Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Oбнови se WinDirStat до v.2.2.0:
https://windirstat.net/download.html
Сваляне:

Intel 64-Bit MSI Installer WinDirStat-x64.msi
Intel 32-Bit MSI Installer WinDirStat-x86.msi
ARM 64-Bit MSI Installer WinDirStat-arm64.msi
ARM 32-Bit MSI Installer WinDirStat-arm.msi
Zipped Executables WinDirStat.zip
Zipped Executables (7-Zip) WinDirStat.7z
File Hashes WinDirStat-Hashes.txt

Едит: Вече може да се въведе на въоръжение - работи както трябва. Ще тествам времена на сканиране на старата 1.2 и на новата.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

на 5.01.2025 г. в 16:11, цър-вул написа:

Пускал съм и schneegans; и https://www.windowsafg.com/. Сега ще пусна и https://github.com/SvenGroot/GenerateAnswerFile

Предимството на schneegans пред Windows afg е повечето възможности за конфигуриране, включително и пропускане на bloatware приложенията още при инсталирането. Ресурсът на Sven Groot е още по-разширеното конфигуриране, но е по-тегаво за ползване.

на 7.01.2025 г. в 13:10, цър-вул написа:

Предимството на schneegans пред Windows afg е повечето възможности за конфигуриране, включително и пропускане на bloatware приложенията още при инсталирането. Ресурсът на Sven Groot е още по-разширеното конфигуриране, но е по-тегаво за ползване.

Такива мнения трябва да има в темата. Не това кой скрипт бил повреден ... 😁 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Обнови се WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (x86/x64/Native x86) 2025.01.09 English
Контролни суми (*.iso file):
CRC32: 7A7F0543
MD5: 56312C67DAC70D648E2A08E6745B56CD
SHA-1: F6B286094D3B3874276657B5B955E23D2DBC757A
Сваляне:

Spoiler

MEGA
fex.net
Google Drive
pixeldrain.com

Парола за архива:  strelec

Пач за обновяване на предходния iso файл:

Spoiler

WinPE11_10_8_Sergei_Strelec_x86_x64_2024.11.08_English

MEGA
fex.net
Google Drive
pixeldrain.com

Парола за архива:  strelec

При мен най-бърз е pixeldrain

----------------------------------

Обнови се Java деинсталаторът do ж.24.0
Сваляне

на 6.01.2025 г. в 4:05, цър-вул написа:

Oбнови se WinDirStat до v.2.2.0

Не е удобно това приложение за целта си. Цветните блокове са висящи и неактивни - тоест, за да намериш коя част от директорията касаят, ти се налага ръчно да маркираш всяка папка. Сиреч, обикаляш по всички папки една по една, докато има програми, които само с поставяне на мишката показва и пътят и размерът на папка/файл, като в същото време още в началото изобразява по сектор неговите части без да се налага да влизаш за проучване. При едни проучването дава пълна картина, при WinDirStat дава шикалки. :) 

https://blogs.windows.com/windows-insider/2025/01/09/announcing-windows-11-insider-preview-build-27768-canary-channel/

Цитат

Промени и подобрения

[Общи]

• Тази актуализация включва малък набор от общи подобрения и корекции, които подобряват цялостното изживяване за Insiders, работещи с тази компилация на своите компютри.

[Файлов мениджър]

• Добавихме опция Нова папка в контекстното меню при щракване с десния бутон върху местоположения в навигационния екран.

[Настройки]

• Възможността за промяна на часовите зони е налична отново в Настройки > Час и език > Дата и час за стандартни потребители (без администратори).

Поправки

[Файлов мениджър]

• Отстранен е проблем, при който свойствата на датата/часа на файловете бяха неочаквано актуализирани в някои случаи след копирането им.
  • Отстранен е проблем, при който File Explorer понякога може да загуби фокус върху полето за търсене, докато пише.
  • Отстранен е проблем, при който, когато сте направили търсене, това може неочаквано да задейства търсенето, което се случва многократно.
  • Отстранен е проблем, при който иконите на екрана с подробности не реагираха правилно на промените в темата, което затрудняваше виждането дали сте превключили от тъмно към светло или обратното.
  • Поправена е черна светкавица във файловия мениджър, която се появяваше при дублиране на раздел.

[Вход]

• Отстранен е проблем, който може да доведе до неочаквано заекване на курсора на мишката, когато го местите понякога.

[Графика]

• Отстранен е основен проблем, който може да доведе до пренаситеност на някои игри при използване на Auto HDR.

[Други]

• Отстранен е проблем, който причиняваше някои вътрешни лица в Canary да изпитват проверки за грешки с грешка PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.

• Автор
преди 1 час, В. Велев написа:

Мдааа... Пак няма корекция за замръзването на иконите в лентата на задачите, което се фиксва единствено с рестарт на explorer.exe. Наблюдавам го вече в доста AMD машини предимно. Възниква на случаен принцип след затваряне на прозорци или след събуждане.

Въпрос: Някой има ли идея защо не мога да задам по подразбиране .srt файловете да се отварят с Notepad? Все пак това си е най-обикновен текстов файл, на Win10 си се отваряше безпроблемно.

large.2025-01-10_150141.jpg.95cf9fc0a7b5

ПП. Оправих го, с помощта на OpenWithView . :)

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Мдааа... Пак няма корекция за замръзването на иконите в лентата на задачите, което се фиксва единствено с рестарт на explorer.exe. Наблюдавам го вече в доста AMD машини предимно. Възниква на случаен принцип след затваряне на прозорци или след събуждане.

Пробвай с рестарт на видео драйвъра

Ако помага - реинстал на видеото

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Пробвай с рестарт на видео драйвъра

Ако помага - реинстал на видеото

Различен хардуер и софтуер, различни Windows 11, ползващи по един монитор /не два или повече/. Пробвани са всички решения които при някои са сработили и, без закономерност и видими причини се проявява.

преди 7 часа, Joss Bomon написа:

Не разбрах за инсайдерската версия ли става въпрос?

• Автор
преди 11 часа, В. Велев написа:

Не разбрах за инсайдерската версия ли става въпрос?

Не, за корекциите които са ремонтирали. Инсайдерската е "по-безпроблемна" от официалната и няма как да има бъгове...

преди 11 часа, Joss Bomon написа:

Инсайдерската е "по-безпроблемна" от официалната и няма как да има бъгове...

Това е така и затова исках да уточним версията да не стане грешка.

Много съм доволен от тази 11 -ка.  (Josh - лични благодарности.) Прави ми кеф да си работя с нея. Иначе, въобще не съм се отказал от LTSB - то.

2025-01-14 07 15 19.jpg

на 14.01.2025 г. в 7:30, Колев 74 написа:

Много съм доволен от тази 11 -ка

Става дума за Windows 11 LTSC 24H2. Аз също съм доволен, но ако изключим лошият български пакет и отсъствието на проверки за ТРМ и хардуер, за сега не съм в състояние да кажа каква е разликата от чистия 11 24Н2. Днес гледам, че даже и актуализациите са едни и същи.

22.png

23.PNG

преди 53 минути, Panzer 4 написа:

Става дума за Windows 11 LTSC 24H2. Аз също съм доволен, но ако изключим лошият български пакет и отсъствието на проверки за ТРМ и хардуер, за сега не съм в състояние да кажа каква е разликата от чистия 11 24Н2. Днес гледам, че даже и актуализациите са едни и същи.

22.png

23.PNG

Я кажи честно какво толкова правиш с този компютър, та постоянно го ровиш? Ако си от екипа на NASA, ще те разбера, но като погледнах личният им състав, нямаше твоето име! Моята е ето - тази. Ти както искаш я наричай.

2025-01-11 00 48 24.jpg

преди 10 минути, Колев 74 написа:

Я кажи честно какво толкова правиш с този компютър, та постоянно го ровиш? Ако си от екипа на NASA, ще те разбера, но като погледнах личният им състав, нямаше твоето име! Моята е ето - тази. Ти както искаш я наричай.

2025-01-11 00 48 24.jpg

Не разбирам какво искаш да кажеш-инсталирането на актуализациите ровене ли е? Направи ми впечатление, че за два различни уиндоуса има едни и същи актуализации. 

• Автор
преди 1 час, Panzer 4 написа:

ако изключим лошият български пакет

Нищо му няма на "пакета". Ти не знаеш какво се прави за да стане всичко с BG интерфейс. Малка подсказка -> Административни езикови настройки -> Копиране на настройки -> всичко да е на Български -> слагаш отметки на Приветстваш екран и системни акаунти, може и на Нови потребителски акаунти -> ОК и рестарт.

Ако от другите настройки не си сложил всичко на BG, Дефендъра и др. менюта може да останат на EN. 

Двама човека са ти написали какво е трябвало да направиш за да е всичко на български. Аз не съм като тях запознат със самата операционна система, но независимо от това винаги бих ги попитал как да процедирам за разрешавнето на този "много сложен" проблем. Пък и не само те са запознати с него - Георги, Никси и още доста хора. Ако си се засегнал от поста ми, се извинявам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.