Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 8 минути, В. Велев написа:

Ако започне да крашва или да се държи нестабилно

За щастие, независимо от тези грешки,  11 24Н2 работи отлично, те не създават проблеми в нито едно от нещата, за които го използвам. Ще чакам(е) да ги оправят, защото едва ли само при нас ги има.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 7 минути, Panzer 4 написа:

За щастие, независимо от тези грешки,  11 24Н2 работи отлично, те не създават проблеми в нито едно от нещата, за които го използвам. Ще чакам(е) да ги оправят, защото едва ли само при нас ги има.

По-добре това да следиш:

MQpiHzy.png

Critical да ти е около нулата ;)

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

за които не мога да намеря обяснение

Верно ли?
Я добави съдържанието на прикачения фасйл и рестартирай

Microsoft-Windows-AppModel-Runtime_Admin.reg

на 4.10.2024 г. в 17:16, цър-вул написа:

Верно ли?

Сещам се, че при мен, а при много други, инсталирането на 24Н2 на практика стана като надграждане, при което често се получават трудно обясними грешки. Едно преинсталиране на чисто винаги ги изчиства . Дали това ИСО , дето го свалих (ме) от UUP , става за правене на флашка с РУФУС?

Екранна снимка 2024-10-06 132413.png

Да, става. 

Какъв е смисълът от правене на флашка, като директно от Windows можеш да направиш чиста инсталация от опциите за нулиране на Windows. 

https://drive.massgrave.dev/en-us_windows_11_iot_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_f6b14814.iso

Windows 11 IoT Enterprise LTSC - това намерих ...

сори не е Windows 11 IoT Enterprise Subscription LTSC

бг езика теглиш после ...

на 7.10.2024 г. в 12:22, Panzer 4 написа:

Това е изпробвана технология

За това направих флашка с Руфус и ИСОто от UUP и преинсталирах, повече от любопитство. Очакването ми напълно се оправда. Преинсталирането протече по съвсем различен от до сега познатите начин . Инсталаторът , след като му посочих незаделеното място на изтритите от предишната инсталация дялове, игнорира флашката и премина в режим на изтегляне на уиндоуса от интернет, което премина на три етапа. До края всичко протече по различен начин и ми беше много интересно. В крайна сметка досадните грешки APP Model Runtime ги няма, от вчера до сега има само една (на картинката). Потвърди се факта, че добър уиндоус става само след инсталация на чисто.

Екранна снимка 2024-10-08 144514.png

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Инсталаторът , след като му посочих незаделеното място на изтритите от предишната инсталация дялове, игнорира флашката и премина в режим на изтегляне на уиндоуса от интернет, което премина на три етапа.

Нали инсталираш от готовия .iso файл, какво е това изтеляне? Да нямаш предвид разопаковане?

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

Потвърди се факта, че добър уиндоус става само след инсталация на чисто.

Само това повтарям, ама никой не ме слуша ;)

преди 1 час, nikssi написа:

Нали инсталираш от готовия .iso файл, какво е това изтеляне? Да нямаш предвид разопаковане?

На екрана се изписа , че тече изтегляне и инсталиране на три етапа, трябваше да ги снимам, а и самият Уиндоус след това не е същият, колкото успях да видя за два дни.

Понеже се каня да преинсталирам въпросния 24Н2  и на другия компютър, искам да попитам. Тук имам и уиндоус 10, на друг диск, който е инсталиран след 11 и на неговия диск няма системните малки дялове, явно се използват тези от диска с 11 , който е М2, та ако на С: изтрия всичко за преинсталацията, уиндоус 10 няма да може да стартира и ще се наложи и него да преинсталирам. Може ли това да се избегне, например, ако за преинсталацията изтрия само С: ,без малките системни дялове? Уиндоус 11 , инсталиран по този начин, се различава много от този , инсталиран от  ISO на UUP и повече ми харесва.  Уиндоес 10 е на диск Е: .

Екранна снимка 2024-10-09 133759.png

Виж какви са тези дялове първо, преди да правиш каквито и да е промени.
1. стартирай терминал
2. get-disk --> виж кой ти е номерът на въпросния диск
3. get-partition този_номер

преди 27 минути, MZ/X написа:

Виж какви са тези дялове първо

Не си в час-съвсем добре знам какви са дяловете. Въпросът е, понеже те обслужват и двете ОС , явно няма как да ги изтрия, без да пострада и другата (уиндоус 10) . Та, може ли да се инсталира новата 11, на незаделеното пространство от изтритото С:, без да са изтрити тези дялове.

Не си казал как избираш кой Win да се зареди! 

Ако от BIOS избираш кой диск да се зарежда тогава не те бърка инсталирането на Win 11 със свален диск с Win 10

Ако инсталираш без диска с Win 10, после трябва да добавиш точка за зареждане на Win 10 в bcd store на Win 11.

преди 24 минути, Panzer 4 написа:

Не си в час-съвсем добре знам какви са дяловете

Ами като знаеш, защо въобще питаш?
Явно ти не си в час.

преди 7 часа, MZ/X написа:

Ами като знаеш, защо въобще питаш?
Явно ти не си в час.

Ти какво правиш сега в темата?

С единият си ник си задаваш въпрос, а с вторият  си отговаряш?

на 8.10.2024 г. в 17:55, nikssi написа:

Казва се изтегляне , на втория компютър протече по същия начин, този път направих снимки, явно не си виждал такъв инсталатор. Според мен от определен етап на преинсталирането преминава към изтегляне на 24.2 от интернет , вместо да копира файлове от флашката.Може би всеки 23.2 , като му дойде реда за актуализиране, ще протече така. Стъпка 3 е само рестартиране и понеже трая секунди, пропуснах да я снимам.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.