Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем с Velodyne EQ Max 10


Пацо 3012
 Сподели

Виж решението Разрешен от Димитър 59,

Препоръчан отговор

Здравейте на всички. 

Скоро си взех субуфера от заглавието втора ръка. Не мога да разбера кое не е наред! При усилване на ресийвъра се чува някакво леко пукане от субуфера и се изключва звука му за около 2-3 мин.  и после пак сам тръгва. И в режим на постоянно включен и на стендбай  го прави. Пукането е само когато спира, когато  пак  засвирва няма пукане. Ако размърдам потенциометъра за  Mhz.  до най голямата стойност  се чува пукане и заработва ако е спрял. Отварях го да видя дали няма видимо нещо нередно, но няма нито хлабави връзки нито надути или протекли кондензатори. Ще се радвам да ми дадете съвети и идеи как да се справя с проблема. 

received_399441661762778.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Провери си сигналния кабел от AV ресийвъра към субуфера.

Ако в AV ресийвъра има настройка за сигнала към субуфера, погледни ги.

Но, не изключвам субуфера да е проблемен. И съответно затова са го продали. В такъв случай трябва да посетиш сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има настройки за субуфера в ресийвъра, но не мисля че ще е от там. RCA кабела го смених "УЖ" с по качествен, че със  стария имаше  брум. Това се случваше и със старият кабел но брум-а го отчиташе за звук и не се изключваше автоматично  след 8-10 мин.  както трябва да е. С новият кабел  се изключва и включва автоматично и няма брум. Мисля, че се получава след определена стойност на усилване  на ресийвъра. Има ли вероятност да е от  омовете на основните колони? На ресийвъра мога да превключвам на 6 или 8 ома. Оставил съм го на 6 ома. Основните ми колони и центъра са  4-8 ома, а сараундите са 6 омови. Ето и снимка на  ресийвъра, но не мисля че е в него проблема. 

received_473587650853843.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Пацо 3012 написа:

Има ли вероятност да е от  омовете на основните колони?

Не,няма такава вероятност.Нито е виновен ресивера.Субуфъра си е с отделен усилвател,вграден в него.Проблемът е в самия субуфър.По точно,това което обясняваш,му е защитна функция,която следи за претоварване и го изключва,после включва отново.Да не би,да си усилил повече от необходимото субуфъра от неговото Volume?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз точно това си мисля, че е някаква защита. 

Не знам в Сливен къде има "компетентен" сервиз който да го прегледат и отстранят проблема! Не ми се носи по "мними" майстори които може да го повредят повече от колкото да го поправят. Ако някой от форума е в близост до Сливен и знае читав майстор който да го поправи ще съм му благодарен. 

преди 16 минути, Димитър 59 написа:

Да не би,да си усилил повече от необходимото субуфъра от неговото Volume?

Ами  той има дисплей който показва до колко е усилен и на колко Mhz  е настроен от потенциометъра на задната  му страна. Volume-то му е с копчета  +  и -  а не с потенциометър(който може да прави беля). Не съм го усилвал на повече от 60 (като max-а му е до 80 през 1)!От ресийвъра мога да настроя до колко да се увеличава(т. е. до колко да се увеличава сигнала към буфера от Volume-то на ресийвъра и от там на горе се усилват само останалите колони а буфера е до ограничението което съм му настроил), като и там не съм го увеличавал до повече от  минус 25.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Решение
преди 1 час, Пацо 3012 написа:

Volume-то му е с копчета  +  и -  а не с потенциометър(който може да прави беля). Не съм го усилвал на повече от 60 (като max-а му е до 80 през 1)!

Субуфер не се усилва никога на Макс,дори на 60 му е много на твоя.На някои субуфъри,усилването от там е не повече от 20-30%,за да свирят правилно.Пробвай с намаляване от Volume на субуфъра и усилване малко нивото на баса от ресивера.Трябва да избереш положение,в което да не изключва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато въртя потенциометъра за Mhz към най голямата стойност (130) малко преди крайно положение (от около 125-6) се чува пукане и спира ако работи или тръгва ако е спрял! Нормално ли е? По принцип го настройвам  на 80 mhz. и от ресийвъра и от субуфера. 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да я използвам функцията  Auto-EQ трябва да имам калибриращ микрофон за ресийвъра и буфера, а аз ги нямам! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, JKirilov написа:

Проблемът е в тебе и в рисийвъра, но за да завършим темата дай точния модел на този рисийвър?

Пак ли се изложи?Ресиверът му си работи с отделен усилвател и колони, като си свири нормално.Субуфера изключва при натоварване,но от собствения си вграден усилвател,който усилва само ниските честоти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, JKirilov написа:

дай точния модел на този рисийвър?

Pioneer VSX-AV2AX 

Не мисля, че е от него!Ще търся някой да  погледне субуфера  и да отстрани проблема. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
преди 20 часа, JKirilov написа:

Това е абсурдно, но щом се е "оправило" - честито!

Самата истина е! Буфера е  сравнително висок клас и явно има защита от претоварване и за това е изключвал. 

Междувременно взех друг субуфер (Auna) и на него се чува това пукане но не спира! Реших първо да купя по качествен кабел RCA-Y и RCA  и тогава да го нося на ремонт, но всичко вече е ЗВУК И ЖИЦА🤣😄😀

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...