Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за wifi модул

Виж решението Разрешен от JohnTRIVOLTA,

Препоръчан отговор

Здравейте моля препоръчайте ми  wifi 802.11 N за лаптоп. Търся си нещо такова ЛИНК. Не държа да има блутут просто да върши работа,защото в момента в лаптопа има модул който е само стандарта 802.11 и получавам само 2 мб/с на изтегляне а в линукс версия 4-5 мб/с което е странно сменял съм драйвери и какво ли не файда няма за това искам да пробвам с нов модул да има стандарта N и да видя дали ще увелича скороста... допитвам се защото съм чувал, че тези модули са за конкретни марки и работели само с една марка... пример ако е за HP няма да работи с Asus... 

лаптопа ми е asus n53jg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, vanko929 написа:

Здравейте моля препоръчайте ми  wifi 802.11 N за лаптоп. Търся си нещо такова ЛИНК. Не държа да има блутут просто да върши работа,защото в момента в лаптопа има модул който е само стандарта 802.11 и получавам само 2 мб/с на изтегляне а в линукс версия 4-5 мб/с което е странно сменял съм драйвери и какво ли не файда няма за това искам да пробвам с нов модул да има стандарта N и да видя дали ще увелича скороста... допитвам се защото съм чувал, че тези модули са за конкретни марки и работели само с една марка... пример ако е за HP няма да работи с Asus... 

лаптопа ми е asus n53jg

Ето ти адаптер

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ето ти адаптер

Адаптер не ми трябва не искам да ми се пречка 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vanko929 написа:

Коригирай си твоя линк, за да видим какво точно търсиш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Ето ти адаптер

Само да погледне да е версия 2.0 или 3.0, за да няма проблем с драйвера за Win 10. И от диска инсталирайте само драйвера за вашата операционна система. Успех.

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Само да погледне да е версия 2.0 или 3.0, за да няма проблем с драйвера за Win 10. И от диска инсталирайте само драйвера за вашата операционна система. Успех. Трябва ти вътрешен вграден адаптер? Това е добавено в поста ми

Тогава с лаптопа в магазина за компютърна техника и ще ти кажат какъв може да се сложи, та дори и ще ти го направят - като си платиш! Линкът ти не работи!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vanko929 написа:

Разбрах те. Искаш такова нещо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Емил Костов написа:

Разбрах те. Искаш такова нещо

да точно такъв тип , но питам защото разбрах че не са универсални

9337861_2.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От линка, който съм ти дал се твърди,че стават за твоята машина,

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Ако не се бърза в Алито има двубандови кари с блутут N300 aka 2MIMO между 5-10лв. цена, около 20-25лв. е интелска с поддържане на стандарт AC, около 40лв. е интелска с поддържане на АХ . Не на последно място трябва и другата страна/безжичният рутер/ да поддържа същите стандарти !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, цър-вул написа:

AX за около 28лв, но на тази машина такава карта...

АCто е на тази цена, АХ е на другата цена и не е налична !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

AX за около 28лв, но на тази машина такава карта...

в края на краищата не ми трябва нещо кой знае какво на вие

виваком съм и плащам за 100 мб/ рутера е техен с модел ZTE ZXHN-H118N

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vanko929 написа:

в края на краищата не ми трябва нещо кой знае какво на вие

виваком съм и плащам за 100 мб/ рутера е техен с модел ZTE ZXHN-H118N

Някои хора си слагат собствен рутер зад него понеже са нужни по-високи скорости локално. Да, въпрос на личен избор е все пак, става и най-евтиният модел , който съм посочил по-горе!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има. Даже ми се види подсъдна. Да карате човек, който абсолютно нищо не разбира, да си човърка 7 годишния лаптоп с неясните въжделения за по-висока скорост...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

.... човек, който абсолютно нищо не разбира...

И как стигна до този извод ? Аз пък мисля , че разбира , като просто търси мнение, какво и от къде да купи !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

7 годишния лаптоп

В момента пиша от 7 годишен лаптоп HP 250 G1 който е с двубандов адаптер и работи как требе:
Snap68.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 17.04.2021 г. в 20:49, JKirilov написа:

Има. Даже ми се види подсъдна. Да карате човек, който абсолютно нищо не разбира, да си човърка 7 годишния лаптоп с неясните въжделения за по-висока скорост...

Аз ако не разбирах нямаше да пиша а щях да го занеса на сервиз и там да сменят нужното например. Лаптопа съм го разглобявал така или иначе за профилактика. Просто исках препоръка към какъв wifi модул да се насоча за да получа по висока скорост. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, vanko929 написа:

Аз ако не разбирах нямаше да пиша

Точно обратното, aко разбираше - щеше да вземеш един кабел и да му щракнеш два накрайника RJ45...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...