Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура на работното място

aivanov1

Препоръчан отговор

Здравейте. Моля Ви за мнение. Предстои ми да започна работа в предприятие за производство на опаковки за храни. Ще работя като екструдерист. Нямам опит на тази длъжност и не съм работил досега в предприятие. Притеснява ме обаче температурата на работното място, която началникът ми каза, че е около 32-33 градуса по целзий. Според Вас, тази температура поносима ли е, вредна ли е, опасна ли е за организма? Моля за мненията Ви!

Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако работиш по бански, няма проблеми.😊 Стига да няма и някакви вредни изпарения във въздуха.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, aivanov1 написа:

Здравейте. Моля Ви за мнение. Предстои ми да започна работа в предприятие за производство на опаковки за храни. Ще работя като екструдерист. Нямам опит на тази длъжност и не съм работил досега в предприятие. Притеснява ме обаче температурата на работното място, която началникът ми каза, че е около 32-33 градуса по целзий. Според Вас, тази температура поносима ли е, вредна ли е, опасна ли е за организма? Моля за мненията Ви!

Благодаря!

Намерил си - къде да питаш!

Прочети „Наредба № РД-07-3 от 18.07.2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места“

Има доста текстове, касаещи температура  - да не цитирам всичко!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

37 е температурата на човешкото тяло

ето и прогноза от лятото

https://www.sinoptik.bg/news/vremeto-prez-avgust-5020

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Без умствен капацитет написа:

37 е температурата на човешкото тяло

Имаш предвид - на овчето тяло?

Нормалната телесна температура вече не е 37 градуса

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, jhoro написа:

преди 15 минути, Без умствен капацитет написа:

ето и прогноза от лятото

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Без умствен капацитет написа:

ето и прогноза от лятото

преди 10 минути, Без умствен капацитет написа:
преди 24 минути, Без умствен капацитет написа:

ето и прогноза от лятото

Ехо ли има тук?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

да - а - а - а

Мислех, че си само една УФСЪ, пък то ... цяло стадо!

За летните температури - работил съм и на 40 градуса (измерени на сянка), а ние бяхме на открито!

В Наредбата си пише:

Цитат

Чл. 21. (1) Работодателят е длъжен да разработи и приложи технически и/или организационни мерки за защита на работещите, когато:
1. при оценката на риска по чл. 20, ал. 1 се установи, че резултатите от измерванията на параметрите на микроклимата не съответстват на установените оптимални или допустими гранични стойности;
2. при оценката на риска по чл. 20, ал. 2 се установи, че съществува риск от слънчев/топлинен удар, преохлаждане и измръзване и др.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, jhoro написа:

За летните температури - работил съм и на 40 градуса

работил си или си пишеш просто ей така

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, adersa написа:

работил си или си пишеш просто ей така

Работил съм и бях на ръба да получа топлинен удар!
Също и - на „минус 17“.

В „родната казарма“ се правеха и по-големи простотии!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравословно ако си добре и не ти пречи студа няма проблем. Аз преди врем ехееееее почвах бачкане към тея кренвиршите сачи стоях 1 ден и си бих камшика. Щото аз не съм добре с бъбреците и на 1 вия ден още ме хванаха кризите от студа то и сега си ме хващат пак най редовно та сам трябва да си прецениш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Здравословно ако си добре и не ти пречи студа няма проблем. 

Той студът може и да не му пречи, ама той пита за жегата...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, jhoro написа:

В „родната казарма“ се правеха и по-големи простотии!

Спомням си в родната казарма още докато бях в Плевен до клетвата. 2 ма се направиха на обратни и още първата вечер ги уволниха. След клетвата ме преместиха в Карлово един куку взе че се качи на някво дърво и нарочно падна и си чупи крака и айдееее уволнен

преди 2 минути, lupis написа:

Той студът може и да не му пречи, ама той пита за жегата...

Не пита ли за това

преди 2 часа, aivanov1 написа:

32-33

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Спомням си в родната казарма още докато бях в Плевен до клетвата. 2 ма се направиха на обратни и още първата вечер ги уволниха. След клетвата ме преместиха в Карлово един куку взе че се качи на някво дърво и нарочно падна и си чупи крака и айдееее уволнен

Не пита ли за това

Ако за теб студът е 33 гр., сигурно жегата ще е над 100 :D Да не си карал казармата на Венера:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, lupis написа:

Ако за теб студът е 33 гр., сигурно жегата ще е над 100 :D Да не си карал казармата на Венера:)

Просто е объркал „Карлово“ с ... image.jpeg.7d423b11fe91d3b1035382ce86850418.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, aivanov1 написа:

Благодаря!

Опитваш, като не ти понасят температурите, пускаш предизвестие и си биеш камшика! Какво има да губиш? Опитай! Както е казал Буров! :)

Колкото до температурата на работното място, ако е малка фирма едва ли ще спазва нормативните изисквания и изискванията по оценката на риска на работно място. Малките фирми се опитват да оцелеят и покриват минимума по тези изисквания. Всички вече се осведомяват и знаят вратичките, предоставени им от законодателството. Дори Инспекцията по труда не може да ги изненада, така са се навързали на синджир. 

Това ми прилича на някаква пекарна (цех за производство на сладкиши и закуски), по описанието. Така ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Eййй, хич не четете...

преди 3 часа, aivanov1 написа:

Предстои ми да започна работа в предприятие за производство на опаковки за храни. Ще работя като екструдерист. 

Благодаря!

Цитат

екструдерист

Оператор на екструдер (машина за производство на найлонови и пластмасови изделия)

Оператор на екструдер (машина за производство на найлонови и пластмасови изделия) 

Ако е пекарна, ще е още по- зле. Затова текучеството там е голямо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още по-зле. Текучеството е голямо, защото е минимално/ниско заплащането. За социална политика и ЗБУТ какво па да коментираме, тогава?! 

Поне в производството на храни, що годе има някакъв контрол, или поне се опитват. Нищо, че и там всичко е само на документи.

преди 28 минути, lupis написа:

Eййй, хич не четете...

Верно! Че не четеме, не четеме! Ма, че и те не искат да работят, не искат! Тук им е горещо, там им е студено, там ги дразнело това, на друго място оня/оная ... няма угодия - всички искат да си клатят краката и да им плащат. Все търсят причини за оправдаят нямането! 

Е за това ще са и такива работодателите, държавата и всичко у нас! Навърза сме се като свински чирва! 

Грозно, ама си е истина!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде айде стига се по€пи6квайте, утре като стане война и те дигнат запас, жена ли си ще пратиш запас, щото не издържаш на температутатурите? Аз съм редил плочи на тераси в 35 градуса жега директно под напека на слънцето без да ям цял ден, правил съм огради на новопостроени къщи на поле в същата жега. Така бях изгорял, че не можех вечерта да легна на никоя от страните си. И нищо ми няма,  дори и настинка не ме лови. Да ли щял да издържи на 32 градуса. А ако ти кажа , че в Джибути, където е разпределен най-елитния полк на френския легион е 65 градуса жега.Там сигурно за ала минут ще приключиш курса .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...