Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Каква е разликата между Adobe Flash Player и HTML5?


Виж решението Разрешен от Петър Ангелов,

Препоръчан отговор


Знам, че утре Adobe Flash Player приключва поддръжката си, но още търся разликата между adobe flash player и html5.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • Решение

Тук е обяснено.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много лошо за adobe flash player, щото пише, че не само поддръжката е спряна, но и ще бъде деактивиран. А има разни сайтове, където се ползва все още /държавни/. Какво пречи да се ползва за кратко, докато се приведат тези сайтове в съответствие за известно време, преди да се деактивира на 12.01.2021г ? 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Флаша, като за начало е пълен с дупки като швейцарски кашкавал.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 часа, цър-вул написа:

Това трябва да се види

Те му викат сирене, ама реално си е кашкавал, защото европейците не знаят що е тва сирене ;) Компренде? Като не си виждал, ето ти картинка:

swiss-cheese-1.jpg

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато съм виждал плесенясали сирена, ти най-вероятно не си бил в проект.
И не се впускай да ми обясняваш каквото и да било - всичко е извън темата!!!
 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 минути, Eclipse2G написа:

Те му викат сирене, ама реално си е кашкавал

реално си викаме кашкавал само на точно определен вид жълто сирене
 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, цър-вул написа:

Когато съм виждал плесенясали сирена, ти най-вероятно не си бил в проект.
И не се впускай да ми обясняваш каквото и да било - всичко е извън темата!!!
 

Ти реално верси си цървул. Ти започна да философстваш, че не си виждал швейцарско сирене. ТИ! Цървул.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, Eclipse2G написа:

Ти започна да философстваш, че не си виждал швейцарско сирене. ТИ! Цървул.

 

преди 13 часа, цър-вул написа:
преди 15 часа, Eclipse2G написа:

швейцарски кашкавал

Това трябва да се види

No comment!!!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, цър-вул написа:

 

No comment!!!

Това е кашкавал

cascaval-gauda-2.jpg

 

 

А това е сирене.

 

1576562773.jpeg

 

Англосаксите и прочие нямат дума за "сирене", защото не знаят какво е това(тва белото на горната картинка).  Знаят за feta cheese, обаче нето го произвеждат, нито го знаят масово. Те си имат кашкавал(тва жълтото на по-горната картинка). Цървул.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 3 седмици по-късно...

Ба.. ,как темата рязко е преминала в каква е разликата между кашкавал и сирене, те да четете. Кашкавала и той е сирене.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Tomas07
      Създадох форма, чрез html, css и php, в която се въвежда текст и може да се прикачи снимка. Проблемът ми е, че не разбирам от php, и не успявам да се справя с проблема. Искам, когато някой прикачи снимка, тя да се запазва в папка. Текста се визуализира в базата данни. Търсих и пробвах, различни варианти, но не успявам. Споделям кода и ще се радвам, ако някой помогне.
      <div class="container-form"> <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <div class="name"> Имена:<br> <input type="text" name="name" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="image"> Прикачете ваша снимка! (максимален размер 20МБ)<br> <input type="file" name="image" id="image" size="40" accept="image/*" /> </div> <br> <div class="phone"> Телефон:<br> <input type="tel" name="phone" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="email"> Имейл адрес:<br> <input type="email" name="email" value="" size="40" /> </div> <div class="submit"> <input type="submit" name="submit" value="Изпращане" id="submit" /> </div> </form> </div> <?php // Connect to MyQSL $link = mysqli_connect("localhost", "root", "", "my_form"); $link->query("SET NAMES 'UTF8'"); // Check our connection if ($link === false) { die("ERROR: Could not connect. " . mysqli_connect_error()); } $target_dir = "uploads/"; $target_file = $target_dir . basename($_FILES["image"]["name"]); $uploadOk = 1; $imageFileType = strtolower(pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION)); // Check if file already exists if (file_exists($target_file)) { echo "Съжаляваме, файлът вече съществува."; $uploadOk = 0; } // Check file size if ($_FILES["image"]["size"] > 20000000) { echo "Съжалявамe, файлът ви е твърде голям."; $uploadOk = 0; } // Allow certain file formats if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg" ) { echo "За съжаление са разрешени само файлове от тип изображение, JPG, JPEG или PNG."; $uploadOk = 0; } if(isset($_POST["submit"])) { } // Escape user inputs for security $name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['name']); $image_name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['image']); $image = file_get_contents($image_name); $phone = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['phone']); $email = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['email']); // Insert our data $sql = "INSERT INTO form (name, image, phone, email) VALUES ('$name', '$image', '$phone', '$email')"; // Print response from MyQSL if (mysqli_query($link, $sql)) { echo "<div class='echo-complete'> <div class='echo-text'> Формата беше приета успешно. Благодарим ви.</div></div><br>"; } else { echo "<div class='echo-error'> <div class='echo-text'> ГРЕШКА: Не може да се изпълни $sql.</div></div><br>" . mysqli_error($link); } // Close our connection mysqli_close($link); ?> Моля, не ми споделяйте линкове, от типа "тук е описано" и прочие. Не го разбирам толкова този php, но се налага да го използвам. 🙂
    • от Frozen11
      Здравейте,
      Имам следната задача:
      Единственото, което успях да направо дотук е страницата за вход/регистрация с две взаимно изключващи се форми. При регистрация успях да направя създаването на XML файл, но всеки път се създава нов с името на потребителя, а ми трябва един. Ще се радвам някой да откликне. Благодаря.
    • от vlado39
      Здравейте!
       
      Имам проблем с Adobe Flash Player. Версията която е инсталирана в момента е 17.0. Вчера имах проблем с клиповете в Youtube и си помислих, че компютъра се базика с мен, защото от скоро беше започнал да влачи. Тази сутрин го преинсталирах и му сложих отново Windows 7, но нямаше ефект. Клиповете изобщо не тръгват. Пробвах и с друг браузър, но същата работа. Преди вървеше добре с по-старите версии на Adobe Flash Player, но сега ... Във Vbox7 вървят, тъй като предполагам не се изисква специален Flash Player.
       
      Благодаря!
    • от ylliv
      Здравейте!

      Нова съм във форума и се извинявам, ако публикувам в грешна категория или вече е отворена подобна тема.

      Имам нужда от помощ за един малък проект свързан с приложение на семантични технологии. Трябва да се моделира несложна онтология в RDFS или OWL, с описаните в която термини могат да се анотират (маркират, тагват) фрагменти от изображения. Анотациите се извършват в уеб браузъра и след това трябва да се съхранят локално на компютъра на потребителя. Бих се радвала да си поговоря с някой, който си има представа от тези неща.
       
      Поздрави,
      Вили
    • от Tihomir Toshev
      Здравейте спрял съм се на няколко телефона , бихте ми дали мнение за тях и , кой ми препоръчвате да си взема  
      Nokia Lumia 520 или 530  
      samsung Galaxy s3 mini
      htc desire 310
      и Alcatel One Touch Idol mini ..  последния мисля че отпада 
       
      Също така имам Микро сим карта , а на тези пише Мини-сим и се чудя каква е разликата между двете карти , не е ли едно и също ?
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване