Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Достатъчни ли са 128GB вградена памет за iPhone?

dante_99

Колко памет е достатъчна за един iPhone.  

5 гласували потребители

1. 1. Колко памет е достатъчна за един iPhone.

• 128GB
      1
    • 256GB
      2
    • 512 GB,ако си баровец :)
      2

Препоръчан отговор

Обмислям след месец да купувам iPhone 12 Pro Max(13ката от лийковете не ме грабва),но се колебая с колко памет да си взема.

Запознат съм че няма SD карта :DDDD, а и вградената памет си е сума.

В момента съм с Galaxy A70 със 128GB вградена и все още не съм я запълнил, но за в бъдеще искам да се презапася.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dante_99 написа:

Обмислям след месец да купувам iPhone 12 Pro Max(13ката от лийковете не ме грабва),но се колебая с колко памет да си взема.

Запознат съм че няма SD карта :DDDD, а и вградената памет си е сума.

В момента съм с Galaxy A70 със 128GB вградена и все още не съм я запълнил, но за в бъдеще искам да се презапася.

Много зависи от това, какъв си БАРОВЕЦ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не забравиш отделно зарядно да си купиш... :cool:

Ще си търсиш после андроида, ама първо "изпитай тръпката" ... !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Да не забравиш отделно зарядно да си купиш... :cool:

Адаптера е най-малкият проблем 😉

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, dante_99 написа:

Адаптера е най-малкият проблем 😉

Мястото никога няма да ти стига, ако правиш дълги клипчета и не ползваш външни носители или облаци.

Я да ти постна мнението на съфорумник от друг форум за впечатленията му:

Цитат

Трагедия е този телефон.Пълна трагедия.От начина по който съхранява нещата,през начина по който можеш да ги достъпиш,до самите снимки.Имат напредък.При свързване с лаптопа вече ми вади папка DCIM.Вътре виждам снимките.Значи...12 мегапиксела си крещят с пълно гърло "каменна ера"!!!Може да са направили софтуера на камерата да е прецизен,да прави хубави цветове,да добавя добри ефекти,но....12 смотани мегапиксела.Пълна липса на детайлност!!!Снимките са по 3 мегабайта!Като снимам с айфона и с Ми10-ката,и като зуумна 2-те снимки на 4к монитора ми,сравнение просто не може да има.При Шаомито виждам листенцата на съседния двор,космите по лицето на човека който снимам,такива неща.Айфона може да има хубави и "яко" изглеждащи цветове,ама пълна липса на детайл.Трансфера от телефона към лаптопа е комичен.Кабела бил "лайтнинг".Божеееееее,3 мегабайта плюнка я чакам 3 секунди и нагоре.Клип от 130 мегабайта....заспах...В DCIM има папките на старата 8-ца.Отворих няколко,гледам,и неговите снимки по 3-4 мегабайта.Хм...я да ги сравня с тези на новия.Разлика НУЛА.Пак повтарям,разлика НУЛА!Скочих на място за една торба пари.Никога ама никога няма да купя за мене си ябълка.Категорично!Жената иска само тях,ще преглъщам по някоя сума през определено време,да си ги ползва.Аз май ще взема 11-ка ултра.Да си снимам на воля 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ined написа:

Какъв баровец си да се задоволяваш само с половин терабайт? минимум цял.

Написах го с хумористична цел :) :) 

Едва ли има хора които го запълват този капацитет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, dante_99 написа:

Написах го с хумористична цел :) :) 

Едва ли има хора които го запълват този капацитет.

Image00053.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както съм писал и преди имам ХС макс 256гб, 12 - обикновен 128гб и ми10т в момента и мога да дам нормално сравнение. Това за снимките, което е цитирано в темата е вярно донякъде, още преди няколко години епъл дадоха възможност снимките и видеата да се съхраняват във формат HEIF/HEVC, където 1 минута 4к видео/60ксек е 400мб, а снимките до около 1мб. Да, трансфера към компютъра е малко "странен", но не е болка за умиране.

Това за качеството на снимките може да се поспори, но има десетки сравнения в нета, заради това го оставям на Вас.

За мен лично най-оптималното е 256бг, колкото и да съм го пълнил, повече от 140Гб не съм достигал. Е ако някой снима "сватби и погребения" с телефона е нормално да го напълни дори за месец, но тогава препоръчвам платена или лична (NAS) облачна услуга и си решаваш проблемите :)

Доколкото бях чел преди време, когато се вграждаха и 64Гб памети имаше сравнения, че са по-бавни от другите, предполагам, че със 128Гб е по същия начин.

И тъй като поста е пуснат м. юли след месец 12 макс пак ще е последния модел от гамата, на висока цена, а 13ката ще чука на врата по-добре изчакай за него. Колкото и да е ще е топ модела на цената на 12

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зависи на теб за какво ти трябва, аз с 64гб за 1 година бях запълнил само 24.И миналия месец си глътна езика и всичко дето имах на него отиде в небитието.Сега ми дадоха нов, ама като не съм правил бекъпи, кел файда.Качваш ли си нещата на външни носители и облаци, проблеми няма да имаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е относително. Аз съм с 64гб версия и ми пълен на около 60%. За мен е ок. Резервни копия в облака и на друг носител. Що се отнася до сниките, че били само 13 мегапиксела, това са пълни глупости. Масово народа е неграмотен и си мисли, че като му ръгнеш 128 мегапикселов сензор и "УАУ", яката работа. А то реално са 64 примерно. Самсунг много ги бива да клатят народа. Една сапунерка(джобен формат апаратче), прави по-хубави снимки. В телефоните наблегат повече на софтуера, отколкото на хардуера(за камерата) и много пъти съм виждал, как софта се дъни в определени ситуации. Ако ше гледате снимки на телевизора, използвайте фотоапарат. Останалото е ташак работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми стигат дори само 32 ГБ. Понастоящем имам 6S със 128, SE-2020 128 и 11 с 64 ГБ.

Горе долу, имат по 20-тина приложения, стотина снимки и 10-20 видеа.

11 –ката ме приучи да снимам. Примерно, 2-3 дни снимам яко, понатрупвам 200 кадъра. Свалям ги на PC с 3UTools супер удобно. Зяпам кадрите няколко дена. От тях оставам десетина. А на телефона държа само разни шедьоври и гъзарии, да се пуяча пред кучки интелектуалки.

С една дума, на мен 128 са ми супер много засега.

Screenshot 2021-07-31 202447.png

Screenshot 2021-07-31 201859.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...