Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура по време на игра Acer Nitro

vb6

Препоръчан отговор

Здравейте, предполагам, че това е много често задаван въпрос и може да ме нападнете защо не съм потърсил предварително, напарвих го, но пак не съм напълно убеден в това, което прочетох. Става въпрос за Acer Nitro 5 с i7 9750h и GTX1650. Не съм играл от много дълго време и сега реших да разцъкам един CS:GO Competative мач и температурата в приложението Nitro Sense на CPU я дава между 90-92C през цялото време докато съм играл, max е стигнало 95C. По време на игра не е имало никакви frame drop-ове или нещо подобно, перфектно си вървеше. Това нормална температура ли е или трябва да се притеснявам? Понеже доколкото си спомням преди беше една идея по-ниска - може би макс е бил 92-93C, а по време на игра е бил между 85-88C (не съм напълно сигурен, понеже не съм обръщал съвсем гоялма внимание). В Nitro Sense съм пуснал на Auto + CoolBoost. И ако е висока, бихте ли ми дали някакви съвети. Лаптопа е на по-малко от година и винаги е бил на бюро. 

Благодаря предварително

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Bubbles написа:

Кога е купуван лаптопа? Често ли се ползва? Ако да как, върху каква/какви повърхности стои(особено по време на игра)?
Факторите които се отразяват върху температурата на устройството са доста, ако се ползва отдавна и не е чистен никога, носи го на му направят профилактика.

Лаптопа е купуван миналата година, края на ноември. Ползва се често, почти всеки ден, но има периоди, в които не се ползва. Винаги е на бюро/ маса и се забърсва преди да го преместя или ако е стоял известно време. Никога не е ползван навън само вкъщи. Интересното е, че от нов е почти с тези температури, а явно трябва да бъде около 80. Може би да го засека с някое по-точно приложение? Аз гледам от NitroSense приложението графата за температурата. Предполагам, че външната температура също влияе по някакъв начин, в стаята е около 26 градуса

Също да добавя, че настройките на които играя са Auto + CoolBoost и на PowerPlan e на Balanced

Screenshot_8.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интелите уж не държат чак толкова високи температури, може би охлаждането да не му е достатъчно, а може и да си е нормално за модела. Звънни в гаранционния сервиз и ги питай, също може би едно външно охлаждане за лаптоп би свършило работа.
Има и друго, на бюрото което предполагам е от талашид, талашида като се напече става като котлон.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, vb6 написа:

Винаги е на бюро/ маса

сложи си активна подложка, която ти гарантира, че няма да се загрее плота върху който си сложил лаптопа и да влоши охлаждането

преди 55 минути, vb6 написа:

i7 9750h

45 вата за лаптоп...пече като чушкопек
тъй де, поне мойта стара щайга беше така

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

45 вата ама на базови честоти.

Цитат

Тези процесори са горещи отвсякъде и леко да е задръстен охладителя с прах, температурата скача. 100% след година ползване е станало "киче" върху радиатора. Без профилактика няма да се оправят нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, които изказаха мнение. Чак не мога да повярвам, че толкова бързо се е замърсил, при положение, че както споменах по-горе, около лаптопа постояно се чисти и се пази много. На пръв поглед като го обърна перките и отворите изглеждат напълно чисти, но може би като се отвори е друга работа. А как стоят нещата с отварянето и гаранцията? Мога ли сам да го почистя или трябва да го занеса на профилактика. И също така може ли да ме ориентирате в цени за почистване.

ПС: А дали може да е нещо софтуерно, което товари процесора допълнително?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, vb6 написа:

А дали може да е нещо софтуерно, което товари процесора допълнително?

Това можеш да разбереш, като погледнеш Task manager в момент на натоварване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И да е софтуерно, температурите са си високи. Най-добре се свържи с продавача и го прати като рекламация че прегрява и започва да работи бавно при игри примерно, като приложиш и снимка с температурата. Може да се разминеш и с безплатна профилактика. Не ти препоръчвам да го отваряш и почистваш сам - най-малкото, ако нямаш опит, може да повредиш нещо или да не го направиш както трябва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...