Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, maxthon написа:

Мммм обичам когато започнеш да се проектираш. Когато човек си е събрал мислите не казва на конкретен пример недомлъвка.

Аз обичам когато караш другите да мислят вместо теб.

Харесва ми и когато ме караш да коментирам неща за който хал хабер си нямам, но ми вменяваш че ги знам.

ПП: все още съм отворен към дискусия ако ги напишеш тези червени линии

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Марко Травальо, главен редактор на италианския всекидневник "il Fatto Quotidiano":

Международният съд преследва само по заповед от Вашингтон. За Путин заповед за арест, за Нетаняху - нищо

Поредно доказателство, че Международният наказателен съд е политически орган, маскиран като съд, който съди само тези, които иска Вашингтон

Преди година Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за арест на Владимир Путин, обвинен във военни престъпления във връзка с около 19 хиляди украински деца, прехвърлени в Русия. Това предизвика истерична радост в САЩ и Украйна, които обаче не признават МНС, за да не се налага да отговарят за собствените си престъпленията. За шест месеца Нетаняху унищожи над 35 хиляди цивилни в Газа, включително 15 хиляди деца от население 2,5 милиона, в сравнение с 10 хиляди цивилни, загинали за 26 месеца в Украйна от 40 милиона жители, но никой не издава заповед за арест на Нетаняху. Тези дни четем, че МНС бил готов да издаде заповед за арест на висши израелски лица, но може да го отложи, ако Нетаняху подпише примирието, искано от САЩ и Великобритания. Това е още едно доказателство, че МНС е политически орган, маскиран като съд, който съди само тези, които иска Вашингтон.

А т. нар. международното право е пълна измислица, за да се скрие правото на най-силния. САЩ изпращат още 61 милиарда на Киев, от общо 322, изплатени за две години от НАТО и ЕС, а Блинкен предупреждава Пекин да не помага на Русия. Остава да разберем защо ние можем да въоръжаваме и финансираме държава във война (в двете години руска инвазия и в осемте години украинска агресия в Донбас), а Китай не може.

Сега Западът проучва нови санкции срещу Иран заради отмъщението срещу Израел, без жертви, но не санкционира Израел, който пръв атакува Иран, като бомбардира консулството му в Дамаск и уби най-малко 13 души.

Черешката на тортата на "международното право", която се обърна срещу нас, е реакцията на Москва и решението й да национализира временно руските клонове на европейските марки Bosch и Ariston. 

И тук сякаш сме в приказката за вълка и агнето: първите, които нарушиха международното право за частната собственост и неприкосновеността на държавните активи, бяхме ние, евроатлантиците, със санкциите срещу Москва през 2022 г.

В допълнение към обичайното търговско ембарго, ние, евроатлантиците,  блокирахме и държим като заложници над 300 милиарда долара на Руската централна банка - държавни и частни активи - които САЩ, Обединеното кралство, Канада, Япония и половината от ЕС сега също биха искали да експроприират, за да въоръжат Украйна отново. Грабежът на Путин е реакция на нашия мегаграбеж. 

https://www.ilfattoquotidiano.it/in-edicola/articoli/2024/05/01/rovescio-internazionale/7532159/

преди 12 минути, BANKATA написа:

Аз обичам когато караш другите да мислят вместо теб.

Пак ли проекция? Продължавай..... А колкото до други примери понеже си умно момче ще ти подскажа, че при всяко от така наречените оръжия - game changer-и имаше по една червена линия. Няма да доставим, а доставихме. И дискусията е в сферата на теологията и вярванията. Червените линии са просто пример за да се покаже на кого ние вярваме.

Каква червена линия бре Бъди?

Към кого е била тази червена линия. Към кого са били тези обещания?

Зеленски искаше, в началото му отказаха, после му дадоха.

преди 1 час, M.Николов написа:
преди 1 час, kosyo написа:

Ей, днес било 800-ния ден от тая война. Гледай как лети времето - като 3 дни ми се сториха значи.

На теб може, но на украинците и руснаците едва ли?

За путлю и военопрестпниците около него, е все още 3-дневна война :) :)

Радвам се че дори и ти , червения комундел, осъзна очевидното блато в което затънаха рашистката ви "матушка" .

преди 1 час, BANKATA написа:

Два-три часа пишеш за червени линии (в множествено число) и спомена само една която евентуално пресатои да бъде премината. Няколко пъти те подканвам да ми кажеш и другите, и единственото което правиш е да ми вменяваш вината че ги знам. Аз аз не ги знам, а и ти явно не ги знаеш, ама ги разнасяш като нещо което някой си го бил нарушил.

Няма смисъл.. нали виждаш че макстонката само се гърчи ... Което е добър признак, значи опорките издишат, трябва нови , ама няма... и се чудят какво да изсмукват от пръстите си

:)

Аз съм доволен.

:)

преди 1 час, Flashback написа:

Жозеп Борел веднъж да каже нещо вярно: 😉

"Без западните доставки на оръжие, Украйна ще капитулира в рамките на две седмици" - Борел.

Никой никога не е спорил за това.  Никой не е отричал преимуществото на рашистан в "brute force".

Въпроса е следния - че никога не трябва да се допусне това. Нацистите във ВСВ също имаха огромно преимущество преминавайки през цяла Европа, и почти  превземайки СССР.

Само че "ленд-лиз"-а спаси бившите първи приятели на Хитлер с които той започна ЗАЕДНО ВСВ , от разгром.

Така и сега - въпреки това превъзходство във "грубата сила"  , не трябва да се допусне терор и геноцид в Украйна от рашисткия престътпен новофашистки режим.

преди 24 минути, maxthon написа:

Пак ли проекция? Продължавай..... А колкото до други примери понеже си умно момче ще ти подскажа, че при всяко от така наречените оръжия - game changer-и имаше по една червена линия. Няма да доставим, а доставихме. И дискусията е в сферата на теологията и вярванията. Червените линии са просто пример за да се покаже на кого ние вярваме.

Като твойте кучковладелци и ти изтърка преди малко червената линия. Бе направо като последното китайско предупреждение си стана..

преди 7 минути, BANKATA написа:

Каква червена линия бре Бъди?

Младежа Макрон напоследък е все по радикален  осъзнавайки реалното положение и мижитуркане от бюрократична Европа.

Англия подготвя договор за 100-годишно сътрудичество с Украйна , както и вбеси рашистите с разрешението украинците да позлват както си искат тяхното оръжие по цели в Рашистан , французите натискат и за реални военни сили в помощ на Украйна.

Естонците /заедно с Швеция, Полша и Финландия / пък искат блокада на рашистите в балтийско море

Латвия укрепва с нови фортификационни съоръжения границата си с Беларус и рашистан.

А в България бай комундел копейка се гласи за парад за 9-ти май ....  :getout::giggle1:

Всички ще умрем в руски вариант. Но не ми харесва - не се споменава нищо за Сталин, няма другаря Пу

Политофицера си е за разстрел

Разбра ли се кой думна завода на Diehl?

Тези от Diehl участват в производството на системи за противовъздушна отбрана IRIS-T?

преди 37 минути, kosyo написа:

Всички ще умрем в руски вариант. Но не ми харесва - не се споменава нищо за Сталин, няма другаря Пу

Политофицера си е за разстрел

Току що вбесих макстонката с това видео  в съседната тема :)

преди 8 минути, miro20 написа:

Току що вбесих макстонката с това видео  в съседната тема :)

На него това му звучи мотивиращо явно.. Ама не се учудвам, но искренно страдам че не ми обръща внимание... Аз на ваше място бих му извадил старите мнения за газа. Има такива шедьоври че ще заговори пак за теология. Нали така бъди @maxthon?

Току що вбесих макстонката с това видео  в съседната тема [emoji4]

Поне си вярваш, че си вбесил някого. Забавно ми е когато говориш за марсианци. Сам се издаваш, че нямаш аргументация. И след като двама независимо пускат клипчето хората в украински униформи, значи определено е фалшива новина.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 6 минути, BANKATA написа:

Май ще се намерят още парички за Украйна

https://www.atlanticcouncil.org/blogs/econographics/understanding-the-plan-to-create-a-50-billion-ukraine-bond/

Бъдещи лихви ще ги откраднат сега. Какво ли няма да измислят само и само да се докопат до колкото се може чужди пари. Но какво ли им пука след като парите ще са отдавна потънали в джобовете на собствениците на фирмите за производство на оръжие, а когато тези лихви се наложи да се връщат (за всичко откраднато ще се потърси сметка) разбира се няма да ги вземат от тях.

преди 9 часа, bigiadri написа:

Руските тролове и придружаващите ги  полезни идиоти имат една обща особеност ,те мислят за истина всичко ,което искат да е истина ,нула критична мисъл.

Е, тук вече се смея с глас :lol6:

Точно ти да кажеш такова нещо - това си е бисера на седмицата :giggle1: 

Та ти си противоречиш дори и с хардлайнери в Тролската централа като Лоботомиро20, които не смеят да пускат тук простотии които ти пльоскаш в постовете си, само защото кълвеш на абсолютно всички укропропагандни кукички колкото и абсурдни да са те.  

Добро утро 

За 4-ти път Крим беше атакуван с 15 ATACMS, ракетата която щеше да обърне войната.

Преди това се говореше за sdb-bomb която щяла да помага.

По предварителни данни - пшшшшшшшш. 

В сутрешния материал на ВВС се говори за пробит фронт .

Така че теоретичните разговори за 2025-5-7 ги пропускаме.

Навсякъде по всички горещи точки укрите отстъпват.

ПП

Забравих дрона Косьо

В бюджета за 2023 година укрите отделили 0.3 процента за дронове. Определно няма да има 3 милиона дрона.

преди 1 час, kirko12 написа:

Добро утро 

За 4-ти път Крим беше атакуван с 15 ATACMS, ракетата която щеше да обърне войната.

Преди това се говореше за sdb-bomb която щяла да помага.

По предварителни данни - пшшшшшшшш. 

В сутрешния материал на ВВС се говори за пробит фронт .

Така че теоретичните разговори за 2025-5-7 ги пропускаме.

Навсякъде по всички горещи точки укрите отстъпват.

ПП

Забравих дрона Косьо

В бюджета за 2023 година укрите отделили 0.3 процента за дронове. Определно няма да има 3 милиона дрона.

Ужас - на те минали червената линия бре Кире. Кога ще е ядрения удар? Не че нещо ама имам час за психолога и не искам да го пропускам.

Добро утро, второстепенна тълпа (същия този с червените линии го казва това- да не си помислите че са мои думи)

Поредното успешно попълване на

наказателния паркинг в безаналоговост.

О чудеса - негорящ танк се запали, дрон дето няма части за него лети и РЕБ който ги пропуска тия кадри:

Танкоцида продължава:

Нищо не става от тия дрончета...

Яко порене на всякаква техника

https://t.me/fairly_local_fpv/565

И тука е така:

https://t.me/Khortytsky_wind/234

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Е, тук вече се смея с глас :lol6:

Точно ти да кажеш такова нещо - това си е бисера на седмицата :giggle1: 

Та ти си противоречиш дори и с хардлайнери в Тролската централа като Лоботомиро20, които не смеят да пускат тук простотии които ти пльоскаш в постовете си, само защото кълвеш на абсолютно всички укропропагандни кукички колкото и абсурдни да са те.  

И на мен МНОГО ми е смешно ,когато се правиш на умен .МНОГО /сМех/ Особено ,когато е общо известно ,че си НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ИДИОТ!

преди 8 часа, ruraru написа:

Разбра ли се кой думна завода на Diehl?

Тези от Diehl участват в производството на системи за противовъздушна отбрана IRIS-T?

Най вероятно някой ще получи медал " Герой на РФ" както групата вилняла из Чехия и покрай нашите взривени складове и Гебрев... както и Петров и Боширов....  / между другото кво става с тия ребятки? никакви ги няма :)  /

Ще напиша само това.

Зеленски е пратил на фронта курсантите от военните училища.

Оттук нататък почва филма "херойте са уморени"

ПП

Косе и тия твойте ще ги пратят напред :) Шъ мрат за родината.

преди 4 минути, kirko12 написа:

Ще напиша само това.

Зеленски е пратил на фронта курсантите от военните училища.

Оттук нататък почва филма "херойте са уморени"

ПП

Косе и тия твойте ще ги пратят напред :) Шъ мрат за родината.

Е закъсня бре Кире, Глен ги прати още преди няколко седмици на фронта. С едно старо видео от 2014 година(май) ама това няма значение.

Е що така нали се грижим за падналите в борбата с НАТО?

Или то грижата е като сменим ключовете и ги изгоним?

Ако помпене:

Докато Макрон дрънка оръжия срещу Русия, Франция купува рекордни количества втечнен руски газ

Нови данни разкриват, че Франция тихо увеличава плащанията за газ към Русия, точно когато президентът Еманюел Макрон гръмко се позиционира като един от най-верните защитници на Украйна.

През първите три месеца на тази година доставките на руски втечнен природен газ за Франция са нараснали повече, отколкото за която и да е друга страна в ЕС в сравнение с миналата година.

Като цяло Париж е платил над 600 милиона евро на Кремъл за доставки на газ от началото на годината, показват данните, което доведе до призиви към Франция да ограничи нарастващите си покупки.

"Не може Франция, от една страна, да казва, че трябва да сме сурови с Русия, а от друга страна да им плаща с големи пари“, заяви дипломат от страна от ЕС.

Франция настоява, че закупуването на газ е необходимо, за да поддържа доставките до домакинствата в цяла Европа и че е заключена в дългосрочно споразумение с Русия, от което е правно сложно да се измъкне. Но критиците казват, че Париж би могъл да направи повече, за да намали покупките, като се аргументираха, че бездействието му отчасти се дължи на съпротивата от националния енергиен производител на Франция TotalEnergies.

Във всички случаи вносът разкрива слабите усилия на ЕС да спре приходите на Русия от изкопаеми горива – които представляват почти половината от бюджета на Кремъл – докато Москва намира все по-креативни начини да заобиколи съществуващите мерки, а санкциите на ЕС буксуват.

https://epicenter.bg/article/Dokato-Makron-dranka-orazhiya-sreshtu-Rusiya--Frantsiya-kupuva-rekordni-kolichestva-ruski-gaz/346566/7/0

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.