-
Добре дошли!
Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.
Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.
- Вход
- или
-
Разглеждащи това в момента 0 потребители
Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
-
Горещи теми в момента
-
За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2021година. ☀️ 1 2 3 4 501
от barbuncela, в Празни приказки и забава
- 12505 отговора
- 269082 прегледа
-
-
Подобни теми
-
от силвия димитрова стефанова
Здравейте! Може ли да ми помогнете с точка II.6. Това е условието:
Да се състави клас Страница BookPage Скрити член променливи: Номер на страница‐ число int; Съдържание – низ string; Публични функции: II.1.КОНСТРУКТОРИ – ЕКСПЛИЦИТЕН, ПОДРАЗБИРАЩ СЕ; II.2.ЧЕТЕНЕ/ЗАПИС II.3.ЗА РАЗМЯНА НА СЪДЪРЖАНИЕ НА СТРАНИЦА С ПОДАДЕНАТА КАТО ПАРАМЕТЪР РЕФЕРЕНЦИЯ КЪМ СТРАНИЦА; II.4.OPERATOR == СРАВНЯВА ПО ВСИЧКИ ДАННИ II.5.OPERATOR< ЗА СРАВНЕНИЕ ЗА ПО‐МАЛКО НА ПОДАДЕНИЯ ПАРАМЕТЪР ОБЕКТ С ТЕКУЩИЯ ПО НОМЕР НА СТРАНИЦА II.6.ПРЕОБРАЗУВА / ВРЪЩА НИЗ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛАСА II.7.OPERATOR<<(ИЗВЕЖДА В УКАЗАН ИЗХОДЕН ПОТОК) II.8.OPERATOR>>(ЧЕТЕ ОТ УКАЗАН ВХОДЕН ПОТОК) Направила съм това:
class BookPage { private: int NumberPage; //номер на страница string Contents; //съдържание public: BookPage(int numberPage, string contents) { NumberPage = numberPage; Contents = contents; } BookPage() { NumberPage = 0; Contents = " "; } const int& getNumberPage()const { return NumberPage; } const string& getContents()const { return Contents; } void setNumberPage(const int& sNumPege) { NumberPage = sNumPege; } void setContents(const string& sContents) { Contents = sContents; } bool operator == (const BookPage& book)const { return this->NumberPage == book.NumberPage, this->Contents == book.Contents; } bool operator < (const BookPage& number) { return this->NumberPage < number.NumberPage; } friend ostream& operator <<(ostream& out, const BookPage& book) { out << book.NumberPage << " " << book.Contents; return out; } friend ifstream& operator >> (ostream& in, BookPage& book) { cin >> book.NumberPage >> book.Contents; return in; } };
-
Здравейте! Може ли да ми помогнете дали това е правилно направено.
BookEditor::BookEditore() { BookPage::BookPage(); GenerateBook = 0; NumberPages = ""; } ListGenerateBook(string ownerBook, int 278 pages) { GenerateBook(adress); GenerateBook::ownerBook; BookPage::278 pages BookPage = Bookwords; BookEditor = getArea; } void swapPages(int86, int second 45) { BookPage::setAdress(obj.GenerateBook::getAdress()); BookPage::setArea(obj.GenerateBook::getArea()); BookPage::setHeight(obj.GenerateBook::getHeight()); BookPage = obj.BookPage; m_strOwner = obj.m_strOwner; }
-
от Потребител 1
Здравейте! Решил съм в скоро време да си купя лаптоп. Ще го използвам предимно за по-тежка обработка на аудио, видео и снимки, графичен дизайн, както и за игри (от по-леките). Бюджетът ми е до 2000 лв. Погледнах избора на пазара и на пръв поглед ми допаднаха ryzen 5 4600h, ryzen 7 4800h (малко по-скъпичка) и еквивалентите на intel - i5 10300h и i7 10750h. Като видео карти - това, което видях да се предлага в този клас, е gtx 1650, 1650 ti, 1660 и 1660 ti.
Някакви препоръки към какво да се насоча?
Благодаря предварително!
-
от AnnieBro
Здравейте! От вчера имам изключително разстройващ проблем и той е, че на дънната платка на лаптопа ми се счупи порта за вътрешния ми хард диск и вече лесно може да се каже, че нямам работещ лаптоп - не мога да го стартирам въобще и нямам достъп до изключително важни за мене файлове. Някой има ли представа дали сервиз би могъл да го смени и/или да го оправи по някакъв начин? Защото предполагам смяната на цяла платка ще излезне изключително скъпо (не съм изцяло наясно) и не мога да отделя много голяма сума (200+ лева) в момента. Някой от вас знае ли доверен сервиз в София, който е възможно да се справи с проблема? Чувала съм, че има много измамници по сервизите, които си взимат здрави части от машините за оправяне и ги заместват със стари и/или неработещи и това е също нещо, което искам да избегна. Лаптопът е Acer Aspire 7 и е извън гаранционен от август. Какъвто и отговор или мнение ми дадете, много бих се зарадвала да го чуя!
-
Това е условието аз съм направила I - част остана ми само II - част . Може ли да ми помогнете с конструкторите?
I.Да се състави клас рожденна дата CBirthDate със скрити член променливи: Дата на раждане -ден, месец, година (unsigned)
Публични функции:
1.Конструктори -експлицитен и копиращ конструктор;
2. Достъп до частните членове (get/set);
3. Оператор за еквивалентност ==;
4. Оператор за сравнение <;
5. Оператор за сравнение >;
6. Извеждане/четенев/отпоток (файл или конзола)(operator <<и >>).
II. Да се състави клас студент, CStudent със скрити членпроменливи: Име string m_strName; Дата на раждане -обект от клас CBirthDateПублични функции:
1 . Създаване на обекти с подразбиращ се, експлицитен и копиращ конструктор;
2 . Сравнение по дата на раждане в нарастващ ред (operator <);
3 . Сравнение по дата на раждане в намаляващ ред (operator >);
4 . Оператор за еквивалентност (operator ==)
5 . Достъп до частните членове за четене
6 . Извеждане/четене в/ от поток (файл или конзола)(operator <<и >>).
III. Главна функция Създаване на масив от обекти от CStudent от файл, Извеждане на съдържанието на конзола и файл. Да се напише необходимия код за търсене на затворен интервал от дати включително. Създаване на друг масив, съдържащ тези обекти. Извеждане в изходен поток (файл) или съобщение
-
-
Дарение
Препоръчан отговор
Добавете отговор
Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.