Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Кафемашинка AYCO - Направих ли беля?


Препоръчан отговор

аз как не успявам да я разглобя моята не знам. за тоя винт отдолу нямам подходящ инструмент - къса дръжка ми трябва.

 

в ръкохватката нещото никога не успявам да го извадя, даже се чудя дали въобще се вади 🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

 

на 9.07.2020 г. в 1:21, JKirilov написа:

Купете си индукционен котлон и и една истинска кафеврка!

 

Жорее, ти в коя ера живееш ве човек.Явно тая на Фред Флинстоун.Кой ти се занимава вече с кафеварки и джазвета.По-голямо удобство и по хубаво кафе от пълния автомат няма.Малко мързелива и калпазанска работа, ама то там е кефа.Само едно копче цъкаш, първо го мели, после ти пуска кафето, после направо си палиш цигарата.Вече не са и толко скъпи.Има бюджетни на Krups по триста евра.Иначе всички кафемашини са изчислени предварително, колко цикъла( тоест кафета да направи преди да се предаде). Примерно средния клас  на Сименс им е заложено около 15 000 кафета.Предполагам, че на другарката машината е минала лимита си и се е предала вече.Прави малко налягане, за това кафето става рядко.Защото за гъсто и силно еспресо машината трябва да прави минимум 16 бара налягане.

C8AA4403-8595-4923-821B-FAC2D83CC1D9.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти в коя? ;)

Между другото имам червена Филипс Саеко...

Но хващам бас, че не знаеш какво точно е

преди 4 часа, franchesko написа:

истинска кафеврка

Пробвай се?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 месеца по-късно...
на 8.07.2020 г. в 22:31, georgi6 написа:

ама зетя и дъщерята ни подариха за коледа нов автомат Филипс Секо Лате го, добър е ама много консумативи- смазки, филтри,Апчета? за почистване и т.н. - с една дума - изгъзици за много пари и не прави кафето по хубаво.

Айде ве! Ти ще ми кажеш, че пълния автомат не прави хубаво кафе.Явно самото кафе, което ползваш е булшет.Аз съм минал всички нива на кафе пригатвянето.От джазве, през италиански кани, машина с капсули, с цедка, имах по едно време с сенсео технологията накрая стигнах до пълния автомат и се родих.Я кажи кое по-добре? Апче един път на три месеца , смазка един път на две години, филтъра не е задължителен.За сметка на това всеки ден само с натискането на едно копче имаш перфектно еспресо от прясно смляно кафе, без да се занимаваш преди всяко кафе да почистващ цедката, после да слагаш в нея кафе, да го кълцаш и чак тогава да пиеш.Бегай с тва мъчение от тука.Капсулите са още по-готини и по мързеливо пиеш уникално кафе, но са скъпи.Оригиналните на Nesspreso , които по мое мнение са най-хубави са по 0,35 евро цента на капсула.Ако си дъниш по 5-6 кафета, и жена ти и тя толкова, днес отидоха 5 евро за кафе х 30 дена 150 евро на месец за кафе.Пък , ако не те бъркат кинтите, в крайна сметка кефа цена няма, ама струва пари:cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Чингис Хан написа:

Айде ве! Ти ще ми кажеш, че пълния автомат не прави хубаво кафе.Явно самото кафе, което ползваш е булшет.Аз съм минал всички нива на кафе пригатвянето.От джазве, през италиански кани, машина с капсули, с цедка, имах по едно време с сенсео технологията накрая стигнах до пълния автомат и се родих.Я кажи кое по-добре? Апче един път на три месеца , смазка един път на две години, филтъра не е задължителен.За сметка на това всеки ден само с натискането на едно копче имаш перфектно еспресо от прясно смляно кафе, без да се занимаваш преди всяко кафе да почистващ цедката, после да слагаш в нея кафе, да го кълцаш и чак тогава да пиеш.Бегай с тва мъчение от тука.Капсулите са още по-готини и по мързеливо пиеш уникално кафе, но са скъпи.Оригиналните на Nesspreso , които по мое мнение са най-хубави са по 0,35 евро цента на капсула.Ако си дъниш по 5-6 кафета, и жена ти и тя толкова, днес отидоха 5 евро за кафе х 30 дена 150 евро на месец за кафе.Пък , ако не те бъркат кинтите, в крайна сметка кефа цена няма, ама струва пари:cool:

Намали малко тези 150 евро, 5 кутии около 60 евро- 200кафета.

Екранна снимка (5).png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, dimi073 написа:

Намали малко тези 150 евро, 5 кутии около 60 евро- 200кафета.

Екранна снимка (5).png

Аз казах за оригиналните капсули на ,,Nespresso,,  Аз бях от първите закупили такава машина, тогава нямаше и капсули на други фирми.После излезнаха и такива машини с други марки, както и капсули, че даже  и в Лидл още по-ефтини от тия, които си постнал.Обаче бъркоч от всякъде.Пробвал съм ги. Качеството струва пари, другото са аргументи с, които се успокояваме, че не можем да си го позволим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да се обзаложим по 1000 евро, ако искаш, че специално капсулите на ,,Nespresso,,  нямат нищо общо с полу-фабрикат.Аве майна иде реч за кафе не за шницели.Темата за кулинария е по-надолу.Сефте чувам за кафе полу-фабрикат.:jumping11:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Подготовката, приготовлението и пиенето на кафе е ритуал, в това е кефа! Останалото е ширпотреб...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам никакъв кеф в това, сутрин с размазана тиква първо  да почвам да клопам джазвета и да от отмервам дозировки или да чистя цедки и да кълцам кафе…….  Майка бог да я прости, цял живот въртеше първо с мелачката , после включва котлона на Раховеца, после слага джазвето, и все повтаряше:  Ех сине, мечтая някой ден да си имам една хубава машина…..само да цъкна копчето……….

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Чингис Хан написа:

Ако си дъниш по 5-6 кафета, и жена ти и тя толкова

то съвсем скоро наследниците ви ще продават семейната къщурка... ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кире прав си……  Обаче гъдела струва пари. Всяка капусла е отделна дозировка.Не е като да набухаш в пакет от 1 кг. кафе.Отделно опаковката е много лакшери, и тя струва мангизи.Това е за баровци да си правят гъдела.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Табиетлийско турск кафе - рецепта за ценители: фино смляно прясно кафе се прави в калайдисан медно джезве, сипва се във филджан/ПРЦЕЛАНОВА ЧАШКА БЕЗ ДРЪЖКА/, никаква захар! Под езика се поставя парче истински локум, от топлината се разтопява и подслажда всяка глътка, поднася се и чаша газирана вода, с която накрая се ИЗПЛАКВА устата без да се гълта...През това време се разтягат лакърдии за жени и коли!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Самото съчетание на думите нес и еспресо е противоречие, туй с капсулите е за мързели нищо не разбиращи от кафе и неговото пиене ползващи го за сутрешно разлабване, къде е аромата на прясно смляно кафе, къде е удоволствието от пиенето му.

Един лаф по повод кафето и консумирането му. Един чиляк, ако си пие кайвето за по-малко от два сахатя сигур ще да е кахърен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, bulljo написа:

Самото съчетание на думите нес и еспресо е противоречие, туй с капсулите е за мързели нищо не разбиращи от кафе и неговото пиене ползващи го за сутрешно разлабване, къде е аромата на прясно смляно кафе, къде е удоволствието от пиенето му.

Един лаф по повод кафето и консумирането му. Един чиляк, ако си пие кайвето за по-малко от два сахатя сигур ще да е кахърен.

Айдеее пак лакърдии тип пред блока……Аве мойка я да те питам, колко кафета пробва от ,,Nespresso,, ? Нека позная. Нула на квадрат.Ето ти линк, за целия им път и тяхната технология, чети и се образовай друг път да не се излагаш.https://www.nespresso.bg/bg/coffee-expertise

 

А относно твърденията ти, че било технология за мързеливи.

 

Аве мойка вие у вас на ръка ли се перете или имате пералня? Защото с пералнята се амортизират по-бързо  дрехите и изпирането не е толкова качествено като на ръка.И като цяло си е технология за мързеливи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нерде кафе, нерде пране, разбира ти главата от кафе, колкото прасето от кладенчова вода, ходи ти се образовай що е то това кафе, как се прави и как се пие щото ставаш за смях с позьорството си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смешко, това с кафе полу-фабриката беше върха на простотията ти, и продължаваш да се излагаш. Не можа дори да разбереш примера с пералнята и кафемашината.А именно , че маймуните евольоираха към хора, за да живеят по-удобно.Обаче ти си изключение и предпочиташ да си седиш на ниво маймуна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж, аз разбирам какво искаш да ми кажеш, модерното на днешно време "кафе" от капсула е един компромис за хора които нямат време сутрин да си измият зъбите камо ли кафе да си направят, но да ми твърдиш че същото е по-добро от истинско, да ама не, един ценител или ще пие кафе като хората или изобщо няма да пие, и с термина смешко ще се поздравяваш като минеш покрай огледалото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само не разбрах ти  какво кафе пиеш смешко? Да не е леблебия? Ако е така, наистина това в капсулите не е същото. И обеснявам за аудиторията.Не отричам качественото кафе в джазве, че е по-малко кафе от това от машината.Но то е съвсем друг вид кафе.Все едно да сравнявам бяло и червено вино. Това в капсулите е  много  добре подбрано ситно смляно дозирано  и капсуловано кафе.Машините са по 16 бара достатъчни за приготвяне на еспресо.Пък на нашия смешко явно не са му ясни тези неща и се напъва като костилка на на гъ8. В България капсулите на ,,Nespresso,, са по 1 лев, което си е цифра за българските ширини и едва ли за тая цена ви бробутват ,,полуфабрикат кафе,, А пълния автомат машина прави същото кафе като тази с ръкохватката.Процедурите са едни и същи, само, че при тази с ръкохватката почти всичко се извършва от човека, а при пълния автомат, почти всичко от робот.За какво въобще иде реч.? Ами за пари естествено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вижда се много добре от думите ти, че истинско кафе не си виждал на картинка па камо ли пил и не ми говори колко струва ширпотребата в капсули, защото ако  имаше представа колко струват елитните сортове кафе и качествено оборудване, и  тук не говоря за класическа направа на кафе като кафеварки и джезвета но и качествени еспресо машини, които си мелят и дозират кафето според вкуса на пиещия нямаше да говориш глупости, и тук не става дума за пари, а за много пари, също като при аудиофилите, а какво кафе пия аз, балансирано подбрано според бюджета ми и вкусовете ми и задължително от кафеварка, а ти си пий технологиите на нестле те и от пясък могат кафе да направят и да ти го завият в как го каза, в "лакшери" опаковка и се радвай, нали си барбалея, а аз простия ще продължа да пия прясно смляно кафе.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо само цапате темата?

Ясно е, че чингисчето не отбира от кафе, работи (мие чинии) в Германия, където точно както в САЩ кафето (така викат на рядката супичка) се разнася с едни кани, просто ужас. На моменти му викат филтър... Но пък и двете страни са на върха на еволюцията.

Въпросът е другаде, за кафе, уиски, рикия, музика, звук (аудио), жени, коли, футбол и т.н. всички хора имат различаващи се мнения. Интересно е когато някой просто подскаже, че са пуснали ново и хубаво кафе, пробваш и решаваш.

Аз ви накарах да направите един прост опит с изстинало кафе - никой! А ако ползвахте езици, щяхте да видите, че студеното кафе е за предпочитане според мнооооого хора и е по-полезно дори, примерно за сърцето. Дори има и технология за приготовление на кафе със студена вода...

Пийте си каквото ви харесва и се кефете!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, bulljo написа:

Вижда се много добре от думите ти, че истинско кафе не си виждал на картинка па камо ли пил и не ми говори колко струва ширпотребата в капсули, защото ако  имаше представа колко струват елитните сортове кафе и качествено оборудване, и  тук не говоря за класическа направа на кафе като кафеварки и джезвета но и качествени еспресо машини, които си мелят и дозират кафето според вкуса на пиещия нямаше да говориш глупости, и тук не става дума за пари, а за много пари, също като при аудиофилите, а какво кафе пия аз, балансирано подбрано според бюджета ми и вкусовете ми и задължително от кафеварка, а ти си пий технологиите на нестле те и от пясък могат кафе да направят и да ти го завият в как го каза, в "лакшери" опаковка и се радвай, нали си барбалея, а аз простия ще продължа да пия прясно смляно кафе.

 

Еми имам в нас апарат, който първо го мели, после според селектираната дозировка ти пуска, ристрето, еспресо или лунго.Като ристрето или лунго е пак еспресо , но с променена дозировка.Едното е много ,,късо,, другото много ,,дълго,, Да има още по-скъпи машини, те са професионалните за заведения, технологията е апсолютно същата по-скъпи са, защото са вложени в тях по-качествени материали, за да могат да издържат на натоварването.Като цяло говориш общи приказки от пазара, ,,Нямал съм напредстава колко струват елитни сортове кафе,, Е колко да струват едно кило?  Сигурно колкото кило кока.Днес ще мина през специализиран магазин за кафета ще проуча и този въпрос.Не си пил сигурен съм качествена капсула, а вече се изказваш като експерт.Типичния лаик, който го има  във всеки вход на всяка една соц панелка.

преди 7 часа, JKirilov написа:

Защо само цапате темата?

Ясно е, че чингисчето не отбира от кафе, работи (мие чинии) в Германия, където точно както в САЩ кафето (така викат на рядката супичка) се разнася с едни кани, просто ужас. На моменти му викат филтър... Но пък и двете страни са на върха на еволюцията.

 

Дървен философ, ти Германия си я виждал само в гуглето.За разлика от теб, аз съм бил там до сега 1000 пъти.Обиколил съм сто заведения и поне още толкова ресторанти.Никога не са ми сервирали кафе от кана.Да филтърната технология съществува, тя и тука съществува, защото все още има хора ползващи този метод, но в заведение кафе от филтър? Аве Кире да не би някой твой познат на времето да е бил на къмпинг в източна Германия и той да ти е казал, че масово в Германия се пие такова кафе?:jumping11:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не се имам за експерт, но ти в стремежа си да се покажеш колко си от Голямото добро утро се излагаш наистина като лаик, и ние сме били по Европата и ние знаем чужди думички, айде със здраве.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, bulljo написа:

но ти в стремежа си да се покажеш колко си от Голямото добро утро

Все едно сме във фейлетона на Алеко Константинов. 
А тия наистина от Голямото добро утро въобще не се вясват във форума, нали? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване