 • Добави ново...