Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Китай и светът на Оруел

БаалБек

Препоръчан отговор

Ноември и декември се очертават като сезони на недоволство в Китай. Това се очертава като най-голямата проява на неподчинение в ерата на Си Дзинпин, протестите срещу политиката за „нулев ковид“, принудиха администрацията му да облекчи някои от най-строгите мерки за контрол на Covid в света. Първите скандирания "долу Си Дзинпин!, долу комунистическата партия!" са били в Шанхай. Протестите са били основно от млади хора и поводът в началото е защото в Урумчи, автономна област Синдзян са загинали в пожар 10 човека и властите не са направили нищо. Подобен случай беше в Одеса. И там местните власти (тогава проруски) не направиха нищо да предотвратят трагедията. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, БаалБек написа:

Първите скандирания "долу Си Дзинпин!, долу комунистическата партия!" са били в Шанхай.

Нали ти обясних, че западна медия няма как да напише това в Китай. Седи в офиса си и пише съчинения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, maxthon написа:

Нали ти обясних, че западна медия няма как да напише това в Китай. Седи в офиса си и пише съчинения.

Не е ли възможно извън Китай да излезе нефилтрирана информация?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, PigMan9 написа:

Просто казах на @Гражданин ,че в никоя евразийска държава НЕ е легално да правиш това, което той мисли, че е легално да се прави там. Наименованието на криминалното деяние явно е цензурирана дума, която изисква одобрението на модератор преди да бъде видим отговора, в който се съдържа тя.

Oще не си ми отговорил на това:

преди 2 часа, Гражданин написа:

И това според теб не се случва в евразийските режими? Тяхното държавно устройство е човеколюбиво и там няма мафиотски структури, които да са се сраснали със самата държава? Така ли?

Би ли живял в някоя евразийска държава, където например подбират жрици (включително и момченца) и то още от деца, за да ги опитомят за забавления на висшия ешалон на партията? Или такива неща не се случват там?

Какво смяташ за бригадата на удоволствията в Северна Корея? Според уикипедия "приблизително 2000 жени и момичета, за които се твърди, че се поддържат от лидера на Северна Корея с цел предоставяне на забавления, включително такива със сексуален характер, за високопоставени служители на Корейската работническа партия и техните семейства".

В ютуб има клипчета по темата. Не вярвам всичко да е пропаганда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, БаалБек написа:

Не е ли възможно извън Китай да излезе нефилтрирана информация?

Възможно е. Но пък теорията на вероятностите предполага доста по-голяма вероятност от излаз на съчинения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Гражданин написа:

Oще не си ми отговорил на това:

Какво смяташ за бригадата на удоволствията в Северна Корея? Според уикипедия "приблизително 2000 жени и момичета, за които се твърди, че се поддържат от лидера на Северна Корея с цел предоставяне на забавления, включително такива със сексуален характер, за високопоставени служители на Корейската работническа партия и техните семейства".

В ютуб има клипчета по темата. Не вярвам всичко да е пропаганда.

В тубата има много клипове на срещи с извънземни, плоска земя , марсианци сред нас и какви ли не още по шантави конспирации! 90% от клиповете в тубата се пускат с цел монетаризация , а не с цел информация!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, maxthon написа:

Възможно е. Но пък теорията на вероятностите предполага доста по-голяма вероятност от излаз на съчинения.

xipin.png

whitechi.png

Знам ли. Това може и да в Северна Корея. Но ти можеш да ме опровергаеш. Сигурна съм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, БаалБек написа:

xipin.png

whitechi.png

Знам ли. Това може и да в Северна Корея. Но ти можеш да ме опровергаеш. Сигурна съм.

Това ли ти е "доказателството" за диктатура? Някаква снимка на арест и снимка на частно финансирана демонстрация? Ето така, ако не знаеш, либералните медии лъжат - cherry-pick-ват информация, вадят неща извън контекста и манипулират общественото мнение. Арести НЕ стават без причина. Не си мисли, че ако някой е бил арестуван в Китай, това е било без причина или с цел диктатура. Да, като видиш големи групи от хора, които са добре координирани в синхрон с политически събития и меддийна пропаганда/дезинформация, определено става въпрос за частно финансиран протест, изпълняван по сценарии. И нали си наясно, че в Китай имат право да протестират и протестирането не е забранено? Интересно ми е защо никога не коментираш протести в Западни държави, срещу западни лидери.

miro20 наскоро беше пуснал фалшиви новини от Радио Свободна Европа, където се твърдеше, че някакъв човек бил арестуван просто защото държал табелка с надпис "аз обичам баща си". Бързо му показах и доказах, че това няма как да е вярно и той просто спря да спори. След малко ще си дам линк да видиш колко добре оспорвам твърденията му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, maxthon написа:

По всички теми ли си решил да се излагаш или ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето и линкове към отговорите ми, в които оспорвам miro20 (в крайна сметка, той просто се отказа да спори с мен и спря да отговаря). Следните отговори съдържат успорване на материали, които БаалБек използва в един от отговорите си, където има снимка на арестуван китаец. В следните отговори има видео с подобен контекст - арестуван човек, който е арестуван и глобен уж без причина, но всъщност си има причина. Подобни извадени извън контекста материали се използват от либералните медии за манипулиране на общественото мнение и създаване на впечатлението, че в държавите, които са мишени на пропагандата, има опасни диктатори, режими и гражданите биват репресирани за най-малкото.

miro20 прави като БаалБек - цитира медии за фалшиви новини и избягва да отговаря, ако бъде оспорен. Понякога БаалБек и Реджеп Иведик правят подобно нещо - биват оспорвани, задават много въпроси в опит да те претоварят, като се надяват, че няма да отговориш... като отговориш и видят че нямат какво да кажа и не могат да се аргументират, просто те подминават и игнорират.

miro20 цитира предимно Finanz.ru & Moscow Times; второто е клон на американската Financial Times. Става въпрос за американска и анти-руска медия, представена като руска, че до се спечели доверието на руснаците и да върви пропагандата срещу Русия и политическата система на Русия. Подобни стратегии се използват и в Западната пропагандата срещу Китай - вадят се неща от контекста, събитията се представят по грешен и подвеждащ начин и се манипулира общественото мнение.

Това, което написах в този отговор представлява допълнителен контекст към следния отговор, в който БаалБек използва cherry-pick-ната информация, която служи на манипулиране на общественото мнение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, N1K17Y написа:

По всички теми ли си решил да се излагаш или ? 

На всяка манджа ли си мерудийка? Отивай да търсиш какво е казал един човек в Одеса.... Ако има какво да кажеш за Китай давай....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, PigMan9 написа:

Това ли ти е "доказателството" за диктатура? Някаква снимка на арест и снимка на частно финансирана демонстрация? Ето така, ако не знаеш, либералните медии лъжат - cherry-pick-ват информация, вадят неща извън контекста и манипулират общественото мнение. Арести НЕ стават без причина. Не си мисли, че ако някой е бил арестуван в Китай, това е било без причина или с цел диктатура. Да, като видиш големи групи от хора, които са добре координирани в синхрон с политически събития и меддийна пропаганда/дезинформация, определено става въпрос за частно финансиран протест, изпълняван по сценарии. И нали си наясно, че в Китай имат право да протестират и протестирането не е забранено? Интересно ми е защо никога не коментираш протести в Западни държави, срещу западни лидери.

miro20 наскоро беше пуснал фалшиви новини от Радио Свободна Европа, където се твърдеше, че някакъв човек бил арестуван просто защото държал табелка с надпис "аз обичам баща си". Бързо му показах и доказах, че това няма как да е вярно и той просто спря да спори. След малко ще си дам линк да видиш колко добре оспорвам твърденията му.

Каква медийна пропаганда, когато в Китай нямат достъп до външния интернет, а имат само интранет. Който е бил в Китай знае, че там нямаш гугъл, нямаш фейсбук, нямаш нищо от вън. Дори техния тик-ток е само с достъп до вътрешни клипове. Няма как те да са податливи на външна пропаганда! Особено като са най-следната нация и правителството им знае всеки пост и всяка тяхна крачка в интернет. Оспори това!

Няма никакво външно влиение! На хората им е писнало от глупавата "0 ковид политика", но естествено ръководството отново е безпогрешимо, това са все външни агенти!

С толкова много мнения в полза на комунистическата партия на Китай си много съмнителен!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Гражданин написа:

Каква медийна пропаганда, когато в Китай нямат достъп до външния интернет, а имат само интранет. Който е бил в Китай знае, че там нямаш гугъл, нямаш фейсбук, нямаш нищо от вън. Дори техния тик-ток е само с достъп до вътрешни клипове. Няма как те да са податливи на външна пропаганда! Особено като са най-следната нация и правителството им знае всеки пост и всяка тяхна крачка в интернет. Оспори това!

Няма никакво външно влиение! На хората им е писнало от глупавата "0 ковид политика", но естествено ръководството отново е безпогрешимо, това са все външни агенти!

С толкова много мнения в полза на комунистическата партия на Китай си много съмнителен!

"Особено като са най-следната нация и правителството им знае всеки пост и всяка тяхна крачка в интернет."

В Китай са точно толкова следени, колкото и хората в другите държави. Във всяка държава се следи всяка публикация. Ако публикациите не се следяха, нямаше да може да има цензура. Само не ми казвай, че на Запад има свобода на словото, защото това не е вярно. На Запад има цензура в полза на неолиберализма и срещу абсолютно всяка едно политическо опозиция, която е опозиция на партиите на неолибералния елит. Дори и в САЩ, където демократичните примитиви смятат, че има някаква "утопия", "свобода" и други такива безсмислени понятия, политическата администрация на Демократичната партия, която е идеологически подривен инструмент, следи за публикации, които критикуват тази партия и се свързва с частните копмании, показва публикациите и поръчва да бъдат трити. ФБР също има седмични срещи с администрациите на Big Tech, за да се цензурират факти и разкрития, които биха навредели на политическите кампании на Демократичната партия. Същото се отнася и до прокситата на Демократичната партия по света.

Примерно, ти в България някога видял ли си да си свободно да се показва противоположно мнение, което критикува неолибералното статукво, по медиите за фалшиви новини - БТВ, НОВА, БНТ, която не е нито българска, нито национална телевизия? Защо винаги, когато има протести срещу колониалната власт, медиите мълчат или представят протестите по подвеждащ начин, а по (а)социалните мрежи винаги има триене на публикации в полза на протестите? Дори и американските медии, които лъжат, че са свободни медии, мълчат относно наскоро показаните и доказани факти за споразумението между тях самите, донорите на либералната президентска кампания през 2020г и медиите за фалшиви новини (и трите се финансират от едни и същи източници) да цензурират абсолютно всичко, което би застрашило кампанията през 2020. Това не е всичко; цензура има постоянно, не само през 2020г.

Твърдението, че в Китай се следят всички публикации, следователно Китай е диктатура, е невалидно твърдение. Това твърдение предполага, че в Западните държави няма цензура, което е лъжа.

Цитат

Няма никакво външно влиение!

Това няма как да го знаеш. И Съветския Съюз уж беше затворено общество, но САЩ успешно извършиха инфилтрация и вкараха чуждестранни, подривни агенти като Михайл Горбачов, примерно, налагаха търговски договори и споразумения в полза на англо-саксите, вкарваха Съюз в прокси война, и в крайна сметка имаше дългова криза и накрая Съветския Съюз рухна. Примерно, Радио Свободна Европа, което е либерална медия за фалшиви новини, представена като независима, но не е такава, беше основиня пропаганден инструмент срещу Съветсикя Съюз:

radio-free-europe-is-us-disinfo.jpg

Както ясно и точно можеш да видиш, инфилтрация може да бъде извършена дори и в държави, които са със затворени граници. От над 20 години насам има подобни опити за либерална инфилтрация в Русия. Опитите са бавни, като само някои от тях са успешни. От 2013г. насам руското правителство започна усилено да работи срещу ограничаването на инфилтрацията. Радио Свободна Европа е същата фалшива медия, от която miro20 цитира фалшивите новини относно някакъв човек, който бил глобен и арустуван просто защото имал табелка с надпис "аз опибач баща си". Подробно, точно и ясно показах и доказах на miro20, че това, което твърди не е вярно и няма как да е вярно. Предполагам си видял линковете, които водят към отговорите ми, в които оспорвам въпросните фалшиви новини.

Горещо ви препоръчвам да спрете да се поддавате на либерална пропаганда и психологическите операции на американското разузнаване, управлявано от глобалистите, чиято цел е рушене на света.

Да научиш малко факти относно Съветския Съюз, предлагам следното видео, разделено на 6 части: Част 1 - Част 2 - Част 3 - Част 4 - Част 5 - Част 6

Цитат

На хората им е писнало от глупавата "0 ковид политика", но естествено ръководството отново е безпогрешимо, това са все външни агенти!

Когато има големи групи хора, чиито действия са в синхрон с политически събития и медийна пропаганда, това означава, че нещата са организирани и се следва сценарии. Да твърдиш, че сегашните протести са естествено явление, е все едно да твърдиш, че протестите срещу фалшивата партия ГЕРБ и Бойка Борисв бяха естествено явление или че сепаратистките бунтове в Хонг Конг бяха естествено явление или че BLM/ANTIFA бунтовете в САЩ бях естествено явление... или че които и да са големи групи и бунтове са естествено явление. Неотдавна и в Беларус имаше така добре организирана акция в опит за сваляне на Лукашенко, но се провали. И политическите опозиционни партии бяха финансирани от Сорос, което дава и ясна представа откъде е идвало финансирането на бунтовете, протестите и демонстрациите. Ти защо не можеш да разбереш, че големите протести и демонстрации се организират от частни НПО-та и фондации, което не е тайна? Примерно, ЛГБТ+ демонстрациите се организират от частни НПО-та и фондации, което можеш да видиш като посетиш сайтовете им. Ти сериозно ли си помисли, че днес всичко е наред, и утре изведнъж хиляди и хиляди хора в една държава или милиони по света изведнъж вземат едно и също решение да изпълняват едни и същи демонстрации, примерно? Ахахахаха. Добре... нека си представим, че протестите в Китай са искрени протести, някак си, и КОВИД не се използва като извинение за опит за преврат от страна на същите тези, които извършиха опит за преврат в Иран, наскоро. И какво има да оспорвам? Защо пак отместваш фокуса от дискусията към друга дискусия, която няма нищо общо с първата? Говорих, че съм оспорвал фалшивите новини на miro20, относно арести, които са извадени извън контекст и са представени по начин, по който да изглежда, че полицията репресира хора без причина. Линковете към фалшивите новини, които оспорих, могат да бъдат намерени в слединя отговор:

Имам и един въпрос. Защо подкрепяте протестите срещу КОВИД в Китай, но не подкрепяхте същите тези протести, които се случваха в Западни държави? Защо винаги имате такива двойни стандарти в полза на фалшивата политическа система в Западната цивилизация? Защо си мълчите за протестите в Западните държави, срещу неолибералните елити, си мълчите или ги критикувате и представяте като "лоши"? Не виждате ли колко невалидни и логически погрешни и противоречиви са ви "аргументите".

Ето ти пример за един фалшив политик, пропагандист и идеологически подривник, който сам си противоречи по медиите за фалшиви новини:

zn2SARD.jpg

По логиката за Западния елит:

"Ако протестиращ срещу КОВИД мерките в Западна държава, нарушаваш закона"

"Ако протестиращ срещу КОВИД мерките в Русия или Китай, значи се бориш за свобода"

Горните туитове ги взех от профил, който се занимава с показване на лицемерието и двойните стандарти на Радикалната Левица в САЩ (Демократичната партия) и проксита й по света.

По време на Freedom Convoy протестите, имаше преследвани, глобявани и арестувани хора, просто защото протестират мирно. Същите хора бяха оприличени като фашисти и терористи, по неолибералните медии. "Фашист", "расист", "терорист" и други, са термините, които неолибералните пропагандисти използват срещу всеки лидери държава, които не правят това, което те искат.

Ако искаш да видиш още примери за лицемерието и двойните стандарти на фалшивите политици на Колективния Запад, можеш да прегледаш туитовете в този профил в Туитър:

Горе написаната информация е от вчерашния ми отговор тук:

Хехехехе :D обърнете внимание само как БаалБек отново опита да ме оспори, като започна да сравнява неща, които нямат нищо общо и уж да излезе, че аз греша. В следващата страница на темата можете да видите как толкова добре го оспорвам, че направо спря да отговаря и пише. :)

Е, ще ми обясни ли някой защо сте в подкрепа на протестите в не-Западните държави, но не подкрепяте протестите в Западните държави? Да не би да е защото такива протести директно противоречат на фалшивите ви и нагли вярвания, че на Запад има демокрация и свобода и не би трябвало да има такива протести? Сериозно ли още говорите за демокрация и свобода, ЦЕЛИ 40 ГОДИНИ ПО-КЪСНО? Това с демокрацията и свободата, както и други измислени и разтегливи понятия, които нямат ясно определени граници и са продукт на субективните представи на всеки по отделно, бяха използвани в анти-Съветска пропаганда преди десетилетия. Основната цел на тези понятия беше инфилтрация и разлагане на Съветския Съюз.

Цитат

Не съм платен пропагандист, ако това си мислиш. От 2019г. насам съм силно възмутен от политическия строй на света и затова пиша факти и истини и критикувам този политически строй, чиято цел е налагане да бедност и унищожителни идеологии (това е само връхчето на айсберга).

И още нещо. Нали знаете, че колкото и фалшиви новини, очернящи Китай, да се изпишат, това няма да промени факта, че в САЩ, т.нар "светилище на демокрация и свобода", общественото доверие в политическата система е по-ниско отколкото е в Китай, т.нар "страната на опасната диктатура и репресии"? Това определено противоречи на Западната пропаганда, представяща Колективния Запад като демократична утопия, и всички не-Западни държави - като "репресивни режими и диктатури". Китай натрупа +9 точни в тази статистика за последните 2 години. В момента резултата на Китай е 91 точки по официална статистика.

rk1Yd7s.jpg

Междувременно, погледнете как седят нещата в САЩ, "светилището на демокрацията и свободата", където всички уж обичат политиците, тъй като те са честни, не са корумпирани, демократично избрани са и служат на народа:

rK5J67J.jpg

2xo8ThS.png

ONcG8Eg.png

Както вече казах, тези статистики директно противоречат на лъжливата про-Западна пропаганда. Да научите още факти относно капитализма, неолиберализма, Западната политическа система и икономиката й, препоръчвам да прочетете следната статия и да обърнете внимание на статистиките (Статията е непълна и предстои да бъде обновена с още факти и доказателства, когато те са налични. В момента събирам данни от разсектерени документи, докзващи и световната цензура, която е най-силно изразена в Западните либерални демокрации, което отново противоречи на про-Западната пропаганда, че в Западните либерални демокрации има "свобода", "демокрация", "права"...):

Ако реално разбирахте от човешка психология, взаимоотношения, култура и културни взаимоотношения, щяхте да знаете, че "демокрация" не е нещо, което хората реално искат; единствената причина, поради която някои твърдят, че искат "демокрация" (без реално да могат да обяснят какво точно е демокрация и да обяснят защо го искат), е пропаганда, подмяна ценности и деморализация в продължение на десетилетия. След десетилетия на колониална дерационализация и умишлено изкривяване на хорската преценка за реалност, нормално и ненормално, добро и лошо, правилно и неправилно, хората вече са изгубили връзка с реалността, нямат личност, следват "The Current Thing", и са приели ценностната система и противоестествени, подривни идеологии на колонизаторите си, като алтернативи на ценностните системи, идеологии и култури, които са били преди това, съставлявали са обществата и са напътствали хората в продължение на хилядолетия. В момента всички тези стари културни ценности се рушат и подменят с нови, които са подривни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Гражданин написа:

Сериозно?! И в какво се съмняваш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ncl написа:

Сериозно?! И в какво се съмняваш?

Там е въпросът, че не се и съмнявам! То си личи от всяко мнение на човека, че това му е работата. Буквално спи на клавиатурата, за да обяснява за великия Китай. Предварително подготвени стени от текст за отпор на всички възможни аргументи, подчертавания, "документи" и кво ли още не. Виси 24/7 тук да дава идеологически отпор. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Гражданин написа:

Там е въпросът, че не се и съмнявам! То си личи от всяко мнение на човека, че това му е работата. Буквално спи на клавиатурата, за да обяснява за великия Китай. Предварително подготвени стени от текст за отпор на всички възможни аргументи, подчертавания, "документи" и кво ли още не. Виси 24/7 тук да дава идеологически отпор. 

Кога ме видя да вися 24/7? Имам само около 2,000 мнения. Информацията, която съм написал, е нищо в сравнение с цялата налична информация, която имам и предстои да получа.

Защо мислиш че съм "платен"? Не, не съм платен. Просто от 2019г. насам съм възмутен от политическия строй на света и затова критикувам този строй.

Ти изобщо направили си труда да прочетеш и разбереш това, което написах в по-горния си отговор? Защото останах с убеждението, че ни си видял написаното от мен. Ако не си го видял, можеш да го прочетеш тук:

Също така, ако искаш да разбереш малко факти относно подривната дейност на САЩ срещу Китай, можеш да обърнеш внимание на следната публикация и да прочетеш втората публикацията, която се вижда в края на публикацията (А, ако имаш желание да научиш истинската истина относно прокси войната на САЩ срещу Русия в Украйна и истината за неолибералния, капиталистически и имперски модел на САЩ, препоръчвам ти да прочетеш ЕТО ТАЗИ публикация. А, ЕТО ТАЗИ публикация е относно предстоящата инфлация в Европа, която ще е изкуствено създадена от фалшивите лидери на ЕС):

преди 28 минути, ncl написа:

Да, когато не се занимава с линукса...

Отдавна не се занимавам с Linux. Просто инсталирах Linux Min 20.03, а не версия 21, и вече нямам никакви проблеми. Колкото се отнася до несъвместимостите на версия 21 и БИОС-а (ACPI грешките), то е по вина на програмистите, които са сложили нови и несъвместими функционалности в новото ядро на Linux. Повече е обяснено тук: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=371358

Иначе, @petie1 все още ми се подиграва и ме нарича "Грухи Биоса" и твърди, че въпросните грешки са по моя вина, защото "не знам как правилно да настроя БИОС-а".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, PigMan9 написа:

Кога ме видя да вися 24/7? Имам само около 2,000 мнения. Информацията, която съм написал, е нищо в сравнение с цялата налична информация, която имам и предстои да получа.

Защо мислиш че съм "платен"? Не, не съм платен. Просто от 2019г. насам съм възмутен от политическия строй на света и затова критикувам този строй.

Виж се неопределената, какви ги пишеш, че един на име Хайнрих Ройс нещо го успокоиха. Той също е говорил/пишел за несуверенни държави и е бил привърженик на QAnon. Все пак си филтрирай информацията да не станеш изкупителна жертва на някои/някого.

:hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, PigMan9 написа:

написаното от мен

Zащо никой не го интересува написаното от теб

преди 33 минути, PigMan9 написа:

все още ми се подиграва и ме нарича "Грухи Биоса"

Защо ти се подиграват 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, PigMan9 написа:

"Особено като са най-следната нация и правителството им знае всеки пост и всяка тяхна крачка в интернет."В Китай са точно толкова следени, колкото и хората в другите държави. Във всяка държава се следи всяка публикация. Ако публикациите не се следяха, нямаше да може да има цензура. Само не ми казвай, че на Запад има свобода на словото, защото това не е вярно.

Защо да не е вярно? Можеш ли в Китай да излезеш на улицата и да крещиш нещо против китайската комунистическа партия, против някого от ръководството ѝ или срещу другаря Си? Покажи поне една новина за какъвто и да било протест в Китай преди 2022, който да е срещу китайското комунистическо ръководство и правителството, с изключение на Хонг Конг и да не е протест срещу някоя фабрика, а баш срещу режима. Или там от 73 години няма политически протести. Защо китайците нямат достъп до фейсбук, гугъл, уикипедия и т.н. и дори съдържанието на тик-ток им е отделено от западното? От какво ги е страх? Не ЕС, САЩ, НАТО и т.н. забраняват на която и да било държава достъп до сайтове. Това е характерно за тоталитарните системи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, PigMan9 написа:

Иначе, @petie1 все още ми се подиграва и ме нарича "Грухи Биоса" и твърди, че въпросните грешки са по моя вина, защото "не знам как правилно да настроя БИОС-а".

Който иска да ти види смешните теми за БИОС-а ще разбере че не е само тази причината да те нарека Биоса Грухи Груги Биоса

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, БаалБек написа:

Виж се неопределената, какви ги пишеш, че един на име Хайнрих Ройс нещо го успокоиха. Той също е говорил/пишел за несуверенни държави и е бил привърженик на QAnon. Все пак си филтрирай информацията да не станеш изкупителна жертва на някои/някого.

:hush:

За какво говориш? Това ли ти е стратегията? Като някой напише факти, които не ти се харесват, но не можеш да оспориш, започваш да пишеш някакви изречения и думи, които са подредени така, че да се образува поредица от изречения, които нямат общо с темата? 🤣

И защо ми говориш в женски род? А, и вече не съм "неопределен"; оправих си настройките на профила и сега се вижда истинския ми пол.

И не е нужно да иронизираш и да подиграваш на хората с неопределен пол. Нали знаеш, че половата неопределеност е характерна черта на либералната идеология. Ако ти си про-Западен пропагандист, и либералната идеология е основната идеология на Западната цивилизация, защо критикуваш елементите на тази идеология?

преди 3 часа, Гражданин написа:

Защо да не е вярно? Можеш ли в Китай да излезеш на улицата и да крещиш нещо против китайската комунистическа партия, против някого от ръководството ѝ или срещу другаря Си? Покажи поне една новина за какъвто и да било протест в Китай преди 2022, който да е срещу китайското комунистическо ръководство и правителството, с изключение на Хонг Конг и да не е протест срещу някоя фабрика, а баш срещу режима. Или там от 73 години няма политически протести. Защо китайците нямат достъп до фейсбук, гугъл, уикипедия и т.н. и дори съдържанието на тик-ток им е отделено от западното? От какво ги е страх? Не ЕС, САЩ, НАТО и т.н. забраняват на която и да било държава достъп до сайтове. Това е характерно за тоталитарните системи. 

Имат право да протестират, но не и да призовават за революции и да изпълняват подривна дейност срещу правителството.

В Китай можеш дори и да обиждаш президента, и никой нищо няма да ти направи. В Русия също можеш да обиждаш Путин, и никой нищо няма да ти направи. Ако не ми вярваш, можеш да отидеш на някой площад в Москва и да започнеш да крещиш обиди срещу Путин. Путин няма да дойде да се бие с теб, нито пък ще ти изпрати несъществуващити "биячи", които "репресират хората без причина". Единственото, което ще постигнеш е, че хората в парка ще те снимат, ще те качат в интернет (вероятно в Telegram) и ще ти се смеят. Подобно нещо би си случило и в Китай.

Ако се стигне до идване на полицията, това ще е с цел да се извърши проверка дали имаш психични проблеми и дали представляваш някаква заплаха за околните. Примерно, ще те претърсят за оръжие и ще проверят дали имаш някакви намерения да ставаш "mass shooter", "public shooter" или "school shooter"; защото ако се държиш като радикал, и се знае, че радикализацията води до такива неща, напълно нормално е да предположат, че си намислил да правиш нещо лошо и нелегално.

Защо искаш да ти показвам новини относно искрени, не частно финансирани, а искрени, протести срещу правителството в Китай? Ако беше прочел това, което написах, щеше да знаеш че е почти невъзможно да има такива протести.

Това е отговора, който написах по-рано:

Scroll-ни към края на отговора и виж статистиките, които показват общественото доверие в политическата система на Китай. Ако правителството в Китай има 91 точки от китайския народ, то колко човека съставляват тези 9 точки, които нямат доверие в правителството? И имай предвид, че от тези 9 точки не всеки е достатъчно навит да протестира. Някои хора са навити да протестират, други не са. От 9 точки вероятно 4-5 са навити да протестират. Според теб това много ли е, или е просто някаква малка група от няколко човека, които са много малко в сравнение с тези 91 точки?

"Защо китайците нямат достъп до фейсбук, гугъл, уикипедия и т.н. и дори съдържанието на тик-ток им е отделено от западното?"

Ако искат достъп, могат да използват VPN. Но излиза средния въпрос: защо са ти ТОЧНО тези социални мрежи, ако в Китай си имат техни социални мрежи? Защо мислиш, че всеки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да използва Западни продукти и услуги, все едно Западните продукти и услуги са единствените продукти и услуги, които съществуват и не е възможно да съществуват други продукти и услуги?

Про-Западнште нагласи са основани предимно на едно фалшиво и нагло твърдение, наречено "American Expectionalism". Това фалшиво и налага твърдение е причината, поради която любителите на Запада, особено радикализирани любителите на Запада, не харесват не-Западните държави и отричат всичко не-Западно.

Да, прав си че китайското съдържание в TikTok е отделено от съдържанието, идващо от Западните държави.

Алгоримтиме в китайския TikTok са направени така, че да насърчават креативността и новаторството, докато НЕ извеждат останалото на първо място. В същото време, алгоритмите в Западния TikTok са направени така, че да не издигат креативността и новаторството на първо място, а да дават превес на интелектуалната деградация. Примерно, алгоритмите в китайския ТикТок няма да дадат превес на видео, в което някаква жена с фалшива личност, е надула задните си части със силикон и си ги тресе пред камерата (twerking).

Западния ТикТок е свърталище на педофили и сексуализациа на невръстни. Това не е мое мнение, а резултат от различни разследвания.

ТикТок ще изиграе важна роля в нормализирането и легализирането на... ами, ще видиш като му дойде времето.

Западната версия на ТикТок е точно толкова безсмислена, колкото е възможно да бъде. В ТикТок има предимно кратки и странни видеа, на които буквално им липсва дори и най-малко мисъл и смисъл. В ТикТок има много, много, много и много от едно и също нещо; съдържанието е едно и също, но качено от различни хора.

Можеш да видиш някои от примерите, в средното видео (Най-смешния пример е този с индивидът, който се държи като прасе):

ТикТок се използва предимно от педофили и хора, които имат много кратък attention span и са пристрастени към това да scroll-ват денонощно и да гледат няколко-сукиндни видео денонощно... Това, разбира се, води до огромни печалби на тези, които използват монетизацията и рекламират (advertisers).

Ако мислиш, че има някакъв градивен смисъл от Западната версия на ТикТок, покажи го този градивен смисъл.

Китай и Русия (и още някои държави) правят хубаво, че опитват да ограничат инфилтрацията на либерализма и странните му идей и ценности, както и други странни неща, от които буквално няма никакъв смисъл. Просто защото Китай и Русия не искат на приемат това, което в момента води до падението на по-голямата част от света, това не означава, че Русия и Китай са "диктаторски държави" с "репресивни режими".

Да се аргументираш в полза на това да имаш достъп до ТикТок, е доста глупаво.

От какво ги е страх? Не ЕС, САЩ, НАТО и т.н. забраняват на която и да било държава достъп до сайтове. Това е характерно за тоталитарните системи.

От какво ги е страх? Очевидно е, че няма от какво да ги е страх. Предотвратяването на пропаганда и инфилтрация е характерно за националните и суверенни държави. Ако мислиш, че "национален суверен" е синоним на "тоталитарни режими", тогава, добре, Русия и Китай са "тоталитарни системи".

Само не разбрах защо си мислиш, ме китайците задължително трябва много да искат да използват американските социални мрежи. Защо да ги използват, ако си имат техни, които също са толкова добри? Аз, както знаеш, съм от Западна държава, но въпреки това от доста време използвам алтернативни социални мрежи, а не основните американски социални мрежи. Никой не ме репресира и не ми казва коя мрежа да използвам - аз самия прецених, че количеството безмислици надхвърля количеството градивност, по тези мрежи. Също разбрах, че количеството цензура е твърде голямо, което не ми се харесва. Не, не ми харесва постовете да ми бъдат трити и класифицирани като "фалшива информация и конспиративни теории". Щом нямам право да казвам истината в дадена социална мрежа, тогава просто няма да използвам тази социална мрежа. Американските социални мрежи, които са монополизирали Западното информационно поле, се използват предимно за политическа пропаганда и цензура на мнения и факти, критикуващи статуквото и наложения неолиберален политически строй.

И как ще обясниш факта, че имаше опити за забрана на ТикТок в САЩ? Защо САЩ се опитват да забранят социалната мрежа, която е доста популярна в САЩ? Защо се коментират и критикуват забраните на Китай, но не и забраните на САЩ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Грухи, снимката?

Утре сутринта или утре вечерта ще ти покажа снимката; в момента нямам достъп до системите и няма как да направя снимка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...