Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 21 минути, Panzer 4 написа:

а за самата програма за търсене на фърмуер-как я свали?

Тази която показваш е за моя диск. Твоя е друг и Joss Bomon ти е дал линка.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 21 часа, В. Велев написа:

Тази която показваш е за моя диск. Твоя е друг и Joss Bomon ти е дал линка.

Грешката е моя, помислих, че твоята е универсална и става за всички дискове. Извинявам се!

Да върна темата в релси, че доста сте я разводнили с тия SSD-та :P

Напоследък забелязвам, че нямам никакви актуализации в Windows Update. Прави си проверка и ми изписва, че съм актуален. Това вече цяла седмица, може и повече и не смятам, че е нормално. Още повече, че още не ми е дошла актуализация за 24Н2 и не знам какво чака още. Най-лесно ми е да го преинсталирам с последното ISO от сайта на MS, но първо компютъра си работи и второ ще ми се прецака за пореден път лиценза за Касперски, а не ми се занимава със съпорта. Дайте идея какво да правя.

преди 26 минути, driver_sl написа:

Да върна темата в релси, че доста сте я разводнили с тия SSD-та :P

Напоследък забелязвам, че нямам никакви актуализации в Windows Update. Прави си проверка и ми изписва, че съм актуален. Това вече цяла седмица, може и повече и не смятам, че е нормално. Още повече, че още не ми е дошла актуализация за 24Н2 и не знам какво чака още. Най-лесно ми е да го преинсталирам с последното ISO от сайта на MS, но първо компютъра си работи и второ ще ми се прецака за пореден път лиценза за Касперски, а не ми се занимава със съпорта. Дайте идея какво да правя.

Какво общо има Kaspersky?

преди 2 минути, parmobil написа:

Какво общо има Kaspersky?

Ами предния път, като преинсталирах преди няколко месеца, не ми приемаше кода за активиране, че трябваше да пиша на съпорта, за да го отблокират. Очевидно при покупката са ме прецакали и са ми дали някакъв нелегален ключ. Изпратих им снимка от покупката и фактурата, като тогава се съгласиха да ми го разблокират от Касперски. Даже мисля, че бях писал в темата. 

• Автор
преди 57 минути, driver_sl написа:

Още повече, че още не ми е дошла актуализация за 24Н2 и не знам какво чака още.

По-назад в темата @Слави Маринов е дал линк към промените които трябва да направиш за да ти се появи 24Н2 като актуализация.

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

По-назад в темата @Слави Маринов е дал линк към промените които трябва да направиш за да ти се появи 24Н2 като актуализация.

Това отдавна съм го опитал, но нищо не се получава. Свързвам го с това, че добавих един .xml файл по време на преинсталацията, който уж деблоутва операционната система. Създава си в ТОЗИ САЙТ, но май съм се поувлякъл. Опцията за получаване на кай-новите актуализации е замъглена и не мога да я пусна. Може би за това нищо не идва. След малко ще си генерирам нов файл и мисля да преинсталирам. 

pdate.jpg

преди 15 минути, driver_sl написа:

Опцията за получаване на кай-новите актуализации е замъглена и не мога да я пусна. Може би за това нищо не идва. След малко ще си генерирам нов файл и мисля да преинсталирам. 

Активацията на Win11 как е?

преди 1 час, В. Велев написа:

Активацията на Win11 как е?

Активацията е ОК. Вече съм с 24Н2, но след чиста преинсталация. С новите настройки нещата са точно, каквито ги исках и всички настройки в  WindowsUpdate работят. Сега пък офиса(2021) ми не иска да се актуализира, но и друг път го е правил това. След това от самосебеси се оправя. И той е с легален ключ и е активиран нормално. 

преди 19 часа, driver_sl написа:

но след чиста преинсталация

Добре си направил, защото надграждането по линия на актуализация почти винаги причинява грешки в новата ОС, чиито последствия не може да се избегнат. До сега, колкото пъти съм надграждал (като почнеш още от уиндоус 8 към 8.1) , се е налагало после да инсталирам на чисто.

Microsoft разреши инсталирането на Windows 11 на по-стари компютри, но техните потребители трябва да подпишат декларация за отказ от отговорност
https://www.kaldata.com/it-новини/изненада-microsoft-разреши-инсталирането-на-windo-531842.html

преди 22 минути, цър-вул написа:

Microsoft разреши инсталирането на Windows 11 на по-стари компютри, но техните потребители трябва да подпишат декларация за отказ от отговорност
https://www.kaldata.com/it-новини/изненада-microsoft-разреши-инсталирането-на-windo-531842.html

Явно от M$ не могат да повярват че по света и в частност в България има бедни хора, които не могат да си позволят нов лаптоп или компютър.

преди 31 минути, цър-вул написа:

инсталирането на Windows 11 на по-стари компютри,

Имам на един не лош комп уиндоус 10 LTSC , и макар, че работи чудесно, дали ще се активира, ако го надградя с 11? Процесор Интел Пентиум Голд 4560, ССД 1тб и рам 8 гб.

преди 1 час, цър-вул написа:

Няма предпоставки да не се активира.

Технически как ли да се направи, стандартно ИСО няма да се инсталира на неподдържан хардуер, тази декларация от къде ще се намери...

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Технически как ли да се направи, стандартно ИСО няма да се инсталира на неподдържан хардуер, тази декларация от къде ще се намери...

Нещо не разбрах поста

преди 18 часа, цър-вул написа:

Нещо не разбрах поста

Ако го направя с ИСО , което имам от преди 1 месец, в него са вградени механизмите за проверка на съвместимостта, които ще възпрепятстват преинсталацията. Трябва ли да се изтегли ново ИСО, което вече да е променено съобразно новата политика на Майкрософт и да позволява инсталиране на неподдържан хардуер или има и друг начин? Декларацията, дето трябва да се подпише, с инсталацията ли ще дойде, този подпис какъв ще е? Знам, че никой не го е правил и не се знае как, все пак питам.

Ако седнеш да се замислиш и сам ще си отговориш. Как смяташ със стария инсталатор да ти дойде новата декларация? Няма как, нали?

преди 1 час, Panzer 4 написа:

в него са вградени механизмите за проверка на съвместимостта, които ще възпрепятстват преинсталацията.

за които вече 100000000000 пъти е писано(даван е скрипт, Raze е пускал и линк).

на 28.11.2024 г. в 16:35, цър-вул написа:

Бааси разликата - закачих един USB GBE LAN контролер. С драйвъра на М$ зор докарваше 140-150Mbps. Сипах последен драйвър на Realtek и скоростите скочиха на 230/240 Mbps.

Покажи скритото съдържание

image.png.68c33bd53746bfa7e122e8424f611e41.png

А на 5GHz wifi

Затвори скритото съдържание

image.png.49f735103ab78b4e961fd60a24aa3ad1.png

Ха така!

Показвай ги тези работи нагледно, както сега си направил. Ако за всички не са важни, за мен са! Благодарско! И макар че много пъти си го писал и посочвал, и аз да те подкрепя. Хората, нека погледнат какъв ти е процесора, защото някои дори  с 13700 не могат да покрият твоите резултати. Не те хваля. Поздравявм те! Мненията на Joss и Велев, също са много важни, но тук дори в техническите форуми се чете - едно към кесим. (Който не знае какво означава КЕСИМ, да ме пита и ще му обясня!)

преди 2 часа, Snookerboy написа:

@AAUUXX  и @АСПЕКТ са един и същи лузър!

Админа на този нулиран (nulled) форум, също ви лъже до дупка!

Може да преглежда пожелание всяка една регистрация без да се налага да пише и влиза с пароли.

Админа на този форум следи съобщенията на лични, които си разменяте без да се налага да ползва паролите ви или мейлите ви, просто системата го позволява!

!!!! това трябва да ви е ясно като слънцето, което изгрява всеки ден !!!!

за неверниците, които се съмняват да дойдат и да си направят регистрация на : tvstreamer.one  ще им покажа в действителност как админа слуша всичко, без да се налага да ползва пароли и мейли, заповядайте!

Не само админа може всичко това описано от Вас, а и глобалните модератори. Хващал съм такъв модератор пет минути след мое лично съобщение и като му казах, се чуди какво да ми отговори. Беше отдавна, много, много отдавна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.