Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дънна платка на лаптоп

Препоръчан отговор

Здравейте,някой може ли да ми каже какво се случва с лаптопа ми,почна да изкарва този надпис и ресетнах Биос,смених рам,смених хард,с друга операционна система пробвах каква ли не,изолирах клавиатура,после тъчпад,после USB-тата и какво ли не правих но си решава когато иска и показва този надпис,А USB-тата не работят нито едно,показва че липсват драйвери а не може да се качат и с пакет с драйвери и от официалният сайт на производителя и не става и не става,надписа изчезва при сменяне на различни плочки рам с еднакви и различни скорости,пробвах как ли не Модела на лаптопа е Acer aspire e1-510p 

Благодаря предварително

221453055_1328252470922865_118909742268865517_n.jpg

219604923_556802909007354_1811892794143717418_n.jpg

218352311_863060257968043_2073177810207712090_n.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно това съобщение излзиа при несъвместими рам памети, щом го дава означава че имаш плочки на двете гнезда dimm1 и dimm2, дори и да са с еднакви базови параметри, без значение колко голям е единия или другия модул, самите чипове са с различно местоположение и съответно несъвместими една с друга ( дори и да са на същата марка ). НО, би следвало постоянно да го показва ако е това проблема, втората вероятност е една от рам плочките да е с повреден чип. Не си спомням дали този модел има вградена RAM, ако има такава проблема с несъвместимост на двете RAM е все още възможен. Ако не съществува втора плочка, както и вградена рам, тогава не е нормално изобщо да дава тази грешка и означава действителен проблем с дъното Ако е само една плочка самостоятелна и не работи то би следвало да изписва други грешки, а ако е повреда в чипа се случват съвсем различни неща, като най-често пищи при старт ил идава черен екран и не иска да "запали". При случай само с една плочка работеща самостоятелно без втора и вградена рам, тогава също е възможна несъвместимост на рамта с дъното и процесора, но след като си сменял плочките и проблема е останал е странно вече. А относно ЮСБ-тата, ако USB модулите не работеха не би следвало да се показват изобщо във списъка с хардуер. Не търси само ЮСБ драйвър, за 3.0 драйвъри обикновенно е от огромно значение драйвер за дъното също, а в някои случаи и драйвър за самия процесор. Тоест трябва да си провериш / преинсталираш всички драйвъри " с начале". Първо дъно, после процесор ( ако има такъв за модела и OS който ползваш ), после контролерите и USB, LAN / WIFI, звукова, видеокарта и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така и правя след преинсталация и то и с Windows 8-64 понеже в характеристики го показва като оригинален,качвам първо драйвер на чипсета и графичният а после останалите но пак никак не става с тези USB-та,показва ми че липсват 3 драйвера а за момент липсват само 2,тоест се опитва през нета да ги качи но...........все едно и също

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Gotiniqt написа:

Така и правя след преинсталация и то и с Windows 8-64 понеже в характеристики го показва като оригинален,качвам първо драйвер на чипсета и графичният а после останалите но пак никак не става с тези USB-та,показва ми че липсват 3 драйвера а за момент липсват само 2,тоест се опитва през нета да ги качи но...........все едно и също

"Бря маай" го тоя Win 8. Сложи си десятка, ако имаш ключ слагай гол Win8 и направи ъпгрейд към Win 10 да запазиш ключа. И на моите лаптопи пише Win 7 ама са с 10, това няма значение 😃

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И 10-ка му качих естествено но пак едно и също,даже в момента съм с нея

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, pcservizpld написа:

dimm1 и dimm2

Да, ама моделът е САМО с 1 модул. Няма запоен, няма втори слот...

@Gotiniqt, В BIOS  можеш ли да влезеш? Ако да - влез и натиси F9 (load default settings), след това натисни F10 и потвърди с Y
Има ли промяна?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Да, ама моделът е САМО с 1 модул. Няма запоен, няма втори слот...

За това редактирах коментара си, не помня дали имаше вградена памет тоя модел, но и да няма пак има възможност за несъвместимост с дъното и процесора. Но не би следвало да изписва точно тази грешка при такъв случай и той както е писал че се случва чат пат и се случва и след като е сложил нова плочка друга е странно, ако е така щеше постоянно да го дава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Gotiniqt написа:

218352311_863060257968043_2073177810207712090_n.jpg

Покажи устройства по свързване

току-що, Gotiniqt написа:

Явно не знам как😊

Има инструкция в архива. Или гго носи в сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал ли си да свалиш драйверите от сайта на acer ако не си пробвай и виш да ли ще се качат провери си в биос да не си забранил usb тата и ако не стане нищо с драйверите от сайта на acer пробвай с тази програма https://godangsoftware.blogspot.com/2013/11/driverpack-solution-13-22112013-1dvd.html 

запиши си я на диск има и 15 версия по голям е пакета с драйверите но нея неможеш да я запишеш на диск

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, vlado1985 написа:

Точно с тази програма съм сигурен, че ще се набута с адуер.
Драйвърите са тук, но USB 3.0 например не се вижда.
Аз затова и исках картинка:

преди 2 часа, цър-вул написа:

Като ще ползва инструмент за инсталиране на драйвъри, е много по-добре да ползва 
logo-wordpress.png

Или

samdrivers-sdi1.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се че пробвах с драйверите от официалният сайт а пакета който ми посочвате го имам и доста по нов но не ми ги показва никъде че липсват за да ги инсталирам,там е работата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А хардуерни идентифкатори ще покажеш ли?
https://www.wikihow.com/Find-Hardware-ID

преди 2 часа, цър-вул написа:

питам за 6-ти път...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отвори линка показан от Цър-вул и виж как се намира  идентификатора.  Твоето показване в случая не помага, дори и 10 пъти да го постнеш!

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...