Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си актуализирам драйверите?

Препоръчан отговор

Здравейте. Изтеглих програмата "Easy Drive" - и успях да актуализирам някои драйвери, но други не успях. В момента има 7 драйвери, които не знам как да актуализирам.

eee.jpg.518c48bbb2fcdc12187206f456f92014.jpg

Това "100%", което е оцветено в зелено, показва, че драйвера е изтеглен, но явно не е инсталиран - затова е показан "Update" бутон. Драйверите, които са инсталирани, са показани по следния начин:

1289310255_2.jpg.8f2f7137f39401d374d6eebb13c11510.jpg

Както може да се вижда, актуализираните драйвери са отбелязани с "Up-to-date".

Когато натисна ъпдейт бутона на някой от драйверите, които на са актуализирани, ми се появява този прозорец:

sfs.jpg.27d624cda0cf379dd5018c5d2cb8c38d.jpg

Когато избера опцията за ръчно инсталиране и натисна зеления бутон за продължаване, ми се отваря папката, в която са новите файлове за драйвера:

aaaaaaa.jpg.91c74c1ef6ca6bbbf5b487f8d1c9d4e1.jpg

И това е всичко... Само се отваря папката, но нищо не се инсталира. Може ли някой да ми каже как да оправя този проблем? Искам да ми се инсталират новите драйвери.

ЕДИТ: Сега разбрах, че ръчно инсталиране всъщност означава аз сам да заменя старите файлове с новите. Аз си мислех, че ръчно инсталиране означава сам а пускам програмата, тя да сканира, и да инсталира нужните драйвери, докато автоматично инсталиране означава, програмата да си работи сама, и да сканира и инсталира новите драйвери без да е необходима намеса от моя страна.

Така, може ли да ми се обясни какво трябва да направя, за да може драйверите ми да се инсталират автоматично, защото не знам как да го направя ръчно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да ти кажем, но първо ти кажи как да настроя крбуратора на моя автомобил? Можеш ли да ми кажеш? :)

И сега сериозно, дай информация за конфигурацията, за ОС също и ще ти се отговори. Няма да е лошо да прочетеш темата как да задаваме правилно въпроси? :wink12:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, ДзВяРа! написа:

И сега сериозно, дай информация за конфигурацията, за ОС също и ще ти се отговори.

Операционната система е Windows 10.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, bootlicker написа:

Операционната система е Windows 10.

Много хубава Операциона система,една от най-добрите, инсталирана ли е на някаква кофигурация? Или само правиш реклама? :cool:

Прочети все пак темата, как да задаваме правилно въпроси!

Тези драйвъри които искаш да ги инсталираш, конфигурацията е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Много хубава Операциона система,една от най-добрите, инсталирана ли е на някаква кофигурация? Или само правиш реклама? :cool:

Прочети все пак темата, как да задаваме правилно въпроси!

Тези драйвъри които искаш да ги инсталираш, конфигурацията е?

Чак пък хубава...

Какво точно имаш предвид под "конфигурация"? Ако питаш за видео картата и процесора - те са на AMD.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено по начина по който си тръгнал няма да стане. 

Иначе метода е: По производителя на дъно, видеокарта и т.н. спрямо какъв е хардуера се отива в сайта на производителя на всеки компонент и се изтеглят актуалните драйверите от там след което чрез ОС ги инсталираш през диспечера на устройствата. 

По начина по който си тръгнал да ги инсталираш, то най-много да си натресеш вирус. 

Успех!

преди 3 часа, bootlicker написа:

Само се отваря папката, но нищо не се инсталира

Е, през диспечера на устройствата отиваш във въпросната и си ти. 

Успех!

п.п.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо ако работи по-добре не му разбутвай драйверите, още повече с подобни драйвероскапващи програми

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно всякакъв ъпдейт се прави от

image.png.bfeab006e53b6314712b3e31b2b29889.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, ined написа:

Нещо ако работи по-добре не му разбутвай драйверите, още повече с подобни драйвероскапващи програми

Май е късно вече? ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро е реклама на "Лесния драйвер". ;) Който не се е оказал лесен ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, dioib написа:

Принципно всякакъв ъпдейт се прави от

image.png.bfeab006e53b6314712b3e31b2b29889.png

В раздела "Windows Update", ми пише, че е актуално. Но това не се ли отнася само за ОС-а, а не и за драйверите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, bootlicker написа:

Чак пък хубава...

Какво точно имаш предвид под "конфигурация"? Ако питаш за видео картата и процесора - те са на AMD.

То АМД сигурно имат само една видеокарта и един процесор.

Та няма смисъл да ги обявяваш точно кой модел са.

За дъно да не говорим и другите чаркове.

Виж какво означава Компютърна конфигурация в нета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, dioib написа:

По-скоро е реклама на "Лесния драйвер". ;) Който не се е оказал лесен ... 

Не правя реклами на нищо... просто се опитвам да си актуализирам драйверите.

Опитах актуализация с програмата AMD Radeon Software, но пак не стана. Тегли драйверите, инсталира ги, и казва, че е необходим рестарт. След като рестартирам компютъра, програмата отново показва известие, че има налична актуализация за драйвери. Тегли драйверите, инсталира ги, и казва, че е необходим рестарт... и така, винаги уж тегли и инсталира драйвера, но винаги показва известите, че е налична актуализация, след рестартирането, което уж е с цел завършване на инсталацията.

преди 59 минути, ined написа:

По-добре е да има последните версии, отколкото да ги няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, bootlicker написа:

В раздела "Windows Update", ми пише, че е актуално. Но това не се ли отнася само за ОС-а, а не и за драйверите?

Не! Слагат се и актуални драйвери известни на М$ ... 

Принципно се слагат "външни" драйвери само и единствено, ако има специфичност хардуерното устройство, което единствено производителят знае пълната му функционалност. Затова понякога се теглят драйвери от "вън", но не и с тази програма!!! = Много рядко се налага подмяната на драйвер. 

Примерно: За някои видеокарти, то не се ползват само за видео, а и за други цели (допълнителен компютър за обработка на информация различна от видео).  

преди 9 минути, bootlicker написа:

програмата AMD Radeon Software

С какви права я стартираш? 

Може вече да си бастисал ОС с инсталирана програма ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, dioib написа:

Не! Слагат се и актуални драйвери известни на М$ ... 

Принципно се слагат "външни" драйвери само и единствено, ако има специфичност хардуерното устройство, което единствено производителят знае пълната му функционалност. Затова понякога се теглят драйвери от "вън", но не и с тази програма!!! = Много рядко се налага подмяната на драйвер. 

Примерно: За някои видеокарти, то не се ползват само за видео, а и за други цели (допълнителен компютър за обработка на информация различна от видео).  

С какви права я стартираш? 

Може вече да си бастисал ОС с инсталирана програма ... 

Намерих друг начин за актуализиране на драйвери. Използвах "Device Manager", и от там актуализирах драйверите един по един.

Проблема се реши.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, bootlicker написа:

Проблема се реши.

Браво! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...