Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 12

цър-вул

Препоръчан отговор

• Отговори 207
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 22 минути, цър-вул написа:

Ооо извинявам се , не видях че има такава тема ...ще пиша да се обединят двете теми ..и всичко ще е е ок ..Още веднъж се извинявам..! :) 

Нещо съм загубил тренинг ...! :emoji_smiley-23:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
на 18.10.2022 г. в 20:39, MZ/X написа:

Тотална некомпетентност, но пък поднесена със самочувствие, че се разбират нещата.
Затова ще ти го обясня просто - хардуерът се променя и развива, изчислителната му мощ нараства, появяват се нови устройства, отпадат други.
С него се променят и операционните системи, стават по-богати на възможности, сървиси и интеграции, появяват се изцяло нови архитектурни технологии, които да ги утилизират.
И започват първите напуквания в старата ос, която не може да интегрира новите технологии, защото нейната архитектура е несъвместима.
Образно казано не може да се добавя етаж след етаж до безкрай на една сграда, най-малко защото основите няма да издържат тежестта.
Все по-често забелязвам как технологии и настройки изрично се упоменават, че са приложими само за Уиндоус 11 или Сървер 2022. С други думи Уиндоус 10 е вече 'напукан' и несъвместим архитектурно със софтуерните новости, на доизживяване.

Айде, като гледам още от Windows XP та до 11 има едни и същи менюта, направо ми става ясно, колко се развива системата.  Винаги може да се напише някой ъпдейт, вместо да се пуска цяла система. Просто трябва да се върти парАта. Тези технологии, за които говориш, са тясно вързани за MS и много ясно, че ще кажат, "тури новото или нема да работим". От Vista насам не виждам кой знае каква разлика. Инсталатора си е същия!!!  Все бъгове, все пачове, все проблеми. Кои от кои по-големи. За капак, пуснаха 10 ката за без пари, като първоначално я наложиха без да те пита никой. Тия с мобилния нет, където всеки мегабайт е златен, осъмнаха с нова система и огромни смети за нет-а. После се очовечиха малко и го дадоха официялно като безплатен ъпгрейд. И още минава номера. Windows 10 си е още актуален и най-масов, благодарение на "врътките" на MS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

На някои им се трият разни работи, при мен, на уиндоус 11 , след въпросният ъпдейт, започна на всяко стартиране да се курдисва пряк път на десктопа на Edge. И това е и на другите компютри, някои с уиндоус 10. Изтривам го, на следващото стартиране идва пак. Прерових всички настройки на браузера, не намерих нищо по въпроса. Спрях му всякакви работи във фонов режим и подмолна дейност, но пак идва. 

Написаното е повече за темата за уиндоус 11, може да бъде преместено там ,тук използвах линка на колегата "Нушо".

222.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само не е ясно каква е връзката на поста ти с Windows 12

Microsoft-Edge-Disable-Tab-Preloading-Re

Block-Edge-Chromium-Auto-Installation.pn

block_edge_delivery.zip

Ако горните не помогнат, изпълни в CMD as admin

reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\EdgeUpdate /v "CreateDesktopShortcutDefault" /t REG_DWORD /d "0" /f

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, NEVADA написа:

На някои им се трият разни работи, при мен, на уиндоус 11 , след въпросният ъпдейт, започна на всяко стартиране да се курдисва пряк път на десктопа на Edge. И това е и на другите компютри, някои с уиндоус 10.

На мен на 10 никога не ми е създавал икони на десктопа, но виж това:

https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/161345/preventing-new-chromium-edge-from-making-desktop-s

https://www.ghacks.net/2023/01/21/how-to-block-microsoft-edge-from-creating-desktop-shortcuts/

Аз лично нямам създадени такива забрани в регистрите и пак нямам проблеми. Може да съм барнал друга настройка де, но сега нямам време да проверявам.

PS: @цър-вул ме е изпреварил. Аз не бях логнат и не бях рефрешнал страницата иначе нямаше да пиша. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, цър-вул написа:

не е ясно каква е връзката на поста ти с Windows 12

преди 34 минути, NEVADA написа:

тук използвах линка на колегата "Нушо"

Благодаря за отзивите, но това спира ъпдейтите на браузера, няма ли да се трупат последствия след време? И ако реша да го върна, как става?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, NEVADA написа:

след въпросният ъпдейт, започна на всяко стартиране да се курдисва пряк път на десктопа на Edge. И това е и на другите компютри, някои с уиндоус 10. Изтривам го, на следващото стартиране идва пак

Наскоро имаше няколко обновления на браузера през кратък период, и ако си премахвал стар шорткът на Edge, то обновлението му създава нов пряк път. Ако обаче преди си имал пряк път на десктопа, то след обновленията няма да се появява друг. Казвам го от личен опит, защото и аз нямам икони по десктопа и след обновленията през два дена ми се появиха шорткъти, които след изтриване вече не се появяват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

ако си премахвал стар шорткът на Edge,

Не съм променял нищо от доста време, при мен , по принцип, на десктопа има малко икони, за браузера винаги е в лентата на задачите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, NEVADA написа:

Не съм променял нищо от доста време, при мен , по принцип, на десктопа има малко икони, за браузера винаги е в лентата на задачите.

За това говоря, че ако имаше икона на десктопа, след обновленията нямаше да се появи друга. Ако обаче се появява след всеки рестарт, не става въпрос за цитирания от мен вариант.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, цър-вул написа:

изпълни в CMD as admin

reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\EdgeUpdate /v "CreateDesktopShortcutDefault" /t REG_DWORD /d "0" /f

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, цър-вул написа:

От няма да има друга версия след Windows 11 към нова версия на всеки 3 години...

Както е тръгнало този път или директно ме мина на 12 (ако хардуера позволява) или ако не то престоя ми с 11 ще е по-кратък и от периода на престоя ми с 10...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
преди 17 часа, нушо написа:

Тоя сайт пък от къде го изрови... ?! Всичко за 12 е единствено фантазии на неизвестни писачи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, Joss Bomon написа:

Тоя сайт пък от къде го изрови... ?! Всичко за 12 е единствено фантазии на неизвестни писачи.

Странното е, че още вчера показаха, че датата на статията е 13.02.2023. Освен ако не виждат в бъдещето може би е заради часовата разлика, но сайта е в САЩ, а там са назад. Та не би трябвало да е от това.

Отделно в статията се казва, че Win 11 се е появил на "Windows 11 was released in Sept 2022.", което не е вярно, защото се появи на "11 was released October 5 2021", както пише в коментарите отдолу. Повече няма смисъл да чета надолу.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Със тези изисквания за джам 12 сигурно следващия след него джам 13 ако има такъв ще иска 12гб рам.

Цитат

Изисквания за Windows 12

Въпреки че всички искаме да актуализираме системата си до най-новата версия. Но от вашата система се изисква да изпълнява конкретни точки.

• Един акаунт в Microsoft за настройка
  • Вашият съществуващ компютър трябва да има 8 GB RAM
  • За изтегляне на новата версия се осигурява 64 GB място за съхранение
  • и 64-битов процесор.
  • Проверете дали вашият компютър има тактова честота на процесора от 1 GHz.
  • Добра интернет връзка

Ако вашата система има всички гореспоменати характеристики, тогава не трябва да се притеснявате. Всеки път, когато пристигне новата версия, ще трябва просто да актуализирате до новата версия на същия компютър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Със тези изисквания

Все още НЯМА НИКАКВИ изисквания! Да не говорим, че и "изискванията" за 11 се оказаха лесно преодолими и реално НЕНУЖНИ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...