Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Ястия с риба


haidukpikaso

Препоръчан отговор

Горкия Игор... жал ми е за момчето.

PS: Риба освен хайвери и цаца , друго не ям. Мразя вкуса, миризмата и костите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Прилагам следната Константинополска рецепта от Комниновия период, за рибно ястие "Монокитрон" : 

„...След като всички тези ястия бяха сервирани, пристигна и един изискан Монокитрон, леко прегорял отгоре, предшестван от аромата си. Ако желаете, ще ви разкажа за този Монокитрон. Четири сърцевини от зелки, хрупкави и снежно бели, осолен врат от риба-меч, средно парче от шаран, двайсетина „glaukoi” (неидентифицирана дребна риба), резен солена есетра, четиринайсет яйца и малко критско сирене, четири малки пресни сирена („apotyra”), малко влашко сирене, една пинта зехтин, една шепа пипер, дванайсет малки глави чесън, петнайсет кольоса (атлантическо-средиземноморска скумрия) и малко количество сладко вино на върха. Запретнете ръкави и се залавяйте за работа и само гледайте как хапките вървят...

 

:D :D :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

132491790_233281884846579_17753297383486

Опитайте тази рецепта за рибено карточо с пюре от грах:
1. Изцедете 2 с.л. лимонов сок и залейте с него и с лъжица Vegeta Blue Original 4-5 цели рибни филета. Пригответе торбичка от хартия за печене.
2. Намажете хартията със зехтин, поставете филетата върху нея и ги покрийте с пръстени лук и лимонова кора. Добавете още малко зехтин отгоре и затворете торбичките. Поставете ги в тава и запечете е в предварително загрята фурна на 220 ° C за 10 минути.
3. Сварете 450г грах в 250 мл вряща вода, в която сте добавили нарязан лук и кубче пилешки бульон. Гответе още 10 минути, след като заври. 4. Отцедете граха, добавете 20г масло и част от водата, в която сте готвили граха (ако е необходимо). Пасирайте.
Сервиране: Сервирайте пюрето от грах с печената риба.
Съвет: Карточото е начин на термична обработка в хартиен плик, където основната цел е създаване на пара и запазване на влагата в храната. Също така запазва интензивността на ароматите и вкуса на храната. Ястието al cartoccio се отваря на масата, така че прекрасните аромати на ястието да усетят при сервирането.
Апетитно, нали?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...
Посрещаме месец март с една по-пролетна и здравословна рецепта - ризото с риба тон!
1. Запържете накълцана глава лук в загрят зехтин до златисто.
2. Добавете счукани 1-2 скилидки чесън, измит и отцеден ориз (300-400г) и запържете за кратко.
3. Добавете 100мл вино и малко вода, ако е необходимо, докато разбърквате на слаб огън.
4. Към сместа сложете и 200г домати в собствен сос и 1 с.л. Vegeta Natur.
5. Когато оризът е почти готов, добавете отцедената риба тон (2 консерви) и поръсете с магданоз.
Сервирайте веднага с настърган кашкавал.
Неустоимо!
 
155034848_271959594312141_14225960691192
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване