Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MS Word проблем с въвеждането на текст

Препоръчан отговор

Здравейте,

Искам да си напиша резюмето в MS Word, но не знам как да започна нов line текст (не параграф). Например пиша даден текст в началото на документа, след което искам да започна да пиша в края на документа, но програмата ми дава един едиствен вариант и той е да цъкам Enter докато стигна до края на документа и чак тогава да започна да пиша там. Има ли начин да отворя нов Text Box или не? 

Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам чувството, че питате за две различни неща - нов ред (не нов параграф) се постига с Shift + Enter. Другия въпрос по-скоро не мога да го разбера - може ли да поясните?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, IliyanAM написа:

след което искам да започна да пиша в края на документа

Написваш си тази част от текста веднага след първата част и я преместваш с маркиране в страничната лента с линеалите.
Не си казал и за коя версия на офиса става дума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, IliyanAM написа:

Например пиша даден текст в началото на документа, след което искам да започна да пиша в края на документа, но програмата ми дава един едиствен вариант и той е да цъкам Enter докато стигна до края на документа и чак тогава да започна да пиша там. Има ли начин да отворя нов Text Box или не?

Много неясно питане.

Къде е това начало и къде - края на документа? Щото „целия документ“ може да е от два реда.

При всяка текстообработваща програма (и не само) - в „края на файла“ се „отива“ с „Ctrl + End“.

И за какъв „Text Box“ пишеш? Страницата неформатирана ли е или има таблица, или нещо друго? На редове ли пишеш или „в рамки“?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Става дума за нещо такова явно. Това става с няколко "Text Box"-a  в страницата, но.....все пак Word не е page layout/DTP софтуер

word.jpg.89394c93ad733b7ed68cdf8ec33ba249.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И що са тези „Text Box“-ове! Дето са си самостоятелни обекти и си „плуват“ в пространството на листа?

Ако искаш текст, рамкиран - просто си имплеметирай една таблица - поне се „води“ с останалата част.

Много добра програма си е Word - трябва да се ползва според възможностите ѝ!

Ако знаеш какви неща съм правил, и то с Microsoft Office XP. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, jhoro написа:

И що са тези „Text Box“-ове! Дето са си самостоятелни обекти и си „плуват“ в пространството на листа?

Това беше само пример. Аз разбирам, че автора иска да има няколко реда в началото на страницата и няколко в края.....

Иначе, да и с таблица става... А дали ще има бордер-и е въпрос на форматиране :)

И все пак, докато съществува InDesign, никой не може да ме накара да ползвам Word за страниране :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, street racer написа:

И все пак, докато съществува InDesign, никой не може да ме накара да ползвам Word за страниране :)

Щото пък ... някой се е засилил, да ти казва с какво да работиш! Ако искаш - ползвай и MS Paint!

Пп. Любителите работят с предпочитани продукти - професионалистите ... с каквото има!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, jhoro написа:

Щото пък ... някой се е засилил, да ти казва с какво да работиш! Ако искаш - ползвай и MS Paint!

Пп. Любителите работят с предпочитани продукти - професионалистите ... с каквото има!

Стига, това, което го има да е предназначено за конкретната работа.... Защото професионалиста, иска да си свърши проекта по-бързо, да си прибере парите и да започне работа по следващия проект или да отиде да си пие бирата. А не да се балтави 1 час, за нещо, което става 10 мин

Въпрос на гледна точка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, street racer написа:

Стига, това, което го има да е предназначено за конкретната работа.... Защото професионалиста, иска да си свърши проекта по-бързо, да си прибере парите и да започне работа по следващия проект или да отиде да си пие бирата. А не да се балтави 1 час, за нещо, което става 10 мин

Въпрос на гледна точка

Така е, но ... когато зависи само от теб!

Пример. В една фирма се наложи да науча ‎Altium Designer - щото го ползваха вместо AutoCad! Това си бяха купили и не им се даваха още пари!  😎
Ще кажеш - „Идиоти“! Казах им го, но без ефект!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, jhoro написа:

Така е, но ... когато зависи само от теб!

Пример. В една фирма се наложи да науча ‎Altium Designer - щото го ползваха вместо AutoCad! Това си бяха купили и не им се даваха още пари!  😎
Ще кажеш - „Идиоти“! Казах им го, но без ефект!

Е, поне са сходни като предназначение :) Много често се налага да ползваш няколко продукта в един и същ проект, защото всеки си има силни и слаби страни. Аз предпочитам пакета на Adobe, но това не значи, че не мога да постигна същото с Corel примерно.... Ама да странираш 150 стр учебник в Ворд граничи с мазохизъм

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, street racer написа:

Е, поне са сходни като предназначение :)

Да бе - сходни! Едното - Altium Designer е специализиран софтуер за проектиране на електронни схеми, печатни платки ... , докато Аутокад си е обща програма за чертане.

Ама да странираш 150 стр учебник в Ворд граничи с мазохизъм

Наскоро „странирах“ и редактирах 750 стр. ръководство.  :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, street racer написа:

Става дума за нещо такова явно. Това става с няколко "Text Box"-a  в страницата, но.....все пак Word не е page layout/DTP софтуер

word.jpg.89394c93ad733b7ed68cdf8ec33ba249.jpg

За такова нещо става въпрос. Ще прикача файла, който искам да препиша в Word.

Не мога да обясня много ясно, за което се извинявам, но ще опитам отново (гледайки моят файл): Искам да си напиша името, и след това да спра и да отворя нов текст в края на документа (пр. където пише "Tools" и да си ги напиша тях)

Въпроса е, че не знам как да действам по такъв свободен начин с Word, както бих действал с Illustrator - просто цъкам функцията за текст, пиша си текста и цъкам след това в другия край на документа и започвам да пиша нещо друго. 

В Word ме държи в един единствен Text Box и няма мърдане. :D

Iliyan-Iliev-Resume.pdf

А иначе за версията на Word - с Windows 10 съм и в старт менюто имам иконката на програмата, и като я цъкна ми отваря програмата онлайн - в Internet Explorer. Не мога да я изтегля безплатно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, IliyanAM написа:

в старт менюто имам иконката на програмата

На коя програма, защото ако няма инсталиран MS Office, няма как да се отвори/конвертира и редактира само с наличните в Windows 10 инструменти. По подразбиране MS Edge е програмата за отваряне на pdf файлове в Win 10.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, IliyanAM написа:

За такова нещо става въпрос. Ще прикача файла, който искам да препиша в Word.

Не мога да обясня много ясно, за което се извинявам, но ще опитам отново (гледайки моят файл): Искам да си напиша името, и след това да спра и да отворя нов текст в края на документа (пр. където пише "Tools" и да си ги напиша тях)

Въпроса е, че не знам как да действам по такъв свободен начин с Word, както бих действал с Illustrator - просто цъкам функцията за текст, пиша си текста и цъкам след това в другия край на документа и започвам да пиша нещо друго. 

В Word ме държи в един единствен Text Box и няма мърдане. :D

Iliyan-Iliev-Resume.pdf 869 kB · 0 изтегляния

Ами с Text box-ове, но тук самото "подреждане" ще е мъка, в сравнение с Illustrator. По добре вмъкни един table 2x4.

ПС: От какъв зор Word като имаш Illustrator - далеч по бързо ще стане

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, DarkEdge написа:

На коя програма, защото ако няма инсталиран MS Office, няма как да се отвори/конвертира и редактира само с наличните в Windows 10 инструменти. По подразбиране MS Edge е програмата за отваряне на pdf файлове в Win 10.

Аз не се опитвам да го конвертирам или отварям в Word. Просто цъкам нов документ в Уорд и цъкам А4 размер и почвам да пиша

Ами с Text box-ове, но тук самото "подреждане" ще е мъка, в сравнение с Illustrator. По добре вмъкни един table 2x4.

ПС: От какъв зор Word като имаш Illustrator - далеч по бързо ще стане

Започнах да изпращам резюмето (което написах в Илюстратор за 1 мин.) но там мога да го сейфна само в ПДФ формат. Разучих как подбират резюметата работодателите в чужбина и разбрах че използват ATS (софтуер който автоматично те нарежда по skills и др. спрямо други кандидати за работата) и пишеше, че в ПДФ формат не е добра идея да е резюмето, защото ATS не може да го прочете както трябва. Препоръчват да е в .docx формат, защото програмата го "прочита" реално както е, и не дава грешки...

Пълна мъка е с този Уорд. А не искам да конвертвам ПДФ-а в docx, защото няма да излезе както трябва..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, IliyanAM написа:

А иначе за версията на Word - с Windows 10 съм и в старт менюто имам иконката на програмата, и като я цъкна ми отваря програмата онлайн - в Internet Explorer. Не мога да я изтегля безплатно.

Някой ще познае ли за какво става дума. Признавам си нищо не разбрах. С коя версия на Word се работи и защо се отваря браузър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, DarkEdge написа:

Някой ще познае ли за какво става дума. Признавам си нищо не разбрах. С коя версия на Word се работи и защо се отваря браузър.

С най- новата версия на Уорд работя.. Понеже не съм купувал пакетите на Майкрософт с Powerpoint, excel, word и единствения начин да ползвам Уорд е, като цъкна старт менюто на лаптопа ми, там имам иконката на Уорд и като я цъкна ми отваря Уорд в браузъра Internet Explorer. 

"At the new Office.com, you can use basic versions of Word, Excel, PowerPoint, and OneNote for free in your browser. They're the same Microsoft Office apps you're used to, only they run online and are 100% free."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не би да става дума за някаква орязана уеб версия на офис 365? Ако е така май е по-добре да ползваш Google docs. Ето ти и готов шаблон на резюме:
https://docs.google.com/document/d/1iJ8_Ifk20STP8k0UVJpvJLOW4JI8z_5cKztuv--u3vs/edit

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Да не би да става дума за някаква орязана уеб версия на офис 365? Ако е така май е по-добре да ползваш Google docs. Ето ти и готов шаблон на резюме:
https://docs.google.com/document/d/1iJ8_Ifk20STP8k0UVJpvJLOW4JI8z_5cKztuv--u3vs/edit

Не знаех, че Google Docs може да записва в .docx .. ще използвам него.

Но ето отново не мога да "приключа" с писането на името ми, и да започна да пиша в някоя друга точка на документа.

image.png.b71503a491f4c3eeeac019a926d829f4.png

Видях, че мога да местя текста с инструментите от ляво и отгоре. Сега написах под името ми UI Designer, но не ми излиза в ляво самият текст UI Designer, да го премествам, а само името ми (виж скрийншота)

image.png.3e18eda9dc9089919d825bad383b1f47.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, IliyanAM написа:

Не знаех, че Google Docs може да записва в .docx .. ще използвам него.

Но ето отново не мога да "приключа" с писането на името ми, и да започна да пиша в някоя друга точка на документа.

image.png.b71503a491f4c3eeeac019a926d829f4.png

Никак. Вкарай една таблица и си пиши в клетките

table1.jpg.2de6d877724df4004e67f37951c11dbf.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оправих нещата:

Оказа се, че наистина Уорд-а който е онлайн не съдържа всички функции на десктоп Уорда (въпреки, че са написали, че са 100% еднакви, както и да е..)

Изтеглих 2010 Уорд и криво ляво с няколко фигури (rectangles) го направих да изглежда що годе добре текста (използвах текст боксове)

Прикачвам го за да го видите

Iliyan-Iliev-Resume.docx

Благодаря на всички за помощта 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ясно - с това трябваше да започнеш. Ползваш Microsoft 365 for the web (formally Office 365).

Я да видим - кой не,се е събудил?

Наличния инструмент се казва Браузър (без значение - кой).

Мъка … ама не за всеки!

Ползвам и двата варианта - няма разлики от функционална гледна точка.

Microsoft 365 for the web също имат гитиви шаблони.

:offtopic_s:
Леле ... от Сф през Ню Йорк, та да стигнем до Рим да видим Папата! 
Ако го гонин (Папата) - защо не?
Не,си ли свикнал, как е във форумите? Някой пита за нещо, а всъщност проблема е съвсем друг.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, IliyanAM написа:

Прикачвам го за да го видите
Iliyan-Iliev-Resume.docx 59 kB · 1 изтегляне

Видях го - не е супер, ама щом ти върши работа ...

Ето ти готови шаблон за Office 365 - Автобиографии и мотивационни писма

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, jhoro написа:

Я да видим - кой не,се е събудил?

Май ти:

преди 3 часа, DarkEdge написа:

По подразбиране MS Edge е програмата за отваряне на pdf файлове в Win 10.

Какво ли трябва да е Edge?

преди 2 часа, jhoro написа:

Наличния инструмент се казва Браузър (без значение - кой).

Ади недей да отваряш pdf в Internet Explorer...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...