Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще изпращаме миротворци в Ливан

Featured Replies

България може да изпрати свои военни в Ливан, които да се включат в умиротворителната мисия на ООН, заявиха вчера министрите Ивайло Калфин и Веселин Близнаков. В неделя премиерът Сергей Станишев ще съобщи дали ще изпратим въоръжени части в Ливан. Решението ще бъде обсъдено на закритото заседание на кабинета във Варна. Близнаков изрази очакване решението да бъде положително. Ако изпращаме военни в Ливан, това ще стане след около месец, каза министърът. Ивайло Калфин обясни, че в съответствие с нуждите на ООН и с нашите възможности можем да предложим участие в миротворческата мисия. В контингентите на сините каски се търсят войски и военна полиция. Според него участието може да е от различен вид, може да е щабно или с медицински екипи. Ако кабинетът одобри изпращането на наши миротворци, решението трябва да бъде гласувано и от парламента.

Аз съм против да бъдат изпратени още млади хора да си бият във война която според ме не ни засяга.Първо Ирак, а сега и Ливан.Вместо да се правят войни в който ние се месим и в крайна сметка може би гнева им ще се излее върху нашия народ, ето че застигна Американския с тези атаки.Да седнат високостоящите на една маса и да се разберът.Това е моето мнение.

Аз съм против да бъдат изпратени още млади хора да си бият във война която според ме не ни засяга.Първо Ирак, а сега и Ливан.Вместо да се правят войни в който ние се месим и в крайна сметка може би гнева им ще се излее върху нашия народ, ето че застигна Американския с тези атаки.Да седнат високостоящите на една маса и да се разберът.Това е моето мнение.

Не е взето решение но по всяка вероятност ще бъде взето такова.Хората отиват там по желание,ако не искаш не отиваш.Познавам двама човека които ходиха в Ирак и са доволни от това което са изкарали там.Аз ги разпитвах дали е безопасно и казаха че там където са били е като тука.Като се замислиш от катастрофи умират повече.Хубаво е че е по желание,всеки си преценява.

Ако се приеме това предложение:

Да, отиват по желание, но решението е взето. Все някой трябва да отиде, нали?

Прав си ostavime все някой трябва да отиде, да предположим, че се откажат всички ще има тогава човек който ще наложи този, този и този да отидът.Тази война няма да доведе до нищо добро и то не само тази предишната, а и всяка следваща война.Войната не е игра немогат просто така да жертват човешки животи за нещо с което могат да се разберът без това.

Прав си ostavime все някой трябва да отиде, да предположим, че се откажат всички ще има тогава човек който ще наложи този, този и този да отидът.Тази война няма да доведе до нищо добро и то не само тази предишната, а и всяка следваща война.Войната не е игра немогат просто така да жертват човешки животи за нещо с което могат да се разберът без това.

Дай да се уточним,не отиват на война,а на мироопазваща мисия на ООН.Различни неща са.

@ostavime,някой трябва да отиде ама по негово желания.Желаещи за мисиите в Ирак,Афганистан и Босна има бол.

Дай да се уточним,не отиват на война...

Вярваш ли си изобщо като ги говориш тия?!? Не отивали на война! Не, на почивка отиват. Да не падаш от луната? Говориш за място, на което ежедневно се извършват самоубийствени атентати, а специално през последните няколко седмици са изсипват и купища бомби, при това по цивлини. Е това, ако не е война кажи тогава за теб какво е. Там ще ходят Българи, които могат да умрат 24 часа в денонощието. Това не е ли война???

В момента не се бомбардира.Нашите в Афганистан да не би да ги бомбардират?Въпроса е че тия хора отиват по желание там.Неможеш да бъдеш против волята на някой.

Те си рискуват собствения живот, това не е игра, нито почивка.Деноношно охраняване на лагера и треперене да не почне някаква атака върху лагера.Това си е чиста война от каде да е сигурен, на първия или на втория ден няма му пуснат куршума, моля ти се сега.Това си е чиста война.

Ами отиват да охраняват все пак.На хотел ли да ги пратят да си лежат.Контингента ще бъде международен,включително и от мюсюлмански държави.Турция също е готова да изпрати хора.

Дай да се уточним,не отиват на война,а на мироопазваща мисия на ООН.Различни неща са.

@ostavime,някой трябва да отиде ама по негово желания.Желаещи за мисиите в Ирак,Афганистан и Босна има бол.

А на какво отиват - на пикник? С годините трябва да си научил какво е евфимизъм. Мироопазване - как ли пък не! Как се казваше това - оксиморон май беше. Мироопазване с пушки - хе хе хе. На това и децата не вярват. Това е окупация - ама леко прикрита. Щото не е същинския враг. Ами са разни други натресляци дето си правят каквото искат. Ако не си изгоден си правят пас и врага ти те кози. Ако си послушен ти дават хуманитарни помощи, за които после с години не можеш да си изплатиш дълговете. Моли се в България да не стане такова нещо.

В момента не се бомбардира.Нашите в Афганистан да не би да ги бомбардират?Въпроса е че тия хора отиват по желание там.Неможеш да бъдеш против волята на някой.

Уточнение. Те не отиват там защото е супер яко да се излагат на опасности. Отват там заради нуждата си. Това не е желание. Това е принуда, но не от персона, а от обстоятествата. Разбирай от много персони.

Ами отиват да охраняват все пак.На хотел ли да ги пратят да си лежат.Контингента ще бъде международен,включително и от мюсюлмански държави.Турция също е готова да изпрати хора.

Ще ме прощава Морфей, ама Турция пък как няма да иде там? Нали това е допълнителна възможност за контрол над хората на Апо (кюрдите на Йоджалан).

Пък и кого от кого да охраняват (нали уж това ще им е мисията). Израелците от ливанците или ливанците от израелците?

Ами все пак е мироопазваща мисия,а не курорт.На второто не се изкарват пари,а се харчат.Съгласен съм че е рисковано,по пътищата също е рисковано.Било за пари,ми без пари ли да идат.Нали трябва да има стимул някакъв.Аз мисля че това са зрели хора и могат да взимат трезви решения.Риск има във всичко.

Ами все пак е мироопазваща мисия,а не курорт.На второто не се изкарват пари,а се харчат.Съгласен съм че е рисковано,по пътищата също е рисковано.Било за пари,ми без пари ли да идат.Нали трябва да има стимул някакъв.Аз мисля че това са зрели хора и могат да взимат трезви решения.Риск има във всичко.

Ами как да го кажа. Каквито и евфимизми да се използват, това си остава окупационна акция, за която са наети манипулирани хора без друг изход!

Да, риск има, но този риск ще отпадне, ако това решение бъде отхвърлено.

Да,и ония ще се избият.Ще паднат в пъти повече жертви и изход едва ли ще има.

Най-добре щеше да е "да не им се палят фитилите" - т.е. да ги оставят да си живеят както са си живяли. А не да им се подпали покрива и после да се търси пожарна!

По разкази на очевидци, положението в Ливан е тежко.Проблем с водата.Това е важност #1 за всеки и е задължително изпиването на 1.5л на ден минимум.Обезводняването е неусетно.Днес температурите са 40'С и като прибавим високата средиземноморска влага, бойната уноформа и снаражение, ще бъде сериозно изпитание.Много от убитите не са погребани и са оставени да се разлагат.Усещало се по злокобната миризма.Да се готвят за зарази и болести.Бойците на Хизбула не са заловени, те чакат заповедите на Насралла и са се скътали по подземията си (нещо като виетнамците навреме).Той обеща дати като 22 и 28 август да мъсти на Израел.Сините каски идат да омиротворяват имено хизбулистите, така че те, каските стават мишена, което си е основание за тревога, дали в края на мисията всички ще се завърнат напечелили се.

И искаш да кажеш, че ти си напълно ЗА отиването на наши хора там?

За правото им да решат да отидат.Какво да съм за,нали не пращат войничета от редовната армия насила.Никоя такава задача не е хубава ама това си е тяхно решение все пак.

За правото им да решат да отидат.Какво да съм за,нали не пращат войничета от редовната армия насила.Никоя такава задача не е хубава ама това си е тяхно решение все пак.

Така е . На мисии в чужбина се изпращат професионални бойци - хора , които са учили за военни и които искат именно това да работят . Колкото и да е опасна, това е професия като всяка друга - с тези пари хората изхранват семействата си - така както хлебарят продава хляб , пожарникарят гаси пожари и т.н., така и войникът участва в мисии, каквото и да включват те. Още повече , че записването за тези мисии е изцяло доброволно , даже съм чувала , че броят на желаещите надхвърля броя на съответния щат за дадената мисия.

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Надхвърля щата и то многократно,така и визшите военни имат правото да избират най-доброто.Пожелавам им безаварийна служба.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.