Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

удавен самсунг j 7

Featured Replies

Здравейте приятели 

преди малко ходих та смених нагревателите на един бойлер и понеже е тъмно си светех с телефона

оставих го на една поставка в банята и незнам как ама се изпързоли и падна в кофата с вода под бойлера

извадих го и веднага го угасих

сега какво да го правя да го суша ли ,,,ще работи ли 

дайте съвет

няма ли шанс за спасение още не съм опитвал да го вкл. 

пазя го от 3 години и нещо има си сантиментална стойност за мен 

след колко време да го пробвам ,да го нагрявам ли със сушоар

или да го става така да си съхне

имам малко тъпа идея ама те да питам ами ако го топна във спирт и го остава да съхне до утре

нямам инструменти гсм-а е от 2017 и се разглобява през тъча, дисплея и така нататък даже и батерията немога да сваля 

преди 10 минути, alexnell написа:

нямам инструменти гсм-а е от 2017 и се разглобява през тъча, дисплея и така нататък даже и батерията немога да сваля 

Ами значи го слагаш така в ориза(Да е покрит целия) без никакво включване и след 24 часа ако не се включи, сервиз.

натопих го за 20 секунди в спирт ви е нищо не казахте за тъпата ми идея и тетака сега го нагрявам със сешоара след 10 минути го пускам и кво се отбере

ше пишем, се пак спирта нема ли да се свърже с водата 

резултат 0 някакви идеи как да си извада снимките,че    ги нямам никъде

преди 33 минути, alexnell написа:

натопих го за 20 секунди в спирт ви е нищо не казахте за тъпата ми идея и тетака сега о нагрявам със сешоара след 10 минути го пускам и кво се отбере

ше пишем, се пак спирта нема ли да се свърже с водата 

резултат 0 някакви идеи как да си извада снимките,че    ги нямам никъде

А спирт, да му беше сипал една рикия.

Снимките, има едни фирми дето го правят това нещо, ама струва доста.

преди 48 минути, plamen_petrov_80 написа:

Разглоби каквото може и го сложи в ориз.

преди 32 минути, Bubbles написа:

Ами значи го слагаш така в ориза(Да е покрит целия) без никакво включване и след 24 часа ако не се включи, сервиз.

И през нощта идват китайците и го ремонтират :)

Стига с тези митове с ориза! Телефона най-добре да се даде в сервиз, където да го разглобят и да установят какво е повредено и дали може да се оправи. Понеже е залепен, има вероятност и нищо да му няма, но аз не бих рискувал. Иначе издържа известно време под вода, но пак е относително, не се знае ако го бяха извадили по-рано дали пак нямаше да се случи същото:

Samsung Galaxy J7 Pro / J7 (2017) Waterproof Test - YouTube

преди 35 минути, alexnell написа:

някакви идеи как да си извада снимките,че    ги нямам никъде

Евентуално в някой сервиз, стига да успеят да съживят телефона. Следващия път не разчитай на един носител за важна информация. Копираш на колкото се може повече места, може да си правиш и онлайн синхронизация в гугъл акаунт или някоя друга облачна услуга, ако нямаш карта памет или компютър, където да ги прехвърляш.

преди 19 минути, Bubbles написа:

А спирт, да му беше сипал една рикия.

Снимките, има едни фирми дето го правят това нещо, ама струва доста.

сипах си и си поговорихме с него или тръгваш или те разглобявам с наличните инструменти.,..,.,. чук и секач

таман да го почна и се вкл. копирах си сичко дето ме интересува ама още си работи

преди 23 минути, Raze написа:

Стига с тези митове с ориза! Телефона най-добре да се даде в сервиз, където да го разглобят и да установят какво е повредено и дали може да се оправи. Понеже е залепен, има вероятност и нищо да му няма, но аз не бих рискувал. Иначе издържа известно време под вода, но пак е относително, не се знае ако го бяха извадили по-рано дали пак нямаше да се случи същото:

Евентуално в някой сервиз, стига да успеят да съживят телефона. Следващия път не разчитай на един носител за важна информация. Копираш на колкото се може повече места, може да си правиш и онлайн синхронизация в гугъл акаунт или някоя друга облачна услуга, ако нямаш карта памет или компютър, където да ги прехвърляш.

свърших си работа все пак казвам пазех го като очите си днес тва си беше чиста глупост от моя страна даже не вервам ,че го направих

толко пазене и накрая да го изпуснем у кофа с вода

преди 40 минути, alexnell написа:

сипах си и си поговорихме с него или тръгваш или те разглобявам с наличните инструменти.,..,.,. чук и секач

таман да го почна и се вкл. копирах си сичко дето ме интересува ама още си работи

Значи те уважава. 😁

Радвам се че си го оправил, полека вече с течностите. Аз така преди години стария ми лаптоп го напих с една кана червено вино, ама късмет като изсъхна нищо му нямаше. :)

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

И ти си късметлия

Аз върху едно  фуджитсу една сутрин си обърнах кафето и сега го ползвам като настолен пц

още неможем да му намерим клавиатура 

преди 10 часа, Raze написа:

Гледах го снощи тоя клип 

И все пак ми е интересно спирта помогна ли или навреди преди да му сипем и да си кажеме наздраве  нещеше да тръгне 

а сега си работи ,има си и странични ефекти .,..,,..,.,.като речем ало и почвам да си мисла за Драгана Миркович или Синан Сакич 

преди 3 часа, alexnell написа:

И ти си късметлия

Аз върху едно  фуджитсу една сутрин си обърнах кафето и сега го ползвам като настолен пц

още неможем да му намерим клавиатура 

Гледах го снощи тоя клип 

И все пак ми е интересно спирта помогна ли или навреди преди да му сипем и да си кажеме наздраве  нещеше да тръгне 

а сега си работи ,има си и странични ефекти .,..,,..,.,.като речем ало и почвам да си мисла за Драгана Миркович или Синан Сакич 

сантимент не сантимент....фъргай и не се обръщай....

аз ползвам тази програма-

https://www.fjsoft.at/en/

всичко е на компа.....

стане ли ,,инфекция" като твойта....фръгъм....и всичко си имам

преди 1 минута, _nib_ написа:

сантимент не сантимент....фъргай и не се обръщай....

аз ползвам тази програма-

https://www.fjsoft.at/en/

всичко е на компа.....

стане ли ,,инфекция" като твойта....фръгъм....и всичко си имам

вече казах ,че телефона пи  спирт и работи тебе компа да ти не е по надежден от телефона 

сега ше я  разгледам мерси за линка 

радвам се ,че ми пишеш нищо лично ама малкия обърна миналата година един лаптоп и сичко дето беше на харда .,.,.,,.,.,,.,

сещай се .,.,.,., та застраховай се колко си искаш ,живота не пита

преди 6 минути, alexnell написа:

вече казах ,че телефона пи  спирт и работи тебе компа да ти не е по надежден от телефона 

сега ше я  разгледам мерси за линка 

радвам се ,че ми пишеш нищо лично ама малкия обърна миналата година един лаптоп и сичко дето беше на харда .,.,.,,.,.,,.,

сещай се .,.,.,., та застраховай се колко си искаш ,живота не пита

да ви е жив и здрав малкия....

външен хард....пълниш и вдигаш....не ще вода,не ще 'ляб

лаптоп....hp 6720s.....2008 г.....

чакам от HP да додат да им го продам за музея

преди 7 часа, _nib_ написа:

да ви е жив и здрав малкия....

външен хард....пълниш и вдигаш....не ще вода,не ще 'ляб

лаптоп....hp 6720s.....2008 г.....

чакам от HP да додат да им го продам за музея

че  какво му е на лаптопа в сравнение с новите дето са по 700 кинта си е пушка 

аз разцъквам на гореспоменатото фуджитсу дето не гасено от 3 години без значение дали съм пред него

а сигурно е на 15 години 

модела е с752 

невестата миналата година се прибра една вечер и ми вика ела да ти покажем к,во съм си зела

е като ми извади един дел от една чанта и ми идеше да се застрелям 

една седмица немом да го подкарам с уйндоус линукс и накрая намерих неква изрезана версия на 8.1

и и казах на жената зимай си го и да го невиждам тоя кръшляк

800 кинта с процесор интелл н ,.,..,..,.,.,5вата

преди 22 часа, alexnell написа:

свърших си работа все пак казвам пазех го като очите си днес тва си беше чиста глупост от моя страна даже не вервам ,че го направих

толко пазене и накрая да го изпуснем у кофа с вода

Дори и да е както пишеш не ти вярвям. От водата стартира електролиза, която разяжда писти и окъсява чипове. Моделът е бюджетен и не е разчетен за давене.

От личния ми опит.
Преди време купих два samsung galaxy s7 - черен и златист. Това бе флагман за годината си и го дават водоусточив IP68 dust/water resistant (up to 1.5m for 30 mins).  Потопих златистия в чаша с минерална вода. И след опита отказа камерата. Някакви си 5мин.

Втори случай.
Samsung galaxy note 5 пред очите ми бе залят с технически спирт. Веднага извадихме батерията. Сешуар. Предложих на колегата да го остави отворен, но той бързаше. На сутринта кирпич. Проникналият спирт разложи платката и отиде в кофата.

Ориз, боб, леща - това са форумни легенди за долбони.

преди 8 минути, Profruit написа:

Дори и да е както пишеш не ти вярвям. От водата стартира електролиза, която разяжда писти и окъсява чипове. Моделът е бюджетен и не е разчетен за давене.

От личния ми опит.
Преди време купих два samsung galaxy s7 - черен и златист. Това бе флагман за годината си и го дават водоусточив IP68 dust/water resistant (up to 1.5m for 30 mins).  Потопих златистия в чаша с минерална вода. И след опита отказа камерата. Някакви си 5мин.

Втори случай.
Samsung galaxy note 5 пред очите ми бе залят с технически спирт. Веднага извадихме батерията. Сешуар. Предложих на колегата да го остави отворен, но той бързаше. На сутринта кирпич. Проникналият спирт разложи платката и отиде в кофата.

Ориз, боб, леща - това са форумни легенди за долбони.

искаш ли да ти го прата 

преди мнооого време имах ексковер   тройка 

страшен телефон .,.,.,.,миеш си ръцете и миеш и телефона 

къпан е хиляда пъти и   сещай се излизат нови , а аз неможем да си строша стария та да си зема 

та го подарих на Тате

след година Тате се прибира от работа  и беше точно на 30ти декември и ми вика да ти еееева удароустойчивия телефон и ми го подхвърли .,.,.,.,.,. беше на джапанка 😀

Абе Тате кво му напрай 

-изпуснах го у трошачката 

--е що ми го носиш

-бех си остаил парите у калъфа 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.