Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Невъзможност за блокиране на мобилен номер

Featured Replies

Здравейте! Случва се нещо много странно при мен. Проблем имам предвид. Непрекъснато ме тормозят по телефона една банкова институция. Става въпрос за Credissimo. Непрекъснато ми пращат SMS. Всеки ден по десет SMS. Няма как да ги помоля да престанат, тъй като по стечение на обстоятелсвата съм техен длъжник. Въпросът е: как да блокирам това нещо, от което ми пращат постоянно SMS? Натискам върху аватара (то не е аватар дори), нищо не излиза като номер, за да го блокирам. Тоест, това изглежда като име без номер. Пише само Credissimo и до там. Никъде няма опция за блокиране на номер. И върху името натискан, но нищо. А при SMS от други хора или компании, при които излиза номер, нямам проблем да блокирам.

Моля ви, помогнете ми. Телефонът, който ползвам, е Samsung Galaxy S10+.

Вариантите не са много, но да видим :

1.  Както ти казаха по-горе, плащаш си задълженията и няма да ги чуеш вече.
2. Сменяш си тлефонния номер.
3. Питаш мобилния оператор дали може да ги блокира(Не мисля че биха го направили, но не боли да опиташ).

При всички случаи е добре да се обадиш на въпросния лихвар и да си уредите отношенията.

Иии Кредисимо са банкова институция колкото кондуктора е машинист.

преди 28 минути, Bubbles написа:

3. Питаш мобилния оператор дали може да ги блокира(Не мисля че биха го направили, но не боли да опиташ).

Нямадаже и да обърнат внимание.... Това е платена "услуга" - имам впредвид, че лихваря си плаща.... Най добре да си плати борча, защото, като оъде при колеторите става лошо

преди 3 часа, Rudy M. написа:

Плати си дълговете, и ще спрат.

Защо ли ви питам. Аз ви зададох технически въпрос, вие ми отговаряте като представители на банкова институция. О, Боже. Неадекватни хора.

преди 1 минута, aivanov1 написа:

Защо ли ви питам. Аз ви зададох технически въпрос, вие ми отговаряте като представители на банкова институция. О, Боже. Неадекватни хора.

Няма такава възможност - твоя телефон не вижда номера от който се звъни. В общия случай, това са даже 5-6 различни номера (sim). Опертора печели добри пари от тази услуга.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Няма такава възможност - твоя телефон не вижда номера от който се звъни. В общия случай, това са даже 5-6 различни номера (sim). Опертора печели добри пари от тази услуга.

Еми...това питам. Благодаря за адекватния отговор! А каква е тази услуга моя телефон да не вижда номера. Защо така да не може да се спре това?

преди 7 минути, aivanov1 написа:

Пичага, и да се мръщиш и да не се мръщиш, факта е, че дължиш и то не на комшията или на Пешо от ма'алата, а на ЛИХВАР. Казвам ти, не се крий, а им се обади, иначе по-кофти ще стане, че може и теми да четем тук по-въпроса,

преди 2 минути, aivanov1 написа:

Защо така да не може да се спре това?

Защото този който те търси използва специална бизнес услуга точно с цел такива като теб да не могат да го блокират.
Като не искаш да те търсят, сменяш номера.

Благодаря за отговорите! Лека вечер!

преди 3 минути, aivanov1 написа:

Еми...това питам. Благодаря за адекватния отговор! А каква е тази услуга моя телефон да не вижда номера. Защо така да не може да се спре това?

"Услугата" не се предлага за частни клиенти - базирана е на стандартния CLIR, но с участието на оператора...

преди 22 минути, aivanov1 написа:

Аз ви зададох технически въпрос, вие ми отговаряте като представители на банкова институция. 

Откъде накъде?... Отговарям ти като обикновен човек. Казвам ти какъв е начинът да спреш да получаваш тези съобщения.

Взел си назаем пари - редно е да ги върнеш. 

преди 4 минути, Rudy M. написа:

Откъде накъде?... Отговарям ти като обикновен човек. Казвам ти какъв е начинът да спреш да получаваш тези съобщения.

Взел си назаем пари - редно е да ги върнеш. 

Абе приятел. Кажи ми как да направя това, което те питам – да спра получаването на есемеси. А не какво да връщам или да не връщам. Ама че невъзпитано поведение! И цинично! Това дали съм взел заем и дали мога или не мога да го върна, и дали ще го върна или не, това не е твоя работа. Аз ти задавам технически въпрос, а не финансов.
Айде лека вечер!

преди 13 минути, aivanov1 написа:

Абе приятел. Кажи ми как да направя това, което те питам – да спра получаването на есемеси. 

Абе тарикат! Казвам ти единствения начин да спреш SMS-ите! "Технически" начин няма!

преди 52 минути, aivanov1 написа:

Абе приятел. Кажи ми как да направя това, което те питам – да спра получаването на есемеси. А не какво да връщам или да не връщам. Ама че невъзпитано поведение! И цинично! Това дали съм взел заем и дали мога или не мога да го върна, и дали ще го върна или не, това не е твоя работа. Аз ти задавам технически въпрос, а не финансов.
Айде лека вечер!

Със всичките си питания до сега се излагаш, а не само с това. Точно на техническия въпрос ти е отговорил Rudy . А и не се ли досети, че такива въпроси са малко неуместни да задаваш?  Да съм длъжник и да се крия, а същевременно да питам как да се оттърва от задълженията и звъненето по телефона.  Ще позвънят някое време, после ще довтасат с бухалките и ще спреш да питаш!

преди 1 минута, Kolev71 написа:

после ще довтасат с бухалките и ще спеш да питаш!

Няма бре, после ша пита как да откачи звънеца за да не му звънят.

преди 4 часа, aivanov1 написа:

Здравейте! Случва се нещо много странно при мен. Проблем имам предвид. Непрекъснато ме тормозят по телефона една банкова институция. Става въпрос за Credissimo. Непрекъснато ми пращат SMS. Всеки ден по десет SMS. Няма как да ги помоля да престанат, тъй като по стечение на обстоятелсвата съм техен длъжник. Въпросът е: как да блокирам това нещо, от което ми пращат постоянно SMS? Натискам върху аватара (то не е аватар дори), нищо не излиза като номер, за да го блокирам. Тоест, това изглежда като име без номер. Пише само Credissimo и до там. Никъде няма опция за блокиране на номер. И върху името натискан, но нищо. А при SMS от други хора или компании, при които излиза номер, нямам проблем да блокирам.

Пробвай да смениш номера си? Имам предвид друга карта, която отново да е на твое име и така. Слагаш тази карта на друг телефон, изключваш му звука да не чуваш съобщенията и готово.

преди 4 часа, aivanov1 написа:

Най добре и разумно ще бъде, да вдигнеш телефона на лихваря да се разберете. Все пак и той е човек като теб и няма да те изяде или още по хубаво ще бъде, да си уговорите среща да се видите и разберете. Как ще си плащаш задължението а не да се криеш. Другия вариант е да хвърлиш телефона в някоя кофа или да го изключиш но так пак оставаш с лошо впечатление към лихваря.

преди 3 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Пробвай да смениш номера си? Имам предвид друга карта, която отново да е на твое име и така.

Този "номер" не минава - веднага се дава инфо за собственика на SIM (длъжника). При колекторите няма място за мърдане

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.