Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Лечение на киселини при средна възраст - начини , лекарства алхимия и народна медицина


Препоръчан отговор

Здравейте , 
получавате ли редовно киселини ? 
От какво и какво ? 
Как се лекувате ? 
Аз пия от време ФАМОТИДИН , но напоследък получавам доста киселини 
и докато преди 2-3 години пиех само понякога , сега се налага всеки ден х1 хапче 
а напоследъка даже и 2 за 24 часа 
Киселини получавам от червено домати - спрях го ! Но киселините само намаляха , не спряха   
Алкохол само уиски и то много рядко .
За подуване да не говорим пък - като балон ставам понякога , все едно съм изял 10 хамбургера - ама то това е за друга тема вече 
 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвано от мен - пчелен клей, поне месец сутрин на гладно парченце с големината на грах, изчакваш поне 15 минути и тогава започваш със закуската и кафето или каквото ти е там сутрешното. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Срещу киселини хапни парче ябълка и изчезват веднага.
Важно е какво ядеш, в наши дни в магазина можем да намерим само боклуци, но все пак е добре да се интересуваме какво все пак съдържат и да четем опаковките.
Особено пък безалкохолните напитки а и доста от алкохолните също са сред причинителите.
Понеже питаш за хора на възраст, ами баща ми като му се случи да има често киселини, пие облак(Мастика с мента) или само мастика и му помага, но отново трябва да се внимава какво се яде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

+1 за прополиса. 

Цитат
  • Антибактериално и противовирусно свойство;
  • При настинки, простудни заболявания. Научно установено е, че спира развитието на грипните вируси;
  • При язва, гастрит, колит;
  • Естествен широкоспектърен антибиотик;
  • Предотвратява появата на пневмония, бронхит, ангина, фарингит, заболявания на щитовидната жлеза, тумори и туберколоза;
  • Забавя стареенето на клетките;
  • Забавя развитието на раковите клетки;
  • Има много широко приложение в козметиката – лекува мазоли, кокоши трън, екземи, гнойни възпаления, херпеси, суха кожа, напуквания, измръзвания, подкожни мастни образования, лишеи, акне и много други.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Dalaidido Lama написа:

Здравейте , 
получавате ли редовно киселини ? 
От какво и какво ? 
Как се лекувате ? 
Аз пия от време ФАМОТИДИН , но напоследък получавам доста киселини 
и докато преди 2-3 години пиех само понякога , сега се налага всеки ден х1 хапче 
а напоследъка даже и 2 за 24 часа 
Киселини получавам от червено домати - спрях го ! Но киселините само намаляха , не спряха   
Алкохол само уиски и то много рядко .
За подуване да не говорим пък - като балон ставам понякога , все едно съм изял 10 хамбургера - ама то това е за друга тема вече 
 

Отиди си направи изследвания, за да се види дали всичко е наред. Иначе лечението е едно - Сода, лимонтозу( лимонена киселина) и захар. Прекрасно лекарство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз си посипвам водата с щипка сода бикарбонат и не пия утайката

и спя на висока възглавница

и обезгазирам  напитките

и не пия студено

трябва да се внимава с виното вечер

и със сиренето 

лекарката ми каза  да не ям след 6 вечер но не го спазвам

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Содата за хляб, или натриев бикарбонат, или сода бикарбонат само неутрализира в чисто химическа реакция солната киселина в стомаха, заради излишъка на която най-често се появява така нареченото чувство "киселини" и болки. То ест това е еднократно облекчение.

Според сегашните разбирания содата не лекува причината, а може и да дразни стомаха, ако се ползва прекалено често.

 

Имах язва на дванадесетопръстника и причината за нея, както и при много други, беше бактерията хеликобактер в стомаха ми. Глътнах маркуча, лекарят огледа стомаха ми отвътре, взе проба от там и тя показа наличието на много от тази бактерия.

Предписаха ми специфичния антибиотик "Хеликоцин" и ми мина още с половината предвидена доза. Втората половина не пих.

Това беше преди години, от тогава язвата не ме безпокои. Ям си люто, чесън, всичко подозрително за изостряне на язвата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Аралампи написа:

Содата за хляб, или натриев бикарбонат, или сода бикарбонат само неутрализира в чисто химическа реакция солната киселина в стомаха, заради излишъка на която най-често се появява така нареченото чувство "киселини" и болки. То ест това е еднократно облекчение.

Според сегашните разбирания содата не лекува причината, а може и да дразни стомаха, ако се ползва прекалено често.

 

Имах язва на дванадесетопръстника и причината за нея, както и при много други, беше бактерията хеликобактер в стомаха ми. Глътнах маркуча, лекарят огледа стомаха ми отвътре, взе проба от там и тя показа наличието на много от тази бактерия.

Предписаха ми специфичния антибиотик "Хеликоцин" и ми мина още с половината предвидена доза. Втората половина не пих.

Това беше преди години, от тогава язвата не ме безпокои. Ям си люто, чесън, всичко подозрително за изостряне на язвата.

 Много добре казано ! Содата е за най-леките ситуации и е временно решение , за час-два ........ три , НЕ е лечение . 
Трябва да се лекува първопричината а не следствието . 
Какъв вид изследвания да си направя обаче ? Не ми се гълтат маркучи :D  
ми така де - гълтането на "маркуча" е за противоположния пол 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Dalaidido Lama написа:

Здравейте , 
получавате ли редовно киселини ? 
От какво и какво ? 
Как се лекувате ? 
Аз пия от време ФАМОТИДИН , но напоследък получавам доста киселини 
и докато преди 2-3 години пиех само понякога , сега се налага всеки ден х1 хапче 
а напоследъка даже и 2 за 24 часа 
Киселини получавам от червено домати - спрях го ! Но киселините само намаляха , не спряха   
Алкохол само уиски и то много рядко .
За подуване да не говорим пък - като балон ставам понякога , все едно съм изял 10 хамбургера - ама то това е за друга тема вече 
 

Веднага Ви казвам решението. Спирате да ядете бял хляб т.е 1-2 филийки пълнозърнест или типов хляб. Може да ядете домашен хляб, но от истинско брашно без химия. Купувате си зеленчук и плодове от села и паланки,а не от хипермаркетите. Спирате пържено до колкото можете. Ползвате за салати  и за овкусяване зехтин. По същият начин се търси и месо с доказан произход , а не нечия 50 годишна резерва. За целта трябва да имате фризер в който да съхраните свинско, телешко , заешко, пуешко, пилешко от селските производители когато заколват продукцията. Не на последно място последното Ви хранене да приключва минимум 2ч. преди лягане вечер, като не се прекалява и с обема на храна!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Dalaidido Lama написа:   

Какъв вид изследвания да си направя обаче ? Не ми се гълтат маркучи :D

ми така де - гълтането на "маркуча" е за противоположния пол

—————

 

Много добре казано!  Чувал съм и че вкарват маркуча и анално...  :D

По същество: не знам, може за тези години да се е появил друг начин за изследване на вътрешността на стомаха или, по-вероятно, маркучът да е по-тънък.

Но ти, ако го гълташ, пак не си признавай, де :D

Единственото, с което мога да помогна, е това, че специалистът се нарича гастроентеролог.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако пиеш сода,помага на момента и киселините изчезват,но не лекува причината за образуването им.Така че на другия ден пак всичко започва отначало.Прополиса е по-добър вариант от содата,но продължителната употреба води до качване на килограми.Аз пък знам  друг начин,който освен че премахва киселините,постепенно лекува стомаха,докато оздравее напълно.Пие се по 10 капки кислородна вода в чаша вода или в сок.Един час след това не се яде,понеже намалява ефекта.Освен стомаха,по този начин се лекуват много болести,но това е друга и дълга тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От пържени и пикантни храни се получава, но аз от тях не получавам, толкова колкото от леща, боб и други варива.
Хубаво е да не се ляга скоро след като си ял, трябва да минат няколко часа.

Когато ми вървят киселини пия газирана вода - най-често Михалково, но борят следствието, а не причинителя, а той е че навлизат стомашни киселини в хранопровода, т.е клапата (не знам точно как е медицинският термин) не се притваря напълно и позволява тези сокове, които служат за разграждане на храната да преминават.
 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето няма как да минеш без маркуча, защото той дава най-пълна картина на състоянието на стомаха. Други изследвания по спомен са бариева каша и те гледат на рентген и другото е ехограф (като при бременните), но то е по-скоро да се види състоянието на черния дроб, бъбреците и жлъчката.

Та най-добре отиди, както ти казаха на специалист, защото може да имаш хроничен проблем щом толкова дълго не изчезват. Иначе гастроскопията може да се прави и с пълна упойка, ако ти е гадно да е само с местна.

Колкото до маркуча отзад....се казва колоноскопия и служи за проверка на червата за ракови образувания и вътрешни хемороиди и други проблеми. За киселини едва ли е нужно това изследване. По-скоро си за гастроскопия.

Иначе яко диета - избягвай мазно, пържено, газирано, сладко, алкохол (все хубавите неща), пиене на лекарства на гладно (особено аспирин) и избягване на някои плодове и зеленчуци на гладно. Щом се и подуваш малко си изтървал положението - може да имаш гастрит, колит, метеоризъм, синдром на раздразнено дебело черво, болест на Крон и т.н. Там вече се пият други инхибитори като сопрал, сукралфат, салофалк и т.н. Но това вече гастроентереолога ще каже.

Киселините са като главоболието - може да са нещо безобидно, може да са симптом на сериозен проблем. Взимай мерки и не отлагай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

   Ние знаем за нашия организъм толкова малко , а за какво ли не излишно много.

   Да си отговорим защо в стомаха ни има солна киселина и как си я набавяме  ,най -напред. Храната ,която поглъщаме най -напред в устата и хранопровода е в основна среда , това е необходимо за да може тя да се пречисти от определен вид бактерии , гъбички , вируси. В стомаха средата коренно се променя ,става киселинна на базата на солната коселина. Солната киселина се произвежда от клетки по стените на стомаха ,като хлора за производството се взима от солта. Сол трябва да се кулсомира именно за това. Солната киселина не пробива стената на стомаха /иначе язва/ ,защото стената се пази от слуз. За неговото производство най-добре е да се пие ПРЯСНО мляко.На входа и изхода на стомаха има сфинктери /клапи/ ,които се затварят стомаха и храната се подлага на киселинна обработка. Това е необходимо за да се унищожат вредителите ,които основната среда не им действа. Има обаче бактерии  и вируси,които са капсоловани или покрити със слуз и не им действат нито основата нито киселината и тогава храната се налага да престоява в стомаха , да има свръх производство на киселина или да се повърне. Ако тези бактерии достигнат в тънките черва може да попаднат в кръвта и от там сепсис/отряване/За да се получат киселини причина може да са точно тези бактерии , защото рецепторите ,които ги долавят изискват повече киселина. За да не попадне киселина в хранопровода може причината да е горната клапа да не се затваря , а причината може да е погрешна команда от рецептор или от самата клапа. Хората ,които често получават киселини трябва да НЕ преяждат , да ядат често и по малко ,стомахът им не трябва да се пълни повече от две трети от обема.

  Разбира се за да се определи причината за киселините ,трябва да се направят изследвания. В повечето страни от години цялостно изследване на хранопроводната система се прави с капсула -камера . Тя се поглъща и прави около 500 снимки докато стигне изхода.

  ПП   Не ми правете забележки за някои термени , че са грешни. При мен, причината е от свръх бързото четене упражнявано с години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

   Аз като инженер разглеждам човешкия организъм като машина направена с други средства! Което ще рече , че между отделните органи съществуват причинно-следствени връзки т.е. всяко действие на организма има ЛОГИЧЕСКО обяснение.

  Ако при казания по горе случай за постояни киселини има някаква причина, ако тя е бактерия /най-голяма вероятност/ какво трябва да се направи? В устата , в слюнката има фермент /някой учени го наричат линоцим/ , чиято функция е да убива трите вида -бактерии , вируси и гъби.Ако той е качествен ,човек почти не боледува. Но за да е такъв ,трябва да съдържа всичките 22 аминокиселини и ако не се яде месо трябва да се приемат допълващи добавки. Характерно за този фермент е , че той действа след 20-30 секунди и задължително в алкална /основна/ среда.От това логично следва , ЧЕ ВСЯКА ХАПКА трябва да се дъвче в устата докато преброи поне до 20 , храната се предвижва по хранопровода около 10 сек. , което ще рече че тя ще бъде обезаразена преди да стигне в стомаха.След като продължително време се храни по този начин и има ефект това значи , че бактерията в стомаха си отива!

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, bigiadri написа:

ако не се яде месо трябва да се приемат допълващи добавки

Защо трябва да се приемат допълващи добавки, ако не се яде месо и какви би трябвало да бъдат тези добавки?

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, _Aumi_ написа:

Защо трябва да се приемат допълващи добавки, ако не се яде месо и какви би трябвало да бъдат тези добавки?

 

    За едно денонощие слюнчестите жлези на човека отделя около 1,5л. слюнка ,от която 1 литър е лизоцим. Лизоцимът е белтък ,в който има 20 аминокиселини. Ако  се приема  храна  , която не е животинска -месо, млеко, яйца ,риба и т.н.  ,аминокиселините ,който постъпват в организма са 12. От това най-напред страда лизоцимът,той или е некачествен или недостатъчен. Вегетарианците за това имат проблеми с устната кухина -афти,кариеси,ангини,парадонтоза и т.н. Защо например кучето няма тези болести, то е плътоядно и има до 2 л лизоцим - качествен. За това всички ,които не се хранят с животинска храна ,трябва да приемат добавки от тези 8 аминокиселини.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, bigiadri написа:

    За едно денонощие слюнчестите жлези на човека отделя около 1,5л. слюнка ,от която 1 литър е лизоцим. Лизоцимът е белтък ,в който има 20 аминокиселини. Ако  се приема  храна  , която не е животинска -месо, млеко, яйца ,риба и т.н.  ,аминокиселините ,който постъпват в организма са 12. От това най-напред страда лизоцимът,той или е некачествен или недостатъчен. Вегетарианците за това имат проблеми с устната кухина -афти,кариеси,ангини,парадонтоза и т.н. Защо например кучето няма тези болести, то е плътоядно и има до 2 л лизоцим - качествен. За това всички ,които не се хранят с животинска храна ,трябва да приемат добавки от тези 8 аминокиселини.

Аз от доста години не ям месо и животински храни, но нито един път не ми се е появила афта, докато преди това доста често получавах.
Но мисля, че афтите не са свързани толкова с месото, а с непоносимост към някоя храна.

Плюс това, когато човек изключи такива вредни храни като месото и млякото, организмът му се прочиства. Така че, това което казвате , е абсурдно.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване