Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Този път си изключи "важните" дискове преди инсталацията, за да няма после "що стана така бе Миме...".

Лош отговор-няма нищо общо с въпроса.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

току-що, цър-вул написа:

Колко по-лесно е да си смениш изданието на настоящия Windows, да рестартираш и да пуснеш ъпдейта.

Проблемът е, че на същия компютър имам уиндоус 11 на друг диск, ако сменя изданието, той (другият) също ще получи актуализация до 24Н2 и ще съсипе нормалния.

Не можеш да му дръпнеш захранващия кабел?
И не съм много сигурен дали ще се случи това,, ако на "нормалния" Windows си се логнал с локален акаунт и не си свързан с имейл към инсайдърската програма.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Може, разбира се, но това , на практика , прави другият нормален 11 неизползваем.  А и имам на друг компютър 11 про и понеже всичко това е свързано с моя акаунт, имам опасения , че и на него ще тръгне да се надгражда само до 24Н2.

преди 1 минута, N47X написа:

това , на практика , прави другият нормален 11 неизползваем. 

Пълни глупости!
Да не би да го ползваш от инсайдърския?
Трябва ти нормалния - закачаш го.
А и къф е смисълът от тия гимнастики - караш си на инсайдърче, щом искаш да ползваш новинките по-рано.

преди 8 минути, цър-вул написа:

Пълни глупости!

Искаш да кажеш, че не знаеш-прочети по-назад, това се случи преди време , точно по този начин. Нормалният 11 изобщо не видя ,че има инсталиран 24Н2 и тръгна да се актуализира , тогава те питах как да го спра, но не получих отговор. И го махнах (инсайдерския), но ми липсва, за това питам. Целта ми е на този компютър да имам инсайдерски, на другият диск да си стои нормалния, без да се надгражда автоматично (както стана преди). За това питам за инсталиране на 24Н2 без активиране на инсайдерството.

преди 14 минути, цър-вул написа:

"нормалния" Windows си се логнал с локален акаунт

Точно така е. Така беше и преди, като започна да се надгражда сам.

• Автор
преди 19 минути, N47X написа:

Лош отговор-няма нищо общо с въпроса.

преди 15 минути, N47X написа:

Проблемът е, че на същия компютър имам уиндоус 11 на друг диск

преди 14 минути, цър-вул написа:

преди 15 минути, N47X написа:

Искаш да кажеш, че не знаеш

Ами, не, мисля си, че знам. А ти започваш да се държиш лееко нагло!

преди 17 минути, N47X написа:

Нормалният 11 изобщо не видя ,че има инсталиран 24Н2 и тръгна да се актуализира

Това се е случило, защото:
1. На нормалния Win не е спряна телеметрията.
2. На същия Win не е направен изход от инсайдърска програма.
3. Евентуално може и да е от разпознаване с цифровия отпечатък на системата, който се съхранява на сървърите на MS, ако Win е активиран с цифров лиценз.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Евентуално може

Кажи само това-имаш ли представа какво ще стане, ако инсталирам 24Н2 БЕЗ да съм активирал инсайдерството с моя акаунт.

Не съм MVP.

Мрежата казва:
https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/1346383/dual-boot-windows-11-insider-and-snon-insider-wind?source=docs

Wesley Li-MSFT

Цитат

Да, възможно е двойно зареждане на Windows 11 Insider и не-Insider версии на един и същи компютър. Можете да създадете настройка за двойно зареждане на Windows 11, за да стартирате две или повече операционни системи независимо. Това решение е полезно за стартиране на по-стари версии (като Windows 10, 8.1 или 7), което ви позволява да използвате приложения, които са несъвместими с текущата версия. Можете да инсталирате визуализации на по-нови версии на Windows 11, за да тествате нови функции, без да засягате съществуващата си инсталация.

В този случай можете да настроите втора инсталация на Windows 11, достъпна чрез Dev Channel, което ви позволява да тествате предстоящи функции, без да компрометирате текущата си инсталация и файлове. 

преди 1 час, N47X написа:

Кажи само това-имаш ли представа какво ще стане, ако инсталирам 24Н2 БЕЗ да съм активирал инсайдерството с моя акаунт.

Щом е инсайдерска версия то ще ти бъде включен инсайдерски канал в зависимост кой е билда.

Само че не може без акаунт. По акаунта ти следят инсайдер ли си или не. Не зная дали може да си създаваш повече акаунти за различните билдове.

преди 2 часа, N47X написа:

Може, разбира се, но това , на практика , прави другият нормален 11 неизползваем.  А и имам на друг компютър 11 про и понеже всичко това е свързано с моя акаунт, имам опасения , че и на него ще тръгне да се надгражда само до 24Н2.

Избери си накрая един Windows 11 за работа и с другите ако искаш да експериментираш си ги качвай на виртуалка.

Не ми е ясно защо са ти едновременно 3 вида Windows 11 и то на един компютър, а да не говорим и за един и същ акаунт.

Акаунта определя всичко.

Във време на пачките за нас вътрешните има само:
2024-03 Cumulative Update for .NET Framework 3.5 and 4.8.1 for Windows Version Next for x64 (KB5036032)
Обзор на всички ъпдейти за март:
https://www.ghacks.net/2024/03/12/overview-of-the-march-2024-windows-security-updates/

В ерата на възникналите недоволства спрямо 11-ката от един "невътрешен" споделям: За момента съм доволен!

image.png.ea8766b2a033dcc85d05054cc5fc428a.png

Не ме интересува кой има проблем с ъпдейтите! Така или иначе компютрите са ми само и единствено хоби и определено въпреки, че не съм "компетентен" се справям без помощ от тук! 

Аз съм доволен от 11-ката!!! Чакам 12-ката и/или 13-ката ... :) 

За ония които не вярват, то нека чакат и ще споделя как и на 32-битова машина ще кача 11-ка! :) Друг е въпроса как ще го направя през "ДОС" или BIOS. :) = Визията, версията или поддръжката от М$ е без значение,  Въпроса се свежда до това: ОС да се базира на Windows!  

преди 2 часа, dioib написа:

В ерата на възникналите недоволства спрямо 11-ката от един "невътрешен" споделям: За момента съм доволен!

image.png.ea8766b2a033dcc85d05054cc5fc428a.png

Не ме интересува кой има проблем с ъпдейтите! Така или иначе компютрите са ми само и единствено хоби и определено въпреки, че не съм "компетентен" се справям без помощ от тук! 

Аз съм доволен от 11-ката!!! Чакам 12-ката и/или 13-ката ... :) 

За ония които не вярват, то нека чакат и ще споделя как и на 32-битова машина ще кача 11-ка! :) Друг е въпроса как ще го направя през "ДОС" или BIOS. :) = Визията, версията или поддръжката от М$ е без значение,  Въпроса се свежда до това: ОС да се базира на Windows!  

Няма човек от форума, който да не ти вярва на способностите. Цар си, ама на ракийката! По назад из темите беше обещал да покажеш нещо сериозно и то най вече на Цър-вул. Той един път ти напомни за обещанието, но явно те е случил отново в безтегловност и си замина от темата като невидимка.

преди 1 час, Колев 74 написа:

Той един път ти напомни за обещанието

:offtopic_s:

Помня какво съм обещал, но за разлика от други, то не се занимавам само с компютри. Отделно, че някои от нещата ми са в София. 

Както и да е! Живи и здрави да сте и все с ракията ми ме споменавате. :) Все пак да припомня, че всичко е въпрос на процесор и машинен код към него. Останалото е:  Някакви записи на носител, без значение дали са върху "магнитен" диск или  "флаш" памет. = Какво пречи основната ми ОС да е ДОС?! 

Колев, някъде ти споменах -> В момента се занимавам основно с битови (къщни работи, а не с битове) неща! 

Spoiler
Цитат

Практическото емулиране на 64-битова аритметика на 32-битов процесор обикновено добавя нещо като 3x-5x забавяне.

Is it possible to emulate a 64-bit system on a 32-bit CPU? - Quora

преди 23 часа, цър-вул написа:

Мрежата казва:

Адаш, много ти благодаря за изчерпателната информация, прочетох всичко и те моля само за още малко внимание. Там става дума за DEV канала, а аз искам Kanary, това дали ще има значение? И още нещо-на уиндоус 10 отдолу също пише инсайдер-това за коя версия се отнася (нали ще го вадят от употреба, възможно ли е инсайдерската му версия да е за 11?)

33.png

""Колев, някъде ти споменах -> В момента се занимавам основно с битови (къщни работи, а не с битове) неща! ""

Ако е така ти се извинявам бре Уили. Къщата е далеч по важна от всички наши дрънкулки.

преди 4 часа, N47X написа:

Адаш

Кое от нещата направи?

на 12.03.2024 г. в 14:11, цър-вул написа:

Това се е случило, защото:
1. На нормалния Win не е спряна телеметрията.
2. На същия Win не е направен изход от инсайдърска програма.
3. Евентуално може и да е от разпознаване с цифровия отпечатък на системата, който се съхранява на сървърите на MS, ако Win е активиран с цифров лиценз.

на 6.10.2023 г. в 18:54, цър-вул написа:

Б@си модерният хардуер! 😎 Аз търкалям последна версия 11 за зайчета(25951) на Core i5 3320 с 16GB DDR3 и няма нещо, което да ми е трябвало да пусна и да не е тръгнало.
По отношение на WinNTSetup - отскоро един руснак и един българин развиват надграждане за WiNNTsetup - NT Helper (поддържани езици - ENG и RUS):

Страница на инструмента

Обнови се WinNTsetup до в.5.3.4

Най-после и аз да се оплача от Канарския канал след последния билд 26080.

Като дам Shut down и компютъра не спира, а се чува звуковия сигнал и се появява екрана за влизане и чака пина. Явно се изпълнява командата за смяна на ползвател.

преди 35 минути, В. Велев написа:

Най-после и аз да се оплача от Канарския канал след последния билд 26080.

Като дам Shut down и компютъра не спира, а се чува звуковия сигнал и се появява екрана за влизане и чака пина. Явно се изпълнява командата за смяна на ползвател.

Winkey+R>control > Power options > Choose what the power buttons do > Change settings that are currently unavailable > Turn on Fast Startup - махни отметката

Ако не помогне:
msdt /id PowerDiagnostic

преди 1 час, цър-вул написа:

помогне:

На този компютър, дето ставаше дума няколко дни, на екрана за избор на ОС са се появили две неща, дето не съм ги поставял аз и не можах да ги махна. Те не се виждат в другите екрани за Воот меню, как да ги махна? Освен това не трябва ли да е на нормал стартуп, а не на селективе?

2.png

3.png

4.png

1.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.