Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Въпрос към някой, който е бил/или е сервитьор


Препоръчан отговор

Винаги съм се чудел и сега реших да питам тук: в едно заведение има разпръснати десетни, стотици маси. Как се помни или какъв е начинът да не се бърка коя поръчка за коя маса е? Най-логично би било да се броят по някакъв начин, ама като гледам, са разпръснати съвсем хаотично - вътре, вън, някои се събират една до друга, ако е по-голяма компания. Ако някой знае, да ме светне. Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всяка маса си има условен номер. Сервитьора регистрира поръчките в софтуера по този номер и номера е изписан на чека за кухнята/бара.... В по читавите продукти, можеш да разделяш обект (маса) на клиенти. В големите ресторанти, един човек обслужва до 12 човека (3 маси)... няма ядове, ако е читав софтуера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Всяка маса си има условен номер. Сервитьора регистрира поръчките в софтуера по този номер и номера е изписан на чека за кухнята/бара.... В по читавите продукти, можеш да разделяш обект (маса) на клиенти. В големите ресторанти, един човек обслужва до 12 човека (3 маси)... няма ядове, ако е читав софтуера.

То ся е лесно, компютри, работи, а едно време ходеха с кочан квитанции и записваха ръчно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Bubbles написа:

То ся е лесно, компютри, работи, а едно време ходеха с кочан квитанции и записваха ръчно.

Да, но пак кочана беше на химизирана дву/три пластова хартия и масита пак си имаха "номера" :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е като да не се е случвало, да ми забравят поръчката и да си чакам половин час 😄

Преди време пък, една млада сервитьорка се опитваше да помни поръчките, без да записва. Е голяма каша ставаше 😁

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, baitexpo написа:

 

Преди време пък, една млада сервитьорка се опитваше да помни поръчките, без да записва. Е голяма каша ставаше 😁

Ох, това с "помненето" на поръчките е без коментар :D  тъпото е, че и от тях го изискват

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък стотици маси…..? Средно голям ресторант е с около 120 места. Това са около 30 маси.
 

Мойка аз като бях куриер, съм помнел на изус цели жилищни квартали. Имах колеги помнеха цял град с големината на Пловдив майна. Ти с 30 маси, ако не можеш да се справиш, значи чеп за холандско зеле не става от теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момък най - големите ресторанти в София са с между 300 и 600 места. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване