Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пелмени често ядем вкъщи. Едно време даже си ги правехме. С руска водка много вървят.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато бях в Русия,много ги мелех продаваха ги навсякъде.Пирожки, с рисам с мясом така се провикваха.

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Филипов написа:

Я да видим какво ще кажете за плов

Определено трябва да се опита

:licklips:

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 22.02.2021 г. в 6:48, Филипов написа:

Я да видим какво ще кажете за плов

Че то си е пилаф в българския език.

Ето тука рецепти от Пахльобкин:

https://supercook.ru/pohlebkin-nknn/pohlebkin-nknn-29.html

Пилафите са по-надолу в страницата.

 

Говорил съм с човек, който готвеше и продаваше пилаф на пазара в Бишкек, Киргизстан, и той каза същото, което пише и Пахльобкин. За съотношението на месото с лука+морковите каза, че са еднакви по обем преди готвенето.

 

Специфичната подправка зире/зира може да се наподоби с ким и кимион по равно и семена от копър.

 

Добавка: тъй като е мазен, в пилафа върви добавяне и на нещо кисело. Класиката е дренки, но може зелени джанки, дюли и други такива. Ябълки недей, защото са меки и се разкашкват. Резултатът е уравновесяване на сладостта от морковите и стафидите с киселостта на тези.

Добавка: сухите подправки може да се запържат преди всичко друго, но внимателно, защото много лесно прегарят и горчат след това. И трябва да са повече, отколкото при добавяне след изпържването на сместа от месо, моркови и лук. Така самото олио/ мазнина ухае на тях.

 

Имам добро овче месо в камерата и подходяща овча лой. Скоро ще се прави пилаф :D

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване