Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

По-скоро в EasyBCD вместо в Edit Boot Menu виж положението в View Settings.

Или дай лог файла от командата:

bcdedit /enum all >> "%userprofile%\desktop\bcdedit.txt"

И прикачи файла bcdedit.txt, който ще се е появил на десктопа.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И прикачи файла bcdedit.tx

bcdedit.txt

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Ти нали за тези NIC-ове питаш ако съм разбрал правилно? Тях искаш да разкараш или?

Точно така-изобщо не знам как се появиха и защо.

преди 3 минути, N47X написа:

bcdedit.txt 6.98 kB · 2 изтегляния

Точно така-изобщо не знам как се появиха и защо.

Я дай един лог от следната команда:

BCDEdit /Enum Firmware >> "%userprofile%\desktop\bcdedit.txt"

преди 2 минути, цър-вул написа:

Минал си на efi и в BIOS са се активирали опциите Network boot

Може ли да се промени и как?

Май трябва да разкажа още-вчера реших да изпълня надграждането на 10 до 11 по пътя на актуализирането, надграждането стана, но получих стара версия на 11 (22Н1) и реших да върна уиндоус 10 през настройките на 11. Това стана успешно, проблеми с 10 никакви, но се появиха тези две неща. Между другото, паниката за това, че 10 автоматично ще се надгради, не беше оправдана-по време на надграждането излезе син прозорец, в който освен всичко друго имаше бутон " Остани с това".

Не съм се занимавал още с UEFi, та ако не трябва да се трие няма идея, но ако искаш си направи един бекъп първо на BCD-то с командата:

bcdedit /export "%UserProfile%\Desktop\BCD_bak.bcd"

(ще се създадат 4 файла, 3-те празни и скрити такива можеш да ги изтриеш, да остане само бекъп файла, който можеш да си преместиш после в папка по избор)

След това с командата:

bcdedit /delete {3de59bd1-d4bb-11ee-9f86-ba2e7795c785}

Би трябвало да се изтрие. Но интересното е, че са с един и същ identifier, но само единия има GUID номер. Та дали командата ще изтрие реда само за Onboard NIC(IPV6) или и за Onboard NIC(IPV4) трябва да поровя.

Но ти ще кажеш после де като тестваш дали са се махнали.

Но доколкото чета или може да е неуспешно или да се върнат след рестарт. Може би наистина се изисква ръчкане от самото UEFi.

https://www.tenforums.com/installation-upgrade/115716-uefi-remove-unwanted-boot-entries-bios-solved-easily-7.html

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Но доколкото чета или може да е неуспешно или да се върнат след рестарт. Може би наистина се изисква ръчкане от самото UEFi.

https://www.tenforums.com/installation-upgrade/115716-uefi-remove-unwanted-boot-entries-bios-solved-easily-7.html

Едното се е изтрило. Сега ще отворя самото уефи , да видя какво може от там и ще пиша.

22.jpg

Махнах чековете на двете добавки, остана само боот менажера, компа се зареди , н в екрана за избор едната добавка си стои.

33.jpg

44.jpg

А след рестарт онова връща ли се другото? Иначе интересно как да го изтрием другото като няма GUID номер.

Не е ок да се трие default, защото е за доста редове. Ще поровя малко.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

връща ли се другото

Не се връща, може и така да остане, не е голям проблем, повече беше интересно. Много благодаря за помощта!

на 15.03.2024 г. в 14:43, N47X написа:

Не се връща, може и така да остане, не е голям проблем, повече беше интересно. Много благодаря за помощта!

Жалко, че в момента няма как да тествам дали bcdedit /delete {default} би довело до небуутваща система при теб.

Алтернативен вариант е ако се зададе custom GUID за default записа на NIC (IPV4) и след това да се изтрие:

https://www.experts-exchange.com/questions/27932705/Finding-GUID-with-BCDEdit.html

https://community.spiceworks.com/t/need-help-assigning-my-own-guid-in-bcdboot-or-capturing-the-random-guid-in-batch/596467

Но ми се налага да излизам, а това изисква тестване, защото макар да съм ползвал доста навътре bcdedit-a, точно това не ми се е налагало да правя.

Но и на мен ми стана интересно, така че съм благодарен за въпроса в случая. :)

Интересно. Сега се е появил GUID за 4-ката. Но май и 6-цата според лог файла се е върнал? Може би ако рестартираш сега ще ги има и двете.

Тогава смело напред с:

bcdedit /delete {3de59bd0-d4bb-11ee-9f86-ba2e7795c785}

bcdedit /delete {f82ff6c4-e2c5-11ee-b2ae-806e6f6e6963}

Но може би пак ще се върнат, както са писали в TenForums.

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Тогава смело напред с

Вече всичко е наред! Нямам думи , за да изразя благодарност и респект! Да сте живи и здрави и двамата (Цър-Вул), без вас форумът би бил едно нищо!

•  

IMG_20240315_150004.jpg

54.png

Все пак виж как ще е след няколко рестарта, че аз имам някакви съмнения, че може пак да се върнат. Благодарности и на Павката за включването. :)

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

след няколко рестарта,

Разбира се, това ще стане така или иначе. Аз ще си запазя командите и пак ще ги изтрия (ако се появят пак)

преди 1 минута, N47X написа:

Разбира се, това ще стане така или иначе. Аз ще си запазя командите и пак ще ги изтрия (ако се появят пак)

Само внимавай да не се е променил Guid-a. Първо трябва с другата да го провериш. Но това ще е по-скоро заобиколно решение. Дано не се появят пак. Ако да, трябва да се търси дълготрайно решение.

cd /d "%~dp0" && ( if exist "%temp%\getadmin.vbs" del "%temp%\getadmin.vbs" ) && fsutil dirty query %systemdrive% 1>nul 2>nul || (  echo Set UAC = CreateObject^("Shell.Application"^) : UAC.ShellExecute "cmd.exe", "/k cd ""%~sdp0"" && %~s0 %params%", "", "runas", 1 >> "%temp%\getadmin.vbs" && "%temp%\getadmin.vbs" && exit /B )

bcdedit /delete {3de59bd0-d4bb-11ee-9f86-ba2e7795c785}
bcdedit /delete {f82ff6c4-e2c5-11ee-b2ae-806e6f6e6963}

Запази си го в bat файл. Примерно del_ipv.bat

Del_IPv.bat

Отнася се за тази машина с този bcd store в момента.
Ти си имаш бакъпа му.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.