Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Нормално е да го намериш там, защото там са инсталираните приложения от MS Store APPS базирани на UWP.

Само, че обикновено Windows си я пази и за влизане в папката се изисква вземането на права.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 22 часа, B-boy/StyLe/ написа:

за влизане в папката се изисква вземането на права.

Изглежда това е причината, след като я намерих къде е, да не мога да я посоча като средство за отваряне на rtf , като стигна до нейната папка, вътре я няма. Ако знаеш как да се преодолее това, напиши. 

А може и така-отварям програмата (WordPad) и кликвам на Файл-отваря се прозорец с всички опити за отваряне на файлове-от там може вече да се отвори всеки от тях и да се работи по него нормално.

33.png

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Може

да се използва и безплатна алтернатива- много богата на възможности, ще я попробвам известно време. Няма начин да не може да се запълни тази празнота на 11 Insider. И е портабъл.

https://portable-openoffice-org.en.softonic.com/download

32.png

преди 58 минути, N47X написа:

да се използва и безплатна алтернатива

Разбира се, че може. Просто мислех, че държиш да е Wordpad. :)

преди 4 часа, N47X написа:

да се използва и безплатна алтернатива- много богата на възможности, ще я попробвам известно време. Няма начин да не може да се запълни тази празнота на 11 Insider. И е портабъл.

https://portable-openoffice-org.en.softonic.com/download

32.png

Ползвам LibreOffice и под Windows и под Linux. Мисля че е много добра като за безплатна.

преди 34 минути, В. Велев написа:

Ползвам LibreOffice и под Windows и под Linux. Мисля че е много добра като за безплатна.

И аз така. А и се поддържа доста по-активно.

Очаквано дяла на 11 расте. Лятото живот и здраве и аз ще се кача на 11 заради DirectStorage и другите благинки липсващи или частично поддържани в 10.

MS хитро спряха появата на 12 и реално сега 12 ще е като SP (24H2) за 11 и това ще помогне още повече за вдигане на процента на 11. Иначе щяха да го делят на 3 сега.

преди 20 минути, цър-вул написа:

image.png

И при мен пристигна преди час. Още го няма водния знак.

Интересното беше че 4 пъти рестартира компютъра. Досега най-много 2 пъти да се рестартирал.

П.П. Това ми се видя интересно, ако някой има тоя проблем:

Цитат

Известни проблеми

[Общи]

• [ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА] Разследваме доклади, че някои Windows Insiders в каналите Canary и Dev са заседнали на Build 26040 или Build 23620. Разследването продължава, но ако сте засегнати от това и наистина искате да стигнете до най-новото изграждане в Canary или Dev Channel днес - можете да изтеглите най-новото ISO тук и да направите чиста инсталация и да включите устройството си обратно в полет в Canary или Dev Channels.

На инсайдерския 11 два пъти получавам някакво съобщение , долу в дясно, че е време да си сменя паролата, която изтичала след 3 (беше 5) дни. То стои отворено много кратко, макс 2 сек и се разтребва, но после го няма в съобщенията. Не успях да го снимам, за да го покажа, рових в компютъра къде ли не, никъде не се вижда. Като се има пред вид, че не съм слагал никаква парола никъде, тази щуротия дали няма да го блокира след 3 дни, къде ли да го търся пак? Двете съобщения идват преди днешното актуализиране, веднага след зареждане да десктопа.

И нещо друго. При инсталирането на първия инсайдерски 11 стана като надграждане със запазване на програми, настройки, десктоп и пр, ако искам да напусна програмата  и да се върна към нормален 11, дали има някакъв начин това да се повтори, та при преинсталацията да избегна инсталиране на доста програми отново, някои от които са досадно засукани (за скенера)?

На другия диск имам инсталиран уиндоус 10, правен след 11 и май той ползва дял за стартиране от диска на 11, ако форматирам дяла на 11 за преинсталиране, дали няма да се окепази и стартирането на 10? Знам за откачването при такова инсталиране, но 11 беше инсталиран на диск М2, как да го откача...

1.png

2.png

3.png

преди 12 минути, N47X написа:

На инсайдерския 11 два пъти получавам някакво съобщение , долу в дясно, че е време да си сменя паролата, която изтичала след 3 (беше 5) дни.

За кое е тая парола? За акаунта на Windows ли?

преди 1 час, В. Велев написа:

За кое е тая парола? За акаунта на Windows ли?

Как да разбера, като това седи 2 сек и до като го погледна, изчезва? Можах само да видя, че става дума за парола и че трябва да я сменя, че изтичала...

В cmd as admin

WMIC USERACCOUNT WHERE Name='username' SET PasswordExpires=FALSE

където заместваш username с името на профила ти

преди 24 минути, N47X написа:

И нещо друго. При инсталирането на първия инсайдерски 11 стана като надграждане със запазване на програми, настройки, десктоп и пр, ако искам да напусна програмата  и да се върна към нормален 11

Start > Settings > Update & security > Windows Insider Program > Stop Insider builds

преди 1 час, цър-вул написа:

Start > Settings > Update & security > Windows Insider Program > Stop Insider builds

Това значи, че ще остане настоящия билд, но той нали има някакъв срок на валидност, преди да изчезне водния знак го пишеше, какво ще стане после?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.