Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, bigiadri написа:

Стига си писал ГЛУПОСТИ! Казак е турска дума и значи СВОБОДЕН ЧОВЕК!  Твоите бандеровци са ТОЧНО потомци на тези казаци!                                                                               

Не зная защо ти пишеш глупости.  Известни са уралски, волжски, кубански, донски и запорожски казаци.   Повечето са в Русия от векове.   Те са руснаци.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, bigiadri написа:

След като се приеме Шенген, България ще е ЦЯЛА ЕВРОПА! Само вие рашиските тролове НЕ искате това.

шенген е терористична организация приема само мюсолмани от ислямска държава 

България никога няма да я пприемят в шенген 

преди 6 минути, attj написа:

Не зная защо ти пишеш глупости.  Известни са уралски, волжски, кубански, донски и запорожски казаци.   Повечето са в Русия от векове.   Те са руснаци.

Картината ,която съм показал е картина на Репин " Казаци пишат писмо до султана" .Прочети за нейната история и ще разбереш ,кои са автентичните казаци! Недей да повтаряш едно и също без да го осмислиш ,4000 страници все едни и същи глупости!

преди 2 минути, Banesc написа:

шенген е терористична организация приема само мюсолмани от ислямска държава 

България никога няма да я пприемят в шенген 

Що не си гледаш доматите ,а пишеш неща ,които въобще НЕ разбираш .РАШИСКИ ТРОЛ!

Изрода с макетното ножче и съдийката, пуснала го на свобода се оказаха симпатизанти на "Възраждане". Профила на дамата е целият в пропагандни статии срещу загниващия Запад и в прослава на Путин. Сега и двамата са си изтрити профилите, а изверга е ограничил видимостта и на профила си в Инстаграм. 

Някой от тукашните копейки да иска да последва Гошко Ножчето и Боян Матев - убиеца от Борисовата, който отиде на дело с шапка "Русия"? 

Нещо изнасилване, убийство, отрязване на крак на дете? Хайде, не се стеснявайте, вашите съмишленици вече се отпуснаха стабилно! 

Запорожката АЕЦ завърши превеждането на пети енергоблок на режим "студено спиране".

2PKujRtm.jpg

ВИЕНА, 29 юли. /ТАСС/. Запорожката АЕЦ преведе пети енергоблок на режим „студено спиране“ три дни след превеждането на четвърти блок на „топъл спиране“. Това съобщиха от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

„Вчера сутринта пети енергоблок беше преведен на режим „студено спиране“, три дни след преминаването на режим „топло спиране“ на четвърти енергоблок, чиято пара сега се използва за пречистване на отпадъчни води в АЕЦ. останалите енергоблокове остават в режим „студено изключване“, се казва в съобщението.

Блок 5 трябваше да бъде поставен на "студено спиране" за поддръжка, каза агенцията. При проверката на енергоблока експертите на МААЕ не са открили мини и експлозиви, цялото оборудване е в изправност.

Експертите също не са видели мини, когато са инспектирали зоната на охладителната кула и изолационните шибъри на изходния канал на Запорожката ТЕЦ на 27 юли. 

преди 19 минути, bigiadri написа:

Картината ,която съм показал е картина на Репин " Казаци пишат писмо до султана" 

Казаци през вековете често са изпълнявали набези и са създавали проблеми на Османската империя.    Заради смесени бракове някои наистина са роднини с бандеровците.   Сега се избиват взаимно.   Защо си неинформиран?   Аз упреквам повече бандеровците в Киев за украинската криза.  Те се самоубиват глупаво.   Предишната Украйна вече не е възможна.

преди 22 часа, питам написа:

Защо нахлу питам само

Ако си добре с руския - https://russkaja-skazka.ru/volk-i-yagnenok-basnya-kryilova/

Ако не - https://chitanka.info/text/48653-vylk-i-agne

дано съм бил полезен

преди 12 часа, Реджеп Иведик написа:

Слидерум, ти ли си бе ?

Втори човек ме пита това.

Не, не съм.

Според мен явно се различаваме; странно ми е, че ни оприличавате.

По принцип не ми е ясно, защо някой ще седне да пише от две регистрации едновременно.

Бъди така любезен, моля, накратко да кажеш защо ти се струва, че съм @Sliderum2

преди 3 минути, lebel написа:

Ако си добре с руския - https://russkaja-skazka.ru/volk-i-yagnenok-basnya-kryilova/

Ако не - https://chitanka.info/text/48653-vylk-i-agne

дано съм бил полезен

Вълк и Агне

Слабият винаги е виновен за силния:
За това в Историята чуваме изобилие от примери,
Но ние не пишем Истории;
Но за това как говорят в басните.

Агне в горещ ден отишло на потока да се напие
И трябва да е бедствие,
че гладен вълк броди из тези места.
Вижда агнето, стреми се към плячка;
Но, за да придаде на случая поне легитимен вид и смисъл,
Вика: „Как смееш, нагъл, с нечиста муцуна
Тука да ми мътиш
питието
С пясък и тиня?
За такава наглост
ще ти откъсна главата.
„Когато най-яркият Вълк позволи,
аз се осмелявам да предам, че надолу по потока
От Господството на неговите стъпки аз пия сто;
И той ще благоволи да се ядоса напразно:
не мога да разбъркам питието му по никакъв начин.
„Ето защо лъжа!
Отпадъци! Чували ли сте такава наглост по света!
Да, помня, че все още си в миналото лято
Някак си беше груб с мен тук:
Не съм го забравил, приятел!
„Имайте милост, още нямам дори годинка“,
казва Агнето. — Значи е бил брат ти.
— Нямам братя. - „Значи това е кум ил сватовник
О, с една дума, някой от собственото ви семейство.
Ти самият, твоите кучета и твоите овчари,
Вие всички искате да навредя,
И ако можете, тогава винаги ми навредете,
Но аз ще се примиря с вас за техните грехове.
— О, какво съм виновен? - "Млъкни! Уморих се да слушам,
остави ме да разбера вината ти, кученце!
Ти си виновен, че искам да ям -
каза той и завлече Агнето в тъмната гора.

преди 2 минути, Мърдокс написа:

Не, не съм.

По принцип не ми е ясно, защо някой ще седне да пише от две регистрации едновременно.

Бъди така любезен, моля, накратко да кажеш защо ти се стрева, че съм @Sliderum2

мен питаш ли от както съм си направил регистрацията все на някой друг ме правят и не искат да приемат че хората си приличат. Вероятно има някой потребител който пише по подобен на мен начин и те по това съдят 😀

преди 3 минути, Мърдокс написа:

Не, не съм.

Бъди така любезен, моля, накратко да кажеш защо ти се струва, че съм @Sliderum2

Той е дядо Ерчеп, нгвс, не го кори. Дано поне не се ръкува с призраци, като бидон-я.

преди 13 часа, BANKATA написа:

Ако САЩ ги нападнат и севернокорейци ще поканят.

В такъв случай какво правеше Нюланд-Fuck the Europeans на Майдана в Украйна? Само раздаваше бисквитки?

А останалите американски и натовски емисари вече 20 години в Украйна? Също само бисквитки?

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Той е дядо Ерчеп, нгвс, не го кори. Дано поне не се ръкува с призраци, като бидон-я.

Какво значи удебеленото?

Дъщерята на министъра на отбраната на Украйна си купува имат за 7 милиона евро.Украйна е най-корумпираната държава в Украйна. Зеленски е заинтересован тази война да продължава. Над 70% от оръжията които получава Украйна се препродават на черния пазар.

преди 1 минута, питам написа:

Вълк и Агне

Слабият винаги е виновен за силния:
За това в Историята чуваме изобилие от примери,
Но ние не пишем Истории;
Но за това как говорят в басните.

Агне в горещ ден отишло на потока да се напие
И трябва да е бедствие,
че гладен вълк броди из тези места.
Вижда агнето, стреми се към плячка;
Но, за да придаде на случая поне легитимен вид и смисъл,
Вика: „Как смееш, нагъл, с нечиста муцуна
Тука да ми мътиш
питието
С пясък и тиня?
За такава наглост
ще ти откъсна главата.
„Когато най-яркият Вълк позволи,
аз се осмелявам да предам, че надолу по потока
От Господството на неговите стъпки аз пия сто;
И той ще благоволи да се ядоса напразно:
не мога да разбъркам питието му по никакъв начин.
„Ето защо лъжа!
Отпадъци! Чували ли сте такава наглост по света!
Да, помня, че все още си в миналото лято
Някак си беше груб с мен тук:
Не съм го забравил, приятел!
„Имайте милост, още нямам дори годинка“,
казва Агнето. — Значи е бил брат ти.
— Нямам братя. - „Значи това е кум ил сватовник
О, с една дума, някой от собственото ви семейство.
Ти самият, твоите кучета и твоите овчари,
Вие всички искате да навредя,
И ако можете, тогава винаги ми навредете,
Но аз ще се примиря с вас за техните грехове.
— О, какво съм виновен? - "Млъкни! Уморих се да слушам,
остави ме да разбера вината ти, кученце!
Ти си виновен, че искам да ям -
каза той и завлече Агнето в тъмната гора.

Съзнавам, че щом текстът "Ако си добре с руския" те затруднява, съм те натоварил с непомерни очаквания и за Жан дьо Лафонтен...

Извинявай, не съобразих. Езоп е твоя човек - https://chitanka.info/text/3934-vylk-i-agne

преди 8 минути, Мърдокс написа:

Какво значи удебеленото?

Негоден за военна служба. Понеже беше много активен в темата преди, често го канехме да нарами пушка и да ходи да громи руснаците на фронта. Но се изясни в процеса, че, без да се посочва конкретно число, не е достатъчно млад.

преди 10 часа, attj написа:

Според мен най-виновен е Турчинов с решението за АТО. 

Той е никой. "Пешка" под управление на Порошенко.

преди 3 часа, miro20 написа:

Да, украинците нямат друг избор срещу "рашисткия мир" и геноцид. Ако не воюват - умират.

Ако вояват умират по-бързо. Путин не иска да убива, той иска да има контрол върху Украйна.

Хората умират на бойно поле. Умират защото воюват. Не бъркайте нещата!

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

Дъщерята на министъра на отбраната на Украйна си купува имат за 7 милиона евро.Украйна е най-корумпираната държава в Украйна. Зеленски е заинтересован тази война да продължава. Над 70% от оръжията които получава Украйна се препродават на черния пазар.

Разбира се, лично заинтересован е, но освен паричния интерес (моркова), присъства и тоягата: не може да се махне от поста си на американска марионетка, защото иначе американците ще му скършат врата. Счупените кукли на конци отиват право в кошчето за боклук.

Така че поне да си се възмезди с награбените милиарди Зелята-еврейче, това кукловодите му позволяват... Лоша сделка, на кво да праиш: "Хитрата сврака и с двата крака"

преди 4 минути, lebel написа:

Съзнавам, че щом текстът "Ако си добре с руския" те затруднява, съм те натоварил с непомерни очаквания и за Жан дьо Лафонтен...

Извинявай, не съобразих. Езоп е твоя човек - https://chitanka.info/text/3934-vylk-i-agne

колко пъти е нужно едно и също нещо да повтарям в тва сайтче на всеки по отделно. Аз съм Българин и говоря и пиша на български език нещо за войната ако кажеш ще ти отговоря със удоволствие или и ти се опитваш да ме оприличиш на някой друг който има регистрация тук във сайта

За съжаление, за нас, за украинци, няма по-добър сценарий. Късно е. Затова моля ви, българите, бъдете по-умни! Не забравяйте че най-важно е това че сме човеци, че сме православни, че лъжа не е добре, че убийство не е добре. И няма значение с каква цел. Никой не знае какво ще се случи утре. Пазете себе си.

преди 18 минути, Мърдокс написа:

В такъв случай какво правеше Нюланд-Fuck the Europeans на Майдана в Украйна? Само раздаваше бисквитки?

А останалите американски и натовски емисари вече 20 години в Украйна? Също само бисквитки?

Поканили са ги украинците.

преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Мирко ми спори че вече не била корумпирана страна.Това било минало при Леонид Кучма.За тва бил и майдана.

Винаги е била много корумпирана. По при Кучма е било по стабилно. Той опитваше да стабилизира страната след боклук Кравчук, при който всичко умира.

преди 1 минута, Andrii написа:

Винаги е била много корумпирана. По при Кучма е било по стабилно. Той опитваше да стабилизира страната след боклук Кравчук, при който всичко умира.

ти от къде се научи да пишеш на български език и имаш ли нещо общо със България във Украйна има много българи които живеят там

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.