Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Low fps in team fortress 2

Тъпоиме1

Препоръчан отговор

Здравейте! Играя играта в заглавието, тя ми е една от любимите и затова много държа да я играя, но имам ниска пройзводителност. Средният фпс е 130, а минималния при битка с повече играчи пада до 70-80, което се отразява в лаг на мишката, но също си личи, че е нисък фпса и не върви гладко. Драйвърите са добре, не е от тях. Играя играта на най-ниските настройки, ползвам дори mastercomfig, който оптимизирва най-добре играта от всички конфиги, но пак е такъв резултата. Разликата между ниски и високи настройки в играта са спредни 20 фпс, за минимален не съм бенчмарквал, но пак има лаг. Вече не знам какво да правя, всичко ми е актулно. Ползвам high performance power plan в Windows-a, не виждам разлика. За мен с този фпс играта не достатъчен, за да се играе спокойно. Хардуера ми е Amd ryzen 3 3200g с Vega 8 графика, нямам видео карта. Но на другите игри имам по-добър фпс, примерно на Csgo там имам 250 среден фпс на минимални настройки и 140 фпс минимален. Резолюцията, която ползвам е 1280х960 разтеглена. На i7 4770k играта върви значително по-добре, гладко като масло. На бенчмарк ryzen 3 2200g се представя по-добре от моя 3200g, не знам как става това... Видео: 

Да, този е ОС на 4гхз, но не би трябвало да има голяма разлика с моя, който стига 3,8гхз на всички ядра. На този бенчмарк от видеото на по-високи настройки играта върви значително по-добре от моя процесор. Само да вметна рамта, която ползвам е 2666мхз, знам че щеше да бъде по-добре по-бърза рам. Друг пример с ниска пройзводителност на моя процесор е Brawlhalla, която е 2D игра, там фпс е капнат на 60 от разработчиците, играта като цяло само в 60 фпс се играе, при мен средния е 55фпс, пак не знам защо, като тази игра е изключително лека и върви на картофи. В сравнение i7 4770k, процесор от 2013 година, с 3200g (2019) има малка разлика и то в полза на интел: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4770K-vs-AMD-Ryzen-3-3200G/1537vsm824486 И пак не моа да си обесня как този процесор изкарва значително по-висок фпс дори на макс настройки. Не говоря за видео карти понеже играта е стара и Valve не правят нищо, за да я оптимизират, и тя разчита главно на процесора. Ако някой има идея какво да пробвам поне минималния искам да си го вдигна, не искам да пада под 100 понеже се осеща доста лага и ме дразни, достатъчно ми е, че я играя на пикселизирана графика (ниските графични настройки, Valve не правят нищо друго освен да пикселизират текстурите в игрите за оптимизация).

Ако нещо съм забравил да напиша, като информация, пишете, ще я предоставя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Допълнение: Температурите са добре, макс по време на тази игра е 58 градуса, а средната е 48 градуса, изключвам възможността от прегряване, не се получава thermal throtling.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С вградено видео толкова. Сравняваш двата процесора, но при другия най-вероятно има отделна видеокарта. Като искаш висок FPS, слагаш отделна видеокарта. Още повече, че играеш с памет с много ниска честота, не е ясно и дали имаш двуканален режим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако прочетеш малко ще разбереш, че тя разчита на 80% на процесора, не би трябвало да е видеото, много се влияе от скоростта на процесора и сингъл кор перформънса. Гледах клип с 5600x се случва същата работа, въпреки, че ползва много по-силна видео карта. Явно играта предпочита интел, общността на играта препоръчва i7 7700k за тази игра. В двуканален режим рам играя, процесора официално не поддържа над 2933мхз. А тогава как по-стария вариант на моя процесор се справя значително по-добре въпреки, че е на по-високи настройки?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не се вижда на колко % е натоварена видеокартата, можеш да го активираш в MSI Afterburner. Честотата на паметта се регулира от дънната платка, без значение какво дават за процесора. И на моя 1600 AF дават за паметта 'Up to 2667MHz', но в момента работи на 3.2 GHz.

Ryzen™ 5 1600 Processor for Gaming | AMD

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, сигурно е от видео картата. Видео: https://youtu.be/RrjbC9It68U Ще пробвам с msi afterburner да видя какво е натоварването.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направих тест и резултата е: максимум CPU Usage 55%, максимум GPU Usage 100%. Температурата си беше добре, видеото не е вдигнало повече от 50 градуса. Впечатление ми направи, че когато ми пада фпс-а до 80 при най-тежките сцени GPU Usage-а пада на 0%, след 2 секунди горе долу се вдигна на 50% и след това на 100%. Това нормално ли е или индикира за проблем?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При тежките сцени най-вероятно процесора ти отива на 100% и не може да смогне, все пак това са само 4 ядра без допълнителни нишки. Не стана ясно дали паметта ти е в двуканален режим, но щом видеото е на 100%, това му е максимума. Ако дъното позволява, можеш да пробваш клок на паметта и да намалиш малко евентуално таймингите, но и да успееш едва ли разликата ще е голяма. Все пак си си взел офис компютър, който мъчиш с игри и очакваш висока производителност - за без пари толкова. Пробвай с Ryzen калкулатора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Процесора не вдига повече от 50%, 4 ядра са достатъчно за играта, тя не може да ползва повече и това да подобри производителността. Просто видеото е слабо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега в такива времена не си заслужава нов хардуер заради цените. Няма смисъл пари да се дават за игра от 2007 година, която Valve убива с бездействието си, ботове пълнят сървърите им и играта не е получавала никакъв сериозен ъпдейт вече 1300+ дена. Отделно те изобщо не са пипали оптимизацията на играта от както е написана почти. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...