Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Home банкиране с кой Линукс ?

Белгиеца
Виж решението Разрешен от Белгиеца,

Препоръчан отговор

преди 15 часа, bulljo написа:

Б...си веселия раздел стана тук,

Е на тебе ако ти е весело банките да те прекарват, радвай се.
Тази тема доказва полезността от Линукс дистрибуциите, които като са безплатни си ги инсталираш законно на колкото си искаш твърди дискове и после няма как банката да ти вика че не си инсталирал антивирусна в Боза 10, защото не си я ползвал нея.
Освен това на Xfce не му трябва SSD за да работи и със обикновен твърд диск си става, докато бозицата на компа на женка ми точно за 2 седмици и един смотан Teams на нея и е станала бавна като костенурка, лошо да ти стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо  не споря за полезността и сигурността на линукс, ползвам го повече от десет години чисто потребителски, за банкиране по-важно е браузера  да е актуален, а не кой линукс е отдолу 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е с белгийската мида винаги е весело

на 11.11.2020 г. в 18:55, bulljo написа:

Б...си веселия раздел стана тук, религия, мистика и езотерика пасти да яде. Направо се спуках от смях, единия циция учи другия циция, как и къде да си влага парите.

Той Белжо си ги варди през три харда в четвърти и през пет линукса в шести. 

Единия циция е белгийската мида а кой е другия?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, bulljo написа:

Изобщо  не споря за полезността и сигурността на линукс, ползвам го повече от десет години чисто потребителски, за банкиране по-важно е браузера  да е актуален, а не кой линукс е отдолу 

... и кой управлява нещата (движенията по сметката)!

Виждал съм хора - супер-дупер-мега-ултра-защитена банкова карта - и ... листче (или направо написан на картата) с ПИН!!!
И после - откраднаха ми картата и ми източиха парите!

При мен - едно „глупаво“ зареждане/плащане през мобилно приложение, препраща към сайта на банката и .... СМС верификация!

Винаги се къса ... където е най-слабо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече „хакнах” няколко устройства „с пръстов отпечатък”!
Освен ключодържател - нося и „пръстодържател”! Стига да уцеля, нужния пръст!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 7 часа, jhoro написа:

И после - откраднаха ми картата и ми източиха парите!

Системата е така измислена от банките, да ти източат парите и после винаги ти да си виновен.
Банките вече не предлагат банкови услуги на потребителите си, а само гледат да им приберат парите и после са затворени щото имало вирус. Това е положението. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.11.2020 г. в 12:49, Белгиеца написа:

Така, в качеството ми на върл противник на Интернет банкирането, сега банката ми ме прецаква яко с нови тарифи

Kво стана с хубавият живот в белгията май ти удариха секирата .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, bulljo написа:

То ЗКУто като е бъгнато, 

Е глупавите хора да умират ли ?
Ако измрат, кой ще бачка черната работа ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Системата е така измислена от банките, да ти източат парите и после винаги ти да си виновен.

Не  те знам на колко си но като гледам внушението ти имаш мислене на 70 годишен дядка . Ако си над 30 едва ли ще мислиш така . Ето аз имам карта и банкиране от почти година и никой до сега нищо не ми е източвал .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е глупавите хора да умират ли ?
Ако измрат, кой ще бачка черната работа ?

Печурки и будали не се садят - те сами никнат!

Ето аз имам карта и банкиране от почти година и никой до сега нищо не ми е източвал .

Каква година? Първата ми дебитна карта взех преди почти 30 години. Интернет банкиране съм имал на всички банки, които съм ползвал (вкл. КТБ). Нито стотинка не ми се е загубила.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, jhoro написа:

Печурки и будали не се садят - те сами никнат!

Нито стотинка не ми се е загубила.

Абе това да си туриш у тъпия андроид пари колкото за половин къща и да го разнасяш в джоба на дънките с тебе навсякъде, всеки божи ден - на плажа, на ски, в болницата и т.н. си е истински идиотизъм !
А банките ти предлагат точно това.
И ти си виновен ако те е бутнал травмая и са те упоили докторите в Пирогов да те кърпят, защото си оставил смартфона или банковата ти карта без надзор. Писали даже че и когато плащаш с картата при търговци не трябвало да я изпускаш от поглед. А те много добре знаят, че ще има прекарани хорица и ще им изгорят париците, ама кво им пука на богаташите, те гледат да не плащат заплати на каките дето бачкаха преди на гишетата в банките.
И това че трябва потвърждение по СМС не те пази от наркоманите които ще почнат да ти режат пръстите един по-един докато не кажеш и ПИН и всичко което им позвалява да ти изтеглят париците. Отвличат те в една пещера, прилагат ти средновековни методи на изтезание и те държат дам докато източат всичко или го препратят до други сметки в чужбина. После се прави на тарикат осакатен за цял живот, ако не са те заклали за по-сигурно.

На него 1 стинка не му била изчезнала, брей че майстор бе ц ц ц ...
Кво ми пука за тебе, аз гледам на мен да не ми се изпарят пачките от чекмеджето на пожарникаря щото за разлика от него , после няма да мога пак да си ги набавя повторно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Братле, хората се чудят как да ни улеснят, па други, като вземат да си вкарват разни паранои....... :D ! 

Между другото, знаеш ли, че тези най-некоректните общо казано са и най-параноични, защото живеят с мисълта, че това, което правят е нормално и всеки друг го прави. Така проектират страховете си върху всички останали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, backinblack написа:

Братле, хората се чудят как да ни улеснят,

Ах те тези ангелчета бе, ама те искали да ме улесняват бе, брей че съм бил тъп да не съм го проумял.
А що вдигат цената от 1 на 2 евро за плащане ако си им занесъл на хартия да е и тяхната машина да го чете ?
Що искат по 3 евро за теглене на пари от гишето им ?
Така ли ме улесняват ?

Голяма будала си, също като тези дето викат да си купиш биткоини и да ти изчезнат париците за една нощ. Да си дадеш реални съществуващи пари за нереални измишлоьотини, ха ха ха ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Белгиеца написа:

Ах те тези ангелчета бе, ама те искали да ме улесняват бе, брей че съм бил тъп да не съм го проумял.
А що вдигат цената от 1 на 2 евро за плащане ако си им занесъл на хартия да е и тяхната машина да го чете ?
Така ли ме улесняват ?

Голяма будала си, също като тези дето викат да си купиш биткоини и да ти изчезнат париците за една нощ. Да си дадеш реални съществуващи пари за нереални измишлоьотини, ха ха ха ...

Ти вЕрно си луд! Отговарям за последно!

Никой не те кара, да носиш нищо „на хартия“ - има други начини. Никой не те кара да „теглиш пари на гише“ - има АТМ и ПОС терминали, онлайн плащания ...

За предишния пост

преди 1 час, Белгиеца написа:

Абе това да си туриш у тъпия андроид пари колкото за половин къща и да го разнасяш в джоба на дънките с тебе навсякъде, всеки божи ден - на плажа, на ски, в болницата и т.н. си е истински идиотизъм !
А банките ти предлагат точно това.

Давам два примера:

1. Имам акаунт в Райфайзенбанк. Към него има две сметки - разплащателна и картова, към която е дебитната карта. В първата не може да се „бръкне от отвън“! Даже често се получава обратното - в разплащателната има пари, но в картата - няма (не съм прехвърлил). И не мога да плащам/тегля!
  2. Другия пример е Банка ДСК. Там с един акаунт предлагат 3 неща - разплащателна кметка с дебитна карта, виртуална карта - за плащане онлайн и спестовна компонента (сметка). Виртуалната карта не става за физическо разплащане. Спестовната компонента е „невидима“ даже за самата банка!

Ако ЗКУ-то е ... „кухо“ - никой не може да Му помогне!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Белгиеца написа:

Така ли ме улесняват ?

Ами нормално е, като е на хартия да е по-скъпо, защото има работник със заплата, който трябва да въведе данните, а по и-нет ти сам си ги въвеждаш и този разход за работник се спестява. Не е нормално, както беше при нас в началото на и-нет банкирането, че беше по-скъпо от това на хартия.

преди 1 минута, jhoro написа:

Ти вЕрно си луд! Отговарям за последно!

Никой не те кара

Доста време не бях активен по форумите, а само у фейса и там в групата на Линукс, ама и у фейса е популярен :) . Аз там за първи път чух за него :) . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма работник, машина ги чете и като плащам до германия отвхърля нареждането щото има повече цифри при техните сметки, ако беше работник щеше да го изпълни.
Лично една от шефките на банката ми го е казала и звъня до Брюксел щото го бях попълнил много четливо всичко. После тя го плати безплатно, щото тяхната система е виновна, иначе искат цели 10 € на гишето те да нащракат за 15 секунди банковата сметка на получателя.
Целта им е да не им досаждаш с нищо в банковите клонове и само да ти ползват спестяванията без да ти дават лихва.
После с моите евро раздават кредити на високи лихвени проценти в бг, като например тия от БНП Париба.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Белгиеца написа:

... като плащам до германия отвхърля нареждането щото има повече цифри при техните сметки ...

Пълни глупости!!! IBAN навсякъде има един и същ формат!

Друг въпрос е, че (например) за британските сметки се ползват основно „sort code and account number“! Но и там си имат стандартните IBAN и BIC.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе Пич, чудя се, на теб времето безплатно ли ти е!!!? Колко време изгуби да спестиш 1€ , дори и по няколко пъти месечно! Ние тука плащаме за превод в чужбина минимум 20€ , а такси ти бичат дори и когато захранваш личната си сметка на каса в брой! Да не говорим за курсови разлики, когато плащаш в чужбина с виза и мастеркард!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, backinblack написа:

Ами нормално е, като е на хартия да е по-скъпо, защото има работник със заплата, който трябва да въведе данните, а по и-нет ти сам си ги въвеждаш и този разход за работник се спестява. Не е нормално, както беше при нас в началото на и-нет банкирането, че беше по-скъпо от това на хартия.

Кое му е нормалното? Имало работник, ами има, не е мой му'абета да му плащам заплата, не съм го нзаначавал аз. Освен това МОИТЕ пари са в банката, банката оперира с тях както намери за добре, а аз не получавам нищо за тая работа, лихвите са мизерни(в повечето случаи под 1% на година) какво тогава има да плащам?
Не редно, нито реално, нито нормално банката да дере по 9 кожи от всеки клиент а да НЕ дава нищо в замяна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Bubbles написа:

Кое му е нормалното? Имало работник, ами има, не е мой му'абета да му плащам заплата, не съм го нзаначавал аз. Освен това МОИТЕ пари са в банката, банката оперира с тях както намери за добре, а аз не получавам нищо за тая работа, лихвите са мизерни(в повечето случаи под 1% на година) какво тогава има да плащам?
Не редно, нито реално, нито нормално банката да дере по 9 кожи от всеки клиент а да НЕ дава нищо в замяна.

Ми то просто бе - „Бурканбанк“!

Бурканбанк в сезона на туршиите » Haskovo.Live

преди 10 минути, Белгиеца написа:

...

Ето ти нещо за четене - https://www.sortcodes.co.uk/

ПРОВЕРКА И ПРОВЕРКА НА IBAN НОМЕРА ЗА ГРЕШКИ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

Ми то просто бе - „Бурканбанк“!

Ето ти нещо за четене - https://www.sortcodes.co.uk/

Това е най лесното, обаче не отговаря на въпроса ми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...