Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за помощ при избор

Препоръчан отговор

Здравейте,

питането ми е следното: кой от двата смартфона да си взема:  huawei nova 5t или ксиаоми ми 11 lite?

Благодаря предварително на всички, които ще отговорят!🙂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз разбрах, че имало някакви промени в Huawei, но повече ме интересува като качество най грубо казано, кое от двете си заслужава повече...

Иначе искам iPhone 😁, но....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, нушо написа:

Аз бих взел Xiaomi ,понеже е с Андроид.

small.Headache.gif.0ce75f1bbb91f1e778cc1

A Huawei Nova 5T с какво е според теб, със Symbiam ли? :D Даже е с Android от по-старите версии, които поддържат Google-ските услуги.

Погледнах характеристиките, не виждам огромни предимства на единия модел над другия. Още повече, че дамата не харесва нито единия от двата, а си иска нахапаната ябълка :D . Безсмислено е да се обсъжда повече. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Rudy M. написа:

small.Headache.gif.0ce75f1bbb91f1e778cc1

A Huawei Nova 5T с какво е според теб, със Symbiam ли? :D Даже е с Android от по-старите версии, които поддържат Google-ските услуги.

Погледнах характеристиките, не виждам огромни предимства на единия модел над другия. Още повече, че дамата не харесва нито единия от двата, а си иска нахапаната ябълка :D . Безсмислено е да се обсъжда повече. 

О, не е безмислено😁 аз искам много работи, но пари няма. Така че, наистина искам да ми помогнете, да наклоните нанякъде все пак...🙂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, DesiDikova написа:

Здравейте,

питането ми е следното: кой от двата смартфона да си взема:  huawei nova 5t или ксиаоми ми 11 lite?

Благодаря предварително на всички, които ще отговорят!🙂

Аз бих взеш шаомито макар че и 2 та телефона са с по 8 ядра разликата е само в тактовата четота на процесора хуавея е 2.6 на ядро а шаомито 2.3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Xiaomi Mi 11 Lite е модел от 2021г, а Huawei Nova 5T е 2019. За мен (в случая) само това е достатъчно да избера Xioami-то.

Xiaomi-то би трябвало да е с по - добър дисплей (90Hz) и пише че е с Gorilla Glass 5, докато за Huawei не пише да има подсилено стъкло. 
Xiaomi има лека защита от вода и прах, по - голяма батерия и по - бързо зареждане .
Huawei би трябвало да е с по - бърз процесор. Според тестове постига по - добри резултати. 
При паметта има разновидности и на двата модела, но максималната с която се предлагат е еднаква. Тук вече зависи от къде ще се купува и какви разновидности предлагат. 
При камерите също има разлики, но не мога да кажа дали някой модел има предимство. 
Надеждността на моделите също не мога да коментирам :)
Има и други разлики в моделите, но това са основните и по - често гледаните (според мен) неща.
По "сухи" данни аз бих избрал Xiaomi-то, предполагам че цените са им долу горе еднакви. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно, Шаомито има по-добър дисплей, "по-голяма" батерия, по-добра камера, слот за карта памет. И, е доста по-нов. Андроид устройства релийснати преди повече от 6 месеца не е добре да купувате, ако държите на ъпдейти. Хуауеят може вече да не го поддържат. Но, моите впечатления от Шаоми са само негативни. За първи път от 4 години си купих телефон не под Android One и Шаоми Ноте 10 Про кърти от блоутуеър. Някои апликации могат да бъдат премахнати с Сетингс на телефона, но си остават (през дебъгера са видими). Телефонът без връзка с интернет след втората седмица батерията започва да издържа по една седмица само с разговори, малко записки и ползване на календара. Получи ли достъп до интернет, при същото ползване - 2 дена или по-малко. Деактивирах му над 150 аппс с adb и няма никаква разлика от преди и след. За сравнение, Самсунг J5 примерно, след деблоат - излита. Хем перформърс нараства драстично, хем и батерията кара в пъти повече. Лично аз бих си взел Хуауей-я, защото знам що за шит е Шаоми, а не знам нищо за Хуауей. В най-лошия случай, както и подозирам, ще е същата боза. Изобщо не държа на "ъпдейти", пачове по сигурността, които са нещо като да се опитваш да запушиш сито с игла.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, DesiDikova написа:

Аз разбрах, че имало някакви промени в Huawei, но повече ме интересува като качество най грубо казано, кое от двете си заслужава повече...

Иначе искам iPhone 😁, но....

Аз и жена ми ползване от години айфони, детето се обзаведе с шаони ми10Т и мога да споделя впечатление, че батерията бърши повече. Отделно има 5Г (за мобилни мрежи) и wifi6 като се "обичат" с рутера в домашната мрежа, който също е от марката Xiaomi. Според мен ако не ти се набиват 2500+ лева шаоми е добър избор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...
преди 22 часа, fresh_bones написа:

Никога не си взимай ксиаоми !!!!! После ще съжаляваш.

Що така бе, Миме?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...