Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Бекярски, ергенски рецепти


Препоръчан отговор

Бекяр, бекярин е:

  1. човек който живее без семейство;
  2. ерген, неженен.

 

Основно изискване – да са прости по продукти и приготвяне, с удовлетворително добър вкус.

 

Рецепта "Спагети с майонеза и соев сос"

Съдържание: Заглавието изчерпва рецептата. Нужни кулинарни умения: варене на спагети.

Отзиви: Вкусно, бързо и лесно е!

 

Възможни замени: варени картофи, др. кореноплоди, варено пилешко, свинско, вашата фантазия или наличност в хладилника.

Питиета: бира, бяло вино.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Бекярин е най- често строителен работник живеещ сам в Общежитие под наем.

Нема кой да готви, нема кой да меси, нема кой да пере жълти шалвари. Както се пее в една песен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@bdenkov, алоу, спамър! 
Де ти е рецептата за бекяри/ергени? Що не  си спамиш в твоите си теми?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Яйца на очи. Яйца бъркани наляво. Яйца бъркани надясно. Яйца и сирене. Яйца и лук. Яйца и домати. 

Яйца по панагюрски. Варени яйца. Яйчена салата. 

И за десерт - крем карамел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, baitexpo написа:

Яйца по панагюрски.

Ама тая рецепта не иска само варене.

Айде ще я дам :

Продукти :

3 яйца
350-400мл. вода
1 1/5 ч.л. оцет
2-3 дафинови листа

25-30гр. Масло
100-150гр бяло българско сирене
Сол и червен и черен пипер на зърна на вкус

Приготвяне :

В не много голям съд се налива водата, слагат се дафиновите листа, оцета и черния пипер и се изчаква да заври на средно силен огън(важно е да не ври силно иначе яцата стават на парцали).

Яйцата се чупят по едно в черпак или голяма готварска лъжица и се поставят внимателно във водата.
Докато се варят яйцата в чиния се намачква сиренето и се оформя канапе. Когато яйцата станат готов по ваш вкус(рохки/твърди) се вадят от водата и се поставят върху канапето от сирене.
разтапя се маслото на слаб огън и под постоянно бъркане се сипва червен пипер на вкус, получения с получения сос се заливат яйцата.
Поръсвате със сол на вкус.

Bon appétit! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Супа от джанки.

 

Като ходите под джанките, събирайте в джобовете зелени.

Изплакнете ги, насипете в тенджера с малко вода и ги поварете един час или по-малко. Речената дотук супа е добър летен сок.

Тя не се разваля много дълго, и можете, като дойде девойката, например, да добавите в чиниите варено нарязано яйце, ситен магданоз, може би две парчета варен картоф, малко гореказаната майонеза, една-две меки маслини, малко ситно нарязана краставица – и сервиране с желание в очите. Парченца ръжен хляб в чинийка.

 

Това като разядка към скарата, която е също лесна и ще я обсъдя после.

Червено вино.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Д. в. е. м-та на интерфейса!

Писах ви за лесен качамак, но се отказвам с тъпия ви интерфейс на постване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Интерфейсът на постване е променен в посока на избягване на злополуката, която ми се случи та се изоках, за което съжалявам, може би :)


Предлагам лесен начин на правене на качамак. На някой бекярин може пък да му се прияде, или да се похвали на сутринта с него на гостенката. :)


Са, разбира се, ше кажете: какво по-лесно, взимаш царевичен грис и вариш десетина минути.

Но истинския качамак се прави от царевично брашно и ето как: във вряща вода се сипва постепенно царевично брашно при постоянно бъркане. Това се прави, докато гъстата каша започва да се отлепва от стените на съда. Така направен качамакът има характерен вкус и аромат, които няма да достигнете с царевичния грис. Особено вкусна е загорялата коричка по дъното и стените на съда. Процедурата заема около един час. Досипване при постоянно бъркане, досипване, бъркане и така до края.

Ето моя по-лесен начин, при който има донякъде вкус и аромат на истинския качамак:

Слагате вода със сол да заври. През това време от царевично брашно и студена вода забърквате в отделен съд каша, гъста дотолкова, че да може да се излива от съда.
Когато заври водата, или по-добре малко преди това, изливате кашата в горещата вода при постоянно бъркане. Който не е сигурен, може през това време да изключи огъня, а после да го включи пак. Получава се гъста каша, като се стараете с бъркане да разбиете получилите се сгъстъци. Това заема не повече от 5 минути.

Ако кашата ви се окаже много гъста, може да я разредите с вряща вода (пак бъркане). Ако се окаже много рядка, може да я сгъстите с царевичен грис, насипван по малко при постоянно разбъркване. Ако сгъстявате с брашно, неминуемо се получават бучки, а това е срам за майстора ;)

Когато сте доволни от резултата, захлупвате с капака и намалявате силно огъня. Аз стигам до каша с такава гъстота, че като е на слабия огън, от дъното се вдигат едри мехури и приклопват на повърхността, пльок-пльок. Оставям я така 20-ина минути, като три-четири пъти леко я разбърквам, за да отидат по-студените слоеве долу при огъня.

След това, както е готов и горещ качамака, добавям сирене (ако е мазно, на по-големи парчета, че се разтапя) и слагам по чиниите на масата. Както е в чиниите, наливам отгоре гореща току-що направена запръжка от олио и червен пипер, и тя леко казва "с-с-с" там. Запръжката може да се замени с бучка краве масло.

Ако остане, на другия ден този качамак става по-твърд. Тогава може да го прехвърлите с лъжица на парчета в тавичка и да го сгреете във фурна или тостер с горно нагряване.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване