Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

Здравейте! Искам да попитам мога ли да заведа граждански иск срещу компания за производство на храни - или с други думи- мога ли да спечеля едни пари заради това, че да речем компания произвежда кашкавал да речем само от мляко, но реално не е така? Мощните компании, разпространени по веригите магазини според мен масово нарушават закона , като не пишат всички съставки на етикетите си. И това лесно може да бъде доказано с тест на храната в РЗИ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди това, направи анализ на храната в независима лаборатория.

Направи и проба в БАБХ.

Пазиш касовата бележка за покупка на стоката.

Искаш становище от БАБХ.

Но преди това един адвокат си намери, да те опъти какво се прави.

А това сам да се бориш, срещу мощни компании  е трудно. Най- добре да сте няколко човека. ПОне разходите юе си разделите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пазарът иска евтино и го получава. Нещо, което да прилича. На американската лимонада всички съставки ли пишат? И това повече от 100 години. Като искаш нещо си го прави сам. Мляко (сурово) се продава предостатъчно. В мое село сума ти възрастни хора си квасят. Има и мая за  сирене. Но ти искаш да изкараш някакви пари за чужда сметка, а не те интересува качествен продукт.

Пари няма да изкараш, но ще пръснеш доста за адвокатски хонорари, експертизи и т.н. За началното ти ограмотяване - млякото, добито от сухо (вносно) е приравнено на прясно надоено. Нататък се сещай.

Коя голяма компания не ти харесва?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Филипов написа:

млякото, добито от сухо (вносно) е приравнено на прясно надоено.

Абе, лошото е, че млекарите станаха химици и въпреки, че Законът е дефинирал млечните и млечноимитиращите, те, производителите искат да притикват имитирашите в по-високата ценова категория и лееко (достигащо до грубо) заобикаляне/погазване на Закона.

преди 1 час, Chiochiosan написа:

Мощните компании, разпространени по веригите магазини според мен масово нарушават закона , като не пишат всички съставки на етикетите си.

Сам ще те сдъвчат и изплюят юристите на компанията. Трябва да осъдиш и 99% от компаниите, чиито продукти се внасят в България, защото не съответстват на  оригиналните продукти. Смяташ ли, че по-знаещите и комбинативни юристи не са се сетили за тази "ниша"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Chiochiosan написа:

Здравейте! Искам да попитам ...

Кратък и конкретен отговор:

преди 1 час, Chiochiosan написа:

мога ли да заведа граждански иск срещу компания за производство на храни

Да - можете!

преди 1 час, Chiochiosan написа:

мога ли да спечеля едни пари заради това, че да речем компания произвежда кашкавал да речем само от мляко, но реално не е така?

А дано, ама ... надали!

преди 43 минути, цър-вул написа:

Сам ще те сдъвчат и изплюят юристите на компанията. Трябва да осъдиш и 99% от компаниите, чиито продукти се внасят в България, защото не съответстват на  оригиналните продукти. Смяташ ли, че по-знаещите и комбинативни юристи не са се сетили за тази "ниша"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какви пари ти се иска да спечелиш бе наивник ?
Я не се занимавай с глупости.
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Филипов написа:

Пазарът иска евтино и го получава. Нещо, което да прилича. На американската лимонада всички съставки ли пишат? И това повече от 100 години. Като искаш нещо си го прави сам. Мляко (сурово) се продава предостатъчно. В мое село сума ти възрастни хора си квасят. Има и мая за  сирене. Но ти искаш да изкараш някакви пари за чужда сметка, а не те интересува качествен продукт.

Пари няма да изкараш, но ще пръснеш доста за адвокатски хонорари, експертизи и т.н. За началното ти ограмотяване - млякото, добито от сухо (вносно) е приравнено на прясно надоено. Нататък се сещай.

Коя голяма компания не ти харесва?

И аз съм живял на село и много добре знам как се прави истинско и качествено. Ти защо мислиш, че аз не си купувам домашни стоки? Аз искам да изкарам? А тези, които изкарват милиони за сметка на бедните потребители, които купуват уж истински стоки? Тях не ги гледаш. Дай всеки да се оправя сам - в 21 ви век да квасиш мляко и да цедиш сирене в панелката, след като си работил 12 часа днес сякаш не е много ок. Пък нека по магазините се продават всякакви боклуци, важното е, че аз съм си добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като си живял и познаваш технологията почвай да произвеждаш. И да пробваш да продадеш. Като преди това дадеш милиони за узаконяване на обекти, съоръжения, хладилници, и проверки от всякакви. Да видим как ще ти излезе сметката. За мен не е нормална ситуацията като сега месото да е на цената на 1/4 спрямо качествените млечни произведения. Никога месо не е било 5 лв, а сирене 20. По онова време сиренето беше 2,60, а месото около 5 (4,80 - 5,40).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна сиренето и кашкавала се правят от сухо мляко и затова имат такава трайност. Производството на мляко в цяла България стига да захрани само София. Аз поне незнам някой да внася мляко с цистерни от чужбина с трайност 3 дена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Vanko23 написа:

Отдавна сиренето и кашкавала се правят от сухо мляко и затова имат такава трайност. Производството на мляко в цяла България стига да захрани само София. Аз поне незнам някой да внася мляко с цистерни от чужбина с трайност 3 дена.

Ела - да то покажа мандра. 3000 глави собствени и постоянно внасят мляко от Румъния!

преди 34 минути, Филипов написа:

Никога месо не е било 5 лв, а сирене 20. По онова време сиренето беше 2,60, а месото около 5 (4,80 - 5,40).

Ако месото е „българско, произход Белгия“ - всичко е възможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Филипов написа:

Като си живял и познаваш технологията почвай да произвеждаш. И да пробваш да продадеш. Като преди това дадеш милиони за узаконяване на обекти, съоръжения, хладилници, и проверки от всякакви. Да видим как ще ти излезе сметката. За мен не е нормална ситуацията като сега месото да е на цената на 1/4 спрямо качествените млечни произведения. Никога месо не е било 5 лв, а сирене 20. По онова време сиренето беше 2,60, а месото около 5 (4,80 - 5,40).

Аз ако имах милиони - щях, ама нямам! И тук не говорим за мен - ясно, че това са милионни инвестиции. Ясно е и, че качествените продукти са скъпи. Защо обаче някои продукти уж са произведени от мляко /да речем/, но реално не е така. И ако търсят евтин продукт, който да се купува, защо не пишат какво има в него? Тези въпроси ме интересуват, а не колко милиона струва мандра и клас да си направя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Chiochiosan написа:

някои продукти уж са произведени от мляко /да речем/

Сттава с етикет на продукта и протокол за анализ на хранителна стойност
Да речем, да кажам, да предположим, да допуснем са все в сферата на витиеватите словоизлияния.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, цър-вул написа:

А от Полша, Франция...? За крайни клиенти.

Това е друго. Тези си внасят за производството.

преди 8 минути, Vanko23 написа:

Ми почвайте да гледате животни и да произвеждате мляко.После сирене и кашкавал.Като е елементарно.

Елементарните частици също са ... елементарни. Ама физика на елементарните частици - не е проста работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам, че господина е лишен от истински кашкавал? Не е търсил където трябва и ще бъде на висока цена.Продажбата трябва да се реализира бързо.Не мисля , че трайността идва от вакуумирането и той е на пита.До една седмица ако не го продадеш мухлясва.Треа го фърлиш.И какво ти става със стоката?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Vanko23 написа:

Да разбирам, че господина е лишен от истински кашкавал? Не е търсил където трябва и ще бъде на висока цена.Продажбата трябва да се реализира бързо.Не мисля , че трайността идва от вакуумирането и той е на пита.До една седмица ако не го продадеш мухлясва.Треа го фърлиш.И какво ти става със стоката?

Изобщо нямаш идея - за производство и търговия, с млечни продукти!

Звучиш като рекламата - „Хималайска сол на 2 000 000 години! Трайност - 2 години.“

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Се си мисля, че съм живял по време на комунизма. Кашкавала беше на пита и режеше на триъгълни парчета и да мухлясваше.Сиренето след три дена се пресичаше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прясното мляко тоест.

Тука ментета има колкото искаш.Не само сиренето и кашкавала.

Затова с Жорко пиеме само качествен алкохол.:wink12:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване