Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows Photo Viewer Win 7 64

Препоръчан отговор

Здравейте, Windows Photo Viewer при опит да отвори снимка във формат JPG изкарава следното съобщение:

img%5D

Всички останали снимки в същия формат ги отваря нормално, това се случва с няколко снимки само.

Не искам да използвам друга алтернативна програма за отваряне на снимки, с тази съм си свикнал и нямам намерение да използвам друга, искам да разбера с ваша помощ какъв е тоя идиотски проблем, какво и защо го причинява и да ми помогнете да го отстраним.

* PRIME H270-PLUS * i7-6700K * Arctic Freezer 34 *4 TB WD BLACK   * 16 GB Kingston HyperX FURY DDR4 2400 MHz (4x4 GB) * COUGAR STX 750W *

Диска е в отлично здраве и перфектен смарт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено се получава от цветовата схема качена при инсталиране на драйвера за монитора. Пробвай ако я премахнеш дали ще се оправи:

https://www.thewindowsclub.com/windows-photo-viewer-cant-display-this-picture

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, JHONSON & JHONSON написа:

Здравейте, Windows Photo Viewer при опит да отвори снимка във формат JPG изкарава следното съобщение:

img%5D

Всички останали снимки в същия формат ги отваря нормално, това се случва с няколко снимки само.

Не искам да използвам друга алтернативна програма за отваряне на снимки, с тази съм си свикнал и нямам намерение да използвам друга, искам да разбера с ваша помощ какъв е тоя идиотски проблем, какво и защо го причинява и да ми помогнете да го отстраним.

* PRIME H270-PLUS * i7-6700K * Arctic Freezer 34 *4 TB WD BLACK   * 16 GB Kingston HyperX FURY DDR4 2400 MHz (4x4 GB) * COUGAR STX 750W *

Диска е в отлично здраве и перфектен смарт.

Защо не опиташ да възстановиш приложението

https://mycomputerman.co.uk/how-to-restore-windows-photo-viewer-in-windows-10/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Защо не опиташ да възстановиш приложението

https://mycomputerman.co.uk/how-to-restore-windows-photo-viewer-in-windows-10/

Защото:

Цитат

Точно ICC профилите правят мизерията. Така и не разбрах, защо още има хора, дето "вкарват" ICC профил в *.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

B-boy/StyLe/ в линка който сте дал пише да се възстановят на профил всички настройки по-подразбиране а аз никъде не я виждам тази опция при мен - липсва просто.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, JHONSON & JHONSON написа:

B-boy/StyLe/ в линка който сте дал пише да се възстановят на профил всички настройки по-подразбиране а аз никъде не я виждам тази опция при мен - липсва просто.

Я качи някъде 1-2 от проблемните файлове (ако не са много лични, разбира се)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Я качи някъде 1-2 от проблемните файлове (ако не са много лични, разбира се)

Прекалено са лични а и ресурси в системата има налични колкото поискаш и в диска има свободно място бол.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В другия форум намерих същия проблем но май не е решен разгледай го и пробвай инструкциите от там

https://windowsbulgaria.com/topic/9808-проблем-с-windows-photo-viewer-в-windows-7-64-bit/ може също така да опиташ и с някоя от тези връзки

https://soringpcrepair.com/photo-view-does-not-work-in-windows-7/

https://bg.jf-balio.pt/fix-windows-photo-viewer-can-t-open-this-picture

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, grizly написа:

Прекалено са лични а и ресурси в системата има налични колкото поискаш и в диска има свободно място бол.

ОК! Но проблема не е в ресурсите на системата - съобщението е много подвеждащо. Ако самите файлове не са повредени, то всеки свестен графичен редактор ще ги отвори. Идеята е да се "премахне" ICC профила.

ПС: Един безценен и не много скъп инструмент

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвай примерно faststone image viewer, има различни опции и формати при запис на снимката, пробвай варианти и при кои ще се отваря с бъгавия windows софтуер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах да премахна ICC профила - изписа ми че е вграден профил и не може да се изтрива - не ми позволява.

Пробвах въпросните проблемни снимки да ги отворя с FastStone Image Viewer - отвориха се без абсолютно никакъв проблем.

Това е проблемна снимка:

https://www41.zippyshare.com/v/9Wbyt3jz/file.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отворих снимката с faststone, записах я без да променям опциите - в jpg формат пак и се отвори с photo viewer на windows 7 на виртуалката, преди това не се отваряше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Raze написа:

Отворих снимката с faststone, записах я без да променям опциите - в jpg формат пак и се отвори с photo viewer на windows 7 на виртуалката, преди това не се отваряше.

Значи проблема е в снимките явно, и аз ще опитам да ги отворя с FastStone Image Viewer и в него да ги презапиша в jpg формат и след това да видя дали сае отварят с Windows Photo Viewer.

преди 21 минути, NewRedDragon написа:

Я виж това:

https://dox.abv.bg/download?id=9f8df76aff# - Линк за сваляне

При мен се отваря с Windows Photo Viewer нормално.

При теб отвори ли се с него или и ти някакви манипулации прави?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, grizly написа:

Значи проблема е в снимките явно, и аз ще опитам да ги отворя с FastStone Image Viewer и в него да ги презапиша в jpg формат и след това да видя дали сае отварят с Windows Photo Viewer.

При мен се отваря с Windows Photo Viewer нормално.

При теб отвори ли се с него или и ти някакви манипулации прави?

Oригинала не се отваря с Windows Photo Viewer. Това е просто същия файл, без ICC профила, който беше малко странен - само sRGB, без версия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Сувсем нормално се отваря..... за разлика от оригинала (W7/64)

Тази която я шернах от архива имам в предвид без да си пипал по-нея нищо отвори ли ти се в Windows Photo Viewer?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Raze написа:

Имах такива оплаквания преди време.Проблема се реши с faststone.Тогава ако не се лъжа това ми го подсказа [email protected] от форума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, grizly написа:

Тази която я шернах от архива имам в предвид без да си пипал по-нея нищо отвори ли ти се в Windows Photo Viewer?

НЕ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, grizly написа:

Това е проблемна снимка:

https://www41.zippyshare.com/v/9Wbyt3jz/file.html

Какво е това? Отваря се от всички графични приложения! И от Майкрософт. На Windows 10 съм v10.0.19043

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Станало е мазало с програмата на Макрософт! Във форума на Калдата съм виждал поне 5 теми с един и същ въпрос!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, grizly написа:

Ясно - още един път се убедих че въпросните ми снимки са повредени.

Много често причина за проблемни снимки е проблем във файловата система. Направи една профилактична проверка на файловата система на дяла, на който са проблемните снимки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, цър-вул написа:

Много често причина за проблемни снимки е проблем във файловата система. Направи една профилактична проверка на файловата система на дяла, на който са проблемните снимки.

Вече го направих - извърших проверка със sfc/scan и изписа накрая че е поправило някакви файлове, мисля бяха dll

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...