Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автор на тема и правата му?

Препоръчан отговор

Въпроса ми е, защо слад като съм Автор на дадена тема, нямам никакви права в нея?

Не е ли редно да мога да променям, пример давам правописна грешка? Или нещо което съм написъл, и в последствие разбирам, че не е правилно, вярно?

След като аз съм създал темата, не би ли трябвало да имам правомощие да я променя?

Не е приятно, след като си се постарал да създадеш тема във Форума, и след това да откриеш правописна грешка, да търсиш някой от Администрацията да ти редактира правописната грешка. Или както е при мен сега, искам да добавя още по темата която съм създал! Пак помощ от Редактор, и кое къде да напише, един куп излишни обяснения, глупаво е!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това, че повдигаш тема не означава, че е твоя. Може да ползваш Блогове - kaldata.com

Все пак ти препоръчвам да пре-прочетеш правата на форума. Мисля, че имаше нещо свързано с това ако това което изписваш е твое авторско, но по-общо казано се съгласяваш с това, че тема в раздел Форуми вече е собственост на платформата. 

Един вид се "отказваш" от собствеността доброволно, т.е. ти се отказваш от някакви свои права и се подчиняваш на администрацията. 

Основното е, че изцяло отговорността какво е публикувано на тази платформа "пада" на собственика и подлежи на санкции ако по някакъв начин са засегнати авторски права. 

До колко споделяш тук свои неща?! Темата те вълнува и затова я пускаш за по-общо обсъждане и в тоя случай става едва ли не колективна собственост. ;) А, е казано нейде: И кучетата бягат от орташка работа. :) 

До колко сериозно и до колко несериозно е моето мнение, то прецени ти. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е една от причините, поради които повдигнах преди време подобна тема, която остана без отговор от администрацията. 

В технически ориентиран форум винаги има нужда нещо да се добави или редактира, особено, когато темата е решение и може да е полезна за някого и в бъдеще!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Не е ли редно да мога да променям, пример давам правописна грешка?

Можеш да го правиш - но до определено време, след като си написал поста. Затова е желателно, след като напишеш тема или пост, да хвърлиш един поглед за печатни грешки, преди да цъкнеш на "Добави".

Или нещо което съм написъл, и в последствие разбирам, че не е правилно, вярно?

Пишеш нов пост в темата, в който обясняваш, че си се объркал :) .

Или както е при мен сега, искам да добавя още по темата която съм създал! 

Ами добави го, в нов пост, кой ти пречи?...

След като аз съм създал темата, не би ли трябвало да имам правомощие да я променя?

От 17 години си във форума. Би трябвало да помниш времето, когато всеки можеше произволно да си редактира темите, и защо това беше премахнато. Пуска някой тема, сума ти хора си дават време и зор да пишат в нея, и в един момент - авторът си изтрива или променя заглавието и темата, и всичко изписано става безсмислено. Помня такива случаи, особено с участието на един съфорумец от Белгия ;)

Впрочем, и сега може да си затваряш или изтриваш темите - ако станеш VIP. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Rudy M. написа:

От 16 години си във форума. Би трябвало да помниш времето, когато всеки можеше произволно да си редактира темите, и защо това беше премахнато. Пуска някой тема, сума ти хора си дават време и зор да пишат в нея, и в един момент - авторът си изтрива или променя заглавието и темата, и всичко изписано става безсмислено. Помня такива случаи, особено с участието на един съфорумец от Белгия ;)

Съгласен съм но все пак поне опцията само за редакция на първия коментар на автора на темата. 

Предлагам, за да няма подобни проблеми, като описаните, подобни права да имат само потребители, примерно членове на определена група, които се счита че са доверени и няма да злоупотребяват. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dioib написа:

Това, че повдигаш тема не означава, че е твоя.

А къде отиде авторското право?Ама иначе има разни забрани за публикуване на кракове и хакове!

Няма какво да се лъжем, тъпичък си е този форум!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, ivan_pop написа:

А къде отиде авторското право?Ама иначе има разни забрани за публикуване на кракове и хакове!

Няма какво да се лъжем, тъпичък си е този форум!

2.15 Всяко мнение, предоставено тук, е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни). Администрацията на форума не се задължава да заличава постове и теми по желание на авторите им, както и по желание на трети страни, ако прецени, че те не нарушават с нищо законите на държавата и правилата на форума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, Емил Костов написа:

2.15 Всяко мнение, предоставено тук, е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре.

Аз зная Български горе-долу, и съм го чел това.В случая въпроса/темата е защо автора не може да си редактира това което е написал!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, ivan_pop написа:

Аз зная Български горе-долу, и съм го чел това.В случая въпроса/темата е защо автора не може да си редактира това което е написал!

Явно е трудоемко да се направи, а и нищо не пречи на постващият да изпрати искане да се промени заглавие, текст или да се коригира правописна грешка. Все пак нека да изчака за отговор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

да изчака за отговор

Официален отговор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Rudy M. написа:

От 17 години си във форума. Би трябвало да помниш времето, когато всеки можеше произволно да си редактира темите, и защо това беше премахнато. Пуска някой тема, сума ти хора си дават време и зор да пишат в нея, и в един момент - авторът си изтрива или променя заглавието и темата, и всичко изписано става безсмислено. Помня такива случаи, особено с участието на един съфорумец от Белгия ;)

Впрочем, и сега може да си затваряш или изтриваш темите - ако станеш VIP. 

А защо не се добави един бутон, на който да пише "Редактирай" примерно, и да нямам право дапроменям заглавието а само текста в темата. След като Редактирам какво там съм решил, да се задържи поста за преглед от Редактор, и ако всичко е наред да се разреши редакцията която съм направил? Както ни задържат понякога постовете за преглед от Редактор!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

След като Редактирам какво там съм решил, да се задържи поста за преглед от Редактор, и ако всичко е наред да се разреши редакцията която съм направил?

Това е добра идея. Но май е същото като да поискаш редакция чрез ЛС или доклад.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, bornofash написа:

Това е добра идея. Но май е същото като да поискаш редакция чрез ЛС или доклад.

Не е същото.:nono: По този начин няма да искаш от никой, нищо! Редактираш каквото искаш, и след преглед от някой от Администрацията, ти разрешават или не разрешават промените които си направил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

Редактираш каквото искаш

Не съм обърнал внимание, но мисля, че в рамките на някакво време може да редактираш първото си мнение, т.е. както всяко мнение може от ... 

image.png.c282d763322396006e68982be6eb3509.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вижте следния казус който е свързан с това, което обсъждаме тук:  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Аз пък искам да предложа автор на тема да може да забранява достъпа до нея на определени потребители.

Свидетели сме ежедневно на това как потребители от чудене какво да правят, влизат в теми и пишат колкото да се намират на ... писане. Темата се разводнява, започват личните дразги и смисълът вече го няма. Това като довод.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък искам да мога да блокирам потребители, ама като във Фейсбук. Този, когото съм блокирал, да не може да вижда абсолютно нищо от това, което съм публикувал във форума - теми, постове, реакции, коментари, снимки, и т.н. За него просто да не съществувам. Както и той за мен. Сегашното "блокиране" е някаква подигравка.

Ех, мечти, мечти ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2022 г. в 17:36, ДзВяРа! написа:

След като Редактирам какво там съм решил,

А какво става с цитатите на оригиналния ти пост? Мазало... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, цър-вул написа:

А какво става с цитатите на оригиналния ти пост? Мазало... 

Какво не ти е ясно? Всичко съм описъл. Какви цитати ще сменям? Мазало е твоето изказване!

Направих предложение, да се променят правилата за Авторите на теми! Всяка редакция която се прави, ще се одобрява от Администрацията, ако не се одобри, си остава както си е било!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, цър-вул написа:

А какво става с цитатите на оригиналния ти пост? Мазало... аккккккккккоооооо

Това също е мазано ... ;) -> За недовиделите ... редакция на цитат ... 

п.п. Нещо цитата не е точно цитат, а от типа @цър-вул пък каза .... маза;оооо ...  

Поне "авторството на пост" да се запази, а?! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...