Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 3 минути, цър-вул написа:

Запази си го в bat файл

Готово!

Екранна снимка 2024-03-15 151837.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 1 час, N47X написа:

излезе син прозорец, в който освен всичко друго имаше бутон " Остани с Windows 10 за сега".

222.png

преди 6 минути, цър-вул написа:

А bcdedit що е текстови файл

Така го е направил уиндоуса.

преди 7 часа, N47X написа:

Така го е направил уиндоуса.

Надявам се не си асоциирал BCD разширението с TXT ако си давал Open With и със запазено тикче.

Но, да, направи си разширенията видими. Това е винаги полезно, защото има вируси с двойни разширения имитиращи легитимни формати.

Иначе ето как е при мен с командата, която ти дадох:

Image-739.png

Що се отнася до подканата за Win 11 вие май направихте забрани назад в темата с Павката. Аз преди време ползвах това и свърши работа. Сега ще го обновя за 22H2, че отдавна не съм с 21H2.

Цитат

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"TargetReleaseVersion"=dword:00000001
"ProductVersion"="Windows 10"
"TargetReleaseVersionInfo"="22H2"

преди 29 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Що се отнася до подканата за Win 11 вие май направихте забрани назад в темата с Павката

Той май ги изтри настройките...

преди 8 часа, цър-вул написа:

Winkey+R>control > Power options > Choose what the power buttons do > Change settings that are currently unavailable > Turn on Fast Startup - махни отметката

Това помогна!

Аз тая отметка винаги я махам, защото колкото и да е странно (не съм се задълбочил, за да намеря причината), но когато е сложена на Fast Startup и под Линукс папките в NTFS дисковете бяха заключени и можеше да се чете само. Но скоро не бях влизал в Линукс и не забелязах че пак се е включило.

преди 6 часа, N47X написа:

Вече всичко е наред! Нямам думи , за да изразя благодарност и респект! Да сте живи и здрави и двамата (Цър-Вул), без вас форумът би бил едно нищо!

•  

IMG_20240315_150004.jpg

54.png

Добре казано от теб. Че са много добри е абсолютно вярно, но сега прочети и мненията на "Недко75"  Той, след 2-3 месечното си присъствие във форума и най вече в "Празни приказки и забава" има коренно мнение от твоето и на стотици от форума. Пожелавам ви приятни почивни дни на всички в темата!

преди 22 часа, цър-вул написа:

Той май ги изтри настройките...

Откровено казано, червените надписи, че системата ми се управлявала от нашата организация, не ми харесваха и ме дразнеха, за това си върнах актуализирането в изходно положение и пуснах процеса за надграждане, където намерих средство за спирането му, без червени редове. Това е цялата работа.

Днес, сигурно за пети път се отваря екрана за избор на ОС и всичко е наред-няма ги онези придатъци с неясен произход. За сега всичко заспива за неопределено време. Забелязвам, че при големи промени във времето ме обзема някакъв вътрешен порив да променя нещо, да преинсталирам, да разбъркам малко заспалия ред... Беше прав, както винаги цър-вул , че има малко психо в нещата, но при кой го няма?

преди 31 минути, N47X написа:

червените надписи, че системата ми се управлявала от нашата организация, не ми харесваха и ме дразнеха

Много ти е нисък прагът на дразнимост...

преди 37 минути, N47X написа:

онези придатъци с неясен произход

Твърде ясен е - BIOS Firmware

'ми, доволно добре оср@н Windows. К'во очакваш?
А и явно не е направо "деинсталирането" както трябва. Издание не се деинсталира от ъпдейти, а се сваля до предходна версия.
Ама има една категория потребители чистофайници и знае-не знае чисти. Я е видял 15-20GB заети в Windows.old и ги е забърсал...

преди 2 минути, цър-вул написа:

'ми, доволно добре оср@н Windows. К'во очакваш?
А и явно не е направо "деинсталирането" както трябва. Издание не се деинсталира от ъпдейти, а се сваля до предходна версия.
Ама има една категория потребители чистофайници и знае-не знае чисти. Я е видял 15-20GB заети в Windows.old и ги е забърсал...

Виж по-'убаво к'о пише: "ДОинсталирам". Демек, инсталирàл го е донякъде и е решил да довърши. Предполагам има предвид, че само е инсталирал системата и после е решил да си направи настройките, щот' то нито уиндоус, нито линукс дистрибуция стават за нещо без потребителски настройки. Иначе няма как да инсталираш само част от нещо. :D

• Автор
преди 58 минути, Валсо написа:

Т'ва не съм го писал аз, само да кажа...

Ходи си в твоята тема да "казваш"! Не си интересен и никога не си бил. 

преди 3 часа, Валсо написа:

Т'ва не съм го писал аз, само да кажа...

:lol6::lol6::lol6::lol6:

spacer.png

Е това се знае от няколко седмици и обхваща процесор от 2008-ма година.

https://www.kaldata.com/it-новини/потребителите-едва-ли-ще-се-зарадват-windows-463510.html

https://www.kaldata.com/хардуер/с-windows-11-24h2-идват-нови-ограничения-за-съвмес-465554.html

Сега занапред може да се появи изискването за наличието на NPU чип за работа с AI, но се предполага, че може би ще е опционален, защото няма да е евтин. Самите изисквания за рам също за доста ниски. 16GB ще стане стандарт, а 16GB са доста малко към днешна дата. Все пак толкова бяха ок през 2017-та някъде.

Здравейте!

Тази вечер имаше  извънаредно издание на обновяване на кумулативната актуализация. За Win10 - LTSB съм сигурен, но за 11 не съм проверявал.

Можете да погледнете линка, като махнете маркираното горе в дясно  "ltsb 1607"

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=ltsb 1607

на 21.03.2024 г. в 14:44, цър-вул написа:

Пак съм в инсайдерската програма, с надеждата, че ще има нещо интересно. На прима виста, на 26085.1 липсва WordPad, нещо, което си го знаем от по-рано. Направих го като актуализация, като надграждане, всички програми и настройки са копирани, за сега работи по съвсем същия начин, със срок на валидност до септември. До тогава сигурно ще излезат нови билдове и този срок ще се отложи. Някъде четох, че излизането от тази програма става с преинсталиране с нормален билд. И какво като е 24Н2-видимо няма нищо интересно, трябва да потърся в мрежата . Можах да си сваля и инсталирам липсващата WordPad, свикнал съм с нея.

Имах притеснения, понеже всичко това е свързано с моя акаунт в Майкрософт, на другия компютър с 11 да не тръгне и там да се надгражда, но за щастие, се актуализира нормално.

Екранна снимка 2024-03-24 133514.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.