Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 13 часа, attj написа:

На Вас двамата с Благой защо все Ви е смешно?  САЩ съвсем за нищо не са притрябвали на КНР.   Не Ви ли е ясно това?  

Заленски заяви ,че сега Украйна  във войната ще се концентрира в избиването на руската паплач и това е вече в ход. В един клип от РУСКА страна се показва в една горичка /дадена е локацията/ избити 82 тъпака, а дължината на горичка е 444 м. Вонята сигурно е невъобразима.  Така трябва ,щом са отишли малко да пострелят, е няма да има много денги. Единствено ме интересува войната в Украйна и това ,Европа да увеличи въоръжението и да помага на Украйна ДОСТАТЪЧНО ,без значение  какво прави САЩ. Хубавото е ,че това започна да се получава,военната индустрия на ЕС е в подем.

преди 12 часа, miro20 написа:

Много е забавно когато екзалтирани коментирате абрамс-а в единствено число, докато рашистките загуби в техника възлизат на стотици ежедневно

12000 парчета ,БТР отделно и т.н.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 часа, ivottoshev написа:

За Народният съд разбрахме - ние сме го измислили, Кравария, Англия и СССР не са ни карали да го провеждаме (преди да се знае какъв ще е изходът от войната), а Съглашението за примирие е хартийка без значение  :goahead:

Това пък как го реши? Щом не викам за Кравария, значи съм комунист? Така ли? 

За Ирак обаче нищо не каза. Те окупирани ли са от краварите, след като на тяхна територия все още има краварски войски? 

пп: И какво стана с "планът за поглъщането на България"? Кой е попречил да се случи таз случка? Да не би всъщност такъв план да съществува само в коридорите на Тролската ви централа, но не и в реалността? :speak: :lol6: 

Тотално изкривяваш фактите, които показах. Май ти си от тролската централа? Дават ли ти по 10 лв на ден?  :speak: :lol6:

И какво искаш да кажа за Ирак? Не съм бил там нито по времето на Садам, нито съм ходил след това, нито ми е близко като разстояние, народ, манталитет, култура и т.н..

САЩ популяризира демокрацията. Ако не беше САЩ, даже СССР нямаше да победи Германия. Ако не беше САЩ да дава пример с музика, филми и култура, така че съветският човек да мечтае за нещо повече и да се стреми да се освободи от оковите на комунизма, Европа все още щеше да е разделена, а ти в момента е знам къде щеше да се намираш, може и да ти харесва да си съветски човек, но в момента повече хора щяха да маршируват като пиксели на манифестация и малкият Тошко да е диктатор.

bigiadri

ти си видял горичка а последната седмица ракети посетиха 3 хотела 

Относно Зеленски - почна да ръси откровени глупости като готовността за настъпление през 2027.

Също и продажбата на стомана за Европа която щяла да замени житото - няма такъв дебил.

Гражданино, за тези твои соц обсесии и паранои си има отделна тема, стига си спамил, тази тема е за друго!

... ... ... 

Беня Нетаняху нарече възможните заповеди за арест на израелци от Международния наказателен съд "престъпление от омраза".

Като цяло Хитлер им написа индулгенция за всички техни мерзости в бъдеще, която израелците активно използват. Те могат да крадат чужди земи, да убиват и депортират десетки хиляди хора в продължение на няколко десетилетия и щом някой се осмели да попита: "Пичове, да не сте полудели там?", тогава в отговор започва яростен вик: "Имахме Холокост! Ти си антисемит!"

А един от говорещите в Белия дом, Ведант Пател:
"Ние не вярваме, че Международният наказателен съд (МНС) има юрисдикция по този въпрос (Израел), но работим в тясно сътрудничество с МНС по редица ключови въпроси...например за военните престъпления на Путин в Украйна." 🤡🤡🤡

Това е всичко, което трябва да знаете за МНС, лицемерието и двойният аршин са меко казано потресаващи! 🤡

Ейбрамс пристигна на Поклонная гора!

4620320_900.jpg

"Ето го Джони..."

Беше необходимо поне малко да се докосне, да се закърпи.
Какво ще си помислят чуждестранните гости ... мърлячи.

Все пак това е основния боен танк на САЩ,а така тази играчка изглежда като от военно по@но!

преди 54 минути, Гoст написа:

И какво искаш да кажа за Ирак? 

а ти в момента е знам къде щеше да се намираш

Исках да разбера каква е твоята дефиниция за "окупация" и дали хАмериканските войски там са окупатори. Ти обаче реши да бягаш по тъча. Колко предвидимо :getout:

Ако ЧА не се беше намесила, аз и ти щяхме да имаме татуирани номера на ръцете вместо имена, щото не вярвам да си чист ариец  :topsecret2:

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Исках да разбера каква е твоята дефиниция за "окупация" и дали хАмериканските войски там са окупатори. Ти обаче реши да бягаш по тъча. Колко предвидимо :getout:

Ако ЧА не се беше намесила, аз и ти щяхме да имаме татуирани номера на ръцете вместо имена, щото не вярвам да си чист ариец  :topsecret2:

войските на 3-ти Украински фронт остават в страната до края на 1947 г., за да подсигурят и гарантират утвърждаването на тоталитарния режима на БКП, ликвидирайки българския държавен и стопански елит и смачквайки политическата опозиция с кървави чистки, монтирани съдебни процеси, въдворяване в концлагери и изселвания на хиляди семейства.

https://desebg.hristo-hristov.com/chestvania/4113-2019-09-08-07-09-35

Ако това според теб не е окупация, аз не знам значи какво е.

А имаше санкции :speak:

7 гoлeми eвpoпeйcĸи бaнĸи oтчeтoxa oбщo 3 млpд. eвpo пeчaлби в Pycия зa 2023-a, ĸoя e "peĸopдьopът"

Πpeз изминaлaтa 2023 гoдинa гoлeми eвpoпeйcĸи бaнĸи пpoдължaвaт дa paбoтят в Pycия чpeз cвoитe пoдpaздeлeния, и тo c виcoĸa пeчaлбa. Oт тяx, ceдeмтe нaй-гoлeми eвpoпeйcĸи бaнĸи пo paзмep нa aĸтивитe в Pycия ca: Rаіffеіѕеn Ваnk Іntеrnаtіоnаl, UnіСrеdіt, ІNG, Соmmеrzbаnk, Dеutѕсhе Ваnk, Іntеѕа Ѕаnраоlо и ОТР. Зa 2023 г. тe ca oтчeли пeчaлбa в Pycия, възлизaщa oбщo нa oĸoлo 3 милиapдa eвpo.

https://money.bg/companies/7-golemi-evropeyski-banki-otchetoha-obshto-3-mlrd-evro-pechalbi-v-rusiya-za-2023-a-koya-e-rekordyorat.html

преди 4 минути, AAUUXX написа:

А имаше санкции :speak:

7 гoлeми eвpoпeйcĸи бaнĸи oтчeтoxa oбщo 3 млpд. eвpo пeчaлби в Pycия зa 2023-a, ĸoя e "peĸopдьopът"

Πpeз изминaлaтa 2023 гoдинa гoлeми eвpoпeйcĸи бaнĸи пpoдължaвaт дa paбoтят в Pycия чpeз cвoитe пoдpaздeлeния, и тo c виcoĸa пeчaлбa. Oт тяx, ceдeмтe нaй-гoлeми eвpoпeйcĸи бaнĸи пo paзмep нa aĸтивитe в Pycия ca: Rаіffеіѕеn Ваnk Іntеrnаtіоnаl, UnіСrеdіt, ІNG, Соmmеrzbаnk, Dеutѕсhе Ваnk, Іntеѕа Ѕаnраоlо и ОТР. Зa 2023 г. тe ca oтчeли пeчaлбa в Pycия, възлизaщa oбщo нa oĸoлo 3 милиapдa eвpo.

https://money.bg/companies/7-golemi-evropeyski-banki-otchetoha-obshto-3-mlrd-evro-pechalbi-v-rusiya-za-2023-a-koya-e-rekordyorat.html

Блумбърг Нюз

Министерството на финансите разшири освобождаването от санкции на най-малко 10 руски банки, включително Централната банка, за да позволи операции, свързани с енергетиката, тъй като разходите за енергия се покачват.

Общ лиценз No 8I позволява Централната банка на Руската федерация; Внешекономбанк; Откритие; Совкомбанк; най-голямата държавна банка в Русия "Сбербанк"; Банка ВТБ; най-голямата частна банка в страната Alfa-Bank; Росбанк; Зенит и банка Санкт Петербург да се занимават с производство, рафиниране, транспорт, закупуване на суров петрол, природен газ и петролни продукти 

Лицензът също така позволява операции, свързани с въглища, селскостопански продукти, използвани за производство на биогорива, дървесина, уран, развитие, производство на енергия, включително ядрена, топлинна и възобновяема ...

https://news.bgov.com/bloomberg-government-news/us-eases-some-sanctions-on-russian-banks-for-energy-deals

Най-забавната част от забраната на Русия да бърза е премахването на забраната на руските банки, за да могат да търгуват с руски петрол в рубли!

Нищо не разбираш.

Дроните ще съсипят Русия.

ПП

Почвам да си мисля че на Зеля ще му се случи нещо. 

Падане по стълбите, задавяне с маслина, внезапен грип

преди 2 часа, bigiadri написа:

Заленски заяви ,че сега Украйна  във войната ще се концентрира в избиването на руската паплач и това е вече в ход.

Това е нацизъм.   Реално милионите украино-руснаци също са сродна паплач.   Не се ли сещаш, че подобни мнения водят с обратна сила до избиването на бандеровците.   Тези неща едва ли са смешни.  

преди 1 час, kirko12 написа:

ти си видял горичка а последната седмица ракети посетиха 3 хотела

Да бомбандираха  с касети крайбрежната алея на обяд в Одеса и избиха невинни цивилни хора ,това е вашата гордост , руски троле. НО всичко се знае ,кой го е направил и рано или по-късно ще бъде грус200. А тези атаки украинците ще запомнят ЗАВИНАГИ ,както помнят гладомора и никога  няма да го простят  на руската сган. Те, докато има украинци ще мразят руснаците.С помощта на Запада ще избият много руски орки .

преди 1 минута, attj написа:

Реално милионите украино-руснаци също са сродна паплач

Украинците са едно, руснаците в Украйна са друго,те са се преселили в Украйна за по-добър живот ,а и поради политиката на КПСС да има в републиките руснаци  за да контролират. Аз съм живял в  Украйна, бях търговски представител и съм я обикалял ,руски се говореше само в Киев/официално/ и някъде в големите градове , а по селата и малките градове ,като заговориш на руски се правеха на неразбиращи ,докато не им кажа ,че съм българин ,тогава ставаха любезни и заговаряха  на руски. 

преди 5 минути, bigiadri написа:

С помощта на Запада ще избият много руски орки .

Подобна логика води до свършването на бандеровците заедно с режима в Киев.

преди 28 минути, kirko12 написа:

Нищо не разбираш.

Дроните ще съсипят Русия.

Тоз пък - 2-та пaуна дето го подариха на руZката армия ще разсипят НАТО

Косе

лъскай лъскай. Може от 30000 да станат 3 милиона. Особено ако има ток. 

Вие сте двамата "големи" в темата

Само че не четете правилните канали от Киев - тия дето щяха да ги закриват :)

Все едно сме 2022 - голяма работа сте :)

images (1).jpg

преди 7 минути, attj написа:
преди 15 минути, bigiadri написа:

С помощта на Запада ще избият много руски орки .

Подобна логика води до свършването на бандеровците заедно с режима в Киев.

Много добре знаеш че става въпрос за орките нахлули в чужда земя :hush:

Преди да говориш за "режим в Киев" който никой от цивилизования свят не вижда , погледни колко по зле е узурпаторския малоумен несменяем от години, военен репресивен режим в Кремл.

:hush:

Такъв хеликоптер с такава система преди години пускаха рекламно видео - пускаха по него ракети и те отклоняваха...

преди 7 минути, kirko12 написа:

Косе

лъскай лъскай. Може от 30000 да станат 3 милиона. Особено ако има ток. 

Вие сте двамата "големи" в темата

Само че не четете правилните канали от Киев - тия дето щяха да ги закриват :)

Това е специално за тебе:

Дано му разбереш хумора

преди 1 час, Гoст написа:

Ако това според теб не е окупация, аз не знам значи какво е.

А това в Ирак какво е? Що бягаш като дявол от тамян от този въпрос? Да не е защото отговорът би "убил" опорката ти за съветската окупация у нас? :laughing5:

преди 8 минути, miro20 написа:

Много добре знаеш че става въпрос за орките нахлули в чужда земя :hush:

Преди да говориш за "режим в Киев" който никой от цивилизования свят не вижда , погледни колко по зле е узурпаторския малоумен несменяем от години, военен репресивен режим в Кремл.

:hush:

Режимът в Киев е на бандеровски хохли,  а Украйна е държава и на казаци.    Докога ще сте като неразбрали с колективния Запад?   Решения и преценки на Ленин няма как да са вечни.  

Ха ха ха

Миро заради такива клипове ще има много касети още :)

Впрочем от сутринта 4 пъти обявяваха ракетна тревога .

Скоро населението ще седи постоянно по мазетата.

Дроните адски помагат Косе .

IMG_20240501_121708_345.jpg

Демократи, сър! Укрите УЖ се борят да спасят демократична Европа от руското зло:

Украйна спира да спазва някои точки от Европейската конвенция за правата на човека

Сега военното командване ще може да:

- отнема частна собственост за нуждите на държавата въз основа на документални доказателства

- въвежда полицейски час

- ограничава свободата на придвижване на граждани, чужденци и лица без гражданство

- извършва проверки на жилища, вещи, автомобили и всякакви товари

- забранява провеждането на мирни събрания, митинги, шествия, демонстрации и други масови прояви

- забранява или ограничава избора на местопребиваване или местожителство на гражданите

- забранява на гражданите, които са на военна или специална регистрация, да променят мястото си на пребиваване без съответното разрешение.

С две думи - могат да ти отнемат дома и всичко твое което си решат, да ти отнемат правото да се придвижваш свободно и на всичкото отгоре ти се отнема правото да протестираш. Ето на това му викам аз истинска демокрация. Найс, а?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.