Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Wordpress помощ за промяна на код


Препоръчан отговор


Здравейте имам един сайт на който съм сложил плъгин за контактна форма и канали за социални мрежи. На контактната форма има едно писмо, което много ме дразни и искам да го махна. Някой може ли да ми каже как? 

https://ibb.co/jT4cs25
Точно пред "Get in touch" в лявата страна на сайта се вижда писмото. Намерих кода, но не съм сигурен дали е правилен и не знам какво да го правя.

<span class="mystickyelements-social-icon" style="background-color: #fcaf3b;color: #404248;"><i class="far fa-envelope"></i>Get in touch!</span>a 

<i class="far fa-envelope"></i


В плъгина има опция CSS custom и оттам можеш да го промениш това. Но не знам как. Пробвах така:

 <i class="far fa-envelope"></i> {
display: none;
}


Но нищо не става

Мерси предварително :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, kre10 написа:

Здравейте имам един сайт на който съм сложил плъгин за контактна форма и канали за социални мрежи. На контактната форма има едно писмо, което много ме дразни и искам да го махна. Някой може ли да ми каже как? 

https://ibb.co/jT4cs25
Точно пред "Get in touch" в лявата страна на сайта се вижда писмото. Намерих кода, но не съм сигурен дали е правилен и не знам какво да го правя.

<span class="mystickyelements-social-icon" style="background-color: #fcaf3b;color: #404248;"><i class="far fa-envelope"></i>Get in touch!</span>a 

<i class="far fa-envelope"></i


В плъгина има опция CSS custom и оттам можеш да го промениш това. Но не знам как. Пробвах така:

 <i class="far fa-envelope"></i> {
display: none;
}


Но нищо не става

Мерси предварително :)

Е смени контактната форма или я премахни. Има доста плъгини затова. Ако пък това е опция в темата виж и натройките.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 57 минути, kre10 написа:

...

Дай адрес на формата, ако желаеш помощ или търси в стиловете свойство

background: no-repeat url("../../media/bla-bla/bla.png");

там е зарито кучето.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, kre10 написа:

В плъгина има опция CSS custom и оттам можеш да го промениш това. Но не знам как. Пробвах така:

 <i class="far fa-envelope"></i> {
display: none;
}


Но нищо не става

Мерси предварително :)

Това, което си дал, не е валиден CSS селектор. Иска се да посочиш тип елемент, id или клас. Отвори и прочети: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/CSS_Selectors

Би трябвало ей така да заработи:

.fa-envelope {
  display: none;
}

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Remove Footer Credit Е добавка с която могат да се премахват и добавят всякакви елементи на Wordpress, трябва данамериш точното местоположение на иконата която искаш да премахнеш и да въведеш адреса в полето за премахване на елементи.
Друг вариант е да редактираш самата тема ако се позволява редакция точно на въпросния елемент или самия плъгин за контактната фрома.

Не е лошо да деш адрес на формата за да се види на място.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 часа, killchain написа:

Това, което си дал, не е валиден CSS селектор. Иска се да посочиш тип елемент, id или клас. Отвори и прочети: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/CSS_Selectors

Би трябвало ей така да заработи:

.fa-envelope {
  display: none;
}

 

Да, обърках се от толкова четене и пробваме. Пробвах нещо подобно на това, което ти си написал - far fa-envelope. Твоето стана обаче :) Аз помислих, че far е част от класа. Ще прочета документите на Mozilla за CSS. Благодаря ти!

Благодаря и на всички всключили се.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, kre10 написа:

Да, обърках се от толкова четене и пробваме. Пробвах нещо подобно на това, което ти си написал - far fa-envelope. Твоето стана обаче :) Аз помислих, че far е част от класа. Ще прочета документите на Mozilla за CSS. Благодаря ти!

Благодаря и на всички всключили се.

В случая на елемента са зададени два класа, като просто предположих, че вторият е по-конкретен. Ако има друг елемент, на който един от класовете е "fa-envelope", стилът ще се приложи и на него. Ако искаш по-специфичен селектор, можеш да използваш

.far.fa-envelope {
  /* ... */
}

(обърни внимание, че няма интервал между двата класа - така избираш елемент, който задължително съдържа и двата)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, killchain написа:

В случая на елемента са зададени два класа, като просто предположих, че вторият е по-конкретен. Ако има друг елемент, на който един от класовете е "fa-envelope", стилът ще се приложи и на него. Ако искаш по-специфичен селектор, можеш да използваш

.far.fa-envelope {
  /* ... */
}

(обърни внимание, че няма интервал между двата класа - така избираш елемент, който задължително съдържа и двата)

Благодаря :) Тоест far.fa-envelope трябва да стане, написано по този начин? Сега ще пробвам.

И още нещо, ако не е нахално.

 <div class="chaty-widget-i-title true"> Hi there!</div> 

Това отговаря на widget-a chaty. Тук има action button, на който трябва да му сменя background цвета.
Ето как изглежда:
https://prnt.sc/tt2joe

Успявам през frontend-a на сайта, но ми се иска чрез код да видя как става.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изпускаш точката за първия клас - ако напишеш "far.fa-envelope", все едно търсиш елемент <far class="fa-envelope">.

За другото - виж дали класът "true" не прави нещо специално в случая. Иначе аналогично на предното:

.chaty-widget-i-title.true {
  background-color: orange;
}

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря! Явно тази точка ми бяга. Класът се казва .chaty-widget-i-title true - тоест няма точка, няма нищо. 

Как да видя този клас true какво прави?

Още веднъж - огромно благодаря!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване