Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

macOS Big Sur

andrianivanov

Препоръчан отговор

Затъпях в Калдата!

Стигнало се е до там да не се отразява събитието при ОС от Епъл

А намирам новини какви месечни ъпдейти излязли от Microsoft

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първи впечатления

1.Работи стабилно, нямам проблем с приложенията/програмите , които имам инсталирани.

2.Очевидно е подобреното управление на хардуера - вече от час го ръчкам, но няма предишното загряване с което бях свикнал

913180045_Screenshot2020-11-14at18_15_43.png.c7ae5185d7eb85f64eecfd16a581bd1f.png

Има доста разлики във интерфейса.Всички икони на програмите са станали по-ръбести, а всички прозорци на програмите - заоблени в краищата. Цветовете са по-наситени, и са включили достат повече шаренийки при настройките :D 

Lаunchpad-а вече не е с ракета, ами все едно гледам папка със ситемни приложения на мобифона си. Всъщност - Големия Сур е доста наподобяващ iOS - включително новостите, включени в accesebility options. Ето например това меняю е абсолютно същото като на телефона ми 

2618a94db3f7fe800170b0f39a16bfd9.jpg

Сафарито е променено.

Бутонът " +" за добавяне на таб вече не е до отворените табове, ами горе в лентата и това адски ме дразни в момента.

Сири е станала една идея по-умна и не ми се дразни на простотиите, които и приказвам, а просто ме игнорирва.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic_s:

преди 31 минути, Trichocephalus написа:

Сири е станала една идея по-умна и не ми се дразни на простотиите, които и приказвам, а просто ме игнорирва.

Току-що едно приятелче ми сподели, че неговата Алекса и тя е станала една идея по-търпелива и вече не отвръщала на хамалско отношение, за разлика от преди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има и доста други промени по интерфейса.

Бутоните са на непривични места разположени, а и са станали два пъти по-големи, имам чувството че са направени за удобство при употреба на тъчскрийн. 

И в мейл-клиента е променено, и в сафари, и в настройките. Финдер се е снабдил с доста по-голяма лента с опции, част от които трябва да се оттърва, защото само ми загрозяват изгледа .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Trichocephalus написа:

Има и доста други промени по интерфейса.

Значи отново си в ролята на изследовател на бели територии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

Значи отново си в ролята на изследовател на бели територии.

абсолютно :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 17.11.2020 г. в 19:43, цър-вул написа:

Няма драма, погледнато глобално, нищо не е наше, а го ползваме само временно, назаем от света.

Какво са стотина години живот пред Вечността? Нищо, просто прашинка. Но им се радваме на всяка секунда, защото са велик дар. Бяха изчислили, че вероятността точно ти са се родиш, от безбройните вероятности, граничи с абсурда.

И с ОС е така, поне при мен. Радвам се на секи миг, кеф цена няма. Питали мъдрия евреин, колко пари има. И той отвърнал не колко са спестяванията му, а колкото е изконсумирал. Тоест, половин купа ориз на масата, е повече от пълна купа в мечтите. Спестените пари не се броят, понеже, банките фалират, превземат ги крадци, инфлацията прави от парите плява, а пази Боже, може и да напуснеш света преждевременно и друг да яде парите ти. Където се множат богатствата, се умножават и хората, които ги ядат.

Затова, повече ведрина и усмивка, пичове. Колкото, толкова. В неделя успях да си сторя виртуална машина с Каталина и цвиля от радост.

Правил съм сигурно 3-4 виртуалки, Каталина ми е радостта. Но, направо не разбирам, защо не ми даде да си вкарам айклауд акаунт, докато не приех да тествам проклетите новотии, като MacOS Big Sur. Ами, приех, но какво толкова ще тествам, при положение, че ползвам виртуалката спорадично?

Прочее, поради това си позволих многословие, простете, ако ви издразних, стар е лафът, че Прост човек бъбрица пада.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...