Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Една бърза гимнастика....предварително знаех,че нищо няма да стане.... 

Screenshot-6.png Screenshot-4.png      и      Screenshot-5.png

@Joss Bomon всичко това съм пробвал,включително и номера със vivetool

image.gif.6c497278f6996f48d4747b0f13bb00af.gif

Не става...Периодично пробвам новите версии,но за сега само гореспоменатата версия (22H2  22621.4391) работи коректно...

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Така....след известно лутане в търсене на решение..попаднах на това:

Screenshot.png

https://www.elevenforum.com/t/search-highlights-image-disappeared-after-24h2-update.30639/page-2

Да не обяснявам много подробно за стъпките,само на две на три-търси се този файл "IntegratedServicesRegionPolicySet.json" във system32,вземат се  права(аз си ползвам това,че ми е по-лесно,редактира се с notepad  и т.н.Аз си копирах оригиналния файл,щото стават грешки..после си копирах и променения..

И резултата:

Screenshot-1.png

преди 49 минути, цър-вул написа:

Само е трябвало да промениш записа:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows Search]
"EnableDynamicContentInWSB"=dword:00000001

Интересно защо, как и кой прави подобни промени в регистрите, че се получават такива неща?

преди 1 час, цър-вул написа:

Само е трябвало да промениш записа:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows Search]
"EnableDynamicContentInWSB"=dword:00000001

Няма такъв запис в регистъра...

Screenshot-1.png

преди 45 минути, Panzer 4 написа:

От къде да изтегля windows 11 LTSC 24H2 , официалния сайт на Майкрософт иска регистрация, която не ми харесва (иска данни, с които не разполагам).

23.png

Превеждаш ли си какво пише? Слагаш , пробваш и после аут. Активирането е фиксирано за 90 дни. Ма ти ги знаеш тия работи де ... гледам си вещ по скриптовете...😄

https://software-static.download.prss.microsoft.com/dbazure/888969d5-f34g-4e03-ac9d-1f9786c66749/26100.1.240331-1435.ge_release_CLIENTENTERPRISEEVAL_OEMRET_x64FRE_en-us.iso

@st34, сложи линка под спойлер, моля. 

преди 1 час, nikssi написа:

Превеждаш ли си какво пише? Слагаш , пробваш и после аут. Активирането е фиксирано за 90 дни. Ма ти ги знаеш тия работи де ... гледам си вещ по скриптовете...😄

https://software-static.download.prss.microsoft.com/dbazure/888969d5-f34g-4e03-ac9d-1f9786c66749/26100.1.240331-1435.ge_release_CLIENTENTERPRISEEVAL_OEMRET_x64FRE_en-us.iso

Лошото е, че eval не се преактивира и след 90 дни - чиста инсталация. 

преди 44 минути, цър-вул написа:

@st34, сложи линка под спойлер, моля. 

Лошото е, че eval не се преактивира и след 90 дни - чиста инсталация. 

Знам ама като се пъне какво да му троша хатъра. На тоя дървен философ нищо читаво не трябва да се дава.

преди 20 часа, st34 написа:

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 EN

26100.1.240331-1435.ge_release_CLIENT_ENTERPRISES_OEM_x64FRE_en-us

https://mega.nz/folder/x19hjT4S#jm9O49O9B7ptpWIDqbSheA

Гледам има и някакъв скрипт, дали е от тези, дето не работят или ще свърши работа?

преди 47 минути, Panzer 4 написа:

Гледам има и някакъв скрипт, дали е от тези, дето не работят или ще свърши работа?

Колко му е да "решиш" проблема ... 

преди 23 часа, Panzer 4 написа:

От къде да изтегля windows 11 LTSC

https://massgrave.dev/windows_ltsc_links По принцип с активацията се определя и може да се променя какъв да ти е уиндоуса.

Всичко работи много добре, само "българският" е на практика 50% английски. Не че не разбирам, но ме дразни. Дали има начин да се подобри? Уиндоус 11 е много по-добър в това отношение.

При мен  11 IoT Enterprise LTSC 24H2 BG е изцяло на български, но това е защото не зная английски и на половината. Самата 11 - ка познава кой колко знае английския и затова така се получва при теб. Че ти до сега на win7ли беше та си открил че е много по-добра Win 11?

Да си кажа и аз вече 4-ти ден откакто нулирах 11-ката и я възстанових и си бачка екстра и в управление като спирах някои сервизи гледам преди на windows update не даваше да се спира и забранява а сега вече дава.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Обнови се Open Shell Menu4.4.195

LOG

Мерси. Иначе аз лично предпочитам от Github-a:

https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu/releases/download/v4.4.195/OpenShellSetup_4_4_195.exe

• Автор

Някъде назад в темата може и да е давано, но малко ъп не е излишен - става дума за лесно генериране на autounattend.xml файл за конфигуриране на инсталациите на Windows 10 и 11.

В този сайт се конфигурира всичко което искате да премахнете от инсталацията на 10/11, както и предварително да се зададат настройките за регион, език, акаунт, версия на Windows, и др.

Generate autounattend.xml files for Windows 10/11

В края трябва единствено да изтеглите .xml файла и да го добавите в главната директория на инсталационната флашка с Windows.

преди 35 минути, Joss Bomon написа:

Някъде назад в темата може и да е давано, но малко ъп не е излишен - става дума за лесно генериране на autounattend.xml файл за конфигуриране на инсталациите на Windows 10 и 11.

В този сайт се конфигурира всичко което искате да премахнете от инсталацията на 10/11, както и предварително да се зададат настройките за регион, език, акаунт, версия на Windows, и др.

Generate autounattend.xml files for Windows 10/11

В края трябва единствено да изтеглите .xml файла и да го добавите в главната директория на инсталационната флашка с Windows.

Давано е някъде назад. Имам предложение да се оформи началната страница на темата с връзки към изтегляне на актуалната версия и прочие полезни връзки. 

пп. И да се закачи темата като важна. Същото важи и за тази за десетката.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.