Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Препоръчан отговор

Здравейте, иска да сменя единият рутер Tp-link 940N, понеже работи няколко дни и после не можем да се свържем с него. Трябва да се рестартира и оосле пак така някоко дни. На негово място ще сложа другия си рутер Tp-link C1200. Та с какво да заменя С1200? Загледах се в Tp-link A8 на цена от 100лв. Струва ли си? Имам общо три рутера, свързани в мрежа. Но сегашния ми с1200 е далече и на тв бокса в стаята не стига добър сигнал, та него искам на мястото на 940н да сложа с 5Г да хващам сигнала. 940Н е на една стена разстояние от тв бокса. Моля за предложения, най-вероятно ще се закупи от технополис. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ни се карай, неделя е и си почиваме със семействата си. Не се набираме на F5 в очакване на поредната глупава тема.

Не можем да помогнем адекватно, като не знаем как ти е навързана мрежата. А с тези TP-LINK-ове, дето си се омрежил, изобщо не става ясно кой към кого и как е вързан. Ако 940-ката е тази ревизия 2 от линка, не се учудвам, че не работи адекватно. Рутерът е готин, но става за нещо чак след ревизия 3. Да не говорим, че TP-LINK не препоръчвам на никого, освен ако няма да слага DD-WRT - имат хубав хардуер, но софтуерът им е откровен боклук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо как реши, че се карам, с големи букви ли писах? На никого не се карам. Подминаваш поредната глупава тема и готово, нужда от подобни отговори нямам! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щото даваш зор през 1 час. Спокойно ... ще дойдем.

Може ли, все пак, да разкажеш подробно каква е топологията, за да добием представа с какво работим?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си Рутер с WIFI 6, пиша от личен опит на 2 семейства. Освен че е много по-бърз, направени са да поддържат и много устройства едновременно без накъсване. Също и поддържат по-добър обхват през  стени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Tp-link C1200 е главният ми рутер. Към него с кабел са закачени следните неща: настолен компютър, тв в спалнята, друг рутер в гаража, който ползвам за свързване на камера,покриване на wi fi в двора и още един рутер при майка ми, който в случаят е проблемен. Към него си свързват тв бокса, но вече взех да се дразня от честите рестарти, за да работи. Основният ми рутер не покрива добре 5г мрежата, за да гледам филми, та си мислих да го слижа на мястото на проблемния, а за основен да взема нов. Двата допълнителни рутера съм ги свързал по LAN и са в една мрежа. 

Към основният рутер най-често има свързани няколко телефона , тв, Пс.по wi fi. 

преди 5 минути, stanpet написа:

Вземи си Рутер с WIFI 6, пиша от личен опит на 2 семейства. Освен че е много по-бърз, направени са да поддържат и много устройства едновременно без накъсване. Също и поддържат по-добър обхват през  стени.

Обмислях и този вариант, но аз нямам нито едно устройство с wi fi 6. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Versace82 написа:

Загледах се в Tp-link A8 на цена от 100лв

https://www.technopolis.bg/bg/Ruteri-/RUTER-HUAWEI-AX3-DUAL-CORE-WS7100/p/565897

А догодина дали няма да имате wifi6 устройство? Освен това този рутър поддържа много по-сигурния и съвременен протокол wpa3. А е на същата цена...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да е добър, в нета има положителни ревюта. Виж например това.

Ревю на Huawei WiFi AX3 – достъпен Wi-Fi 6 Plus рутер (hardwarebg.com)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има и QUAD CORE версия, ти си преценяваш спрямо парите:  https://mallbg.com//Рутер-Huawei-AX3-pro-Wifi-6-Quad-Core-One-Touch-Connection-24W-Бял-6972453162816_209797.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Единият ти рутър става на повторители и става портове дал господ. А 4 ядра на процесора срещи 2 ядра си е разлика

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само, че кабелите са прекарани и дали е повторител  или не... Той така или инъче втория рутер, при майка ми, горе долу такава роля игра е, но единствено решение да взвма huawei е да не е основен рутер. От основния рутвр ми тръгват всички кабели.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При wifi 6 няма да ти трябват 4 кабела, всичките кабели разкарах веднага.Няма нужда от тях. Но ако на wifi  router държиш на окабеляването, върни се на първоначалната ти идея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да ги разкарам единия кабел отива в гаража и е на 60м разстояние, другия в майкини е   30м. Няма как да стане и като нямам нито едбо устройство на wi fi 6   как ще ми помогне това? 

Няма ли друг рутер, който да в хубав и да е с wi fi 6 с 4 LAN  порта? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кабел към гаража, кабел към майкини, кабел към LAN порта на С1200, а от С1200 могат да излязат още 4 LAN порта 

преди 15 часа, Versace82 написа:

Но добър рутер ли е?

Да кажем, че не е лош и е по-добър от С1200

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, Rammkopf написа:

Не ни се карай, неделя е и си почиваме със семействата си. Не се набираме на F5 в очакване на поредната глупава тема.

новобранеца по полека я давай ок , защото ако ти някой ден пуснеш поредната глупава тема и ти ще чакаш така . За мене темата не е глупава .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, adersa написа:

новобранеца по полека я давай ок , защото ако ти някой ден пуснеш поредната глупава тема и ти ще чакаш така . За мене темата не е глупава .

Ти я по-полека с определенията! Не можеш да стъпиш и на малкото пръстче на @Rammkopf по знания за мрежите! Ти като си член на форума от 12 години к'ва полза от теб - генератор на офтопици!
Я кротко в ъгъла, новобранецо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Кабел към гаража, кабел към майкини, кабел към LAN порта на С1200, а от С1200 могат да излязат още 4 LAN порта

От LAN1 на рутър 1 тръгва кабел към гаража, от LAN2 на рутър 1 тръгва кабел към майкини, от LAN3 на рутър 1 тръгва кабел към LAN1 на рутър 2. На рутър 2 се изключва DHCP и ти остават още 3 свободни LAN порта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рутерите са 3. От Лан 1 на Р1  тръгва към майкини и влиза в Р2. От Л2 на Р1 тръгва кабел към гаража и влиза в рутер 3. От Л3 на Р1 тръгва кабел към ПС и от Л4 на Р1 кабел към тв в спалнята. Връщане на кабели от Р2 или Р3 не ми е възможно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...