Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

petie1

Препоръчан отговор

преди 15 часа, Емил Костов написа:

Аз служа на себе си, вие сам се изхвърляте на боклука и се наричате безполезен! И не съм идеалист, а реалист. 

И все още не разбирам, защо ме наричате носър! 

Ти работиш за себе си естествено, но не знаеш на кой служиш. Нормално е след като не си служил на държавата си, да не знаеш към кой да се обръщаш със "Сър" и в тоя случай пък, след като си ме наричал неоснователно мен "Сър", то и аз неоснователно да те наричам "НоСър". = Проумей го по следния начин: "Сър" = 1, а "НоСър" = 0. Или обратното ... 

Сега, ако съумееш да "раздробиш" един субект на определена такава система, то той ще изглежда по следния начин -> 0101110001110101 ... в което всеки бит означава точно определено имане или нямане, умение или неумение, възможност и невъзможност, полезност и безполезност и прочие, т.е. личността на един човек е съвкупност от дискретни стойности. 

Принципно фанатиците са или 0000000000 или 1111111111111 и по своята си същност са утопия. Да, определена група може да има цялостен облик от 000000000 или 1111111111, но то ще е в следствие на елементарното допълване. И все пак не забравяй следното 1000 е по-голямо от 0111. ;) В други случаи пък 1111 се води отрицателно. :) 

За това и ти се радвам. т.е. ти си от рядко срещаните млади, в които намирам рационални стойности (вид прагматика), потребна в такива времена в които има недостиг в имагинерните стойности (вид идеализъм).  Да, има доволно идеологии, но към момента въпросните са придобили извратеността на демагогия. 

Трябва да отбележа, че в субектите които се движат по определени догми не би следвало да виждаш демагогия, но уви някой ти е втълпил, че те са лошите, защото догмата по един или друг начин възпират човек (ограничават го в дадена област = могат да се предвиди тяхното поведение), т.е., да, те са пасив в дадено общество, но представляват вид потенциална сила, която в даден момент може да повлияе върху обществените взаимоотношения, а се знае, че в догматичните общества има лидери или клир, който или ги възпира или ги активизира. ;) 

Би следвало и да знаеш, че в общество в което светската власт води регистър на догматиците, то е развито общество и по презумпция се счита за цивилизация, т.е. придържа се за мирно съжителстване на човеците. 

И на мен не ми харесва, че в мирни времена имащи светска власт ползват военни способи за контрол на човечеството, но това показва до колко сред атеистите преобладават наивниците. Радващо е, че ти не си наивник. 

Бъди щастлив и проумей Любовта. Амин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, Реджеп Иведик написа:

Не съм забелязал сега какъв му е точно сега профила. Аз го познавам по почерка.

Почерк и почерк не е едно и също ... :) ОК, явно за теб всеки който е почерпен е въпросният потребител. :) 

В случая, понеже не може да имаме данни за почерка на даден, т.е. да се установи 100% знание, че е един същ човек, то би следвало правилно да го изкажеш по следния начин: "Аз го познавам по словото." Това ще се доближава до истина, но не ще е истината. Истината, за кой потребител има множество профили или пък коя група потребители имат "общ" профил и прочие може да има само някой който има достъп до информацията от "лог" регистрациите. 

Ха сега се сети ... ако си "дръндю" и си ползвал я "кали", я некой "флекс" и прочие и около теб има доволно "лай-фи" как мое да се докаже, че даден човек има множество профили туъ ... :) Сети се и до колко все още има платформи, които не изискват обвързването на "безплатна ел.поща" с било то телефонен номер или друг надежден начин за удостоверяване на самоличността на ползвателя на тази услуга. Сети се и, че все още има и предплатени сим карти за телефони, ако не тук в България, то нейде из светЪТ ни голям. :) (Примерно имам познат който има такава от друга държава....) И, определено може да е анонимен макар и за един път ... :) 

Да не говорим, че определен магнат даде в ръцете на определени живеещи из У кръеееейнЪ "сателитен интернет" ... :)

Благодаря, че ме размиваш ... :) Поне малко те считах за "вещ" в някои аспекти, а явно и ти си наивник ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добро утро!

Ами сега, ко праим? Ужас!

Петър Павел е новият чешки президент – DW – 28.01.2023

Бившият шеф на Генералния щаб в Чехия Петър Павел е новият президент на страната. След преброяването на над 85 процента от гласовете той печели на балотажа с 57 на сто срещу конкурента си Андрей Бабиш - бивш премиер, известен с популизма си. Бабиш взима към 43 процента.

61-годишният Павел, който е бивш парашутист, ръководи от 2015-а до 2018-а година Военния комитет на НАТО. Той се ползва с подкрепата на партиите в чешкото правителство и се обявява за "възстановяване на реда". Уверява, че ще ръководи Чехия със спокойствие и опит.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Kiеli написа:

щуротии ли правите пак? :beat:

Както винаги

преди 21 минути, AAUUXX написа:

Screenshot_2023-01-29-10-17-02-947.jpeg

Аха

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, AAUUXX написа:

Screenshot_2023-01-29-10-17-02-947.jpeg

Моите са в отдел "Реанимация" и аз се кокоря сам. Правя разни шумни неща, уж случайно... Засега, ефект никакъв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, АСПЕКТ написа:

Добро утро!

Ами сега, ко праим? Ужас!

Добро утро,

Честит им нов президент.

преди 8 минути, Beemo написа:

Моите са в отдел "Реанимация" и аз се кокоря сам. Правя разни шумни неща, уж случайно... Засега, ефект никакъв.

Уредбата на max и цъкаш на линка, гарантиран успех , но преди да го направиш скрии тигани, чинии и всичко което може да бъде хвърлено по теб

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Добро утро,

Честит им нов президент.

Уредбата на max и цъкаш на линка, гарантиран успех , но преди да го направиш скри тигани, чинии и всичко което може да бъде хвърлено по теб

Охооооо, с това ще стане... Само където, двама са с размерите на Шакил О Нийл.

Не ми се рискува.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Kiеli написа:

туй линукса насякъде, даже във войната в Украйна :lol6:

The great OS :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да плямпат в онази тема, нищо не зависи от тях. За мен онази тема е виртуалната кръчма на форума...тъй де, всички пияници политиканстват и вдигат революции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

The great OS :)

тая година съм казал ще си сложа Nobara, даже новата щяла да оправя бавното dnf

покрай линукса само с fedor-ите не съм запознат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Kiеli написа:

а вие няма ли да ядете щурци?

ние си падаме по скакалците...известна храна от древността 
https://bgn.koshachek.com/articles/jadene-na-skakalci-hranitelni-fakti-vkus.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, dioib написа:

Ти работиш за себе си естествено, но не знаеш на кой служиш. Нормално е след като не си служил на държавата си, да не знаеш към кой да се обръщаш със "Сър" и в тоя случай пък, след като си ме наричал неоснователно мен "Сър", то и аз неоснователно да те наричам "НоСър". = Проумей го по следния начин: "Сър" = 1, а "НоСър" = 0. Или обратното ... 

Сега, ако съумееш да "раздробиш" един субект на определена такава система, то той ще изглежда по следния начин -> 0101110001110101 ... в което всеки бит означава точно определено имане или нямане, умение или неумение, възможност и невъзможност, полезност и безполезност и прочие, т.е. личността на един човек е съвкупност от дискретни стойности. 

Принципно фанатиците са или 0000000000 или 1111111111111 и по своята си същност са утопия. Да, определена група може да има цялостен облик от 000000000 или 1111111111, но то ще е в следствие на елементарното допълване. И все пак не забравяй следното 1000 е по-голямо от 0111. ;) В други случаи пък 1111 се води отрицателно. :) 

За това и ти се радвам. т.е. ти си от рядко срещаните млади, в които намирам рационални стойности (вид прагматика), потребна в такива времена в които има недостиг в имагинерните стойности (вид идеализъм).  Да, има доволно идеологии, но към момента въпросните са придобили извратеността на демагогия. 

Трябва да отбележа, че в субектите които се движат по определени догми не би следвало да виждаш демагогия, но уви някой ти е втълпил, че те са лошите, защото догмата по един или друг начин възпират човек (ограничават го в дадена област = могат да се предвиди тяхното поведение), т.е., да, те са пасив в дадено общество, но представляват вид потенциална сила, която в даден момент може да повлияе върху обществените взаимоотношения, а се знае, че в догматичните общества има лидери или клир, който или ги възпира или ги активизира. ;) 

Би следвало и да знаеш, че в общество в което светската власт води регистър на догматиците, то е развито общество и по презумпция се счита за цивилизация, т.е. придържа се за мирно съжителстване на човеците. 

И на мен не ми харесва, че в мирни времена имащи светска власт ползват военни способи за контрол на човечеството, но това показва до колко сред атеистите преобладават наивниците. Радващо е, че ти не си наивник. 

Бъди щастлив и проумей Любовта. Амин

Без коментар! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...